VVV-Venlo wint in Oss na een spannende tweede helft

Op maandagavond om 20.00 uur was het lege Frans Heesen Stadion het decor van de tweede uitwedstrijd van VVV-Venlo tegen FC Oss. Maurice Steijn kon eindelijk weer beschikken over Jerold Promes waardoor het vaste centrale duo weer herenigd werd. VVV-Venlo begon met Schroijen en Khalouta in de basis en Nwofor begon op de bank.

De eerste helft werd er niet echt goed gevoetbald door beide ploegen. Er waren over en weer wat kansen. Zo had Yuki Otsu gelijk in de eerste minuut een kans om de score te openen. Het bleef helaas 0-0. In de 17de minuut had Khalouta nog een kans door een vrije trap om de score te openen maar de score bleef ook nu gelijk. Ook FC Oss werd zo nu en dan gevaarlijk voor de goal van Niki Mäenpää. In de 24ste minuut was er een scrimmage maar de keeper van de Venlonaren wist het doel schoon te houden.

VVV-Venlo had een licht overwicht de eerste helft maar beide ploegen oogden onzeker achterin. De ruststand werd 0-0 en we hoopten op wat meer spektakel in de tweede helft.

Dit kwam ook. De tweede helft begon zonder wisselingen bij beide ploegen. Het werd een hele spannende pot voetbal. Oss liet gelijk zien hoe gevaarlijk ze kunnen zijn. Ze kregen binnen 10 minuten, 2 hele grote kansen om de scoren te openen. Niki Mäenpää had wederom een goede redding op het schot van van Veen en kort erna was er een levensgrote kans voor Istvan Bakx, echter ging dit schot hard naast.

Een beetje tegen de verhouding in maar het was toch VVV-Venlo dat kort na het offensief van Oss de score opende. Yuki Otsu scoorde de 0-1, hij had de hoek voor het uitzoeken en schoot onverbiddelijk in. Kort na de goal vond er een opmerkelijke wissel plaats. De doelpuntenmaker Otsu werd vervangen door Elito. Waarschijnlijk wil Maurice Steijn de Japanner sparen voor de wedstrijd van vrijdag.

Het begon hierna pas echt een wedstrijd te worden. Het regende over en weer kansen. Zo was er nog een kans voor Post maar de keeper van Oss redde goed. In de 67ste minuut scoorde VVV-Venlo de 0-2 uit een corner van Randy Wolters, precies op het hoofd van Balkestein en die kopte de bal tegen de touwen.

Kort hierna scoorde FC Oss de aansluitingstreffer. Opuko was de man die de 1-2 binnen schoot. Het werd billenknijpen voor VVV en we zagen de bui al hangen. Tien minuten later schoot FC Oss ook nog eens de 2-2 binnen. De ijzersterke keepende Mäenpää had geen antwoord op het schot van van Veen. FC Oss had ook nog de kans om de 3-2 te scoren maar dit gebeurde gelukkig niet voor de Venlonaren.

Het was Aziz Khalouta die de matchwinnaar werd. Hij scoorde eenvoudig de 2-3 na een grote fout van de verdediging van FC Oss. En na 4 minuten extra tijd gebeurde er gelukkig niets meer.

Het was een spannende en enerverende wedstrijd. Maar de 3 punten gaan mee naar De Koel en we maken we een kleine stijging op de ranglijst. VVV staat nu 4de met 1 punt achter op koploper Sparta Rotterdam.

Komende vrijdag is de volgende wedstrijd van VVV-Venlo. Dan nemen we het op tegen FC Emmen in het mooiste stadion van de wereld. Namelijk Stadion De Koel!

Statistieken wedstrijd

FC Oss – VVV-Venlo 2-3 (0-0)

Scheidsrechter: Berben
Toeschouwers: 1.100
Scoreverloop: 55. Yuki Otsu (0-1); 67. Balkestein (0-2); 72. Opoku (1-2); 82. van Veen (2-2); 90. Khalouta (2-3)

Gele kaart(en): Piqué,  (FC Oss); Promes, Kruijsen, Balkestein (VVV-Venlo)

Opstelling FC Oss
Hengelman; Piqué, Kok, van den Ouweland, Bakx; van den Herik, Falkenstein(69. Mathieu), Jansen; Janssen, van Veen, Kamaci(61. Opoku)

Opstelling VVV-Venlo
Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Promes en Joppen; Schroijen(72. Altheer), Post(88. Gijzen) en Kruijsen; Wolters, Khalouta en Otsu(59. Elito)

22 Responses

 1. Meuske

  SUPER natuurlijk, die punten zien veur Oss clubke!!! Volgens mij is er nu wel strijd geleverd om de overwinning binnen te halen. Denk dat Nwofor geen goede beurt heeft gemaakt bij Steijn. Koempels flink op de broek gekregen, HEERLIJK…….!!! Forza VVV. Op naar Emmen

  1. Ben

   Het gevaar bestaat nu dat de verantwoordelijken nu denken dat we geen aanvulling op de selectie nodig hebben? Die gedachte zou rampzalig zijn. We hebben nog maar een aar dagen.
   Er bestaat de kans dat men nu denkt “met deze groep gaan we verder en we zien wel… met d Kerst”.
   Laten we hopen dat het verstand het wint. FORZA VVV!

