VVV-Venlo wint eenvoudig van Lommel United

Op zaterdag 25 juli stond de zesde oefenwedstrijd voor VVV-Venlo op het programma. Voor het eerst in 2 seizoenen speelde de Venlonaren een oefenpotje buiten de landgrens van Nederland. In het Soevereinstadion waar vandaag de Fandag was van Lommel United begon VVV-Venlo scherp aan de wedstrijd. De nummer 2 van afgelopen seizoen in de Tweede Klasse van België werd direct onder druk gezet. De nieuw aangetrokken spits Ralf Seuntjens had zijn debuut in het VVV shirt binnen 10 seconden kunnen bekronen met een doelpunt echter werd zijn inzet gekeerd door de keeper.

VVV-Venlo speelde een zeer sterke eerste helft waarbij de ploeg met bal maar ook zonder bal de Belgen goed onder druk zetten. Lommel United had amper wat in te brengen en speelden vooral op de counter. VVV-Venlo liet op hoog tempo de bal rond gaan en kreeg hierdoor snel een aantal kansen om de score te openen. Na 15 minuten kwamen de Venlonaren dan ook op een terechte voorsprong. Danny Post die deze oefencampagne nog niet doeltreffend was, haalde hard uit. De bal was onhoudbaar voor de doelman van Lommel. Nog geen minuut later was het Ralf Seuntjens die de 0-2 maakte maar hij werd door de grensrechter afgevlagd voor buitenspel.

Het fysiek sterke Lommel had geen antwoord op het goede combinatiespel van VVV-Venlo en hadden het geluk dat het maar 0-1 bleef. Toch werd er voor rust nog een keer gescoord. Na een goede aanval van de geel-zwarten maakte Vito van Crooij door een prachtige uithaal het 0-2. Dit was ook direct de ruststand van Lommel United – VVV-Venlo.

De tweede helft begonnen de Venlonaren met drie nieuwe spelers in het veld. Trainer Maurice Steijn wisselde Quin Kruijsen, Vito van Crooij en Ralf Seuntjens voor Niels Fleuren, Selman Sevinc en Shaquille Simmons waardoor Opoku in de punt van de aanval kwam te spelen.

Aan het spelbeeld veranderde er vrij weinig, het was VVV-Venlo die het tempo en het spel bepaalde. Maar het tempo was een stuk lager dan de eerste helft waardoor de Koelclub meer op balbezit ging voetballen. Na een aantal minuten in de tweede helft had Johnatan Opoku het 0-3 moeten maken. Maar miste oog in oog met de keeper, het doel.

Het vele wisselen van spelers bij beide elftallen deed de wedstrijd niet goed waardoor de wedstrijd doodbloedde. Echt gevaarlijk werden beide ploegen niet echt meer in de tweede helft. En zo eindigde de wedstrijd in een uitstekende 0-2 overwinning. VVV-Venlo heeft door deze overwinning in de gehele oefencampagne nog geen enkele wedstrijd verloren. In 6 wedstrijden kregen de Venlonaren pas 1 doelpunt tegen en werd al er al 21 keer gescoord.

De twee nieuwelingen Seuntjens en Bourdouxhe speelden beiden een uitstekende wedstrijd en hadden weinig moeite om zich aan te passen. Seuntjens speelde 45 minuten lang mee. De spits was dreigend en een goed aanspeelpunt waardoor de middenvelders makkelijker konden aansluiten. Bourdouxhe speelde de eerste helft op de linksback positie waarna hij in de rust opschoof naar het middenveld naast Danny Post. De kleine Belg is zeer sterk in de passing en behoudt vooral goed het overzicht. Van beiden spelers gaat VVV nog veel plezier beleven.

VVV-Venlo maakte voor de wedstrijd tegen Lommel United bekend dat er aankomende dinsdagavond nog een extra oefenwedstrijd is ingepland. Om 19.30 uur speelt VVV-Venlo in Stadion de Koel tegen de semi profs van 1. FC Mönchengladbach. De ploeg uit Mönchengladbach speelt in de Oberliga.

Statistieken
Lommel United – VVV-Venlo 0-2 (0-2)

Scoreverloop: 15. Post (0-1); 30. Van Crooij (0-2);

Gele kaart(en):
Rode kaart(en):

Toeschouwers: 608

Opstelling VVV-Venlo: Deckers; Bourdouxhe (85. Ramadhani), Promes (85. Korkmaz), Buwalda (72. Balkestein) en Rutten (77. Donkers); Kruijsen (46. Fleuren), Opoku (72. Klicic (87. Bourdouxhe)) en Post (77. Gijzen); Van Crooij (46. Sevinc), Seuntjens (46. Simmons) en Resida (58. Bezzat)

8 Responses

 1. kiekoputspelke

  Prima resultaat en mooi om te lezen dat VVV tegen de nr.2 van de competitie relatief makkelijk overeind is gebleven. De oefenwedstrijden tonen aan dat dit VVV waarschijnlijk weer moeilijk te verslaan is gezien het feit dat we slechts één doelpunt hebben geïncasseerd. Belangrijk wordt dat we het aanvallend beter gaan doen en dat is vooralsnog lastig in te schatten. Ik heb in elk geval een positief gevoel bij deze selectie….

 2. Drikus

  M.u.v. Feyenoord heeft VVV nog geen echte tegenstand gehad volgens mij.
  Na de HTM tegen Zwolle kunnen we een voorlopige balans opmaken in mijn ogen.
  De huidige resultaten stemmen iig hoopvol.
  Hopen dat de samenwerking voorin en de aansluiting met het middenveld soepel gaat verlopen. Met de spelers die we nu in de selectie hebben zie ik het dan positief in…. FORZA VVV

 3. Gerardus

  Ik denk niet dat we nu al een balans op kunnen maken aangezien het maar oefenwedstrijdjes zijn. Het is natuurlijk goed voor het zelfvertrouwen van de spelers en de staf maar het zegt natuurlijks over hoe we dit seizoen in gaan.

  1. Drikus

   Ben ik het niet helemaal mee eens Gerardus. Wat is anders het nut van deze oefenpotjes.
   Zeker de wedstrijden tegen de wat betere teams laten wel zien wat de mogelijkheden worden. Feyenoord bijvoorbeeld is niet bepaald met een 2e rangs elftal gestart. Als VVV zich dan staande weet te houden en zelfs weet te winnen, weet je dat er potentie in het elftal zit. Daarnaast zie je dat er een voetballende klik is tussen de spelers. kwaliteit icm inzicht en samenspel zijn in mijn ogen cruciale elementen. deze zijn zo blijkt uit de oefenpotjes aanwezig.

Leave a Reply