VVV-Venlo wint in allerlaatste seconde van concurrent MVV

Zakelijk, gemakzucht, spanning, spektakel en geluk zijn de trefwoorden in de juiste volgorde voor deze wedstrijd. In de eerste helft was het VVV die moeite had met het bespelen van het 4-4-2 systeem van MVV maar VVV was toch heer en meester in de eerste helft.

Met een paar kleine kansen en een goed doelpunt dankzij de tandem Ralf Seuntjens en Jonathan Opoku werd de eerste helft zakelijk beslist en gewonnen. Geen vuiltje aan de lucht leek het, ware het niet dat MVV sterker uit de kleedkamer kwam en na 50 minuten hun eerste kans noteerde en na een uur zelfs scoorde. Aan de kant van de Venlonaren was het voetbal de tweede helft dramatisch, er ging niets meer goed en er werd gemakzuchtig gespeeld.

Het bleef dan ook billenknijpen en in de slotfase was de spanning groot. De ingevallen Leandro Resida was de man die enigszins nog voor spektakel zorgde. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Resida de bal en gaf goed voor op Opoku die op doel schoot maar miste. In de rebound was het Seuntjens die zijn slechte tweede helft bekroonde met de belangrijke winnende treffer.

De eerste thuiswedstrijd na de winterstop stond op de planning op een zonnige zondagmiddag in een volle Koel. Naast de fijne omstandigheden was het ook nog eens een topper en een derby. Beter kon dus eigenlijk niet.

Het spel was niet echt zoals je van een derby verwacht, het was afwachtend, zakelijk en zonder diepgang van beide kanten. Het systeem van de ploeg van Ron Elsen was moeilijk te bespelen en dat zorgde ervoor dat Vito van Crooij en Joey Sleegers veel moesten lopen en verdedigen. Dit zorgde ervoor dat beide ploegen vleugellam waren en dat het vooral door het midden zou gaan. Hier speelde het spel zich dan ook af.

Na wat kleine speldenprikjes duurde het tot de zestiende minuut voordat VVV echt gevaarlijk werd. Een strakke en mooie voorzet van Roel Janssen werd op waarde geschat door Seuntjens, die gaf de bal aan Opoku en die zorgde voor de openingstreffer. Het leek een gemakkelijke middag te worden voor VVV. De Venlonaren lieten de ploeg uit Maastricht aan de bal en zij mochten het dan ook uitzoeken. De Maastrichtenaren lieten eigenlijk helemaal niets zien waarom zij de nummer twee waren. Er zat geen enkel idee achter en ze lieten dan ook helemaal niets zien en VVV bleef daarom ook de betere ploeg.

Aanvoerder Danny Post werd vakkundig neergehaald door verdediger Nick Kuipers van MVV in de 35e minuut op een fijne plek voor een vrijetrappenspecialist. Aangezien VVV over een vrijetrappenspecialist beschikt zou dit nog wel eens een doelpunt kunnen worden. Hier kwam echter niets van terecht want de bal, die door de muur ging, werd simpel gepakt door doelman Bo Geens. Het enige opmerkelijk wat nog gebeurde in de eerste helft was de lompe actie van Ricardo Ippel waaruit een opstootje ontstond. Hierna was het wel tijd voor wat warme koffie en kon iedereen napraten over de eerste helft. Iedereen was er wel zeker van dat MVV niets meer in te brengen had en dat VVV de wedstrijd makkelijk uit zou spelen.

De tweede helft ging van start met een wissel aan de zijde van MVV. Het was oud-VVV’er Dyon Gijzen die achterbleef in de kleedkamer en in zijn plaats kwam Luis Pedro. VVV was wederom de betere ploeg en werd vrij snel gevaarlijk. Een voorzet van Seuntjes werd op tijd weg gepakt voor de aanstormende Opoku. Na de aanval van VVV bleek toch dat MVV anders uit de kleedkamer kwam. De ploeg van Ron Elsen was namelijk veel feller in de duels en werd langzaam maar zeker ook voetballend wat sterker. De Venlonaren werden meer en meer terug gedrukt.

Het duurde tot de 50e(!) minuut voordat MVV echt gevaarlijk werd met een schot voorlangs. De bal ging niet uit en werd binnengehouden door de invaller, die besloot om zelf maar eens op avontuur te gaan. Hij passeerde twee man en kon zo doorlopen richting doel met alle tijd om te schieten, gelukkig had hij het vizier niet op scherp en ging de bal in het zijnet. De elf uit Maastricht waren duidelijk wakker en ze lieten zien veel feller te zijn dan de Venlonaren. Een schot van de Haagse Kolos Verheydt werd nog gepareerd door Delano van Crooij, maar een paar minuten later mocht hij toch grabbelen. Een mooie schuiver van Ippel belande in het doel en de stand was weer 1-1. Verheydt had trouwens opvallend veel weg van de Haagse cultheld Tommie Beugelsdijk.

Na het doelpunt rook MVV bloed en ging vol voor de winst. Uit een corner mocht een MVV speler vrij inkoppen, die besloot gelukkig om de bal over het doel te koppen. Het was enkele minuten later weer MVV dat gevaarlijk werd en wonder boven wonder ging de bal nog steeds niet het doel in. Enkele minuten later zorgde Post er vakkundig voor dat Ippel niet nog eens zou scoren. De middenvelder raakte geblesseerd en moest gewisseld worden. Bij VVV was ondertussen Hunte ook ingevallen voor de zwak spelende van Crooij. Hunte werd ook niet echt in het spel betrokken en heeft amper een bal aangeraakt deze wedstrijd.

