VVV-Venlo wint heel eenvoudig van De Graafschap

VVV-Venlo is weer een stap dichterbij het kampioenschap. De Venlonaren speelde gisterenavond thuis in Stadion de Koel tegen degradant De Graafschap. De ploeg van Henk de Jong die dramatisch bezig is in de competitie had ook gisteren niets te vertellen in Stadion de Koel. De mannen van Maurice Steijn hadden geen enkele moeite tegen de 11 Superboeren en wonnen hierdoor verdient met 4-1.

De supporters van VVV-Venlo zijn nog altijd sceptisch en bang dat het mis kan gaan ook al was de ploeg van Maurice Steijn voor de wedstrijd tegen De Graafschap al 12 wedstrijden ongeslagen. De geluiden al “het zal toch niet mis gaan?” en “tegen de Superboeren is het nooit een makkie” waren veel te lezen. De elf helden van VVV-Venlo lieten gisteren duidelijk zien dat al deze angst de prullenbak ingeworpen kan worden.

Vanaf minuut een zagen we een heel sterk VVV die dicteerde en De Graafschap de wil oplegde. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste kansen ontstonden. Na een geweldige dribbel vanaf de linkerflank was het Joey Sleegers die voor eerst een schot op doel produceerde. Dit schot was zo precies en hard dat doelman Bednarek geen antwoord kon geven en de Venlonaren al na 6 minuten met 1-0 leidde.

Een geweldige start van de wedstrijd maar daar bleef het gelukkig niet bij. De Venlonaren bleven goed doorjagen en erg goed voetbal zien met combinaties waar de Superboeren totaal geen antwoord op konden geven. De kansen bleven komen maar VVV kon tot vlak voor rust de kansen niet omzetten in doelpunten.

Ruim tien minuten voor rust was het eindelijk wel raak en werd de wedstrijd eigenlijk al beslist. Na een mislukte ingestudeerde vrije trap kwam de bal bij Ralf Seuntjens terecht die hem direct door speelde aan Roel Janssen. De linksback dacht niet na en schoot de bal loepzuiver diagonaal de hoek in. Ook dit keer had doelman Bednarek geen antwoord. Door het eerste doelpunt van Roel Janssen in dienst van VVV-Venlo betekende dat we gingen rusten met een 2-0 voorsprong.

Dat De Graafschap zwak aan het voetballen was had ook trainer Henk de Jong in de gaten. Met twee wissels probeerde de trainer de uitslag nog om te draaien. Maar niets leek minder waar, VVV ging gewoon verder waar het gebleven was en dat was de wedstrijd domineren. Nog geen tien minuten later stond het alweer 4-0. Onze middenvelder Clint Leemans mocht aanleggen voor een strafschop door een handsbal in het 16 meter gebied en nog geen 4 minuten later was het Johnatan Opoku die met zijn 11e doelpunt van het seizoen de wedstrijd helemaal op slot gooide.

Trainer Maurice Steijn vond het dan ook tijd om wat spelers te wisselen. Voor de wat aangeslagen Danny Post mocht Tim Receveur na lange tijd weer wat speelminuten maken en ook Vito van Crooij werd gewisseld voor Leandro Resida. De Venlonaren de touwtjes wat vieren en lieten De Graafschap komen zodat er niet teveel energie werd verbruikt met het oog op aankomende maandag.

Ook onze nieuwe aanwinst Gedion Zelalem mocht nog een kwartiertje meespelen. Maar zoals beschreven was de wedstrijd al gespeeld en kon de huurling van Arsenal niet zijn stempel op de avond drukken. In de slotfase van de wedstrijd mocht de aanhang van De Graafschap eindelijk een keertje juichen doordat Piotr Parzyszek de 4-1 hard en zuiver binnen schoot. Dit was ook echt het enige wapenfeit van de Superboeren.

