VVV-Venlo wint in Oss en doet goede zaken!

VVV-Venlo heeft vanavond goede zaken gedaan in de eerste ronde van de play-offs. In Oss werd de plaatselijke FC verslagen met 1-2. De Venlonaren straalden vanaf de eerste minuut veel zelfvertrouwen uit. De bal werd goed rondgetikt en daar waar mogelijk werden de flankspelers gezocht. Oss leek zich geen raad te weten met de Venlose dadendrang en was zeer slordig.

Bij Oss was trouwens een opvallende afwezige, topscoorder Opoku. Leek verdacht veel op een gevalletje Joppen/Altheer van een aantal jaren terug toen VVV tegen Helmond moest spelen. Beide spelers hadden toen al getekend voor de Venlonaren en wilden daarom geen belangenverstrengeling en bleven buiten de selectie. Was dit vanavond ook het geval met Opoku?

VVV bleef door zetten en kreeg in de 16de minuut een ongelooflijke grote kans om de score te openen. Na goed werk van Danny Post op het middenveld die een duel uitvocht met een FC Oss speler gaf hij een goede steekbal op Melvin Platje die diepte opzocht en de bal keurig af gaf op Randy Wolters die hem fijnloos binnen kon tikken. Het werd hierdoor terecht 0-1 voor VVV.

VVV-Venlo bleef hierna de bovenliggende partij. Enkele kansen werden ook gecreëerd. Lang kon VVV niet genieten van de voorsprong! De Ossenaren op gelijke hoogte. In de 21ste minuut gaf de scheidsrechter een discutabele vrije trap. Die werd afgemeten voorgelegd op speler Kok van FC Oss, via een gelukje lag de bal ineens achter Mäenpää, 1-1.

Oss kreeg even later meteen de volgende grote kans maar Mäenpää redde weer eens voortreffelijk. Maar VVV-Venlo herpakte zich prima. Na een goede aanval werd Randy Wolters in het 16 meter gebied aangetikt en viel. De scheids twijfelde geen moment en wees resoluut naar de penaltystip. Een strafschop was het gevolg. Melvin Platje kende geen genade en benutte de strafschop feilloos, 1-2.
Weer hadden de Venlonaren een voorsprong. Net na de 1-2 kreeg VVV weer een grote kans maar deze werd gemist.

De rust werd dan ook bereikt met een verdiende voorsprong.

Met ongewijzigde ploegen leek het na de rust er op of Maurice Steijn de tactiek veranderd had. VVV zakte terug op eigen helft en liet de Ossenaren komen. Steijn wilde blijkbaar krachten sparen omdat de wedstrijden zich tijdens de play-offs in rap tempo opvolgen. FC Oss kwam en ging flink drukken. Echte grote kansen creëerden ze zich echter niet. VVV-Venlo vond het verder wel goed. Toch was het zonde dat alle drie de VVV middenvelders een gele kaart pakten doordat VVV onder druk kwam te staan.

Jammer dat VVV-Venlo ook geen één goede counter meer kon plaatsen in de tweede helft. Een manco dat we dit seizoen al vaker hebben geconstateerd. VVV-Venlo wist de 1-2  voorsprong over de streep te trekken zonder dat Oss nog gevaarlijk kon worden. Al met al een prima resultaat in een uitwedstrijd tijdens de play-offs.

Komende vrijdag om 18.30 uur mag VVV het bereiken van de tweede ronde niet meer ontgaan. Alleen onderschatting zou roet in het eten kunnen gooien. Met alle routine die VVV in de selectie herbergt mag dit echter niet gebeuren.

Statistieken
FC Oss – VVV-Venlo 1-2 (1-2)

Scoreverloop: 16. Wolters (0-1); 22 Kok (1-1); 37 Platje (1-2, pen.)

Gele kaart: Kok, Stuij van den Herik, Janssen (FC Oss); Voorn, Post, Nijholt (VVV-Venlo)
Rode kaart: Kok (2x geel) (FC Oss)

Toeschouwers: 1.500

Scheidsrechter: Manschot

Opstelling FC Oss:
Koopmans; Jansen, Balk, Stuij van den Herik en Kok; Van den Ouweland, Janssen en Sanusi; Bakx, Kamaci (67. Opoku) en Falkenstein (86. Ten Den)

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Altheer (75. Buwalda) en Fleuren; Voorn, Nijholt (71. Kruijsen) en Post; Wolters (85. Balkestein), Platje en Van Crooij

25 Responses

 1. Frosty

  Eerste helft was goed, tweede helft was slecht.
  De uitslag is natuurlijk prima, maar Steyn zal wel iets moeten verzinnen voor de thuiswedstrijd want als Oss doorgaat zoals in de tweede helft heb je een probleem.