   1. Lincoln

    Dat geloof ik niet Ben. Ik denk dat ze goed weten waar de selectie aangevuld moet worden. Kijk je wint gisteren wel maar je geeft wel weer een 2-0 voorsprong weg. Door te blijven geloven in je kans win je deze wedstrijd. We hebben nog tot zaterdag voordat de transfermarkt sluit.

 2. festina lente

  Na 4 wedstrijd conclisie vvv kan mee bij dr bovenste helft. Bij verkoop.vsn nwpfor linssen wildschut kan team versterkt worden
  Alleen onze keepet blijft hopelijk
  Maar afwachten.

 3. Godfried van Bouillon

  Tenzij VVV momenteel in onderhandeling is met een club over Nwofor zal hij niet verkocht worden. Althans, als je hem niet opstelt en op de bank laat zitten denk ik niet dat een team interesse zal tonen. Ben bang dat hij er ongelooflijk met de pet naar gooit en we met een zeer dure, mokkende bankzitter te maken hebben dit seizoen! Wat tegelijkertijd inhoudt dat we dus eigenlijk geen spits in de selectie hebben. (ik vind Khalouta namelijk meer een buitenspeler). Daarmee gaan we het niet redden. Dus actie!

 4. Meuske

  Nwofor had of heeft wel de potentie maar op èèn of andere manier komt het er niet uit. Denk dat het mentaal niet helemaal lekker zit en dat hij teveel overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten en niet gauw zijn tekortkomingen wil toegeven. Hij ligt niet lekker bij spelers en trainers dat is wel duidelijk. Heb net even Emmen tegen Den bosch gekeken maar dat was niet mis wat Emmen liet zien,daar hebben we niet zomaar van gewonnen. Promes gisteren weer een kaart daar moet ook eens wat aan gedaan worden want schorsingen dat gaat ze misschien nog opbreken dit seizoen. Naar wie rent Khalouta na zijn doelpunt?

  1. Ievel Knievel

   Of men hoopt dat Nwofor zelf zijn contract afkoopt voor september of men hoopt dat hij enerzijds zijn gedrag verbeterd en gaat spelen tot zijn contract is afgelopen of hem rest niks anders dan de bank warm houden of met jong VVV meedoen. Denk dat Nwofor zijn opties momenteel niet zo goed zijn. Prima keuze van onze trainer om hem buiten de eerste elf te laten. Dit is tenminste de situatie zoals ik hem nu zie. Het kan natuurlijk zijn dat de zaak geheel anders ligt en dat Nwofor gewoon geblesseerd is of in onderhandeling is met een club. Het kan allemaal.

   Wat hebben die Nigeriaanse spelers ons nu eigenlijk gebracht? Een hoop centen van Musa voor een investeerder (als Hai die investeerder niet gewoon zelf is). Verder vrij weinig. Ze hebben voor een slechte sfeer in de groep gezorgd. Nwofor vond ik in het begin trouwens nog wel een goede voetballeer. Zag hem in zijn eerste wedstrijden zeer aardige dingen doen, maar er is iets vreemds aan de hand momenteel.

   1. LJ

    WTF? Niets gehad aan de Nigerianen? In 2011 hield Musa ons in de eredivisie en in 2012 Uchebo! Als zijn zaakwaarnemer goed is, wordt Nwofor wel verkocht. Een spits is overall wel gewild.

    Hij spelt niet, omdat hij meer bezig is met een vertrek dan met andere zaken. Als hij er na 01-09 nog is, dan zal hij uiteindelijk wel gaan voor een basisplek.

    @ Lincoln, de deadline is maandagavond 01-09-2014 23:59 uur.

   2. Ievel Knievel

    Als Musa of Uchebo er niet hadden gestaan, dan had een andere spits ze er ook wel ingeschoten (of niet, dat weet je nooit). Sterker nog, met een andere balans in je selectie had je waarschijnlijk nacompetitie ontlopen. De balans en sfeer in selectie waren gewoon niet optimaal. Uchebo schopte toevallig een paar belangrijke goals erin, de rest van de wedstrijden bleek het gewoon een vrij middelmatige voetballer te zijn, wel tegen een erg vorstelijk salaris. Musa is een goede voetballer, heeft bij VVV echter niet helemaal laten zien wat hij in huis had, speelde soms een beetje op de automatische piloot en we hebben er 1 jaartje iets aan gehad. Voor deze twee spelers had je bijna een hele selectie aan talentvolle jeugdige (Nederlandse) spelers kunnen halen. Als investeerders daar tenminste ook eens open voor zouden staan. En bij de woorden dat ze ons vrij weinig gebracht hebben blijf ik. Uiteindelijk heeft het aantrekken van deze Nigeriaanse talenten (waarvan er sowieso 1 faliekant mislukt is onder twee namen) ons niks gebracht nee. We zijn er geen aanhaker in de ere mee geworden, wat de doelstelling was met deze spelers en uiteindelijk spelen we alweer voor het tweede jaar op rij juup. Of dat dus nu 3 jaar eerder was gebeurd had dus niet heel veel uitgemaakt. Was het beleid misschien wel al 3 jaar eerder op de schop gegaan.

