65 Responses

 1. marco5932

  Was niet super alemaal maar ze hebben verdiend gewonnen. . Was lang spannend maar op wat kansjes na van dordrecht toch niet zoveel weggegeven. . En super redding in laatste minuut.
  Smans die doet het goed al 2 wedstrijden. Snel een contractje. Geven…

 2. LJ

  VVV mist toch echt een afmaker. Met Sorga en Braken in het team win je dit soort wedstrijden met gemak.

  Zima is een topkeeper voor VVV. Die werd begin van de competitie al afgeschreven.

   1. Koelie

    Dus VVV speelt geen echt profvoetbal en zijn jullie het eigenlijk eens toch?

   2. @Grad “Koop dan een seizoenkaart van Ajax, of PSV, of als je ruim bij kas zit van PSG, Manchester City, Real Madrid , Barcelona etc. dan zie je echt profvoetbal”

    Je bent het dus met me eens dat dit “profpotje” nu niet echt oogstrelend was en waar men over 4 jaar nog over napraat en dat je voor de echte goede profs ergens anders moet zijn… Mooi zo liggen we toch op een lijn!

    Wees even reëel; het was was gewoon een zaadpot, hard werken maar weinig fatsoenlijk en goed voetbal. Denk dat een neutrale kijker al snel afgehaakt is. Dan is het logisch dat je je dan daarna maar verheugd op wat meer vuurwerk bij Bra-Arg. Alleen dat kwam daar helaas net zo min als in Dordrecht.

  1. Koelie

   Eens. Of ze zijn geblesseerd? Essanousi is ook uit de gratie gevallen. Hopelijk valt blessure van Post mee.

   Maar lekker drie punten en wedstrijd weer snel vergeten. Zoals de trainer van Dordrecht met een zuur gezicht sprak: “ze stonden te juichen alsof ze de championsleague hebben gewonnen.”

  2. DeOtjes

   Gokje op snelheid en ervaring ? Anders snap ik het ook niet.
   De boer speelt wat meer naar achteren en was in zijn eerste optredens niet de sterkste schakel. Essa mist wat ervaring.

 3. Zeker wete

  VVV stak de hele wedstrijd meer energie in de wedstrijd dan Dordt. De overwinning was meer dan terecht ondanks dat het niet geweldig was. VVV verdiende de 3 punten op basis van 90 min inzet.
  Leuk dat Bastiaans, Smans en de andere jeugdspelers de kans grijpen en laten zien dat VVV toekomst heeft..

 4. roermond

  Blij met de 3 punten, wat een dag, Max gewonnen, VVV gewonnen, dag kan niet meer kapot…Jos, goed bezig, wie de jeugd heeft , heeft de toekomst…maar kan iemand me zeggen waar van Rooijen is? Zou goede vervanger van Post zijn, maar zat niet eens op de bank….forza VVV…

 5. supportertje

  Wij waren er bij vanavond, en het was spannend tot het einde. En nee, het was niet altijd even goed. Maar langzaam zie wat verbetering. Veel crosspasses komen aan, helaas veel voorzetten nog niet. Maar het waren er in ieder geval heel wat meer als voorgaande wedstrijden. Veel inzet en vechtlust, en de wil om te winnen. Het tweede gedeelte van de tweede helft lag bij VVV. Wel geluk aan het einde, maar super uit de goal geranseld van Zima. Ze hoeven zich niet te schamen, en verdient gewonnen. En iedereen mag er wat van vinden, maar vanavond hebben de 120 uit supporters samen met de spelers een heel leuk feestje gevierd op de overwinning. We zijn gewoon VVV, en we doen mee.

 6. Goodie

  Iedereen mag van mij betreft kritiek of negatief zijn op VVV wat ze willen. Maar waar ik me aan erger is dat wanneer het ongelijk blijkt, niemand zich iets recht zet.
  Zima kon er na 2 oefenwedstrijden helemaal niks van (zelfde geldt voor Kirschbaum overigens), en Van Crooij moest maar op doel staan.. Maar al enkele wedstrijden heeft die uitstekende reddingen gehad.

