VVV-Venlo wint geheim oefenduel tegen DEV Arcen

Gisteren op de regenachtige middag heeft VVV-Venlo een geheime oefenwedstrijd gespeeld op het terrein van VOS. De tegenstander DEV (4e klasser) uit Arcen had helemaal niets in te brengen en werd dan ook met 20-0 verslagen.

De Venlonaren begonnen met een vergelijkbare opstelling zoals ze vorig jaar kampioen zijn geworden van de Jupiler League. De enige spelers die ontbraken waren Ralf Seuntjens vanwege zijn huwelijk en Johnatan Opoku die nog altijd kampt met een blessure. Het kan nog wel even gaan duren voordat Johnatan weer op het veld staat. We hopen dat hij nog überhaupt een wedstrijd mee kan pakken tijdens de voorbereiding.

Na een beginfase van 10 minuten waar VVV sterker was maar niet tot scoren kwam was het Leemans die met een fabelachtige goal de Venlonaren op voorsprong zette. Nils Röseler crosste de bal over 40 meter naar de middenvelder die uit de lucht de bal goed raakte en scoorde. Kort erna viel door een zeer goede kopbal de 2-0 door Hunte en was de ban gebroken. Tot de rust kwamen de geel-zwarten 8 maal tot scoren toe waarvan mooie doelpunten van Leemans, Post en Vito van Crooij die voor elke doelman onhoudbaar waren.

In de rust wisselde trainer Maurice Steijn maar twee keer dat was zijn doelman Delano van Crooij die niets te doen had voor Lars Unnerstall en Nils Röseler voor Evren Korkmaz. De laatstgenoemde stond nog geen twee minuten op het veld of hij schoot een afvallende hoekschop hard binnen.

Hierna ging VVV nog een versnelling sneller spelen en bleven er kansen en doelpunten regenen. De grote man van de tweede helft was Tarik Tissoudali. Hij scoorde in de eerste helft al 2x en was de tweede helft goed op dreef met dribbels, afstandschoten en mooie geplaatste schoten. In totaal was de aanvaller goed voor 7 doelpunten. Het was mooi om te zien dat de teller op 17 stond en de Venlonaren aan de scheidsrechter vroegen hoeveel tijd er nog was. Ze wilde perse de 20 halen en dat lukte ook.

Waarom de wedstrijd niet is en wordt gecommuniceerd is vreemd te noemen. Misschien heeft het ermee te maken dat de wedstrijd niet officieel is aangemeld. Volgende week vrijdag staat de eerste officiële oefenwedstrijd op het programma dan spelen de Venlonaren tegen 3e klasser HBSV.

Opstelling
Delano van Crooij (45. Unnerstall); Moreno Rutten, Nils Röseler (45. Korkmaz), Jerold Promes, Roel Janssen;  Danny Post, Clint Leemans, Vito van Crooij; Tarik Tissoudali, Torino Hunte & Luqman Bezzat.

Doelpunten
1-0 Clint Leemans, 2-0 Torino Hunte, 3-0 Clint Leemans, 4-0 Tarik Tissoudali, 5-0 Danny Post, 6-0 Vito can Crooij, 7-0 Clint Leemans, 8-0 Tarik Tissoudali, RUST, 9-0 Evren Korkmaz, 10-0 Vito van Crooij, 11-0 Tarik Tissoudali, 12-0 Tarik Tissoudali, 13-0 Tarik Tissoudali, 14-0 Torino Hunte, 15-0 Vito van Crooij, 16-0 Torino Hunte, 17-0 Torino Hunte, 18-0 Clint Leemans, 19-0 Tarik Tissoudali, 20-0 Tarik Tissoudali

19 Responses

 1. LJ

  Blijkbaar toch niet helemaal geheim want Venlonaren was erbij. Wat ook vreemd is dat ook Venlonaren dit niet heeft gecommuniceerd. Normaal verschijnt ieder gerucht op de website en op twitter. Ditmaal niet!? Afspraak met VVV?

  Typisch weer een actie van VVV. Wel vragen om hulp om het stadion op te knappen, maar vervolgens je supporters niet op de hoogte stellen van een wedstrijd. Nou, ik was voornemens om mee te gaan helpen zaterdag. Dat ga ik dus mooi niet doen, bekijk het maar!

  1. Ik hoef natuurlijk niks uit te leggen maar doe ik toch omdat dit duidelijkheid verschaft. Ja, ik wist ervan een paar uur voor de wedstrijd. Ik ben er zelf achter gekomen via een tip. Die heb ik nagetrokken en daarna ben ik naar de wedstrijd gegaan. Kijk ik ben zelf ook clubfotograaf dus ik mocht aanwezig zijn maar VVV heeft mij ook niks verteld. Maar goed je moet begrijpen dat ik afspraken heb met VVV over bepaalde dingen dat is volgens mij ook nooit een geheim geweest. Maar de meeste dingen die we weten melden we als gerucht.

