VVV-Venlo wint met 0-1 in Enschede!

Nadat gisteren NEC uit de koker rolde voor de kwartfinale van de beker, stond vandaag alweer een mooie wedstrijd op het programma. In Enschede was FC Twente namelijk de tegenstander van de Venlonaren.

Hans de Koning bracht één wijziging aan in het elftal ten opzichte van de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Van Crooij, terug van een schorsing, nam zijn plaats in de voorhoede weer in. Hierdoor moest Roemer plaatsnemen op de bank. Evenals Christos Donis overigens. De nieuwe Griekse aanwinst die gister pas gepresenteerd werd, was dus al gelijk speelgerechtigd.

Precies om 14:30 uur floot scheidsrechter van den Kerkhof voor het begin van de wedstrijd. En bijna stond het binnen vijf minuten al 1-0 voor de thuisploeg. Balverlies op het middenveld leverde in de omschakeling een levensgrote mogelijkheid op voor Danilo. Kirschbaum lette echter goed op en behoedde de Venlonaren voor een vroege achterstand. Het was een erg onrustig begin aan Venlose zijde. VVV wist zich geen raad met het vroege druk zetten van Twente en het beperkte zich in de openingsfase dan ook voornamelijk tot verdedigen. Maar op die ene kans van Danilo en een schot van Smal na, creëerde Twente gelukkig niet veel.

Net voor het verstrijken van het eerste halfuur ontstond er weer enige moment van opwinding. Dekker ging liggen maar kreeg de vrije trap niet mee. Hierdoor kwam Danilo in kansrijke positie in balbezit en hij nam op zijn beurt het doel van Kirschbaum onder vuur. De Duitse goalie hield zijn doel vooralsnog schoon en tikte de bal knap naast. Ook Menig probeerde het maar eens. Deze keer was Kirschbaum wel gezien, maar had VVV het geluk dat de bal rakelings voorlangs ging. Daartussen werd ook Giakoumakis nog weg gestuurd in de diepte, maar de Griek stond er helemaal alleen voor waardoor zijn poging op niets uitliep. Even later probeerde ook Machach het maar eens van grote afstand, maar Drommel kon de bal gemakkelijk oprapen. Dit was wel een beetje de trend van de wedstrijd tot nu toe. Beide ploegen probeerden het voornamelijk van afstand, zonder daadwerkelijk veel gevaar te stichten. Zo probeerde ook Menig het maar weer eens, maar wederom kon Kirschbaum de bal gemakkelijk vangen.

Dat was het wat betreft de eerste 45 minuten. Een weinig verheffende eerste helft in Enschede. Twente had het balbezit en creëerde de meeste kansen, maar echt in gevaar was VVV niet geweest. De Venlonaren stelden daar in aanvallend opzicht veel te weinig tegenover. De Venlonaren konden geen enkele uitgespeelde kans laten noteren waardoor 0-0 misschien wel een logische ruststand was. Mochten de mannen van De Koning er in de tweede helft in slagen om in balbezit iets gevaarlijker te worden, was er wel degelijk iets te halen in de Grolsch Veste.

Net als in de eerste helft was ook de eerste kans in de tweede helft voor Twente. Van Leeuwen kon net buiten het strafschopgebied uithalen, maar het schot kwam recht op Kirschbaum af. Niet veel later kreeg VVV een flinke tegenvaller te verwerken. Dekker stopte na een sprint ineens met rennen en greep naar zijn hamstring. Einde verhaal voor de rechtsback. Gelukkig was Pachonik weer fit genoeg om Dekker te vervangen.

Ook de Venlonaren kregen een kans in de beginfase van de eerste helft. Van Crooij ging achter een vrije trap staan na een overtreding op Giakoumakis. De afstand tot het doel was te groot om voor gevaar te zorgen. Maar het spelbeeld veranderde niet en het initiatief bleef bij de gastheren liggen. Smal wilde de bal even later voorgeven. Zijn voorzet miste richting, waardoor de bal er bijna in een keer invloog. Gelukkig kon Kirschbaum de bal nog net over kijken.

Na ongeveer een uur spelen ging VVV voor de tweede keer wisselen. Linthorst en Hunte stonden aan de zijlijn klaar om erin te komen. Voor hen gingen Janssen en John eruit. Niet lang hierna ontsnapten de Venlonaren maar weer eens aan een achterstand. Post liet zich kinderlijk eenvoudig uitspelen op de achterlijn. Hierdoor had Ilic de medespelers voor het doel voor het uitkiezen. Hij koos Danilo uit, maar de inzet van de Braziliaan rolde tergend langzaam langs de paal.