Door de ruime overwinning op laagvlieger De Graafschap blijven de Venlonaren voor de 13e keer op rij ongeslagen. De avond werd nog mooier doordat concurrenten MVV en Volendam kostbare punten lieten liggen. Hierdoor is het gat met deze beide ploegen vergroot naar 11 punten. Jong Ajax blijft wel nog in het spoor van de Venlonaren maar zij mogen niet promoveren naar de Eredivisie.

Aankomende maandag mogen de Venlonaren weer aan de bak om het gat met de achtervolgers te vergroten. Dan speelt VVV namelijk de zware uitwedstrijd tegen Jong PSV. De ploeg die ons dit seizoen de eerste nederlaag toediende.

Statistieken
VVV-VENLO – DE GRAAFSCHAP 4-1 (2-0)
Scoreverloop: 6. Vito van Crooij 1-0, 34. Roel Janssen 2-0, 52. Leemans 3-0 (strafschop), 56. Opoku 4-0, 81. Parzyszek 4-1.
Gele kaarten: Post (VVV-Venlo), El Jebli en Van Diermen (beiden De Graafschap).
Rode kaarten: -.
Scheidsrechter: Janssen.
Toeschouwers: 5105.

Opstelling VVV-Venlo:
D. Van Crooij; Dekker, Röseler, Promes, Janssen; Post (59. Receveur), Seuntjens, Leemans; V. Van Crooij (68. Resida), Opoku (76. Zelalem) en Sleegers.

Opstelling De Graafschap:
Bedanrek; Will, Van Diermen, Linthorst, Cicek; Diemers, Klaasen, Smeets (46. El Jebli); Van Mieghem (70. Van den Hurk), Parzyszek en Driver (46. Van Overbeek).

33 Responses

 1. RuiverCity

  VVV-Venlo wilde vanaf de eerste minuut duidelijk maken wie de baas was in de Koel. Toch zag het begin er nogal rommelig uit. De bal ging alle kanten uit. Toch kwam VVV eindelijk eens een keer snel op voorsprong. Sleegers trok vanaf links naar binnen maar zijn schot werd wellicht nog aangeraakt door Vito van Crooij. De 1-0 zorgde ervoor dat VVV met nog meer vertrouwen de wedstrijd vervolgde. De Graafschap had weinig in te brengen. Bryan Smeets werd compleet overlopen door Danny Post. De 2-0 van Roel Janssen net voor rust zette VVV in een mooie positie.

  De penalty net na rust was volledig terecht. De Graafschap verdediger kreeg de bal op zijn arm. Na kort overleg met de grensrechter besloot scheidsrechter Janssen tot een strafschop. Leemans scoorde beheerst.
  Even later viel zelfs de 4-0 door Opoku. Een afstandsschot dat door de keeper van de Graafschap te laat werd gezien. De 4-1 was voor de statistieken.

  Een terechte overwinning voor VVV. Post leek licht aangeslagen. Net daarvoor kreeg hij zijn negende gele kaart door een karate trap richting tegenstander. Gelukkig geen rood.
  De nieuwe Arsenal speler maakte nog zijn debuut maar kwam de laatste 10 minuten amper in het spel voor omdat VVV het wel welletjes vond.
  We staan 11 punten voor. Nu a.s. maandag ons niet laten verrassen door Jong-PSV.

  Toch nog een kritiekpuntje. VVV houdt van traditie, cultuur en geschiedenis. Wat gebeurt er? Het clublied wordt zo maar afgeschaft voor een zenuwslopend liedje. Dan die fietsenbel en in plaats van ‘gele kaart’ staat er ‘strafkaart’……maar, maar. VVV, we zijn geen John de Mol circuspubliek dat je door een regisseur (Bart Houtermans) behandelt als een stelletje kleuters.

 2. spits

  Zeer goede wedstrijd over het voetbal alleen maar lof.

  Waarom die rare muziek er was bij het begin ontgaat me.

  Geen clublied meer?
  En trouwens ik vind ” Eviva vvv ” het beste lied l1 heeft dat goed in de gaten maar het is ook heel persoonlijk

 3. De Koel

  Prima wedstrijd van VVV. Ik had verwacht dat het lastig zou worden, maar De Graafschap viel zwaar tegen. Maandag wordt waarschijnlijk een moeilijkere klus. Maar we staan 11 punten los van MVV en Volendam, dus we kunnen tegen een stootje.

