VVV-Venlo wint eenvoudig en zakelijk van Almere City FC

VVV-Venlo heeft goede zaken gedaan in de Jupiler League. De Venlonaren speelden gisteren een moeilijke uitwedstrijd tegen concurrent Almere City FC. Door zeer effectief om te gaan met de kansen werden de drie punten mee naar huis genomen.

Dat het een zware pot voetbal zou gaan worden wisten we allemaal. De mannen van Maurice Steijn spelen nog niet zo sprankelend als vorig seizoen en laten hier en daar wat puntjes liggen. Tegen NAC gebeurde dit vorige week door met 0-0 gelijk te spelen. Gisterenavond stond Almere City op het programma. De ploeg van trainer Jack de Gier doet het heel erg goed dit seizoen. Na een moeizaam begin won Almere al 8 wedstrijden achter elkaar en stond hierdoor met punten gelijk met onze plaatselijke trots. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om mee te blijven doen om het kampioenschap.

De Venlonaren begonnen de wedstrijd met een ietwat andere opstelling dan tegen NAC Breda. Trainer Maurice Steijn twijfelt veel tussen vleugelaanvallers Torino Hunte en Joey Sleegers. De laatstgenoemde mocht tegen NAC 80 minuten spelen. Dit keer was het Hunte die in de basisopstelling mocht beginnen. Daarnaast leek het erop dat VVV deze wedstrijd niet over spits Ralf Seuntjens kunnen te beschikken. Maar de goalgetter was genoeg hersteld van zijn griepje en stond hierdoor gewoon in de basisopstelling.

Het devies van trainer Maurice Steijn was om vanaf minuut één het eigen spelletje te spelen en veel druk te zetten waardoor de voetballende ploeg van Almere niet in hun spel kwamen. Dit was makkelijker gezegd, dan gedaan, maar het werd wel vanaf de eerste minuut uitgevoerd door de Venlonaren. De ploeg begon gretig en had veel balbezit, maar de geelzwarten deden vrij weinig met het balbezit. Natuurlijk was het voor beide ploegen een beetje aftasten en hierdoor kreeg Almere wat kansjes in het begin van de wedstrijd. Zo zag doelman Delano van Crooij een aantal afstandschoten op zich afkomen, maar deze kon hij vrij gemakkelijk pareren. Verder dan een aantal afstandschoten kwam Almere niet in het begin van de wedstrijd.

VVV-Venlo had ook niet echt het betere van het spel, maar werd wel twee keer zeer gevaarlijk voor het doel van Almere. Zo was er een enorme kans voor Vito van Crooij om van dichtbij de bal binnen te rossen. Maar op een wonderbaarlijke manier verdween de bal niet in het doel maar in de handen van de doelman. Ook was er nog een kans voor aanvoerder Danny Post die zijn bal centimeters naast het doel zag verdwijnen. Steeds meer begon VVV het heft in handen te nemen zonder echt glansrijk en goed te spelen.

VVV moest toch blijven opletten. Ondanks dat de Venlonaren steeds meer de controle kreeg over de wedstrijd, was het Almere die zo nu en dan gevaarlijk counterde. Zo was er nog een gevaarlijk schot van smaakmaker Ahannach die door Delano van Crooij met moeite naast het doel belandde. De ploeg van Jack de Gier werd iets sterker, maar VVV liet Almere niet verder komen dan het 16 meter gebied.

De geel-zwarten probeerde nog kansen af te dwingen maar wederom werd onze zeer geconcentreerd en kort gedekt waardoor het lastig was om een gaatje te vinden. Trainer Maurice Steijn probeerde dit op te lossen door Opoku in de spits te laten spelen waardoor Seuntjens meer ruimte kreeg op het middenveld. Dit had niet het gewenste resultaat. Toch kwam er een gaatje en niet door een kans, maar door een standaardsituatie. Door een domme overtreding op Vito van Crooij op randje 16 kwam er een buitenkansje voor VVV. Vrije trappen specialist Clint Leemans ging achter de bal staan en schoot de bal beheerst en hard over de muur. De doelman kon hem net niet van richting veranderen en hierdoor kwamen de Venlonaren op een 0-1 voorsprong! VVV voetbalde de eerste helft rustig uit en werd er afgefloten voor de theepauze.

Het spelbeeld in de tweede helft veranderde vrijwel niet. Het was VVV dat Almere liet voetballen maar door goed druk te zetten kwam de ploeg van Jack de Gier niet verder dan halverwege de helft van VVV. De rust en de volwassenheid die VVV uitstraalde met en zonder bal was goed om te zien. Er gebeurde vrij weinig qua kansen maar VVV kwam ook niet in gevaar. De Venlonaren waren dodelijk effectief en dat bleek ook maar weer in de 58e minuut. Na een geweldige aanval via de rechterflank kwam de bal bij Dekker terecht. De ingevallen rechtsback legde de bal perfect klaar voor Vito van Crooij die hem makkelijk binnen kon tikken, 0-2!