 2. Ben

  Het is natuurlijk niet gemakkelijk een team voor te bereiden op een wedstrijd als tegen FCOss, maar dat is wel de taak van een coach. Helaas, niets van dat. Jammer, maar VVV had deze wedstrijd eenvoudig met meerdere doelpunten verschil moeten winnen. Dan zouden ze vrijdag de wedstrijd rustig kunnen spelen en winnen zonder veel inspanning. Jammer, niets van dat, de tweede helft was Oss de bovenliggende partij.
  Stein zou eens een avondje moeten praten en luisteren naar mensen als Frans Korver of Korbach.
  Wellicht dat VVV denkt zich vrijdag te kunnen sparen, maar dat zou wel eens helemaal verkeerd kunnen aflopen.
  Ik ben voor altijd fan van VVV en hoop er het beste van. Vrijdag uitverkocht huis? Ik hoop her van harte, FORZA VVV

  1. Pala

   Ben In welke tijd leef jij? Körver is 107 en Korbach is overleden. Nieuwe tijden jongen. Of wil je dat Suf Vergoosen volgend jaar voor de groep gaat staan? Ook zo’n repeterende factor in Venlo. Verzin eens iets nieuws.

  2. Zeker was Oss de betere partij de tweede helft maar ze creeren amper kansen en vvv geeft niks weg. Het hele seizoen is de defensie niet echt het zorgenkindje van VVV. Er worden weinig doelpunten tegen gescoord. Die 1-1 kwam ook echt uit het niets. Er zit het nodige geluk bij maar VVV heeft 2 uit doelpunten en konden de tweede helft wat gas terug nemen en temporiseren. Die gele kaarten zijn daarentegen heel erg zuur en zonde en kunnen je opbreken. Ik heb vertrouwen in een goede afloop vrijdag en hoop dat we de tweede ronde ook mee kunnen doen.

 3. Luis Erique

  Prima eerste helft, hele matige tweede. Zeer tevreden met het resultaat, dit mag je nooit meer weggeven. Aan 1 ding heb ik me wel mateloos geergerd: de laatste wissel. Oss speelt alles over de grond en gaat echt voor de gelijkmaker, naar mijn idee breng je dan snelheid voorin en gok je op een uitval waardoor vrijdag een formaliteit wordt. Waarom balkestein brengen? Die is alleen goed bij hoge ballen en heeft de draaicirkel van een tractor.

 4. VenloVVV

  Goede uitslag!! 2de helft minder… oké.. Maar vergeet niet, vrijdag spelen we thuis!!! 0-2 verliezen thuis, het lijkt me niet hoor! defensie VVV is het hele seizoen al erg sterk!

 5. Baolderse

  Wat een azijnpissers hier zeg. Als we hadden verloren met 1-0, maar wel de pannen van het dak hadden gespeeld, was het ook niet goed geweest. In de nacompetitie telt mijns inzien alleen het resultaat. Als je wint met foeilelijk voetbal tellen alleen de drie punten. De wedstrjd is niet te vergelijken met die van vrijdag tegen NEC, maar dat ligt ook voor een deel aan Oss. Wat ik wel fijn vind is dat VVV heeft gewonnen van een club die “onze” Willy er

 6. Boris

  Resultaat gewoon goed. Hadden er ook drie of vier kunnen maken eerste helft.
  Die gele kaarten gaan ons opbreken. Dit had niet gemogen. Vrijdag afmaken en dan op naar de wedstrijd tegen NAC.
  Die hoeven we eigenlijk niet te spelen volgens Maaskant, want NAC is gewoon mentaal en kwalitatief veeeeeeel beter.
  VVV heeft niets te verliezen, dus laten we Brabo´s eens knettergek maken. Vol der op en we zien wel waar het schip strandt.

  maar eerst vrijdag…

  1. sultana

   Maaskant is een arrogante blaaskaak, laat hem dat lekker denken kan alleen maar in het nadeel van NAC werken. Daarom juist hoop ik dat NAC degradeerd, arrogante kwal die Maaskant!