 4. bear664

  Prima wedstrijd, alleen de laatste 10 – 15 minuten waren niet al te geweldig …

  Wat mij behoorlijk irriteert is het gedonder met de tijd op het nieuwe scorebord … hebben we een mooi scherm, zitten ze telkens amateuristisch met de tijd te klooien …

 5. supportertje

  Fijne wedstrijd gezien vanavond met veel inzet. Begin was inderdaad een beetje rommelig, maar daar kwam snel verandering in na het eerste doelpunt. De graafschap had daarna maar weinig te vertellen op het veld. Genoot van de inzet die VVV liet zien. Seuntjes scoort dan niet zo veel, maar wat heeft hij een inzet, en wat is hij belangrijk voor het elftal in deze opzet. Chapeau Ralf. Er staat inderdaad een kampioen in wording op het veld te spelen.

  Was niet zo blij met de muziek, doe maar gewoon Eviva VVV, zoals hierboven reeds is gezegd.

 6. roermond

  Volledig eens met supporter….er was voor mij maar een man van de wedstrijd….Ralph Seuntjens, wat een gesleur en geloop, wat een inzet, wat een mooie passes, niet van de bal te krijgen..mensen, hem niet op goals beoordelen, maar op zijn nieuwe rol: spelverdeler en werker…chapeau Ralph…

 7. De Realist

  Een kinderlijk eenvoudige overwinning op een zwak De Graafschap. Ik wil eigenlijk niet zeuren over de muziek, maar deze was inderdaad lachwekkend en het aftellen in het Engels voor de wedstrijd ook. (doe maar gewoon in het Nederlamds) Een degelijke wedstrijd van VVV, al was de 2e helft minder en niet spectaculair. Al met al een mooie teamprestatie, niemand heeft verzaakt. Met 11 punten voorsprong en 15 wedstrijden te gaan kan het bijna niet anders dat VVV Kampioen gaat worden. Hoe eerder Kampioen, hoe meer tijd hebben ze om zich voor te bereiden op de Eredivisie. Selectie oo sterkte brengen, aanpassingen stadion etc. Het is nog niet zover, maar ik geloof erin !,Forza VVV !

 8. robbaan

  Weer een typische wedstrijd, zonder echt groots te spelen, tegen een ontstellend zwakke tegenstander, met gemak 4 keer scoren. Gewoon doorgaan met geen punten te morsen, dat komt het allemaal goed.
  De sfeeracties via de speaker achterwege laten en de traditie vasthouden.

 9. LJ

  Prima wedstrijd. 4-1 winst. Goed voetbal. En dan willen we toch ergens op zeiken. Het wordt steeds moeilijker iets te vinden. O ja. De muziek. Gelukkig toch iets om op te zeiken. Volgende week gewoon lauw bier. Gewoon omdat het kan.

  Prima prestatie VVV hulde aan het team en de staf.

   1. supportertje

    Als er een goede vervanger, ja, maar dan wel in het teken van VVV, en niet in het teken van Tiesto o.i.d.

   2. Goodie

    Een traditie is een groot woord. Toch is Alles heej is VVV wel iets wat VVV maakt. Bij andere clubs met een opkomstnummer als wat wij nu zelf hebben vind ik het een soort van teken van identiteitscrisis of iets.

   3. Drikus

    “juichen in de Koel” al lang niet meer gehoord. 😉
    En het moment van echt juichen komt toch snel dichterbij!!

   4. sultana

    Lincoln jij hebt connecties bij VVV waarom is Alles Heej is VVV vervangen door het vreselijke gekrijs en amateuristisch gebeuren wat we nu uit de luidsprekers horen? Alles Heej is VVV kwam me ook de strot uit maar dit wat ze nu hebben kan echt niet, wat een aanfluiting!! Schreef het hier de vorige keer al degene die dit verzonnen heeft meteen de straat op schoppen???? VVV wil graag een professionele club zijn laat ze dat dan ook zijn en stop hiermee!