   De wedstrijd is niet in het openbaar gemaakt omdat het kortdag was en vanwege de veiligheid. Als hier iets van bekend was geworden had het kosten meegebracht plus moest dit eerst worden vrijgegeven door de veiligheid cq gemeente.

   Dit keer hebben ze me gevraagd om het niet te communiceren. Dit is natuurlijk voor ons klote en ik wilde het eigenlijk naar afloop online zetten. Hebben me gevraagd om dit niet te doen wat natuurlijk vreemd is als het op NOS en daarna Omroep Venlo staat. Hierna heb ik besloten om het alsnog te communiceren. Daarbij dit bericht.

   Maar goed ik snap dat je dit niet relaxed vindt. Ik vind het ook niet zo tof maar goed zonis het nu eenmaal. Wat ik niet zo goed snap het ene heeft niks met het andere te maken. Kijk dat ze een wedstrijd niet communiceren vanwege redenen en financiele redenen vind ik op zicht kunnen al had ik daarna gewoon een berichtje gemaakt met de uitslag. Maar om hulp vragen voor het stadion is een idee geweest wat gezamelijk uit de werkgroepen naar voren kwam en wat sommige mensen als idee hebben gestuurd. Het is ons idee en VVV faciliteert en regelt alles eromheen. Misschien had niet VVV maar wij of alle fansites dit moeten communiceren maar daar is het nu te laat voor.

   Ik zou het bijzonder jammer vinden als je de klusdag van de supporters laat schieten vanwege een communicatie ding over een wedstrijd. Ik zie ook het verband niet.

   1. LJ

    De club heeft in het verleden veel fouten gemaakt. Daar hebben ze van geleerd werd gezegd. De schouders moesten er onder. VVV wil een cultclub worden. Een club voor het volk en de supporter. En daar ben ik het volledig mee eens wil je weer geliefd worden bij de mensen uit de regio. Maar blijkbaar is die doelstelling eenrichtingsverkeer.

    Wat brengt dat nou voor kosten met zich mee. Er zouden misschien wat meer toeschouwers aanwezig zijn geweest dan bij de eerste training. Je ontneemt de supporters hiermee de mogelijkheid een wedstrijd te bezoeken. En zeker de mensen die al jaren zowel uit als thuiswedstrijden en zelfs vele trainingen bezoeken.

   2. Je zegt het zelf goed IN HET VERLEDEN. Het wordt eens tijd dat we naar het heden kijken. Ja er zijn fouten gemaakt en ja nog steeds gaat niet alles goed MAAR op dit moment zijn we erg goed bezig met heel veel dingen. De club wil zoals je zegt naar een cultclub en dat is een overgang (vind het zelf raar dat je jezelf bestempeld als cultclub, maar dat terzijde) Een club voor het volk maar dan moet wel het volk meewerken en meedenken en vooral meedoen. En niet bij elke scheet de alles is kut kast openen.

    Blijkbaar kun je bepaalde dingen nog niet zien, Fanzone, klusdag, sfeeracties, Youngsters, merchandise dat zijn zo even een aantal dingen die ik noem die de supporters aan hebben gedragen als ideeën. En nog niet alles is uitgevoerd maar veel wordt kei en kei hard aangewerkt. Dat sommige dingen niet goed opgepakt worden en of verkeerd gecommuniceerd worden dat zijn allemaal leermomenten. Ik hoop van harte dat de supporters eens de negatieve houding opzij zetten en bepaalde dingen accepteren en het van de positieve kant benaderen. Het is alles behalve eenrichtingsverkeer maar dat snappen vele nog niet. Daarom is het misschien handig dat sommige dingen die bedacht zijn ook gecommuniceerd worden door de Fans zelf en niet door de club.

    Wat betreft de oefenwedstrijd. Als je een officiele wedstrijd aanmeldt kost dat bakken met geld en organisatie. Vele denken oohja gewoon een potje je vraagt een tegenstander en dat is het. NEE dat is het niet als je zoiets officieel aanmeld moeten er stewards aanwezig zijn, moet alles voldoen aan de veiligheid, moeten er weet ik veel aan hoeveel eisen voldaan worden. Deze wedstrijd is waarschijnlijk pas afgelopen week gepland waardoor er besloten is om in plaats van 8 miljard dingen te gaan regelen het gewoon stil te houden en lekker te gaan voetballen. Dat vele dan meteen uit hun slof schieten kan. Maar ligt dat dan altijd aan VVV of wordt het ook eens tijd dat we naar onszelf gaan kijken?

   3. Ievel Knievel

    Helemaal met je eens Lincoln.

    Buiten dat, soms is het ook gewoon lekker om zonder publiek te spelen. Een traingingspotje. In dit geval ging het idd gewoon om de zaken die Lincoln meldt, maar wat zou er mis zijn met een wedstrijd zonder publiek achter gesloten deuren. Dat lijkt mij superfijn als ik trainer zou zijn. Je kun wat experimenteren zonder pottenkijkers en je kunt gewoon fouten maken zonder dat zeiksupporters daar meteen commentaar opleveren.