Met de 0-2 op het scorebord leek de wedstrijd wel gespeeld. Almere probeerde hier en daar nog de aansluitingstreffer te forceren maar dit lukte niet. De duels werden vooral uitgevochten op het middenveld waar VVV toch wel de beter en fysiek sterker was. Hierdoor kwamen de Venlonaren eigenlijk niet meer in de problemen. De wedstrijd kabbelde naar zijn eind en ondanks wat speldenprikjes van Almere bleven de geel-zwarten makkelijke overeind.

Door de overwinning op Almere en de uitslagen op de andere velden blijft VVV-Venlo voorlopig tweede maar is er een klein gaatje geslagen met de concurrenten. Het gat met koploper MVV blijft voorlopig 1 puntje. Dit is makkelijk in te halen. Daarnaast is het ook goed om te zien dat we bijna alle moeilijke uitwedstrijden hebben gehad en daar redelijk goed uit zijn gekomen.

Wat de laatste tijd opvalt is dat VVV niet sprankelend en echt geweldig voetbal laat zien, maar dat het heel degelijk en volwassen speelt. De defensie komt nauwelijks in gevaar en VVV heeft aan een half kansje genoeg. Ondanks dat de Seun niet scoort zijn het dit seizoen andere spelers die van zich laten spreken. Dat zijn toch wel positieve ontwikkelingen en het lijkt een beetje op de speelstijl van Sparta Rotterdam vorig seizoen. En we weten allemaal waar dat eindigde voor de Rotterdammers.

Maandag hebben we de kans om de koppositie wederom te veroveren en verder uit te lopen op onze concurrenten. Dan speelt VVV namelijk thuis tegen RKC Waalwijk.

Statistieken
Almere City FC – VVV-Venlo 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 38. Leemans(0-1), 58. Van Crooij (0-2).

Gele kaarten: Arica (Almere City FC) Post, Hunte, Dekker, Seuntjens (VVV-Venlo)
Rode kaarten:
Toeschouwers: 2.276

Opstelling Almere City FC
Kramer; Salasiwa, Ramsteijn, Mirani, Quasten (79. Van de Water); Overtoom, Arica, Vet (66. Waalkens); Mac-Donald, Ten Voorde, Ahannach.

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Rutten (36. Dekker); Leemans, Opoku, Post; Hunte (85. Sleegers), Seuntjens (90. Receveur) en V. van Crooij.

12 Responses

 1. RuiverCity

  VVV-Venlo heeft drie belangrijke punten gepakt bij concurrent Almere City.
  De Venlonaren speelden vanaf de eerste minuut geconcentreerd en waren grote delen van de 90 minuten de bovenliggende partij. Degelijk en veel zekerheid inbouwend speelde VVV de bal veelvuldig rond. Dit overwicht uitte zich echter niet in een veelvoud aan kansen. Maar gelukkig werden twee van de drie grote kansen benut.
  In de eerste helft had Vito van Crooij al de 0-1 op zijn schoen. Maar de bal werd miraculeus van de lijn gehaald. Almere stelde hier bitter weinig tegen over. De ploeg was geen schim van het team dat de laatste acht wedstrijden wist te winnen.
  De vrije trap van Leemans was absoluut houdbaar maar gelukkig verkeek de keeper zich hier op.
  Danny Post pakte ondertussen zijn zevende (!) gele kaart en weer op een plek waar dit absoluut onnodig was. VVV speelde vooral op zeker en dat kwam de amusementswaarde absoluut niet ten goede. Moreno Rutten viel weer geblesseerd uit. Zijn steeds weer opspelende blessure blijft hem parten spelen. Tristan Dekker verving hem goed aan de rechterkant. Zijn doorzettingsvermogen bracht de 0-2 van Van Crooij op het scorebord.

  Kritiekpunt is dan toch dat VVV weinig deed met de ruimte die het vervolgens kreeg en te vaak de bal achteruit speelde. Ook weer 4 gele kaarten ontvangen waarvan je er 3 onder de noemer niet-professioneel kunt wegschrijven.
  Vanavond was het centrale duo Promes-Röseler weer ijzersterk. Delano van Crooij liet weer zien een lijnkeeper te zijn die bij hoge ballen veel twijfels vertoont.