Het spel speelde zich vooral af op de helft van VVV en de Venlonaren kwamen er totaal niet meer aan te pas. Voorin werden geen ballen vastgehouden door Opoku en Seuntjens, de verdedigers waren veel feller en beide leken er ook niet echt veel voor te doen. Het hele stadion was nu ook aan het wachten op een wissel. Die wissel kwam er uiteindelijk wel. Joey Sleegers werd vervangen door de rappe Resida. Met Resida kwam er meer diepgang in het veld en dat viel te merken. Opoku gaf de bal een paar minuten voor tijd aan Resida, die werd neergehaald maar kreeg geen penalty.

Een kleine domper dus. De tijd was bijna verstreken en Post en zijn tegenstander raakte allebei geblesseerd. Dit zou een tegenvaller zijn voor VVV als hij uit zou vallen. Post kon gelukkig verder net als zijn tegenstander. De scheidrechter gaf aan dat er nog tijd was om te spelen en we mochten nog door. Wederom was het Resida die de bal aangespeeld kreeg in de zestien meter, hij gaf een goede bal richting Opoku die de winnende op zijn schoen had liggen maar hij miste! Kans op de winst was verkeken zou je denken, niets was echter minder waar aangezien de bal werd binnengeschoten door de slechtste man van het veld, Ralf Seuntjens! Zelfs bij het doelpunt raakte hij de bal verkeerd maar dit kon echter de pret niet drukken! De Koel ontplofte en de wedstrijd was zo goed als gespeeld.

Wederom hebben we dus een wedstrijd onverdiend in de laatste minuut gewonnen van concurrent MVV! Ondanks dat het onverdiend was zal de overwinning niet minder smaken. Er zal echter wel wat moeten veranderen aan de inzet en de instelling van sommige spelers aangezien het vandaag bij sommige echt ondermaats was. Daarnaast was dit verreweg de slechtste wedstrijd van de laatste twee jaar, dat deze dan nog gewonnen wordt tegen de nummer twee zegt ook wel iets.

Het verschil is nu 7 punten met onze concurrenten, ondanks deze voorsprong hebben we nog steeds niet. Het doel is het kampioenschap maar daarvoor zal ook gewonnen moeten worden van de mindere goden want we hebben nog steeds niets.

Statistieken
VVV-Venlo – MVV Maastricht 2-1 (1-0)
Scoreverloop: 17. Opoku (1-0), 56. Ippel (1-1), 90. Seuntjens (2-1).
Gele kaarten: Röseler, Janssen, Leemans (VVV-Venlo) Kuipers, Ippel, Pedro (MVV Maastricht)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 8.000

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Post, Seuntjens; Sleegers (83. Resida), Opoku en V. van Crooij (67. Hunte).

Opstelling MVV Maastricht
Geens; Pereira, Kuipers, Ciranni, Labylle; Nwakali, Ippel (73. Martina), Schroijen, Nys; Gijzen (46. Pedro), Verheijdt.

69 Responses

 1. Altijd hetzelfde liedje….. stadion vol en dan weer een baggerwedstrijd van hier tot Tokio. Van die 8000 blijven er de volgende wedstrijd weer 6000 lekker thuis. 1e helft was nog redelijk al was het voetballend niet al te best maar de 2e helft was verschrikkelijk slecht. Kampioen doelloos hoge ballen naar voren peren en verder totaal geen bezieling en voetballend vermogen. De 2-1 was dan ook volledig onterecht al is dat tegen mvv uiteraard altijd wel erg prettig.

  1. expat

   Mensen gaan met een geweldige glimlach naar huis. Eerst beetje nerveus naar de tijd zitten kijken omdat je bang bent dat MVV de 1-2 maakt, en dan in de laatste minuut via een best wel stoere aanval zelf 2-1 scoren. De Koel ontploft, mensen vallen elkaar in de armen en gaan happy naar huis. De punten mogen dan wel gestolen zijn, maar je hebt een geweldige ervaring gehad (hier heeft men het nog wel even over) en de club staat zeven punten los van de tweede ‘echte’ club die meespeelt.

   Geloof me, in Kerkrade hadden ze graag gehad dat ze zulke wedstrijd hadden gezien in Eindhoven vandaag.

   Hopelijk geeft dit Seuntjens trouwens wat zelfvertrouwen.

  2. supportertje

   Beter lelijk winnen, dan mooi verliezen. De drie punten zijn voor ons, de eerste helft was voor VVV, de tweede helft was voor MVV. VVV was aan het einde de mazzelkont, wie maalt daarom. Als ze kampioen worden weet niemand hoe ze deze wedstrijd hebben gespeeld. Een echte kampioenskandidaat sleept ook slechte wedstrijden over de streep!!!!

 2. Animal

  Helemaal met je eens. Heel blij met de 3 gestolen punten maar had nog liever verloren met 2-3 of zo als het een spektakel was geweest .. koel is over 2 weken net zo leeg als voor de winterstop..zeker als het zo koud blijft.

   1. expat

    Winnen tegen de nummer 2 is geweldig. Winnen van Maastricht is geweldig. Mindere wedstrijd, maar zo’n zespuntenduel geeft nu eenmaal veel druk, misschien dat de spelers dat gingen voelen na de 1-0. Hopelijk vrijdag tegen Oss weer een eenvoudigere overwinning. Dan mogen MVV en NAC gaan uitmaken wie van de twee puntverlies gaat oplopen.