Twintig minuten voor tijd kreeg VVV de uitgelezen mogelijkheid om – toch wel tegen de verhouding in – op voorsprong te komen. Pachonik had een prachtige Pachonik-rush in de benen en gaf de bal strak voor. Giakoumakis miste bal, maar bij de tweede paal stond invaller Hunte. Zijn poging leek voor de 0-1 te zorgen, maar Drommel hield met een fraaie redding zijn ploeg overeind. Acht minuten later probeerde VVV het nogmaals via de rechterflank. Machach had een prachtig steekballetje in huis op Pachonik en met een teruggetrokken voorzet bereikte hij wederom Hunte. Wéér schoot Hunte de bal niet verkeerd in, maar deze keer was Drommel wél verslagen: 0-1! Een stuntje hing in de lucht.

Met nog een paar minuten te spelen moest De Koning voor de laatste keer noodgedwongen wisselen. Een van de beste spelers aan VVV-zijde, Zinédine Machach, kon niet meer verder. Zijn vervanger was debutant Christos Donis. Één minuut voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gooide VVV de wedstrijd bijna in het slot. Guwara had een mooi balletje in huis op van Crooij. Drommel verkleinde zijn doel goed, waardoor van Crooij de bal net niet achter de Twente-doelman kon krijgen.

De extra speeltijd bedroeg, mede dankzij het tijdrekken van de Venlonaren, vijf minuten. Het was nog even flink billenknijpen, maar ruim vijf minuten later floot van den Kerkhof voor het einde van de wedstrijd. In een wedstrijd waarin VVV amper tot kansen kwam, wordt er dankzij een prachtig doelpunt van Torino Hunte met 0-1 gewonnen van FC Twente.

En zo gaat de ongeslagen reeks rustig verder. Inmiddels hebben de Venlonaren al vijf wedstrijden na de winterstop gespeeld, en is er nog altijd niet verloren. Sterker nog, vier van de vijf keer werd er zelfs gewonnen. En dat is voor VVV een prestatie van formaat. Hoe die overwinning tot stand komt is niet altijd van belang, zo is vandaag maar weer eens gebleken. Goed voetbal? Niet bepaald. Maar met de juiste instelling en discipline kan er dus ook tegen een subtopper als FC Twente worden gewonnen. Individuele uitblinkers waren er vandaag niet. Het collectief maakte vandaag de overwinning mogelijk. Toch verdienen enkele spelers de complimenten. Machach laat na de winterstop week in week uit zien waarom hij in de basis hoort. Ook vandaag probeerde de Fransman weer voetbal in de ploeg te brengen. Daarnaast viel Pachonik ook ijzersterk in. Dekker verving hem de afgelopen weken meer dan prima, maar Pachonik liet zien dat hij in aanvallend opzicht voor veel meer gevaar kan zorgen. En natuurlijk Torino Hunte. Hij is vaak bekritiseerd, maar schoot zijn ploeg vandaag wel op schitterende wijze naar de overwinning. Chapeau.

Aanstaande woensdag moet VVV alweer aan de bak. In een poging om de ongeslagen status te behouden moet dan niet worden verloren van titelkandidaat Vitesse.

FC Twente-VVV-Venlo 0-1 (0-0)

Scoreverloop:

’78 Hunte 0-1

Opstelling FC Twente: Drommel, Pleguezuelo, Dumic, Pierie, Smal, Bosch (Abass ’82), Zerrouki (Roemeratoe ’62), Ilic, van Leeuwen (Narsingh ’62), Danilo, Menig

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Dekker (Pachonik ’50), Gelmi, Da Graca, Guwara, Post, Janssen (Linthorst ’63), Machach (Donis ’84), van Crooij, Giakoumakis, John (Hunte ’63)

45 Responses

 1. chretien

  Wat een dramatische wedstrijd. Maar ja, Twente was ook niet best. In de studio bij espn was men zelfs positief over VVV. Fantastisch deze 3 punten, in 2021 een gelijkspel en verder alleen maar overwinningen… en dat maakt Hunte de goal. Het is hem van harte gegund. Ook blij te zien dat Pachonik weer helemaal terug is. Verdedigend stond het goed. Ik had alleen Bastiaans en Roemer laten spelen ipv John en van Crooij. FORZA VVV!

 2. Ievel Knievel

  Mooi dit! Gewoon opblijven letten en toeslaan. Zo moeten we het maar gewoon doen de komende wedstrijden. Je compenseert hiermee de 2 punten die je vorige week hebt laten liggen.