  1. Ik was 1 van die mensen die een paar weken geleden riepen dat hij er niets van kon. Op basis van de wedstrijden die ik toen gezien had (waaronder o.a. de 1-4 nederlaag tegen Helmond in de voorbereiding) niet zo vreemd, want hij stond gewoon vreselijk onzeker en slecht te keepen in die wedstrijden.

   Of Zima echt een topkeeper voor VVV is zal nog moeten blijken. Die conclusie die hierboven ergens getrokken wordt is net zo voorbarig als hem na vijf wedstrijden al afschrijven.

   Misschien moest hij wennen en is het net inderdaad net zo’n topkeeper als Unnerstall, misschien is een keeper die hele goede met hele slechte periodes afwisselt zoals Kirschbaum. Maar dat hij kan keepen heeft hij inmiddels wel laten zien.

   1. Goodie

    En voor mij is dat waar de schoen wringt op dit forum. Als iets slecht is mag het van mij best benoemd worden, maar naar een aantal goede wedstrijden vind ik dat je er dan ook iets over moet zeggen.

 7. Gerardus

  Het was eigenlijk mijn tweede wedstrijd pas die ik volledig en goed heb kunnen zien. Maar ik moet zeggen dat ik het mee vond vallen hoe het ging en dat het echt een mega spannende wedstrijd was die uiteindelijk een verdiende winnaar kreeg.

  Ik vond Zima tegen Almere in het stadion maar een onzekere ogende keeper bij lange ballen die niet veel klem leek te hebben, maar in de samenvatting vanuit een ander oogpunt zag het er toch stukken minder slecht bij hem uit en speelde hij toen ook al een goede pot. Gelukkig deed hij dat gisteren weer met een wereldse reflex op het einde pakt hij alsnog de drie punten voor je. Ook in de eerste helft had hij een paar goede reddingen.

  Ook Simon Janssen speelde heel behoorlijk en met name met het spel verplaatsen naar de andere kant was hij zeer belangrijk waardoor Dord niet echt druk kon zetten. Smans is een hele leuke middenvelder waar je als publiek zijnde energie van krijgt met zijn drive. Munsters vond ik ook goed spelen, alleen zie je af en toe nog dat beide spelers te jeugdig zijn als ze op doel schieten bijv. Dan krijg je een rollertje of een mega afzwaaier. Voorin ging het eigenlijk ook wel behoorlijk, al mis je een vast aanspeelpunt zoals Seuntjes of Opoku dat eerst waren. Met zo’n type speler, die je natuurlijk al hebt in de vorm van Braken, voetbal je toch een stuk gemakkelijker. Maar goed, die hebben we niet op dit moment en dan zullen we het hiermee moeten doen.

  Da Graca was overigens echt een drama, hij was vorig jaar nog de beste verdediger maar wat ze hem te eten geven vraag ik mij wel af. Constant verkeerd staan, verkeerd dekken of half in grijpen. Zijn collega Koglin deed dat overigens wel een stuk beter leek het. Godzijdank heeft Pachonik ook weer zijn vorm enigszins terug en heb je ook aan die aan kant een zeer goede verdediger staan.

  Gelukkig zijn er drie punten gepakt en is de 0 gehouden. Dat geeft hopelijk vertrouwen en laat hopelijk ook zien dat we goed genoeg zijn voor het linkerrijtje. Het enige probleem nu is een afmaker. Alleen speelt die nu ergens in Estland op dit moment.

 8. idderzienmeining

  Ook ik heb deze wedstrijd live gezien (op TV) en ben allereerst super blij dat ze deze over de streep hebben getrokken. Want dat is echt géén vanzelfsprekendheid als je ziet met hoeveel jeugdspelers aangetreden is ….

  Over de inzet en bereidheid om voor elkaar te lopen en werken niets dan lof; dat aspect zit wel snor binnen deze groep !

  We startten erg zwak met veel simpel en onnodig balverlies en een centrum wat slecht stond geposteerd en dan met name Da Graca ! Die speelde het 1e half uur echt dramatisch vond ik ….

  Spelers die me positief opgevallen zijn, zijn Zima (in minuut 90+5 cruciale redding), Koglin (verdedigend prima en ook bij standaard situaties voorin gevaarlijk), Janssen en Smans.