 3. RuiverCity

  En weer doet VVV het op de valreep. Net als in Maastricht winnen ze met 2-1. Toen was Moreno Rutten de matchwinnaar, vandaag Ralf Seuntjens.
  Na een ijzersterk begin kwam VVV verdient op voorsprong in de 16de minuut. Na een prima aanval en een mooie combinatie tussen Seuntjens en Opoku rondde laatstgenoemde doeltreffend af.
  De voorsprong leek VVV nog meer vleugels te geven maar binnen een minuut of tien liet VVV zich meer en meer op de eigen helft zakken. Men liet MVV komen. De Maastrichtenaren deden dit eerst angstvallig maar gaande de wedstrijd voelden ze zich steeds sterker worden.
  Toch hield VVV de 1-0 tot aan de rust.
  VVV kwam weer ijzersterk uit de kleedkamer. De eerste tien minuten waren volledig voor VVV. De kansjes werden echter niet benut. Hierna zakte VVV, weer in. Het moest terug naar de eigen helft. Jammer dat Torino Hunte niet eerder werd gebracht want met zijn snelheid had je meer diepte in het spel gehad dan met Sleegers. MVV kwam steeds dichter bij het doel van VVV. Niet geheel tegen de verhouding in viel de 1-1. Een schot dat mijn inziens zeker houdbaar was. MVV rook bloed en zette nog meer aan. VVV kwam amper nog over de helft. Sleegers zat er doorheen. Vito van Crooy speelde een zwakke wedstrijd. Maar toch mag je hem nooit wisselen, hoe slecht hij ook speelt. Met zijn snelheid en onverwachte acties kan hij een wedstrijd omdraaien.
  Met kunst en vliegwerk hield VVV het op 1-1. Ook nu weer was het schrikbarend om te zien hoe onzeker, of juist niet, Delano van Crooij uit zijn doel komt. Elke hoge bal is een gevaar.
  Ook pakte vooral Clint Leemans weer een hele domme gele kaar. De scheidsrechter had gefloten maar hij meent nog even de tegenstander omver te moeten duwen. Zeer onprofessioneel. Steek die agressie maar in het duel.
  Dat VVV in de laatste minuut toch nog de overwinning pakte hadden weinig nog verwacht. Prima doorzetten van Resida bracht de bal via Opoku bij Seuntjens. Die twijfelde niet. De Koel ontplofte.
  Drie belangrijke punten. Zes tegen twee concurrenten. Prima maar overtuigend was het nog zeker niet.
  Tot slot. Kan er misschien wat gedaan aan die muziek en aan Bart Houtermans, de stadionspeaker?

 4. Koelie

  LEKKER!!!! Dit zijn de beste overwinningen.

  Hopelijk blijven al die gloryhunters de volgende keer thuis. Scheelt kwartier wachten om Oost in te komen en halfuur aan bier halen. Wat is die tap traag bij O4.

  Was Steijn aan het gokken op een puntje?

  Kap met die lange ballen en zet Seuntjens gewoon in de spits.

  Ik was onder de indruk van Verheijdt. Sterk aanspreekpunt.

 5. robbaan

  Kijk zo worden ploegen kampioen, met dit verschil dat VVV veel te behoudend en zonder ideeën aanviel..
  Het was dus een onverdiend succes, maar daar maalt niemand om aan het eind.
  Jammer dat er niet aan klantenbinding werd gedaan vandaag.
  Lekker los vd rest, nu vasthouden al dan niet met mazzel de punten blijven pakken.

 6. Goodie

  Als je onverdiend (misschien zelfs lekkerder), in de blessuretijd, tegen de nummer 2 en provinciegenoot de overwinning pakt, hierdoor 7 punten los staat en nu nog steeds zeurt kun je beter thuis blijven. Heb je Ziggosport? Dan heb je geluk. Kun je naar Barca en Real kijken.

  Verder over de wedstrijd. 1e helft was VVV de betere en kwam terecht op 1-0. De 2e helft kwam VVV (en ook MVV) heel anders de kleedkamer uit. De 1-1viel terecht en het was wachten op de 1-2. Wat een ontlading toen VVV de 2-1 maakte!

  Ik zie geen trainingen, maar op basis waarvan krijgt Sleegers de voorkeur boven Hunte? Deze keuze is mij onduidelijk. Daarnaast pakt VVV 3 gele kaarten waarvan geen 1 voor een overtreding. Domme kaarten dus met zo’n beperkte groep.

  Leuk dat er 8000 man in de Koel waren. Maar mij wordt aankomende vrijdag pas duidelijk hoe VVV echt leeft. Uit tegen Oss: een uurtje rijden, vrij vervoer, nummer 1 met 7 punten los en na de winterstop 2 overwinningen tegen concurrenten. Kunnen we hier geen 150 man mee naar toe nemen, dan hebben we naar mijn mening niks in de eredivisie te zoeken. Dus koop die kaarten!

   1. marcel

    misschien kun je me even een voorbeeld geven van een ploeg die in een competitie ALLE wedstrijden de pannen van het dak heeft gespeeld. Helaas zijn die er niet. ook barca en real spelen wel eens een kakwedstrijd, en dan zijn wij maar gewoon VVV. genoeg goeie wedstrijden gezien dit seizoen, ook wedstrijden gezien die wij beter waren en verloren hebben. En nee, niemand komt op voorhand voor slecht voetbal en een goal in de laatste minuut. echter voetbal blijft (gelukkig) onvoorspelbaar, en in dit geval kun je achteraf wel stellen: gelukkig gewonnen in de laatste minuut, beter dan verliezen.