  Ook zorg je met deze wedstrijd ervoor, dat mocht je eventueel gelijk spelen tegen Fortuna, je die klap ook kan opvangen, ook al zou je daar toch echt voor de winst moeten gaan, deze 2 of 3 bonuspunten maakt dat je 1 klap extra kan opvangen. Als je dan ook nog een 2e keer gelijk speelt tegen Fortuna, dan hebben zij in ieder geval 4 punten tegen jou laten liggen (ik denk stiekem wel dat Fortuna misschien net iets beter is dan VVV op dit moment).

  Laten we hopen, misschien ijdele hoop, dat we nog per ongeluk gelijk kunnen spelen tegen Vitesse en je staat er echt helemaal goed op. Dan sta je ook echt (verankerd) op de 13/ 14e plek en heb je marge.

  Nu hopen dat in de 2e seizoenshelft gelijk kan spelen of kan winnen van PEC en Heracles (al was PEC best op dreef) en je gewoon winstpunten pakt tegen RKC en Emmen. Dan nog bonuspunten tegen Groningen en Sparta (misschien met gelijke spelen) en je bent echt gewoon veilig (en misschien zelfs gestegen op de ranglijst).

 3. supportertje

  Super om de drie punten bij Twente weg te halen. Had het niet verwacht, maar top dat het wel zo is. De nieuwe mensen zijn duidelijk een aanwinst en geven zo het gehele team meer vertrouwen. Machach zeker MOTM, en Pacho is weer helemaal terug en kwam als een duveltje uit een doosje Twente verrassen. Voorzet super van hem, vooral omdat hij hem teruglegd, en gezien heeft dat Torino volledig vrij liep. Super afgerond door Torino. We waren vaak niet tevreden, maar vandaag heeft hij de punten verdient voor ons. Ze weer als een hecht team gespeeld en knapten voor elkaar het werk op. Over fouten werd niet gezeurd, maar doorgegaan om de wedstrijd over de streep te trekken.

 4. Volgende keer John en v.Crooy op de bank laten starten svp.
  Hebben weinig toegevoegde waarde.
  Post vind ik overigens ook al enkele wedstrijden wat onzichtbaar en niet in zijn beste doen.
  Hopen dat Machach snel zal herstellen.

  1. VeniVidiVici

   En daarom ben jij geen coach, maar mag je alleen zeiksnorren op deze site…
   Heerlijke overwinning dit, eerste keer de nul gehouden, stabiele verdediging waardoor mensen als Machech kunnen uitblinken. Lijkt erop dat we een vaste basiself hebben gevonden nu. Op deze manier zijn we echt een luizenploeg om te verslaan… Lekker.

   1. Kan me een zeiksnor vinden maar laat toch hopen dat je niet van mening bent dat John ook maar 1 ding goed heeft gedaan vandaag.
    En nee Post knokt hard maar veel lukte ook vandaag niet bij hem en komt geregeld te laat om in te grijpen.
    v.Crooij knokt ook hard maar voetballend is het ver beneden niveau vaak.

   2. VeniVidiVici

    Als je na deze wedstrijd nog steeds alleen gefocussed bent op het benoemen van de in jouw ogen mindere punten dan ben je een waardeloze coach en een zeiksnor.
    Verdedigen is een kunst en dat doe je met zijn allen, incl de 3 spelers die jij neersabelt.
    Dit was een superdegelijke partij van vvv, op zijn Italiaans gewonnen, prachtig!!

 5. Kraai

  Lekker dit ! 3 bonuspunten !!

  Vervelend natuurlijk voor Dekker maar zijn blessure was het beste wat VVV deze wedstrijd kon gebeuren.
  Inbreng van Pacho zorgde meteen voor wat meer aanvalsdrang en laat ook maar weer eens zien dat Pacho natuurlijk veel meer waarde heeft dan Dekker (vooral aanvallend).

 6. hanskazan

  Heerlijke drie punter dit. Tristan Dekker heeft het uitstekend gedaan afgelopen weken maar Pachonik laat zien dat hij enorm dreigend is en zijn fysiek mee heeft in de duels. Machach aanvallend bij bijna elk moment van dit team betrokken, erg sterk. Post zoals we hem kennen, sterk in duels maar ook onrustig en lomp soms.
  Het lijkt alsof Gelmi met de Graca naast zich ook een stuk rustiger is geworden. Durft een bal aan te nemen ipv alles weg te rossen. Guwara ook een echte versterking. Al met al heeft VVV weer een stukje van de taaiheid en stroefheid van de maurice steijn tijd terug waar ploegen zo bang voor zijn.