  Ik vind Bastiaans met fasen super dreigend maar daarna weer minutenlang afwezig en verzanden in zijn acties. Maar door minuten te maken komt hij denk ik wel in aanmerking om volwaardig selectielid te worden.

  Roemer heeft dreiging maar wisselt goede voorzetten af met (teveel) slecht voorzetramen maar ook voor hem geldt: vlieguren maken zal hem sterker en beter maken.

  Schroijen als aanspeelpunt was natuurlijk noodgedwongen maar hij speelde ongelukkig. Wél niks aan te merken op zijn inzet en werklust !

  De inbreng van Munsters vond ik vrij vlak en obligaat, dus de combinatie met Post en Smans lijkt mij niet de optimale bezetting van het middenveld …. te weinig creativiteit !

  Maar goed: laten we nu verder bouwen en vooral kijken dat we maximaal punten schrapen en dan zullen we zien dat in deze groep best wel potentie zit !

  Kijken met een objectieve bril, geen te hoge verwachtingen hebben en de inzet waarderen en dan kun je als VVV supporter gewoon genieten dit seizoen
  😉

  1. supportertje

   Kijken met een objectieve bril, geen te hoge verwachtingen hebben en de inzet waarderen en dan kun je als VVV supporter gewoon genieten dit seizoen.

   Dit is nu precies hoe we er mee om moeten gaan. Het team gaat er voor, met al zijn goede en slechte zaken. Ze hebben beperkingen, ze moeten nog een hoop dingen meester worden. Maar ze doen ontzettend hun best om er wat van te maken. We zullen echt nog wel de nodige teleurstellingen moeten incasseren als supporter. Maar de spelers zullen dat ook hebben. Gewoon als supporter achter dit team blijven staan en aanmoedigen als ze dit nodig hebben. Of gewoon om ze vooruit te helpen. Positief blijven is belangrijk, waarbij we echt niet alleen door een VVV bril hoeven te kijken. Maar gewoon realistisch zijn.

  1. lucien1978

   Dekker is gewoon voor VVV een hele waardevolle speler. Hij kan ook op meerdere posities. Het zou mij niks verbazen als hij dadelijk basis staat ipv da Graca

   1. DeOtjes

    Da Graca lijkt beter te spelen als we voor staan. Op de een of andere manier lijkt het wel alsof hij zichzelf teveel druk op legt.

 9. JasperVVV

  Hoe zit het met de testspeler?
  Zou er nog een linksback of buitenspeler komen, of blijft het hierbij?

  Hoe zit het trouwens met de revalidatie van braken? VVV heeft destijds alleen gecommuniceerd dat de ernst van de blessure leek mee te vallen na de kijkoperatie. Braken zou ‘weken’ moeten herstellen…..Enige communicatie over hoe dit herstel verloopt zou fijn zijn, gezien de dunne bezetting voorin.

 10. RuiverCity

  Blij met de drie punten. Alleen begrijp ik de halleluja stemming hier niet na een overwinning op…jawel FC Dordrecht. En VVV presteert het bijna weer om in de laatste seconden punten te verspelen. Geweldige reflex van de keeper die met de week beter gaat keepen. Hopelijk zet dit zich door, want in het begin bakte hij er niet veel van.
  Onbegrijpelijk dat de nieuwe spelers amper spelen. Roemer doet ook veel te weinig met zijn snelheid. Schroijen en Hupperts bakken er allebei niet veel van. Gelukkig is er komende vrijdag weer een echte spits beschikbaar,
  maar de spoeling blijft dun.

  1. lucien1978

   Dat is toch volkomen logisch.

   De nieuwelingen? Koglin, Schroijen, Zima, Braken en Sorga spelen gewoon hoor.

   Post heeft bijgetekend nadat de jongens waar jij op doelt al waren gecontracteerd en Smans en Munsters gaan beter dan verwacht. Dan is het totaal niet raar dat de Boer , v Rooijen en Johanssen op de bank zitten.

   Het enige vreemde besluit is Leliendal maar die wordt nu prima vervangen door Jannsen.

   Wat is er dan vreemd ? Dat een jeugdspeler een betere ontwikkeling doormaakt?

   1. LJ

    Wanneer zie jij Braken spelen dan? Hij is al weken geblesseerd en kan straks zomaar op de bank komen te zitten.