   2. Goodie

    Het zal me een worst wezen hoe we winnen, als we maar winnen. Natuurlijk is het leuk als er daarbij ook goed voetbal bij te pas komt. Ik ben straks met een geweldig gevoel naar huis gegaan. Clubliefde noemt men dat. Ik ben er vrijdag weer bij, jij ook?

   3. sultana

    Precies Goodie maakt niet uit hoe je wint als je maar wint, zo word je wel kampioen. Ik vond dit vandaag een hele mooie overwinning zo vlak voor tijd! Wat een ontlading in de Koel, maar kan iemand mij vertellen wat er voor een bagger uit de luidsprekers kwam toen de teams opkwamen? Wat moest dat voorstellen? Die dat verzonnen heeft mogen ze van mij vandaag nog de straat op schoppen! Alles heej is VVV komt me onderhand ook de strot uit maar is nog altijd beter dan dat kattengejank van vanmiddag.

    Op naar de volgende overwinning in Oss, Forza VVV????????

   4. Ho even wachten allemaal met deze teringzooi! Vorig jaar waren we voetballend gezien de beste. Aanvallend voetbal, veel punten, veel spektakel, veel doelpunten en weinig doelpunten tegen. Toen kwam er geen hond kijken. We spelen al het hele seizoen gewoon zeer solide en steken er bovenuit omdat ze slim spelen zonder onnodig dom risico te nemen. Als dat was gebeurd hadden we vandaag gewoon weer met 0 punten hier gezeten. We hebben gewoon gewonnen en net als Sparta vorig jaar winnen we de slechte kutwedstrijden ook gewoon. Daar horen we niemand over.

    Als we eens positief kijken in plaats van elke scheet een mega groot probleem te maken. Dan komen we misschien nog ooit ergens. Maar zolang wij als supporters dit gedrag blijven tonen zullen we nooit groter worden dan een ploeg die af en toe Eredivisie mag spelen. Ben blij met wat je hebt en geloof in deze groep. Zij weten zelf misschien nog wel 10x beter dat er vandaag niet geweldig werd gevoetbald en dat het kantje boort was. Maar om ze nu weer met de grond gelijk te maken vind ik echt een beetje ver gaan. Misschien moet iedereen maar even het interview van onze trainer bekijken op Fox Sports. Ook hij was absoluut niet blij met het spel en de dingen die in het veld gebeurde.

 7. ger

  Dank aan Seuntjes voor de 1-0 en ook de 2-1, hij legde de 1-0 super mooi klaar.
  Dylano maakte toch wel wat foutjes, hij moet toch meer uit zijn hok komen.
  Publiek? Komen die echt voor VVV?
  Sorry maar een super sfeer was er zeker niet!
  Wel fijn dat er zoveel mensen in de koel zatten, moet voor de spellers ook mooi zijn.
  Blij en gelukkig met de overwinning, op naar het kampioenschap nu!
  Het kom steeds dichter bij.

  1. Ievel Knievel

   Linocln,

   Ik zie het maar zo.

   Kennelijk kikt een aantal bezoekers, die zelden komen en alleen supporter zijn als “iedereen weer naar VVV gaat” , er op om lekker te zeiken en negatief te doen. Zelfs deze mensen kan je positoef bekijken, zoals Sef Vergoosen het treffend omschreef in het interview met VI, in het dossier Jupiler League. Misschien is het gewoon zo in Venlo, maar ook dat kan je positoef bekijken.

   Misschien is het zo dat het aantal die-hard VVV-volgers geslonken is, maar dat kan je ook als kracht zien. VVV is toe aan een ander soort fan en supporter. VVV kan zichzelf nu opnieuw uitvinden en gelukkig is dat op technisch vlak al stevig gebeurd onder leiding van Steijn en Valkx. Fijn ook om te horen en lezen dat Berden en Bogers zich op technisch vlak meer op de achtegrond houden en vertrouwen geven aan de mensen die nu de leiding nemen; die de vrijheid krijgen. Dat is altijd een voorwaarde voor succes: het vertouwen geven en de verantwoordelijkheid bij de juiste mensen leggen. Het lijkt er op dat de leiding, directie en voorzitter, toch het een en ander geleerd hebben. Al kiest de voorzitter soms nog onhandig zijn woorden uit. Het zou fijn zijn als VVV zou promoveren en dan in de eredivisie weet te blijven, de club een jaar daarna tussen plek tien en vijften eindigt en we vervolgens een directeurs- en voorzitters-wissel krijgen. VVV is wat dat betreft toe aan nieuwe energie, een nieuwe basis voor een nieuw tijdperk. de huidige vorozitter en directeur kunnen dan positief afsluiten, fouten herstellen en de basis van VVV stabiel krijgen. Een enorme prestatie waar ze enorm veel respect voor moeten krijgn, ondanks gemaakte fouten in het verleden. Een prestatie waarvoor ze voor eeuwig en altijd gehuldigd mogen worden in de geschiedenisboeken.

   VVV heeft nu de mogelijkheid om het type supporter uit te zoeken, wat past bij het hernieuwen van het imago voor de club. Als dit nu goed gedaan wordt heeft de club daar jaren/ decennia lang plzeier van. Ik heb trouwens weer het een en ander op papier gezet en gemaild.

