VVV-Venlo wint met 0-3 van hekkensluiter Helmond Sport

Na het debacle tegen FC Eindhoven (4-0 verlies), stond drie dagen later alweer de volgende wedstrijd op het programma. In het SolarUnie Stadion was Helmond Sport de tegenstander.
Binnen een aantal minuten kreeg VVV-Venlo meteen een dot van een kans. Carl Johansson zette de bal vanaf links uitstekend voor en kon Mitchell van Rooijen ongedekt binnenkoppen. Hij kreeg de bal echter op zijn schouder, waardoor de bal wonderbaarlijk genoeg niet binnenviel. Dat had de 0-1 moeten zijn…
Een kleine 20 minuten later besloot Helmond Sport het VVV iets makkelijker te willen maken. Binnen vijf minuten maakte aanvaller Sander Vereijken twee schofterige overtredingen, die allebei met rood bestraft hadden mogen worden, maar kreeg hij via een omweg alsnog rood. Met twee keer geel kon de aanvaller vroegtijdig vertrekken, waardoor de Kattenmeppers met tien man verder moesten.

Na een halfuur spelen kwam VVV opnieuw bij de goal van Mike Havekotte. Door een prima combinatie via Sven Braken, kon Nick Venema vanaf de linkerkant de zestien in dribbelen. Ondanks dat Kees De Boer helemaal vrij in de vijfmeter stond, besloot Venema voor eigen succes te gaan. Maar door de dusdanig lastige hoek kon Havekotte makkelijk redding bieden.
Enkele minuten later kreeg ook Helmond Sport een grote kans. Op aangeven van Van Landschoot kon Jessy Hendrikx – die in de jeugdopleiding van VVV speelde – de bal door de benen van Delano Van Crooij schieten, maar gelukkig deed hij dat vanuit buitenspelpositie.

Vlak voor rust zette VVV weer aan. Kees De Boer speelde Ian Hussein Ngobi in (de 19-jarige rechtsback van VVV O21 mocht starten door de afwezigheid van Koglin en Pachonik) die de bal uitstekend voorzette. Van een meter of 10 schoot Carl Johansson keurig raak: 0-1! En daarmee maakte de Zweed, die de laatste tijd een erg goede indruk maakt, zijn tweede goal van het seizoen. Ook nog eens op een perfect moment, want door zijn goal ging VVV alsnog met een voorsprong de rust in.

Vlak na de hervatting kreeg Helmond Sport een grote kans. Uit een corner wist De Bie het kopduel te winnen, Van Crooij leek al verslagen, maar gelukkig wist Ngobi de bal nog van de lijn te halen. Opnieuw was de debutant belangrijk voor de ploeg! Enkele minuten later kwam VVV met een reactie. Johansson zette Braken alleen op de keeper, maar de Maastrichtenaar schoot de bal recht op de Helmondse doelman.
Na een uur spelen kreeg VVV opnieuw een dot van een kans. Sem Dirks veroverde fanatiek de bal op het middenveld en kwam de bal, via Braken, terecht bij Venema die met rechts in de korte hoek schoot. GOAL, 0-2! Een logische tussenstand tegen de hekkensluiter met tien man. Maar daardoor niet minder lekker.

Tien minuten voor tijd kreeg Venema wederom een grote kans. Net als Braken kwam hij een-op-een te staan met Havekotte, maar wist hij de doelman niet een tweede keer te passeren. Of ja, nóg niet. Enkele minuten later speelde Simon Janssen De Boer aan, die de bal teruglegde op Venema. En dit keer efficiënter: van randje zestien schoot hij de bal keurig raak. 0-3!
Tien minuten later floot scheidsrechter Gerrets voor het eind van de wedstrijd, wat een 0-3 voor ons cluppie betekende!

En daarmee heeft VVV zich prima weten te revancheren. Ondanks dat Helmond Sport de hekkensluiter is, en ze grotendeels met tien man speelde, is dit toch een degelijke overwinning van de Venlonaren. Na de afstraffing tegen FC Eindhoven en met zo’n gehavend elftal moeten spelen is dit toch een prima resultaat – want zonder El Azrak, Sedlacek, Koglin, Pachonik en Dekker was het toch flink puzzelen voor Jos Luhukay. Komende zaterdag (16:30) staat de volgende wedstrijd op het programma. In eigen huis nemen we het dan op tegen koploper FC Emmen.

Wedstrijdverloop:
45′ Johansson (0-1)
63′ Venema (0-2)
81′ Venema (0-3)

Gele kaart:
Johansson (VVV-Venlo)

Rode kaart:
Vereijken (2x geel)

Opstelling Helmond Sport:
Havekotte; Bukusu (74′ Bosiers), van der Meer, Fosu-Mensah; Van Hove (74′ Van der Sluys), Nsiona Defise, De Bie (65′ Beekman), Reith; Van Landschoot, Hendrikx (45′ Bastiaans) en Vereijken.

Opstelling VVV-Venlo:
Van Crooij; Janssen, Van Dijck (83′ Essanoussi), Dirks, Ngobi; Schroijen, Van Rooijen (45′ Munsters), De Boer, Johansson (66′ Roemer); Venema (83′ Verheijen) en Braken.

5 Responses

1. supportertje

Lekker, drie punten in de pocket. Beetje mazzel tegen 10 man, maar kan ook moeilijk zijn. Maar voor nu is het even relaxen en opladen trainen voor de wedstrijd a.s. tegen Emmen. Hopelijk hebben we dan weer wat spelers meer zodat er niet gepuzzeld moet worden. Lijkt er mij trouwens op dat Ian Hussein Ngobi een aanvulling kan zijn voor het team.

2. Prima resultaat! Mooi ook dat Ngobi een prima debuut heeft gemaakt, dus we hebben weer meer te kiezen,
    wel zo handig met al die blessures.
    En nu vol in de achtervolging op De Graafschap om te proberen hun te achterhalen in de rangschikking!

3. Koelie

Een must win, zeker tegen tien de man van de hekkensluiter. Leuk debuut van Ngobi. Snel door naar zaterdag, dan zal er iets meer vereist zijn tegen de nieuwe koploper. Hopelijk een leukere wedstrijd in een volle Koel.