VVV-Venlo wint eenvoudig van Achilles’29

VVV-Venlo heeft de reguliere competite goed afgesloten vrijdagavond. In Groesbeek werd het plaatselijke Achilles ’29 eenvoudig met 1-3 aan de kant gezet.

Voorafgaand aan het duel stond er niets op het spel voor beiden ploegen. VVV had zich al verzekerd van de tweede plek en Achilles stond op de 14e plek, een plaats die op de ranglijst niets betekende. Maar de gastheren konden wel een recordaantal punten pakken deze wedstrijd, dus zij speelden in mindere mate nog wel ergens voor.

Het begin van de wedstrijd verliep een beetje stroef bij de Venlonaren en had ook een beetje te maken met het veld, wat vloeiend voetbal enigszins beperkte. De Venlonaren kregen wel wat kansjes, maar keeper Ter Wielen stond goed op zijn post en wist het gevaar in te perken.

Na een 25 minuten begon VVV steeds beter te draaien en de combinaties werden meer en meer gezocht. Dit resulteerde in 29e minuut in de voorsprong. Een schot van Seuntjens kon deze keer niet door de keeper gestopt worden: 0-1 voor de Venlonaren! Paulissen viel in de rest van de eerste helft positief op met zijn aanvallende spel. Eerst stuitte hij nog op de keeper, maar in de 38e minuut was het dan toch raak. Er ging een goed gecombineerde aanval aan vooraf en Nijholt wist Paulissen te bedienen. Die schoot de bal binnen: 0-2 voor de geelzwarten!

0-2 is ook de ruststand op Sportpark de Heikant en de tweede helft ging eigenlijk verder waar de eerste helft opgehouden was: Veel balbezit van de Venlonaren op de helft van Achilles en Achilles die zich beperkte tot het verdedigen.

VVV verslikte zich achterin eenmaal in de eigen 16, maar omdat Achilles min of meer verbaasd was door de plotselinge kans, bleef het bij 0-2 voor de Venlonaren. Hierna bleef het eigenlijk een beetje stil op het veld, het tempo viel terug en beide ploegen wisten geen kansen te creëren. Daar kwam inn de 67e minuut verandering in. Buwalda gaf een goede lange bal op Sevinc, die keek even en gaf een mooie lobpass op Seuntjens. De topschutter wist hier wel raad mee en produceerde zijn tweede van de avond: 0-3 voor Venlo!

VVV was in deze fase duidelijk heer en meester. Seuntjens en Nijholt kregen allebei een levensgrote kans, maar wisten deze niet tot doelpunt te converteren. Ook Van Crooij wist met zijn linker een mooi schot te produceren, maar weer stond de keeper goed op te letten.

VVV bleef goed drukken tot de laatste minuut, maar de vierde goal voor de Venlonaren wilde maar niet vallen. Achilles daarentegen zette nog een keer aan en wist te scoren. 1-3. Kort daarna floot scheidsrechter Liesveld voor het einde van de wedstrijd en was de reguliere competitie afgelopen.

VVV heeft wederom 3 punten erbij en heeft nu 5 wedstrijden op rij gewonnen. Met deze goede vorm kunnen we met een goed gevoel vooruitkijken naar het tweeluik met Go Ahead Eagles in het kader van de strijd om promotie naar de Eredivisie. De cijfers van de reguliere competities laten zien dat de ploeg er in ieder geval klaar voor is en dat het voorbije reguliere seizoen een mooie was: De meest scorende ploeg van de Jupiler League (85 doelpunten), De ploeg met de minste tegendoelpunten (39) en 8 punten voorsprong op de nummer 3. Cijfers waaruit blijkt dat onze ploeg een compliment verdiend en vol vertrouwen de play offs in kan gaan.

Ralf Seuntjens scoorde vrijdagavond tweemaal en zijn totaal komt daarmee uit op 28 doelpunten in het reguliere seizoen. Hiermee is hij topscorer van het seizoen 2015/2016 geworden en zal hij ook de Gouden Stier voor Topscorer krijgen aankomende dinsdag.

De Venlonaren hebben nu twee weken de tijd om zich voor te bereiden op de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles, omdat eerst de 1e ronde van de play offs gespeeld gaat worden. Op 13 Mei treffen we Go Ahead Eagles op de Adelaarshorst voor de eerste wedstrijd in de play offs. Wij hebben er zin in!

Statistieken
Achiles’29 – VVV-Venlo 1-3 (0-2)

Scoreverloop: 29. Seuntjens (0-1); 38. Paulissen (0-2); 67. Seuntjens (0-3); Van der Goes (1-3)
Gele kaarten: Van Straaten (Achilles’29); (VVV-Venlo)
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 2.011

Scheidsrechter: Liesveld

Opstelling Achilles’29:
Ter Wielen, Beijer, Dingil, Sürmeli, Boogers (56. Van de Beek), Van Steen, Dekkers, Popalzay (69. Elders), Van de Groes, Zeller en Van Straaten (78. Boelens)

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Rutten (77. Hunte), Promes, Buwalda en Sevinç; Post, Opoku en Nijholt; Van Crooij, Seuntjens en Paulissen

 

12 Responses

 1. RuiverCity

  Degelijke overwinning van VVV. Achilles had niks in te brengen.Gelukkig geen gele kaart opgelopen. Iedereen deed ondanks de 0-3 voorsprong zijn best om Seuntjens te helpen zijn 29ste te scoren. Hierdoor ontstond ook de tegentreffer. VVV kan zich nu gaan opmaken voor een volle Adelaarshorst. Hopelijk is de Koel drie dagen later ook afgeladen vol want dat verdienen ze!!!