   Overigens lee ik in het merendeel van de reacties hier en op Facebook; en op de FB van Omroep Venlo, juist een enorme ergeneris over de negatieve houding van sommige “succes-bezoekers”. Zij pareren die reacties juist met een een realistische en positieve houding. Iets wat we lang niet hebben gezien bij VVV. Meestal gingen mensen mee in het gezeur.

   In deze juup-competitie steekt geen een ploeg er met kop en schouders uit. Het is niet realistisch om te denken dat VVV zomaar wat ploegen wegvoetbald. Dat gaat nu niet en waarschijnlijk in de toekomst ook niet gebeuren. Stel dus maar gewoon je verwachtingspatroon bij. Levert dat wat minder bezoekers op? Prima, als deze maar nog fanatieker gaan supporteren. Misschien hebben we als VVV geen grote aanhang, maar misschien dan wel een kleine achterban die zich vanaf nu van zijn positieve kant laat zien. Valkx, Steijn en Vergoosen hebben alldrie gelijk. In den lande ziet men VVV als een leuke, enthousiaste,kleine echte voetbalclub. De Venlose supporter gaat als het slecht gaat met hangde schouders het stadion uit en kijkt lang de kat uit de boom. diep in het hart zijn het wel mensen die emotioneel diep betrokken zijn bij de club en stad, en dan voelt men zich ook echt emotioneel geraakt, wat leidt tot het soms hele positieve en soms wat negatieve gedrag van de Venlonaren. In de basis zijn Venlonaren gewoon wel trouw aan hun club en komen ze ook wel weer terug. Langzaam en gelijdelijk. Misschien kunnen wij met ons allen de Venlonaar wel een beetje opvoeden in het op een Engelse of Duitse manier supporteren. De hele wedstrijd lang, positief achter je club staan. Ook als het slecht gaat. Van gekaknker, sorry voor deze term, wordt geen speler, trainer of team beter. De negatieve tendens rond VVV is overigens pas echt eind jaren tachtig, begin en eind jaren negentig ontstaan. Helaas is die er nog niet helemaal uit. Tot aan de jaren tachtig kenmerkte VVV zich juist door een positieve, zeer enthousiaste en zeer trouwe achterban. Daar de negetieve tendens op een geschiedenis van meer dan honderd jaar vrij jong is, kunnen we vanaf nu ook een andere, nieuwe en positieve weg inslaan. Zo zie ik het. Ik hopo dat meer mensen in Venlo en omgeving er zo over denken. Het kan, zelfs als geboren en getogen Venlonaar/ Tegelse.

 8. Godfried

  Het kan gewoon niet lekkerder dan enigzins onterecht winnen van MVV en dan ook nog in blessuretijd. Punten zijn nu belangrijker dan mooi spel.

  Dat de sfeer niet jevanhet was is logisch. Denk dat 30% van de toeschouwers jonger was dan 10 jaar. Leuk dat het vol was. Maar iets meer meeleven zou fijn zijn.

  Al met al een prima zondagmiddag gehad. Proficiat vvv.

 9. supportertje

  Mensen geniet nu eens een keer van wat de mannen laten zien. Hoewel ze af en toe niet spelen zoals wij het graag zouden zien, zijn ze wel in rap tempo richting kampioenschap aan het gaan. Het is een hecht team, en ze gaan er voor. laten wij als supporter nu eens stoppen met de hoge verwachtingen kwa spel. Ze spelen goed, weinig doelpunten tegen, en de ene keer spelen ze de sterren van de hemel, en af en toe is het niet om aan te gluren, MAAR WEL DE WINST PAKKEN. En zo word je de kampioenskandidaat. Vanmiddag was het met de hakken over de sloot, maar wel over de sloot. Seuntjes scoorde, wat hij verdiende met zijn inzet voor het team. Positief de zaak oppakken en er met zijn allen voor gaan. Dit is wat we hebben en we moeten er het meedoen. Ik ben trots op ons team en dat zouden meer mensen moeten zijn.

  1. Persoonlijk vond ik dat onze linksback aardig gedold werd door ene meneer Pedro wat nou niet bepaald de allerbeste buitenspeler ter wereld is. Toen hij erin kwam was VVV helemaal de kluts kwijt met zijn dribbels dus ik denk dat een linksback wel nodig is :). Vooral voor een bepaald spelbeeld dat de trainer voor ogen heeft. En dat is aanvalled voetbal spelen waar de buitenspeler van de tegenstander onze back achterna moet en niet andersom.

   1. RuiverCity

    Ook Janssen kan wel eens een mindere helft hebben. Had Pedro veel korter moeten denken. Probleem met de keepers is dat we dit wekelijks kunnen constateren. Elke hoge bal is een gevaar.
    Trouwens de ‘man of the match’ commissie was weer het lachertje van de dag met hun uitverkiezing.