  Op naar een mooie 2de seizoenshelft! Hopen dat we optijd veilig kunnen spelen gezien alle “opties op koop” die vvv heeft bedwongen

 7. De Koel

  Voor de neutrale toeschouwer was het een verschrikkelijke wedstrijd, maar ik heb genoten van het verdedigen van VVV. 95 Minuten lang strijdlust en heel weinig kansen weggegeven. Inbrengen van Pachonik was het kantelpunt, zeker drie keer een goede voorzet vanaf de achterlijn gegeven, waaronder de assist. Perfecte pass van Machach overigens. Mooi dat Hunte matchwinner is.

 8. Leonardus

  Wat een verademing deze verdediging. Zeker nu Pachonik terug is. Dekker doet goed zijn werk, maar de meerwaarde van de Duitser is een surplus.

  Ben toch echt blij dat HDK niet weer alles gooide op de verdediging.

 9. Goodie

  Godverdomme wat lekker! 8 punten voorsprong inmiddels, misschien wel 9. Gister Ado-Emmen gekeken, lijkt me sterk dat een van die 2 ons in haalt.

  Ik moet zeggen dat ik de wissels helemaal niet logisch vond. Roemer liet de laatste weken zien dreigender te zijn dan Hunte en Adonis heeft nog niet eens mee getraind. Beide pakken goed uit. Dus steek ik de hand in eigen boezem en ben blij dat HdK hiervoor heeft gekozen.

  Wie had dit een maand geleden na PSV-VVV gedacht? De reactie van Post was niet mild. In de tussentijd hebben we 10 punten in 4 wedstrijden gepakt en hebben we een reeële kans op de halve finale in de beker!

  1. sultana

   Ik sluit me hier helemaal bij aan. Eindelijk rust in de verdediging, de Graca, Guwara en Machach wat een goede aanwinsten. Woensdag vitesse thuis een punt ben ik al blij mee….

  2. Donderspeech

   Hunte komt er echt niet in om aan te vallen maar om verdedigend werk op te knappen. Blijft maar lopen. Gelukkig niet terug gevallen op de Heerenveen thuis variant van de laatste 10 minuten met een 7-2-1 opstelling. Die 2 verloren punten komen op het conto van de technische staf. Machach is een speler met veel creativiteit die wel een sterke verdedigende middenvelder langs zich nodig heeft. Hij legt regelmatig behoorlijk risico in zijn spel. 10 uit 4 is lang geleden in de eredivisie!!! Er staat eindelijk weer een collectief door een paar gerichte versterkingen. Stan Valckx verdient het om zijn gewicht in liters bier te krijgen van onze supporters !

 10. Split

  Heerlijke overwinning!
  Voor mij verdienen Gelmi, Da Graca Guwara en Dekker/ Pachonik een dikke pluim.
  De verdediging staat stukken beter ten opzichte van voor de winterstop!
  Zeer goed gedaan door Valckx om Da Graca en Guwara te halen.
  Eerste keer dit jaar in de Eredivisie dat we de nul hebben gehouden. Nu op naar woensdag. Hopelijk is Machach op tijd wedstrijdfit.
  Als we zo spelen heb ik er alle vertrouwen in dat we ons handhaven.

 11. RuiverCity

  Wat twee nieuwe verdedigers met een team kunnen doen. Lekker! Dan Pachonik die helemaal terug is. Dekker werkt hard, maar mag op voetballend en fysiek gebied de veters van Pachonik niet eens strikken.
  Er stond vandaag een team dat voor elkaar werkte. Een van de eerste wedstrijden die weer deed denken aan de tijd onder Maurice Steijn.
  Vitesse woensdag één punt zou al een topprestatie zin
  Volgende week Fortuna wordt een hele belangrijke. De loting tegen NEC is natuurlijk ook een kans uit duizenden. Daar moet je het sterkste elftal laten spelen. Levert VVV enorm veel op….Stel dat we de halve finale halen!

 12. FC VVV03

  Wat een geweldige aanwinst is die da Graca voor dit VVV zeg! Wint bijna elk duel en wat een rust straalt deze man ook aan de bal uit. Er staat wel iemand op deze manier. Voor mij is dit een van de belangrijkste redenen waarom er nu punten gepakt worden.

  1. Grad

   Van mij mag je in een adem ook Guwara noemen. EIndelijk een linksback die er staat, een verademing ten op zichte van wie er de laatste jaren hebben gestaan. En dan Machach ook zeker van toegevoegde waarde zorgt voor rust aan de bal en meer voetbal in de ploeg.

 13. Real VVV

  Lekkere Steijn-achtige overwinning. Niet spectaculair, maar 3 punten.

