VVV-Venlo wint met 0-3 van Westlands Elftal

Afgelopen avond speelde de selectie van VVV-Venlo om 19.30 uur de 4de oefenwedstrijd van de voorbereiding van seizoen 15|16. Tegenstander van vanavond op Sportpark de Hoge Bomen in Naaldwijk was het Westlands Elftal, dat voortkomt uit het samenwerkingsverband FeVoWest. Met het beste disticts elftal probeerde zij het VVV-Venlo lastig te maken.

Vanaf minuut 1 domineerde VVV-Venlo de wedstrijd. Echter stond het vizier niet op scherp van de aanvallers en werden enorm veel kansen verknalt. Zo hadden Vito van Crooij, Shaquille Simmons en Johnatan Opoku een aantal kansen om de score te openen. De grootste kans was voor van Crooij die de binnenkant van de paal raakte. Na 20 minuten spelen zat de wedstrijd voor Opoku en Buwalda er weer op. Zij zijn nog altijd aan revalideren van een blessure en werd er geen onnodig risico genomen. De Venlonaren bleven drukken maar konden helaas de eerste helft niet scoren.

Ook in de tweede helft was VVV oppermachtig maar werd dit nog altijd niet tot scoren omgezet. Het was invaller Gianluca Nijholt die de ban brak en met een goed geplaatst afstandschot de 0-1 maakte. Hierna kreeg VVV voor de tweede wedstrijd op rij een strafschop die Vito van Crooij koelbloedig afmaakte. En in de allerlaatste seconde van de wedstrijd was het invaller Klicic die nog zijn doelpuntje mee pikte.

Wat we al langer zeggen en wat eigenlijk iedereen al weet mist VVV-Venlo een spits die aangespeeld kan worden en die de kansen afmaakt. Vito van Crooij doet het prima maar is geen diepe spits. Na het invallen van Klicic is het voor VVV-Venlo makkelijker voetballen.

Testspeler Metaj speelde 90 minuten lang mee. Het was zichtbaar zoeken voor de linksback, hij viel niet op maar ook niet tegen. Het is aan trainer Maurice Steijn om de beslissing te maken of de linksback een aanwinst kan zijn voor dit VVV.

Aanstaande zaterdag is Feyenoord in Halsteren de volgende tegenstander van VVV-Venlo.

Statistieken
Westlands Elftal – VVV-Venlo 0-3 (0-0)

Scoreverloop: 54. Nijholt 0-1, 72. Van Crooij 0-2 (pen.), 90. Klicic 0-3

Scheidsrechter: Dhr. A. van Loenen

Opstelling VVV-Venlo
D. van Crooij, Rutten (46. Donkers), Buwalda (23. Sevinç), Promes en Metaj; Kruijsen, Opoku (23. Nijholt) en Post; Resida (59. Klicic), V. van Crooij en Simmons (75. Gijzen)

Toeschouwers: 500

3 Responses

    1. Heb Seuntjens nergens gezien, trouwens niemand die ik heb gesproken heeft Seuntjens gezien (kan alsnog dat hij er wat). Maar goed even over de wedstrijd, Metaj viel niet echt op maar ook niet tegen. Vond dat hij wel redelijk speelde al was hij hier en daar wat slordig en vond ik hem aanvallend redelijk maar denk ik niet de gewenst aanvallende back die ze zoeken. Had wel een aantal voorzetten maar kwam geen gevaar uit. Maar zonder spits is het sowieso lastig.

Leave a Reply