 10. RuiverCity

  Helemaal met je eens Twiggy. Elke hoge bal is gevaarlijk omdat van Crooij en eerder de Fockert niet uit komen. Wordt daar soms niet op getraind? Voor de rest nog steeds aan het genieten van deze overwinning, hoe moeizaam ook. Op MVV supporterssite is vooral Seuntjens de boeman 🙂

 11. YowVVV

  De Punten zijn binnen! De Koel was vol! Klantenbinding wat minder, echter als je de slechtste wedstrijd gewoon wint van mvv, nou dan hebben we dit ook (hopelijk) gehad. Tegen oss gewoon de draad weer oppakken en van wedstrijd tot wedstrijd kijken. Wat me deze wedstrijd is opgevallen. Veld is onvoldoende breed gehouden. Amper tot geen voorzetten. Hunte mag wat mij betreft in plaats van Sleegers weer starten. Fysieker, sneller en een echte buitenspeler. Sleegers is meer een 10, maar daar hebben we Opuku, de speler van het seizoen, al
  staan. De aansluiting vanuit het middenveld naar de spitsen, juist onze kracht was onvoldoende. Ballen veel door het midden, te vaak door de lucht. Mvv was makkelijker te pakken door snel grondspel, vvv technisch veel behendiger. Wat mij betreft Promes man of the match. Ontlading was mooi, mensen kom de komende wedstrijden ook naar de Koel, het echte vvv zien jullie de volgende keer wel weer!

 12. VenloVVV

  Trots op VVV, het resultaat en de vooruitgang die de club de laatste maanden maakt!! Mijn complimenten! En fans, als jullie echt een VVV hart hebben ben dan eens wat positiever, met deze insteek komen we nergens! Ze staan nu 7 punten los? Dat is toch fantastisch!!

 13. roermond

  Voor mij man of the match: met hoofdletters DANNY POST, man wat heeft die een inzet en PowerPoint, en voor de rest niet nöllen supporters…Laat het eens een keer een mindere wedstrijd zijn, nou en? In Breda wordt al jaren baggervoetbal gespeeld, en nog komen de supporters komen. We mogen trots zijn op ons cluppie met dit budget en toch elk jaar om de prijzen spelen..Come on Venlo…forza VVV..

 14. kiekoputspelke

  Wat zeggen de mensen altijd over Venlonaren ?
  VENLONAERE ZIEN NOLERS….
  Nou, wat wordt dat stereotype hier weer overduidelijk bevestigd zeg ! Kom op mensen; wat is er toch aan de hand met iedereen ?

  Gisteren was een slechte wedstrijd van VVV zijde en natuurlijk kan ik hier dan een hoop onvrede gaan spuien.. Maar kom op: VVV heeft in ieder geval geknokt, is niet gebroken en deelt in de 93e minuut een gigantische mokerslag uit door de 2-1 binnen te schieten ! We staan nu soeverein aan kop in de Jupiler League en de échte concurrenten staan op een behoorlijke achterstand.

  Dus ik ga deze keer niet inhoudelijk in op de wedstrijd en het spel van VVV maar wil alleen maar zeggen dat ik APATROTS ben op de prestaties van de mannen ! Deze mindere wedstrijd (toppers zijn trouwens vaak niet de mooiste wedstrijden, dus met welke verwachtingen kom je ?) is gewonnen en de goal in de uitererste slotseconde was zó lekker….

  FORZA VVV
  Blijf op deze manier doorgaan en dan ziet het er zeer goed uit !
  De azijnzeikerds die reageren op de wedstrijd van gisteren nemen we niet serieus deze keer !

 15. Ben

  Dolblij met de zege en ik heb begrepen dat het niet een erge mooie wedstrijd was? Maar, wel eentje met op en top spanning? En dan uiteindelijk, heel stiekem in die laatste seconde de winnende goal maken? Mooier kan niet. Zeggen “onverdiend” is onzin, want ze hadden met de rust toch al met 2-0 moeten voor staan? En dan ook nog een penalty niet krijgen? Verdiende zege in een kwalitatief matige, spannende wedstrijd. Mooi dus. We zitten nu ruim over de helft van de competitie, nog “maar” 17 wedstrijden te gaan zeg ik met opzet. Dus nog erg veel wedstrijden waar wat te winnen, of te verliezen valt. Ik zeg toi, toi en probeer vooral nog 1-2 sterkmakers (geen “niks toevoegers”) er bij te halen, want er komen schorsingen, maar zeker ook nog blessures aan. Op naar Oss, FORZA VVV!

 16. Ben

  Heb ik het goed begrepen dat na de euforische uitspraken bij FOX over de “Koel” dat men nu probeert voor de Koel de status cultureel erfgoed te verkrijgen? Lukt het niet bij de VN, dan toch zeker bij Europa, dan wel Nederland? Dan kot er ook gemakkelijker geld vrij bij de diverse overheidsinstanties. FORZA VVV!

 17. jason

  O wat ben ik blij dat we gewonnen hebben. Ik ben zo blij. Yoepie wat ben ik blij. Mag niks over de wedstrijd zeggen want dan ben ik een zeiker en geen echte fan.

  Ben zo gelukkig. joepie de poepie

  Lang leve De Koel

  ps man of the match alweer RESIDA

 18. Boris

  Slechte wedstrijd, hard gewerkt en gewonnen. That’s all !! Kan gebeuren.
  Over een tijdje was dit gewoon één van de vele wedstrijden en niet meer.
  We moeten het niet groter maken dan het is.

 19. Louis van Gaal

  Hou toch op met zeiken….
  Ja, het was niet de beste wedstrijd van VVV maar wat is er nou mis:
  Onverdiend gewonnen van de nummer 2, van MVV, in een limburgse derby, in een vol stadion, in de laatste minuut, 7 punten voorsprong. Heerlijk toch.
  En natuurlijk hadden we graag een super voetballend VVV gezien, maar hoe vaak hebben we dat gezien en toch niet gewonnen? En voor mij, en ik denk voor de meeste supporters, blijft die extase van gejuich na de 2-1 datgene wat ik mee heb genomen naar huis… en ik kan niet wachten tot het vrijdag is…..