 5. festina lente

  kan natuurlijk altijd dat het niet klikt tussen beide partijen. Nwofor contra vvvv. Moet toch een oplossing zijn. Op de bank houden en bij jong vvv spelen is kapitaalvernietiging.
  Kan niet de bedoeling zijn van duurste speler van de selectie . heeft volgend jaar geen enkel transferwaarde.. Probleem zal de rol van de inversteerder(s) zijn. Zullen ze genoegen nemen met een lage transferopbrengst. Er zijn genoeg eredivisieclubs die nog deze week een spits willen kopen. ( denk o.a. aan willem 2 , heracles ). Volgens mij is een ruil van spelers de enige
  mogelijkheid om uit deze impasse tekomen.

 6. RuiverCity

  Nwofor wordt al heel lang gek gemaakt door zijn zaakwaarnemer. Daar schuilt het probleem!
  De investeerders bij VVV moeten eens investeren in Jupiler spelers. Er zijn genoeg talenten. Als je er 3 koopt is de kans groot dat er 1 topper tussen zit. Win-win situatie lijkt me…..

  1. Ievel Knievel

   Helemaal mee eens RC. Lage investering, je helpt er de club (gigantisch) mee en het risico is beperkt. Extra voordeel, de club kan zelf de salarissen opbrengen (lage kosten en is dus zelf gezond, wat dan ook weer door de KNVB bejubeld zal worden).

   Alleen de investeerder(s) (als dat niet gewoon Hai is, want er wordt me een partij mysterieus over gedaan) heeft/ hebben dollartekens in de ogen. Zonde komt voor de val zullen we maar zeggen.

   1. sultana

    RC en Level knievel:

    Ben het volledig met jullie eens. Met het salaris wat Nwofor kost had je zeker 3 misschien wel 4 betere spelers kunnen halen, en had je een bredere selectie gehad waarmee je schorsingen en blessures makkelijker op kunt vangen. Nwofor heeft nog niets gebracht waardeloze investering! Kunnen van geluk spreken dat Khalouta nog scoort.

 7. leevancleef

  Mäenpää bewijst nu wel echt punten te pakken voor VVV, tegen De Graafschap pakt ie de overwinning voor VVV en gister tegen Oss ook weer erg goed, die moet je gewoon proberen te behouden. Nwofor tsja.. snapt die jongen misschien niet dat als ie er voor de winter 15 tot 20 inschiet de clubs in de rij staan…

 8. 5 for life

  Om te beginnen vind Mäenpää de beste keeper die VVV-Venlo tot nu toe gehad heeft en wekelijks goed speelt.
  Ook tegen Oss pakte Niki een paar goede ballen maar de 1-2 was een eigen doelpunt van hem. Hij sloeg de bal niet uit de goeal maar erin. Maar ook zo’n foutje moet een keer kunnen.

 9. festina lente

  jong vvv/hs speelde vanav ond in dortrecht. jong vvv/hs won met 2-0. ik zie op het ruilformulier geen nwofor staan. enige toelichting van het vvv bestuur wat met omze nigeriaan aan de hand is is wel wenselijk. blessure-contractbesprekingen andere club- disciplinaire maatregelen ??? het kan allemaal. cooper en ascroft hebben wel meegespeeld en die mochten uitkijken naar een nieuwe club.

 10. Goodie

  Is het niet zo dat je voor transfervrije spelers langer dan tijd hebt om binnen te halen? En aangezien VVV het daar toch van moet hebben hoeven we ons nog geen zorgen te maken. Ook is de transfermarkt voor de Russen toch anders? Die hebben nog een tijd om spelers te kopen als hier de transfermarkt al is gesloten?

  1. Lincoln

   Transfervrije spelers mogen altijd aangetrokken worden volgens mij. En de regels van de Russische transferwindow is volgens mij ook aangepast. Dit komt doordat ze de competitie helemaal om hebben gegooid en nu net als bijna alle andere landen beginnen rond augustus/september waar ze eerst altijd in januari begonnen met de competitie. Maar hier staat misschien beter omschreven dan dat ik net heb gedaan :). http://www.goal.com/nl/news/786/transfers/2014/08/06/5012882/wanneer-sluit-de-transfermarkt

 11. Pingback : 1institutions

Leave a Reply