 2. LJ

  GEWELDIG seizoen! Nu de play-offs nog. VVV scoort de meeste doelpunten in de JL. Heeft de minst gepasseerde verdediging. Slechts 4 punten achter op de kampioen. Vergelijk met het seizoen 2008/2009, gemiddeld meer punten, gemiddeld meer doelpunten voor. Toen eerste nu helaas tweede.

  1. sultana

   Dagblad de Limburger is voor en van Zuid Limburg net zoals L1????

   Wat een geweldig seizoen, ik heb na jaren weer eens genoten met hopelijk een zeer mooi slot. Op naar de playoffs, heb er zin en vertrouwen in. Forza VVV

   1. Ben

    Nog even dit: Als we, als we die simpele wedstrijden tegen die 3 ploegen onderin gewoon geconcentreerd hadden gevoetbald, dan hadden we een heel groot feest gevierd en waren we op seE site bezig met de vraag hoe de selectie voor de eredivisie moet worden versterkt. Jammer dat het dat niet is geworden, wellicht ook dat Sparta de terecht kampioen is geworden.
    laten we wel wezen, wie in Noord Limburg leest het nieuws van zuid limburg? Ik heb wellicht meer met Nijmegen en Eindhoven dan met Maastricht. Dus, laten we het omdraaien, waarom zouden ze daar iets schrijven over VVV? Dus, behalve ouden van dagen uit gewoonte, leest alleen een sul die krant nog.
    Wij gaan ons voorbereiden op een, we hebben kans, we doen mee, op een heerlijke nacompetitie. FORZA VVV!

   2. Goodie

    Dat is achteraf makkelijk praten Ben. Had in Rotterdam gewonnen van Sparta en je was kampioen, maar ik denk niet dat Sparta dan de laatste wedstrijden zo gespeeld had.

 3. kenfen

  Bedankt Ben voor je complimenten maar ik kan nog heel veel mensen die volgens mij niet tot beide categorieën horen maar wel deze krant lezen al worden dat er op de ze manier wel steeds minder

 4. RuiverCity

  Het is werkelijk ongelooflijk hoe de Limburger het elke week weer presteert om te falen op het gebied van verslaggeving omtrent VVV-Venlo. In plaats van dat ze VVV eens positief in het nieuws brengen zodat de club weer eens (en terecht) meer toeschouwers trekt alleen maar randzaken! Breng eens positief nieuws over het verschil op het veld met de afgelopen jaren! en natuurlijk zijn er nog verbeterpunten maar met het huidige budget heeft VVV een prachtig seizoen gedraaid met hopelijk een waardig einde!

 5. barney

  FF over dagblad de limburger. Zoals jullie allemaal hebben kunnen lezen in de krant. Moet onze Jan van het supporters home vertrekken. Jan begrijpt er niets van en ik als supporter ook niet. Hij was het vertrouwde gezicht achter de bar en ervoor.
  Maar volgens VVV kan hij nu plotseling oprotten. Laat deze man lekker zijn ding doen, welk voordeel heeft vvv erbij om hem weg te sturen. Helaas lees ik hier helemaal niets over bij Venlonaren.

  1. Beste Barney,

   Citaat uit het verslag van de SAR vergadering die we altijd schrijven: “Supportershome, Na dit seizoen zal het Supportershome van VVV-Venlo een nieuwe invulling krijgen. De eerste verandering is dat er een nieuwe beheerder komt. Jan zal plaatsnemen voor een andere beheerder. Het is nog niet op dit moment nog niet 100% wie het over gaat nemen. Jan zal daarentegen bij het supportershome betrokken blijven al zal dit niet meer in de leidinggevende functie zijn. Supporters zullen worden betrokken de invulling en inrichting van het supportershome op wedstrijddagen.”

   Ik weet niet precies wat je zou willen lezen bij ons maar er zijn een aantal dingen buiten dat we het gemeld hebben waarom we er niet meer over gemeld hebben. Ten eerste was het een interview van DDL er bestaan zoiets van rechten van teksten en beeld die je niet zomaar mag overnemen (bij nieuwsberichten kun je citaten eruit halen bij een interview is dit heel lastig). Ten tweede is dit een kwestie vanuit VVV-Venlo waar wij niets mee te maken hebben en ook geen invloed op hebben. Jan is in dienst van VVV en zij hebben besloten om een andere invulling te geven bij het supportershome wat tevens doordeweeks als jeugdhonk fungeert. De club is niet helemaal tevreden met de gang van zaken en wil een nieuwe start maken. Er zijn dingen voorgevallen waarom VVV deze beslissing heeft genomen plus het feit dat Jan al behoorlijk op leeftijd is. Wij als supportersvertegenwoordigers hebben bij de SAR aangegeven dat we de beslissing betreuren. Meer kunnen wij niet doen.

   Hierna hebben we er eigenlijk nooit meer echt iets over gehoord dus kunnen we ook niks melden helaas.

Leave a Reply