  Hopelijk vallen de blessures mee. Het enige positieve van het uitvallen van Machach was dat het HdK overviel en hij zodoende ‘vergat’ het duo Kum en Swinkels in te brengen.

 14. Venlooow

  Wat een heerlijke overwinning is dit. Erg belangrijk en wat zijn de nieuwe mannen aanwinsten gebleken.
  Ik weer niet of VVV een optie op Guwara heeft?
  Maar ik zou Machach zeker overnemen van Napoli. Speelt heerlijk in ons elftal en ligt volgens mij ook goed in de groep.
  Eem puntje pakken tegen Vitesse en dan hopelijk 3 tegen fortuna 😉

 15. 2 kansen, 1 goal, 3 punten…
  Een dichtgetimmerde verdediging, de tijden van Steijn herleven inderdaad…
  Ik weet alleen niet of hij Machach ook zoveel tijd had gegeven om zich in het elftal te spelen… Wat dat betreft alle credits dus voor HdK die hem uiteindelijk hem wel heeft opgesteld en laat spelen, ook toen het in het begin niet allemaal vlekkeloos verliep…
  Mooi dat hier op de site ook bijna iedereen Machach waardeert, ik heb alleen de kritische clubman nog niet gehoord over Machach…
  Pachonik viel ook geweldig in, daardoor ontstonden uiteindelijk ook onze kansen!
  Hopelijk valt de blessure van Machach mee…

  1. clubman

   Ik geef graag toe dat Machach zich gerevancheerd heeft op zijn povere spel in zijn eerste wedstrijden als basisspeler.
   Op dit moment speelt hij erg goed en lijdt hij ook veel minder gevaarlijk balverlies. Chapeau!

 16. supportertje

  Puik keeperswerk, gepassioneerd verdedigen en scherp counteren: VVV is weer een vechtploeg zoals in de tijd van Maurice Steijn, en dat kopt de Limburger. Misschien dat ze nu ook eens wat positiever gaan worden over VVV wat uiteindelijk zelf zijn broek ophoudt in deze voor iedereen slechte tijden.

 17. VVV 4ever

  2021 begint net als de afgelopen jaren uitstekend voor VVV…
  Stan & co hebben duidelijk geen winterslaapje gehouden, en zeer goede versterkingen binnen gehengeld….
  Er staat nu eindelijk weer een VVV dat wilt knokken voor een goed resultaat….

  En Hans, je wissel pakte voor mij en ik denk velen onverwacht formidabel uit….. Hunteeee 😉 😉

  Forza VVV !!!!!

 18. Rossie

  Heerlijke overwinning, hoera voor Hunte en Machach altijd laten spelen aub! En we krijgen eigenlijk gelijk nu, want dit keer niét verdedigend gewisseld en wél de voorsprong vastgehouden. Zelfs nog bijna 0-2 via Vito. Altijd vooruit blijven voetballen dus.

  1. Goodie

   Achteraf is het natuurlijk makkelijk lullen Rossie. Had Hunte niet gescoord en was het 0-0 gebleven dan waren we (ik zelf ook) er allemaal over gevallen dat HdK Hunte brengt i.p.v. Roemer.

   1. chretien

    Ik blijf ook van mening dat ik liever Roemer en aan de andere kant Bastiaans had opgesteld. Ook bij het wisselen zou ik Roemer hebben gekozen. De Koning beslist echter en hij zal goede redenen hebben gehad voor deze opstelling. FORZA VVV!

   2. Grad

    Ik denk dat HdK Hunte bracht vanwege zijn snelheid om (verdedigend) Narsingh af te stoppen.

   3. hanskazan

    Vond de keuze voor roemer met zijn diepte ook logischer. Achteraf natuurlijk het gelijk van HdK dat Hunte scoort. Bastiaans speelt een aardige pot tegen de nummer 5 van de KKD. Er zit veel voetbal in die jongen maar is echt nog te licht voor de eredivisie. Toch apart dat er mensen hier meteen een basisplaats willen voor deze jongen. Erg opportunistisch allemaal.

   4. RuiverCity

    Helemaal gelijk in Hanskazan. Bastiaans is nog veel te licht voor het grote werk. Die moet nog een jaar of twee wachten. VVV heeft nog echt behoefte aan een buitenspeler. Mocht Hupperts, Schäfer en/of Schmitz gaan is er wellicht nog geld voor een aanvallende versterking.

   5. lucien1978

    Dat klopt helemaal. Roemer dient zich aan maar Bastiaans is niet goed genoeg. 2 jaar verhuren aan een KKD club en dan hopen dat hij kan aanhaken.

Leave a Reply