    Daarnaast heeft Post niet bjigetekend.

   2. Op zich is dat in sommige gevallen nog steeds best raar ja. Want Van Rooijen en Leliendal speelden zeker niet slecht toen ze nog in de basis stonden. De Boer wel, dus volledig terecht dat die op de bank zit.

  2. DeOtjes

   Roemer heeft enkele prima voorzetten gegeven. Niet alles lukt maar het was prima. De bezetting in de 16 was ook beter. Verder zie ik geen halleluja stemming. Vrijwel niemand zegt dat het top was maar dat ze op inzet 3 punten hebben gehaald.

 11. lucien1978

  Braken was toch basisspeler toen hij fit was of hoe heb ik dat. Doordat hij geblesseerd is geraakt hebben ze een vervanger gehaald. Erg logisch .

  Post idd heeft niet bijgetekend maar alles wees erop dat hij ging vertrekken. Daar heeft vvv dus op ingespeeld door een vervanger te halen. Post blijkt nog altijd erg belangrijk te zijn. Ook niet raar dat ervaring tussen de jonkies wordt gezet.

 12. supportertje

  De busreis naar Volendam is gecanceld. De fanclub van VVV is het er niet mee eens, dat er een verplichte buscombi is. Een duidelijke reden hiervoor word er niet gegeven door VVV welke aangeeft dat dit door de gemeente Edam-Volendam is besloten. Echter komt bestuurslid Jan Smit, bestuurslid van Volendam naar buiten met het verhaal dat dit is afgesproken met de veiligheidscoördinator van VVV.

  Dit vind ik maar een heel vreemd verhaal. Wat is hier nu de waarheid. Vertelt VVV de waarheid of Volendam. Ik neig naar het laatste, VVV is de laatste jaren nu niet bepaald het toonbeeld geweest van hoe met de supporters om te gaan. Soms heb ik zelfs het idee dat ze ons maar lastig vinden. Kan VVV mij een echte reden geven waarom dit een buscombi zou moeten zijn.

  De uit supporters van VVV zijn volgens mij bijna een toonbeeld van een club, waarbij zij zich uitermate goed gedragen. Ik durf dat ook rustig te zeggen, gezien het feit dat ik veel mee ga met de uitwedstrijden. Maar belangrijker is, beseft VVV dat ook, en zijn veiligheidscoördinator. Ik kan mij niet voorstellen dat deze op eigen houtje dit tussen neus en lippen door even regelt. Daar zit meer achter, en het lijkt mij dat Marco Bogers hier een duidelijk antwoord moet klaar hebben voor de supporters van VVV.

  In mijn ogen is de nu genomen beslissing buiten alle proporties, en heeft ook in mijn ogen een duidelijke anti supporters houding. Ik mag hopen dat de club hier op terugkomt en alsnog regelt dat dit soort acties achterwege blijven. Iedereen probeert op zijn manier de club overeind te houden, en te steunen. Juist bij de uitwedstrijden heeft de club onze steun nodig. Behandel de supporters niet als kleine kinderen, maar moedig juist het uit bezoek aan met goede acties. En mochten er mensen over de streep gaan. Pak die dan aan, maar laat de goedwillende supporters gewoon reizen zoals zij dat gewend zijn.

  Met de bus of met de auto. Al met al zal dit zijn weerslag vinden in het bezoek van de uitwedstrijden, en het aanzicht van VVV. Vooral als mag blijken dat de voorslag tot een buscombi vanuit VVV is gegeven. Dan geeft VVV duidelijk aan, zijn supporters niet te vertrouwen. Hopelijk komen ze tot inkeer voor de navolgende wedstrijden. Want anders kan het zo maar zijn dat ze volgend jaar met een behoorlijk leeg stadion zitten, als je op deze manier je supporters schoffeert.

  1. DeOtjes

   Ik begrijp wel dat je boos bent. Maar het lijkt dat, hoe verder je in je verhaal gaat, je steeds bozer wordt.
   Het is nu niet dat mensen niet naar de wedstrijd mogen. Ze mogen alleen in een buscombi.

   Even er vanuit gaande dat het idee van VVV afkomt.