    Weer 3 belangrijke punten gepakt terwijl MVV en Volendam punten verspelen, langzaam aan komt het kampoienschap dichterbij. Forza VVV

   5. Het is een vreemde zaak. We hebben afgelopen dinsdag er nog over gepraat en gediscussieerd tijdens de werkgroep Sfeer en Beleving maar blijkbaar is dit niet echt opgepakt. Ik zal morgen even vragen wat nu de bedoeling is. Ik kan niks beloven of zelf veranderen, het enige wat ik kan doen is het doorgeven dat mensen zich eraan irriteren. Ik ga mijn best doen!

  1. RuiverCity

   LJ van jou mag je hier geen letter verkeerd schrijven. Dit zijn puur constateringen van vele VVV supporters. Als VVV dit toelaat moeten ze heel snel stoppen met het roepen dat de club traditie hoog in het vaandel heeft staan.

 10. Ben

  Afblijven van onze tradities! Wij hebben niet gevraagd deze aan te passen aan “nieuwe tijden”.of zo iets. Prima wedstrijd VVV, wat een makkelijk combinerend team, wat een agressie. de Seun of God is een hem passende naam. Zeer tevreden supporter. Dan zie ik allemaal die concurrenten punten morsen, onvoorstelbaar. Als we, als we zo doorgaan dan kan de competitie een heel mooi eind krijgen. Over kampioenschap wil ik eigenlijk toch nog niet denken. Een ander Jupiler team wint 8 wedstrijden achter elkaar, maar verliest daarna, wedstrijd na wedstrijd, heel veel punten en zakt helemaal weg. Maandag uit tegen PSV. Ik hoop dat ze niet teveel eerste elftal selectie spelers opstellen. We zullen zien, FORZA VVV

 11. supportertje

  Tradities versterken de identiteit van een groep mensen en geven een gevoel van eenheid. Daarom zijn ze zeker belangrijk en moeten ze in ere gehouden worden. Voor eventjes worden de verschillen ondergeschikt aan de overeenkomst en dat schept een band. Dit is afhankelijk van hoeveel waarde er aan een traditie gegeven wordt. Tradities vormen onbewust de ondergrond van ons dagelijks denken en handelen. Normen en waarden bijvoorbeeld hebben vaak te maken met tradities. En daarom moet VVV de tradities eren, net zoals supporterts.

 12. wuilus

  Een dikverdiende overwinning, maar oersaaie wedstrijd gezien gister. Sleegers was eindelijk eens in goede doen. Maar voor mij was de man of the match zeker Seuntjes. Vind het echt knap wat VVV doet binnen hun butget. …. Enige echte minpunt gister was de geluidsinstallatie, hij stond hard, maar hoe harder hoe meer gekraak op O2 in elk geval. Hoop dat ze dat kunnen aanpakken, weet trouwens iemand wat voor liedje er word gespeeld bij een doelpunt?

 13. Goodie

  Prima wedstrijd van VVV. De Graafschap had niks in te brengen. Ik vond Sleegers eindelijk is een keer zijn niveau halen van een aantal jaren geleden bij Eindhoven. De concurrentie maakt het VVV op het moment niet echt heel moeilijk. 11 punten los al op het moment. Ook ik wil graag mijn kritiek uiten op het opkomstlied en geluiden tussendoor. Een aantal jaar geleden was het onbespreekbaar om “Alles heej is VVV” te vervangen en nu lijkt het ineens wel verbannen. Ipv daarvaan krijgen we Tsunami…. Daarnaast tussendoor al die geluiden. Dan omdat er een er nog 5 minuten reguliere speeltijd in de 1e helft is, dan weer dit dan weer dat. En dan een soort intro stuk van Frans Bauer met “Heb je even voor mij”. Nee dit hoeft allemaal niet meer van mij.

