VVV-Venlo wint laatste wedstrijd in de Jupiler League van Telstar

VVV-Venlo heeft vanavond met winst de laatste wedstrijd van het seizoen afgesloten. In Velsen-Zuid werd Telstar met 1-2 verslagen.

Bij opkomst van de elftallen werd VVV-Venlo via een erehaag van Telstar-spelers onthaald. Een geweldige actie van de Velsenaren voor de kampioen van de Jupiler League. VVV-Venlo moest een vijftal vaste spelers missen. Hierdoor kregen andere spelers noodgedwongen  speelminuten van trainer Maurice Steijn.

De eerste helft kende een gezapig verloop. In de eerste 25 minuten kregen de Venlonaren twee kleine kansen via Vito van Crooij en Resida. Tot een doelpunt leidde dit echter niet. Wel was het in de 32ste minuut aan de andere kant raak. Verrassend kwam Telstar op een 1-0 voorsprong. Het zou toch niet dat de negatieve balans die de Venlonaren in de afgelopen decennia in Velsen hadden opgebouwd nog slechter zou worden?

Tot aan de rust gebeurde er weinig meer, buiten het feit dat Roel Janssen geblesseerd het veld moest verlaten en vervangen werd door Torino Hunte. Hierdoor moest Moreno Rutten van de rechts- naar de linksbackplaats verhuizen.

Na de rust een iets feller VVV-Venlo maar echt beter werd het spel van de Venlonaren niet. Lang leek het er dan ook op dat de Venlonaren met een nederlaag naar huis zouden keren. Maar in de 70ste minuut kwam Lugman Bezzat in het veld voor Resida. Nog geen minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Een schot van Hunte werd weggekopt, kwam voor de voeten van Bezzat. Die aarzelde niet en schoot snoeihard op doel. Via de kluts kwam de bal voor de voet van Ralf Seuntjens die koeltjes de gelijkmaker scoorde.

VVV-Venlo kreeg hierdoor meer spirit en begon ineens te voetballen. In de 89ste minuut kwam ook nog de overwinning. Clint Leemans mocht een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het Telstar doel. Met een mooie boogbal belandde de bal via de binnenkant van de paal in het net. VVV-Venlo behaalt hierdoor net als de eerste wedstrijd van het seizoen (thuis tegen SC Cambuur) een 2-1 overwinning.

De Venlonaren sluiten de competitie af als kampioen met 80 punten en vier punten voorsprong op Jong-Ajax. Vorig seizoen behaalde VVV, 75 punten achter kampioen Sparta Rotterdam. Een mooi seizoen wordt hiermee afgesloten. De mannen van Maurice Steijn spelen nog twee oefenwedstrijden de komende 12 dagen. Daarna volgt een welverdiende vakantie van vier weken. Daarna zullen we hopelijk veel huidige en een paar nieuwe spelers zien in stadion de Koel.

Namens Venlonaren wensen wij alle spelers, technische staf en supporters een fijne vakantie en bedankt voor alle mooie momenten die er dit seizoen in overvloed zijn geweest.

We hopen jullie allemaal weer terug te zien in het nieuwe eredivisie seizoen ’17-’18.

Telstar – VVV-Venlo 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 33. Serrarens (1-0), 71. Seuntjens (1-1), 88. Leemans (1-2)
Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 1.663

Opstelling Telstar
De Jong; Van Huizen, Korpershoek, Van Iperen, Tutarima; Van den Broek, Knol, Yamazaki (88. Van den Houten), Zamouri (65. Mamedov); Serrarens en Philips (63. Van der Linden).

Opstelling VVV-Venlo
De Fockert; Misidjan, Janssen (36, Hunte), Korkmaz, Dekker; Leemans, Rutten, Van Crooij; Sleegers (89. Tashima), Seuntjens en Resida (70. Bezzat).

4 Responses

 1. RuiverCity

  Ik kon het net niet meer in mijn verslag meenemen maar Maurice Steijn gaf bij Fox aan dat hij alleen maar met VVV bezig is. Met zijn staf is hij volop in gesprek met diverse (nieuwe) spelers. Er speelt niks met Ipswich of welke club dan ook.

 2. mats

  Mooi zo. Hopelijk zijn het véél nieuwe spelers…. want wat er vanavond weer op het veld liep was schrikbarend slecht. Werden de eerste helft weggetikt door Telstar.
  Echt hoor. Moeten wel 11 nieuwe spelers bij. Met de meerderheid van dit leuke Jupuker kampioenselftal Bereiken we helemaal niks mee in de eredivisie. Helaas maar de waarheid is hard. Maar de club is belangrijker dan de spelers

  D

  1. supportertje

   Dat er het een en ander moet veranderen dat ben ik wel met je eens. Maar hiermee doe je een aantal mensen wel me te kort in de spelersploeg. Tja het zijn geen sterren en ze zullen het moeten hebben van inzet, doorzettingsvermogen, en teamspirit. Maar daar kun je als ploeg ver meekomen. Handhaven dit komende seizoen is de opdracht, en als dat lukt kan er verder worden gegaan aan het stevig funderen van de resultaten. Het komende seizoen is natuurlijk een groot vraagteken, maar ik ben er trots op dat ze in de eredivisie staan, en nog trotser als ze er in weten te blijven.

  2. Ja de wedstrijden waren minder de laatste tijd. Maar goed wat sommige soms vergeten is dat we een echt kleine selectie hebben die veel wedstrijden in kort tijdsbestek moeten spelen. Daarnaast stond er druk van het kampioenschap op en dan kan het zijn dat je onherkenbaar bent. Zie Feyenoord gisteren :).

   De laatste twee potjes speel je eigenlijk voor niks en zo is het altijd een ploeg die kampioen is geworden speelt de wedstrijden na het kampioenschap belabberd. Maar dat betekent niet dat je de hele ploeg moet gaan omgooien :). We zijn nog altijd kampioen geworden en hebben een lange tijd erg goed gespeeld.

Leave a Reply