   Ik zou het heel raar vinden als VVV zou zeggen: “onze supporters zijn zo gevaarlijk dat we ze een buscombi moeten opleggen”. Ik verwacht eerder dat Volendam wat randvoorwaarden aan de komst van VVV supporters heeft gesteld waar VVV niet verwacht aan te kunnen voldoen en wellicht daarom heeft voorgesteld een buscombi te doen.

   De enige die hier uitsluitsel over kan geven zijn zowel Volendam als VVV. Alhoewel te laat, zou het VVV alsnog sieren om de redenen voor deze maatregel alsnog uiteen te zetten.

   1. Goodie

    Volendam en VVV wijzen naar elkaar. Maar VVV heeft gezien het statement en het verleden, bij mij al de schijn tegen. De eerste zin van het statement spreekt boekdelen:

    “Volgens de fanclub worden supporters die op eigen gelegenheid naar Volendam willen reizen benadeeld door de verplichte bus-combi”.

    Dit heb ik dan ook met verbijstering gelezen. “Volgens de fanclub”. Nee iedereen die weleens naar uitwedstrijden gaat, en waar VVV zich niet hard voor maakt.

    Maar goed, het billenmoment tegen Ajax een jaren geleden zijn we ook nog niet vergeten. Een stadionverbod hiervoor geven, na wat rumoer hierover de racismekaart trekken en dit vervolgens nooit kunnen bewijzen.

   2. Goodie

    Dus VVV heeft zelf geen mening in deze? Zij vinden het maar allemaal prima dat supporters enkel met bus-combi mogen afreizen naar Volendam? Het is gewoon een laf statement. VVV dient hier voor haar supporters op te komen, en niet namens de Fanclub.

    Enkel de gemeente kan dit afdwingen ja. Maar zoals Jan Smit aangeeft, is dit gebeurd op advies van de VC van VVV. In hoeverre dit klopt en wie welk aandeel heeft, geen idee. Feit is wel dat ook RJC op maandagavond een verplichte bus-combi naar Volendam heeft..

 13. DeOtjes

  En MVV had ook al een verplichte buscombi. Wat zijn de limburgers toch een agressief volkje. Of heeft Volendam nu toch de schijn tegen ?

  Zoals ik al zei. VVV zou met een duidelijk verhaal in deze moeten komen. Hadden ze al moeten doen. Maar het kan alsnog

  1. roermond

   Wat let jullie om een mail naar VVV te sturen ivm nadere uitleg, zoals ook op hun website vermeld staat.
   Dit genaöl zorgt alleen maar voor onrust.

   Bij vragen over deze kwestie kan er contact worden opgenomen met de club via info@vvv-venlo.nl of 077-3515806.

   1. DeOtjes

    Tsjonge jonge. Er kan niks gezegd of besproken worden door 2 personen of het wordt door nummer 3 alweer weggezet als genaöl.

    Als het VVV al niet lukt een onderbouwd statement uit te sturen waarom zouden ze dan wel reageren op een mail.

   2. supportertje

    Hoe zo onrust, we mogen toch wel kritisch zijn op het hoe en het waarom dat gedaan is. Duidelijk is dat ze elkaar tegen spreken. En de mail hebben ze al gehad, maar nog geen reactie ontvangen. Juist dit soort zaken moet open eerlijk gecommuniceerd worden met een reden, waardoor je ook begrip kunt kweken voor een maatregel als die nodig zou zijn.

  2. Grad

   Mijn conclusie in deze is, als zowel MVV, als Roda en nu ook VVV een verplichte buscombi opgelegd krijgen, dat dit het beleid is van de veiligheidsregio waartoe de gemeente Edam-Volendam hoort en de bezoekende club daar weinig inspraak in heeft. Dan kan Jan(tje) Smit wel twitteren, dat dit in overleg met de VC van VVV is. Dan zouden dus de VC’s van MVV en Roda ook dezelfde beslissing hebben genomen. Kan toeval zijn, of niet?

 14. Depor

  Aan wie het ook mag liggen: Al met al is het toch triest dat er niet eens een wedstrijd Volendam – VVV met de auto bezocht kan worden. Het is geen Feyenoord – Ajax.

 15. zuid1

  Maar niemand in Volendam ligt hier wakker van. Je hebt alleen jezelf ermee.