    Als ik trainer/ coach van VVV zou zijn zou ik zelfs 1 dag in de week ergens net over de grens in Duitsland gaan trainen, mooi in het groen in de heuveltjes. Lekker even weg van het alledaagse en weg van de druk. Dat zou VVV eigenlijk standaard moeten inbouwen.

  2. Godfried

   Lj dan blijf je zaterdag toch lekker thuis in je eigen sop gaar koken. Ma man man. Jij bent het soort supporter dat we liever kwijt dan rijk zijn. De club doet niet precies wat jij wil of verwacht en direct is alles klote en gooi je de kont tegen de krib. Het woord noaler is perfect op jou van toepassing

   1. De Koel

    Hahaha. @Lincoln: Misschien is het een idee om een Ruivercity/LJ ignore functie in te bouwen. Hoeft de rest dat gezeur niet steeds te lezen.

  3. supportertje

   LJ relax, niet alles gaat zoals je het graag zou willen. Er zijn veel meer dingen waar wij niets vanaf weten. Maar zelfs binnen je eigen kringen speelt wel eens iets en merk je dat je niet alles te horen krijgt. Zo what, maar als dit nu al een reden is om zaterdag niet te komen helpen, dan stel je waarschijnlijk alleen je zelf teleur. De dingen zijn aan het veranderen. Geef het eens wat de tijd, en vooral positief erin blijven staan. Daar doe niet alleen jezelf een plezier mee.

 2. Machiavelli

  LJ, volgens mij snap je het principe van een besloten wedstrijd/trainingsduel niet helemaal. Ik denk dat je gewoon een makkelijke reden hebt gezocht om een excuus te helpen om zaterdag niet te komen. Is opzich niet erg, want aan “zaorproeme” hebben we niks.

  Om even kort uit te leggen hoe het waarschijnlijk zo ongeveer is gegaan: Maurice Steijn wilde de trainingsweek afsluiten met een oefenpotje elf tegen elf. Omdat we zelf niet genoeg spelers tot onze beschikking hadden, is hij naar Valkx gestapt met de vraag of hij geen amateurelftal kon regelen. Valkx heeft zijn connecties/roots bij Arcen en heeft hier donderdag of vrijdag een belletje naar toe gepleegd. Deze hadden wel interesse. Omdat het kortdag was en maar een regulier trainingspotje werd er besloten om er geen ruchtbaarheid aan te geven. Dit waarschijnlijk ivm kleine capaciteit bij VOS, onvoldoende catering en geen beveiliging. Allemaal niet zo raar dus.

  1. Zo zou het inderdaad wel gegaan zijn. Maar even over dat niet mogen, dat moet ik toch nog even uitleggen. Dat heb ik denk ik een beetje verkeerd geformuleerd. We mogen in principe alles plaatsen, behalve wat we onder embargo binnen krijgen. Hier is gewoon vriendelijk gevraagd zou je dat niet willen plaatsen omdat VVV het zelf ook niet communiceert en dit allemaal een beetje geheim te houden. Daar heb ik mee toegestemd.

   Maar goed uiteindelijk is het zo dat het een half uur na de wedstrijd op de NOS stond, daarnaast heeft iemand natuurlijk tijdens de wedstrijd gewoon getwitterd en kwam vandaag ook Omroep Venlo met een nieuwsbericht. Wij als supporterssite kunnen dan in mijn ogen niet achterblijven en plaatsen het dan. Niet volgens afspraak maar in mijn ogen wel het beste. Had het liefste gisteren na de wedstrijd het verslagje getypt.

   1. Machiavelli

    Snap ik. Maar toch vind ik het vreemd dat VVV zo’n verzoek bij jullie neerlegt terwijl het helemaal niks geheimzinnigs hoeft te zijn. Voetbal blijft een sport voor het publiek en VVV kan niet bestaan zonder supporters. Dan mag je als club best achteraf laten weten dat je een geheim duel hebt gespeeld. Het meerendeel (op een LJ na) zal het begrijpen en je hebt als club zijnde wel met je supporters gecommuniceerd. Nu proberen ze het weg te moffelen (niemand weet waarom, ik bedoel er werd geen nieuwe speler getest ofzo) maar vroeg of laat lekt het toch wel uit. Dan krijg je scheve gezichten. Geheel onnodig.

 3. RuiverCity

  Didier Ya Konan…..bij iemand bekend? Spits uit Ivoorkust. Mag transfervrij vertrekken bij Fortuna Dusseldorf. Zeer ruime ervaring in 1. en 2. Bundesliga.maar al 33 jaar dus lijkt me te oud.

  1. Gerardus

   Die een tijdje bij Hannover heeft gespeeld ? In die tijd was hij wel goed, alleen voor nu is hij denk ik te oud en simpelweg te duur. Verder heb ik hem afgelopen jaren niet meer gevolgd of überhaupt nog wat van gehoord.

Leave a Reply