   Ik ben erg blij met de overwinning bij Oss, een week geleden nooit gedacht dat we zover zouden komen. Ik zie de wedstrijd vrijdag met vertrouwen tegemoet. Laat NAC maar komen, forza VVV!

 7. Meuske

  Top resultaat natuurlijk, vrijdag proberen om er zo snel mogelijk 1 of 2 te maken en dan rustig uitspelen en krachten te sparen. Heel eerlijk denk ik ook dat Nac een maatje te groot is want tegen AZ vond ik ze zeker niet de mindere. Ons voordeel is dat de druk bij hun enorm is en VVV het gewoon goed doet tegen voetballende ploegen. Dan hebben wij ook nog een top keeper en hun hebben een grabbelaar eerste klas. Niks is onmogelijk als wij als een blok achter de jongens gaan staan en dan zien we wel waar samen toe in staat zijn. Forza VVV maar niet te vergeten eerst met de gedachte bij vrijdag ook al droom ik van meer.

 8. RuiverCity

  Iedereen is al bezig met de 2de ronde. Ik verwacht dat het vrijdag nog moeilijk gaat worden. Ons middenveld kan amper iets verkeerd doen. Post en Voorn gaan er altijd vol voor dus die zullen zich moeten inhouden.

 9. supportertje

  Niet teveel zaniken hier. Ze hebben gedaan wat ze moesten doen “Winnen” , en dat was niet gemakkelijk na de wedstrijd tegen NEC. Liever lelijk gewonnen dan mooi verloren. Dus ik vind dat ze het goed hebben gedaan, en hoe is nu even niet belangrijk. Ze hebben nu weer even de tijd om zich op te laden voor a.s. vrijdag voor de thuiswedstrijd. Blijft het feit dat FC Oss een moeilijke tegenstander blijft en VVV nu gesteund moet worden in het stadion door zo veel mogelijk supporters en belangstellenden. Tijd om a.s. vrijdag ons eens allemaal goed te laten horen. En ook gaat het niet zoals wij het graag willen, STEUN is belangrijk voor het team op het veld. We moeten nu weer eens echt ouderwets achter ons VVV gaan staan.

   1. supportertje

    Als iedere seizoenkaarthouder nu eens zijn buurman/buurvrouw mee neemt zijn we al een heel eind.

 10. 5 for life

  De 1e helft is er goed gewonnen en de 2e helft lelijk niets weggeven. Goed resultaat en vrijdag afmaken dan gaan we zondag kijken of het echt NAC wordt of misschien toch GA Eagles.

 11. marcel

  vvv speelde voor rust gewoon een puike partij. waar normaal in een laag tempo doelloos rondgetikt achterin, ging dat nu in een hoog tempo, telkens werd top zo gedwongen om zich anders te positioneren, en werden momenten gecreeerd waarop de bal naar voor gespeeld kon worden met veel dreiging. jammer genoeg wist VVV niet voldoende afstand te nemen in die fase, en werd het eerste gevaarlijke moment van oss gelijk een doelpunt, waarna nikkie vlak erop zelfs een achterstand voorkomt. dat was de wereld op zijn kop geweest.

  Na rust weet je dat in dit soort wedstrijden (we hebben er zelf genoeg gespeeld), rare dingen kunnen gebeuren. Oss speelt vol op de aanval, VVV wordt niet alleen teruggedrongen, maar zakt ook in zijn geheel iets te ver terug, waardoor oss de druk er ook op kon houden. daarnaast ineens veel persoonlijke foutjes (veel onrust en balverlies), en eigenlijk iets te weinig gevaar creeerend uit de counter. Daarentegen werd er wel voor elke meter gestreden om het resultaat over de streep te brengen. samen met de heerlijke sfeer in het uitvak, wist VVV de overwinning vast te houden.
  op naar komende vrijdag, niet te vroeg juichen, want ook vanuit deze situatie hebben we het al eerder moeilijk gehad in een thuiswedstrijd. niettemin een goed resultaat, en een eerste stap op weg naar de volgende ronde.

Leave a Reply