 14. jason

  “Een geweldige start van de wedstrijd maar daar bleef het gelukkig niet bij. De Venlonaren bleven goed doorjagen en erg goed voetbal zien met combinaties waar de Superboeren totaal geen antwoord op konden geven. De kansen bleven komen maar VVV kon tot vlak voor rust de kansen niet omzetten in doelpunten.”

  Was ik zolang bier halen dat ik dit allemaal gemist heb ?

  Lang leve De Koel

  1. Nou vertel jij eens wat je wel gezien hebt. Want volgens mij was dit toch wel degelijk de eerste helft aan de gang. Ik zit zelf heel dicht op het veld en zag een aantal goede, slimme combinaties waarbij de tegenstander helemaal weggespeeld werd. Kansen waren er wel degelijk maar geen doelpunten.

   Misschien moet je minder bier drinken dan kun je misschien nog nadenken.

   1. jason

    Bedankt voor de tip maar dat gaat niet gebeuren. Hoef nl niet na te denken maar gewoon te kijken.

    Ik heb een de graafschap gezien dat net zoveel balbezit had in de 1e helft dan vvv mss wel meer zelfs. Heb veel mislukte combinaties gezien van vvv met name voorin. En naast de 2 doelpunten maar 1 kans gezien van slegers die de keeper langs tikt. Gaarne verneem ik van jou alle andere kansen in de 1e helft.

    Mss moet je wat verder af gaan staan dan werken je ogen wat beter omdat je een beter overzicht hebt.

    Lang leve De Koel

   2. Net even mijn foto’s bekeken OMDAT IK ZO DICHT OP HET VELD ZIT! 2 kopkansen Opoku, schot van Leemans,, schot van Sleegers in de eerste helft.
    Maar goed dankjewel dat je onze site zo tof vindt en dat je zonder na te denken hier een reactie schrijft. Misschien moeten we ook de discussie aangaan wat een kans is of moet worden aangeschreven als een mogelijkheid.

    Als je na 5 minuten voorstaat met 1-0 heb je wel degelijk een goede start. Als je daarna op het middenveld heerst met prima voetbal dan speel je gewoon een goede wedstrijd. Heb wel degelijk een aantal goede combinaties gezien waarbij de spelers van De Graafschap geen antwoord had, Daarom wisselde de trainer van De Graafschap ook El Yebli om meer kracht en voetbal te krijgen op het middenveld,

    Of heb je De Graafschap zo goed zien voetballen? Elke tweede bal ging of naar een VVV speler of over de zijlijn. Daarnaast hebben die welgeteld twee hele kansen gehad. Dat mag maar dan heb ik het niet gezien.

   3. jason

    Denk idd dat jij wat anders verstaat onder een kans dan ik. Mislukt schot leemans een kans…..tja

    Leuke site trouwens

    Lang leve De Koel

 15. marcel

  VVV prima, maar wat viel dit DeGraafschap zwaar tegen. mogen in hun handjes knijpen dat er dit jaar een team als achilles echt negatief uitschiet. anders zitten ze gewoon in zware degradatienood. De bal ging zo vaak de lucht in dat ik dacht: hebben ze Verticaal-voetbal uitgevonden? Weer 3 punten erbij. Maandag alweer een pot, heerlijk…………….

 16. Goodie

  Prijzen Volendam uit:
  -Vrij vervoer 12,50
  -Bus + lid fanclub 12,50
  -Bus + geen lid 17,50

  Dmv een actie hele mooie prijzen voor deze wedstrijd. Hopelijk weet de fanclub ook iets te doen met de busreizen om het nog aantrekkelijker te maken en kan er zo iets moois op langere termijn ontstaan. Want 2,5 tot 3 uur in de bus is niet altijd een pretje.

 17. expat

  Mooie samenvatting, dank daarvoor! En wat een fijn resultaat! Fijn dat het scoren weer soepel gaat. Maandag tegen jong PSV, volgend jaar hopelijk gewoon weer tegen het echte PSV.

Leave a Reply