  En daar komt nu net het belangrijkste punt: buiten een lekker gevoel na de 2-1 HEBBEN WE NOG HELEMAAL NIETS !!

  Iedereen is weken bezig geweest eerst met Cambuur en daarna met MVV. FC Oss is de belangrijkste wedstijd van dit seizoen.

  Als je echt een kampion bent moet je a.s. vrijdag die klasse laten zien. FC Oss met de volle 100% aanpakken, 100% inzet, 100% focus op de volgende 3 punten, de concurentie laten zien dat we ook tegen de lager geplaatste teams 100% inzet tonen en 3 punten meenemen. Laten merken dat er voor de andere titel kandidaten NIETS meer te halen is, geef ze niet dat gevoel..

  Als VVV niet met die instelling het veld in gaat verlies je zomaar van FC Oss, al staan dien 14e, als VVV wel met die instelling het veld ingaat zijn we weer 3 punten verder, en een stap dichter bij een prachtig feest in de Venlose binnestad..

  De grootste concurent van VVV is nu VVV zelf.

  1. supportertje

   Inderdaad moet VVV nu niets meer weggeven. Maar laten wij nu als supporters eens zorgen dat we bij de uitwedstrijden massaal aanwezig gaan zijn. Oss is de eerste wedstrijd waar we dat kunnen laten zien. Hopelijk gaan er bussen naar Oss.

  2. Ben

   Louis, wat jij zegt is vorig jaar menig keer gebeurd. Grote wedstrijden hebben we vaak gewonnen. VVV is echter, of hopelijk, was moeilijk te motiveren tegen de kleintjes.
   Inderdaad, de belangrijkste wedstrijd van het seizoen is de eerstvolgende wedstrijd tegen FC Oss. FORZA VVV!

 20. brise continu

  ..tjeeez..idd wat n näölers..daar kan ik nog wat van leren…wat blijft bij…de euforie in blessuretijd…3 punten…niks meer niks minder!
  op nao t stadhoës!!

  pssst…zo ff sprietse!!

 21. clubman

  Venlo pur sang:
  Koploper, 6 punten bijschrijven, 7 punten los en dan nog lopen zeiken over de wedstrijd. Negativiteit ten top.
  Venlo, stedje van gezeik en genäöl !

  1. jason

   Het was een baggerwedstrijd. Het niet creeren van kansen al het hele seizoen gaat ons nog opbreken. Creativiteit zit helaas op de bank en komt er pas 5 minuten voor tijd in. Hunte op links die puur rechtsbenig is brengt ook niks. Elke week een andere (verkeerde) basisopstelling voorin. Wie kan het nog volgen.

   Krijg ik nu een ban omdat ik me niet positief gedraag op een forum?

   Lang leve DE KOEL dat dan weer wel

  2. Ievel Knievel

   Je draagt zelf veel bij aan die negativiteit, omdat je eigen post negatief van aard is. Als het al zo is dat het beter kan in Venlo, dan wordt het niet beter dor steeds maar weer te benadrukken hoe kut en negatoef het is.

  3. RuiverCity

   Van jou mag hier geen kritisch woord op het forum komen of je voelt je persoonlijk (of VVV) al aangevallen. Wij zijn met zijn allen VVV supporters in hart en nieren. Maar wil niet zeggen dat alles wat er bij VVV gebeurd goed is en gaat. Net als op iedere andere plek mag je je zorgen/kritiek uiten. Dit is niet altijd negatief bedoeld.

   1. Ievel Knievel

    @ Ruivercity

    Helemaal niet, dat vind ik helemaal niet. Ik ben zelf vaak genoeg kritisch geweest.

    Ik reageer alleen op een bepaalde manietr van schrijven/ reageren. De sfeer die dit oproept. Lijkt me mijn goed recht. Net zoals dat ijij op mij mag reageren.

    Ik zie alleen een tendens ontstan vanuit sommige reacties, om te blijven focussen op datgene wat niet goed is. Dat terwijl VVV zijn zaakje momenteel voor het overgrote merendeel voor elkaar heeft. Het is jammer als dat te weinig benoemt wordt en overschaduwd wordt door voor een deel onterecht negativisme. Ik heb ook al aangegeven dat het merendeel van de posts hier juist de negatieve commenst van goede feedback voorziet. Dat kan VVV juist goed gebruiken.

   2. RuiverCity

    @IevelKnievel…..mijn commentaar was niet voor jou bedoeld maar voor Clubman. Excuus voor mijn foute plaatsing.

 22. clubman

  En als de stadionspeaker er wat schwung in wil brengen dan wordt deze en passant ook nog even afgezeken…
  Dit soort gezeik vind je in geen enkel ander stadion in Nederland…chapeau!

  1. venlo81

   Nou ik moet eerlijk zeggen dat ik me kapot geërgerd heb aan die schreeuwerd. Zo krijg je geen sfeer. Dan lukt alleen met goede resultaten en aantrekkelijk voetbal(wat er dan gisteren niet in zat.)maar je moet niet denken dat je een stadion met 4000 nieuwe supporters op de kop zet door je als een malloot te gedragen.

   Voor de rest heb ik genoten van de overwinning van gisteren.