  Al met al weer drie belangrijke punten mee naar Venlo. Nu is het te hopen dat a.s. maandag de Koel eens volloopt……

  1. Kan me zeker vinden in je reactie. Vond het ook domme gele kaarten maar heb me ook zwaar geërgerd aan de scheidsrechter. Vooral de eerste helft leek het net alsof hij alles van VVV affloot terwijl Almere voor elke scheet een vrije trap kreeg.

   Ben blij met de overwinning en hoop dat ze het vertrouwen vinden zodat ze ook het voetbal van afgelopen seizoen laten zien. Het ziet er tot nu toe allemaal goed uit. Nu nog afwachten tot MVV eens wat steken laat vallen.

   1. Ben

    Inderdaad, die scheids, een schande voor het betaalde voetbal. Gelukkig vergeet je zo iets zo gemakkelijk door deze prachtige overwinning. FORZA VVV!

   2. RuiverCity

    Was niet alleen deze scheidsrechter Lincoln.
    Vorige week in Breda precies hetzelfde. Toen werd ook alles tegen VVV gefloten. Seuntjens was toen vogelvrij verklaard.

 2. Ben

  Vooral verbaasd door de wijze waarop VVV heer en meester was op het veld van Almere. Zijn wij zo goed? Of heeft Almere zoveel zoveel ontzag voor ons VVV? Ik weet het niet, maar VVV was de baas en speelde vanaf de eerste minuut eigenlijk een gewonnen wedstrijd. Het was geen fraaie wedstrijd, maar wie maalt er om als je ziet dat VVV zo gemakkelijk wint? Het had zo maar 4-0 kunnen zijn geworden. Inderdaad ergerlijk het aantal totaal onnodige gele kaarten. Zeker Post is dit te verwijten. Maandag de moeilijke wedstrijd tegen RKC. ik laat me graag weer verrassen. FORZA VVV!

  1. jason

   Post valt helemaal niets te verwijten mbt gele kaart. De slag op het middenveld moet gewonnen worden en dat kan alleen maar door fel maar fair duels aan te gaan. Helaas mag dat in nederland niet meer. Scheidsrechters maken er zaalvoetbal van en fluiten alles af en geven overal gelijk geel voor. Post raakt zijn tegenspeler niet eens. Alleen gaat deze colleganaaier als door een kogel getroffen naar de grond. Helaas dit is nederland en post zal elke wedstrijd een gele kaart krijgen. Alle scheidsrechters moeten eens op cursus naar engeland waar voetbal nog gewoon een contactsport is.

   Lang leve De Koel

 3. LJ

  De gele kaarten voor Post en Hunte zijn zwaar belachelijk. Er gebeurde helemaal niets in die duels. Post heeft zijn reputatie niet mee en dat speelt hem parten. Die Salasiwa maakte ook een stuk of 5 overtredingen van gelijke aard, waarvan 1 vol op de enkel van post en werd helemaal niet bestraft.

  Ik heb verder geen kritiek punten Reuver City. Het spelen van perfecte wedstrijden is zelfs voor vvv onmogelijk. Daarentegen heeft iedere speler bij vvv zijn minpunten, ook Delano van Crooij. Maar bij mij is het glas half vol in plaats van half leeg.

 4. Goodie

  4 punten in de 2 uitwedstrijden tegen Almere en Nac, een prima resultaat. VVV heeft nauwelijks iets weggegeven. Post heeft nu al 7 gele kaarten gepakt. Ik ben bang dat we hem vaak gaan missen. Hij kan nog 2 gele kaarten pakken zonder gevolgen, daarna is elke kaart een schorsing.

  Wat een rare competitie is die JL trouwens. Wie had gedacht dat na 15 speelrondes Nac, De Graafschap en Cambuur rechterrijtje staan? Op naar maandag met hopelijk een goed gevulde Koel!

 5. Gerardus

  Prima resultaat. 5e duel dat we ongeslagen zijn. Eindelijk zijn we wat constanter en wordt er eens een reeks gemaakt en slaan we langzaam een gat met de subtop. Wel leuk dat we samen bovenaanstaan met de sjengen. Hopelijk promoveren we ook beide! De weg is echt nog lang maar het feit is dat er volwassen gespeeld wordt. Waar er in de eerste paar wedstrijden vooral de paal en de lat nog wel eens dwars lagen gaan deze kans(jes) er nu gewoon in. Dit is eigenlijk het enige verschil. Nu doorgaan en tot de winterstop alles winnen en we staan weer bovenaan. Dan nog hopen op 1 of 2 versterkingen en we zijn weer wat sterker in de breedte. Doorgaan en het nivo vasthouden en dan komen we er wel!

  Forza VVV!

Leave a Reply