  Beetje vreemd om een totale boycot te doen.
  VVV had bijvoorbeeld ook een actie kunnen doen voor een tientje naar Volendam en dan met een vol Uitvak 3 punten meenemen.

  1. supportertje

   We moeten niet vergeten dat het gros van de supporters met eigen vervoer naar de uit wedstrijden gaat. De fanclub doet zijn uiterste best om het reizen met de bus aantrekkelijk te maken. Maar veel mensen die van ver komen gaan liever rechtstreeks naar het stadion, vaak in combinatie met andere supporters. Tegen 1 volle bus staat vaak het dubbele aantal reizigers met de auto.

 16. Oelie op zuid

  Vreemd dat de supportersclub besluit om geen busreis te organiseren als duidelijk is dat alleen een buscombinatiereis is toegestaan. Waarom dan de supporters die wel met de bus zouden willen meegaan duperen?

  1. Goodie

   Het is de enige juiste actie van de Fanclub. Nu is er statement tegen een belachelijke buscombi. Als er 30 man in het uitvak zouden staan en de rest het boycot, heb je een statement van lik me het vestje.

  2. Koelie

   Enige juiste actie van de fanclub. Het besluit is op geen enkel voorval of risico gebaseerd. Wanneer hebben VVV supporters een stadion of binnenstad verbouwd? M.u.v. van helpen bij achterstallig onderhoud in De Koel nog nooit. Het lijkt daarom dat het besluit is genomen vanwege efficiëntere bedrijfsvoering. De veiligheidsregio Volendam en/of VVV vinden het wel zo makkelijk om buscombi te verplichten, want dat scheelt in de afstemming, administratie en inzet van beveiligers (stewards en politie). De landelijke pré corona afspraak om minder combi’s en minder politieinzet is blijkbaar alweer ter ziele. Politieinzet bij voetbal is m.i. voor 90% compleet overbodig en wekt alleen maar agressie uit.

   De reactie van “cultclub” VVV verbaast me niets. Met het schrijven van “volgens de fanclub” hebben ze blijkbaar nog steeds geen benul van wat een supporter er al voorover moet hebben om deze ultiem succesvolle supporters vriendelijke club achterna te reizen. Ze zijn schijnbaar weer vergeten dat ze afgelopen half jaar door het hele land sushi hebben laten bezorgen. Voor de supporters die niet naast De Koel wonen, maakt een buscombi, of autocombi met omwisselpunt in Venlo, het onnodig omreizen het haast onmogelijk om uitwedstrijd te bezoeken.

   De woorden van de directie na afloop van vorig seizoen en begin van dit seizoen dat onze steun erg waarderen zijn dus ook maar loze opmerkingen. Ja onze steun in pieken zullen ze wel erg waarderen. Dat is goed om te onthouden bij de volgende vraag om een extra vrijwillige bijdrage voor de zelfbenoemde “cultclub”.

   1. supportertje

    Denk dat dit wel mee speelt Koelie. Het voelt ook als een straf, en als dit de trend word om uitwedstrijden te bezoeken gaan er veel mensen afhaken. Want andere regio’s zien dit ook en denken misschien dat is makkelijk, gaan wij ook doen. Juist dit seizoen zien we meer mensen bij de uitwedstrijden verschijnen om hun club te steunen en de trend was stijgende. Prachtige sfeer bij de wedstrijden in het uitvak en we lieten ons goed horen. Op de coronatijd na, de laatste jaren aanwezig in het uitvak waar niemand van de VVV supporters zich heeft misdragen op welke manier dan ook. Wij mogen dan ook van VVV verwachten dat die zich hard maakt voor zijn supporters.

 17. jurgen

  Lees dat Sorga vanavond een invalbeurt heeft gehad tegen Wales, kan niet achterhalen hoelang hij gespeeld heeft. Mag hopen dat hij er vrijdagavond bij is, 3 punten tegen Den Bosch moet mogelijk zijn. Die gasten lopen ook niet over van vertrouwen, na de flinke afstraffing van afgelopen weekend. Last van een jetlag zal Sorga niet hebben, gewoon lekker dat je weer een spits tot je beschikking hebt. Mocht VVV 3 punten pakken, staan ze zeker acceptabel op de ranglijst, we gaan ut zien.

Leave a Reply