   1. Dat gelul met goed voetbal en swung ben ik wel een beetje beu want dat heeft in de laatste jaren bewezen niet meer supporters aan te trekken en meer sfeer in het stadion te creëren. Dan moet je het op andere manieren proberen. Dat sommige dit niet tof vinden kan, maar ik ben blij dat er ten minste wat wordt gedaan om de sfeer te verhogen. Dit was een voorstel vanuit de werkgroep sfeer&beleving dit is geprobeerd en opzicht vond ik het helemaal niet zo slecht en natuurlijk moet het bijgeslepen worden. Ik denk dat je door een aantal punten juist zeker sfeer kan bijdragen dat kan op deze manier maar ook op een andere manier. Mensen worden nu een beetje gepusht om te zingen en te schreeuwen.

    We zanikken hier altijd over de sfeer in Duitsland en Engeland dat we dat zo graag willen maar mensen daar gebeurd dit wekelijks. Dus accepteren en als het na een paar wedstrijden niks is stopt men er gewoon weer mee. Maar kom dan wel met een alternatief hoe het dan wel moet. Goed voetbal is het niet :).

   2. Goodie

    Persoonlijk vond ik de stadionspeaker net voor aanvang van de wedstrijd wel sfeer verhogend. Alleen moet hij niet als we op de helft van een lied zijn weer direct opnieuw beginnen. Ik vond een prima actie. Ook die Humpa op het einde had van mij niet gehoeven, dat doen ze in Kerkrade maar. Liever iets origineels als “One step beyond” als bij Chelsea, dat vind ik nou schitterend.

    De opstelling mag van mijn part ook vaker zo gedaan worden. Alleen hoop ik dat de volgende keer bij de naam Nils niet 3/4 Fleuren schreeuwt haha. Ik zag mensen die dit schreeuwden elkaar direct aankijken dat dit niet helemaal klopte.

   3. Koelie

    Dat was natuurlijk de grap. Moet je maar niet alleen de voornaam roepen. Heerlijk.

  2. Ievel Knievel

   Je draagt zelf veel bij aan die negativiteit, omdat je eigen post negatief van aard is. Als het al zo is dat het beter kan in Venlo, dan wordt het niet beter door steeds maar weer te benadrukken hoe kut en negatief het is.

 23. supportertje

  Als je het niet goed vind, kun je dat hier schrijven. Beter is het om eens een goed idee te lanceren. Of hier proberen aan bij te dragen, door de zaken positief op te pakken. Trouwens wie gaan er allemaal mee naar Oss a.s. vrijdag. Laten we zorgen dat er eens een stel bussen afreizen naar de uitwedstrijd.

  1. Goodie

   Ik ben van de partij. Of de busrit door zal gaan vraag ik me af. Zelf ga ik met de auto. Oss is voor mij 45 minuten rijden en de naar de Koel ben ik ook al een half uur kwijt.

   1. Sanderkuh

    Op VZ mag je niks vragen over waarom ze geen bericht plaatsen over VVV – MVV.
    Blijft een aparte site……

   2. Goodie

    Ik heb het altijd al een nare site gevonden. Jammer dat Soccernews zo hard is afgezakt. VZ is net als dat Studio voetbal op zondagavond. Het mag alleen maar over de traditionele top 3 gaan.

   3. Sanderkuh

    Klopt, ik had gereageerd op die koekwaus die aangaf dat de JL ook niet de moeite waard was…reactie ook verwijderd hahaha.

 24. VenloVVV

  Positiviteit is het sleutelwoord om meer leven te brengen in de Koel! Ipv. zeuren, kom met een alternatief! Denk mee! En laat zien dat je een echte supporter bent in voor en tegenspoed!

  Ik ben erbij tegen Oss!!

 25. supportertje

  Dat is mooi, als de rest die dit forum gebruiken ook meegaan dan zijn eerste twee bussen vol. We moeten toch makkelijk drie bussen vol kunnen krijgen. Kom op allemaal, mee naar Oss. Daar een feestje bouwen.

 26. YowVVV

  Ehm, waarom verplaatsen mensen zich massaal na het scoren van rij 5, 6 en 7 naar rij 1 na een doelpunt? Dit kan nog een keer flink mis gaan! Juichen kan gewoon op je eigen plek en zeker in dezelfde rij. Kijk maar eens terug bij dat doelpunt. Vandaag begonnen verschillende mensen erover..

 27. Zeker wete

  Was idd gevaarlijk die duwactie bij de winnende. Ik vond de sfeer overigens echt geweldig. Toen de tweede helft een zaadpartij werd reageerde het publiek begrijpelijk kritisch maar het ontaarde niet in fluitconcerten etc. Op Oost was het een feest en zelfs op Z (waar ik ook zit) werd enthousiast meegedaan. Top. Ik hoop echt dat ondanks het ge-bagger in de tweede helft de meeste mensen opnieuw komen. Dit geeft vele malen meer beleving en plezier.

 28. Depor

  Toch opvallend dat in het wedstrijdverslag Seuntjes de slechtste man van het veld wordt genoemd, terwijl hij in de VI als hoogste werd gewaardeerd van de spelers van VVV. Terecht overigens, ik vond Seuntjes geweldig spelen. Na Post de beste van het veld.

  1. Ben

   Je hebt gelijk, ik dacht last ik mijn mond maar houden. Jij zegt het tenminste. Probleem van de Seun is dat hij snelheid tekort komt. Verder is hij prima. Scoort minder dan vorig jaar, maar vooral okk dankzij hem winnen we zoveel wedstrijden. FORZA VVV!

Leave a Reply