VVV-Venlo wint met 1-4 in Almere en bekert verder

VVV-Venlo heeft goede zaken gedaan in de beker. In Almere werd Almere City FC met 1-4 verslagen zonder echt groots te spelen. Hierdoor is VVV-Venlo door naar de achtste finale van de KNVB beker.

VV-Venlo trad aan zonder Swinkels en Giakoumakis, zij vielen allebei uit in de wedstrijd tegen Feyenoord en konden niet spelen. Daarentegen keerden Gelmi en Post terug in de basiself.

VVV-Venlo heeft iets met standaardsituaties: verdedigend vrij zwak en aanvallend vrij sterk. Dit bleek ook in deze wedstrijd naar voren te komen. Na nog geen 10 minuten gespeeld te hebben, moest Kirschbaum de bal uit het net vissen nadat Almere City via een standaardsituatie op voorsprong was gekomen.

Van Crooij zorgde ervoor na een goed voorzet van John dat VVV-Venlo op gelijke hoogte kwam in Almere en hij was belangrijk in de standaardsituatie, waardoor VVV-Venlo net voor rust om een 1-2 kwam: Arias kopte de bal hard tegen de touwen.

Na de rust was het wederom een vrije trap van Van Crooij dat voor gevaar zorgde en uiteindelijk kwam de bal voor de voeten van Linthorst, die hem makkelijk binnenschoof: 1-3. In de daaropvolgende fase was Almere City gevaarlijk, maar was het niet klinisch – VVV-Venlo was dat wel.

Na een goede uitbraak over links, kwam de voorzet van John terecht bij Arias en die schoot de 1-4 binnen. Dit was tevens de eindstand van deze wedstrijd en VVV-Venlo kan deze mentale opsteker wel even gebruiken.

Het lijkt dat de beker voor de tweede keer dit seizoen op het juiste moment komt. Na de nodige wedstrijd tegen FC Den Bosch, kwam nu de wedstrijd tegen Almere City ook wederom op een goed moment. Het zelfvertrouwen had een boost nodig en na de vroege achterstand tegen Almere werd uiteindelijk comfortabel gewonnen tegen de ploeg uit de KKD.

Op naar de Eredivisie, want daar worden de belangrijkste punten immers verdeeld met hopelijk goede vooruitzichten voor de Venlose formatie.

Almere City – VVV-Venlo 1-4 ( 1-2 ) 
’10 – Gelmi ( 1-0, E.D. )
’33 – Van Crooij ( 1-1 )
’45 – Arias ( 1-2 )
’53 – Linthorst ( 1-3 )
’70 – Arias ( 1-4 )

Scheidsrechter: Nijhuis

Opstelling Almere City:
Woud, Van Vlerken, Helstrup, Receveur ( ’60, Bouyaghlafen ), Koolwijk ( ’76. Tunga ), Verheydt ( ’76. Gauna ), Lesquoy, Mirani, Emmers ( ’60, Bensabouh ), Hammouti, Kaandorp ( ’60, Sørensen )

Opstelling VVV-Venlo:
Kirschbaum, Dekker, Gelmi, Schäfer ( ’79, Hupperts ), Schmitz, Linthorst ( ’75, Janssen ), Post, Machach ( ’83, Essanoussi ), Van Crooij ( ’75, Hunte ), Arias, John ( ’79, Kum )

25 Responses

 1. clubman

  Schijn bedriegt: tegen elke aardige actie van Machach staan 5 acties waar hij balverlies lijdt.
  Vanavond niet zo’n probleem maar in de competitie dodelijk. Zie de beide keren van Linthorst onlangs.
  Het ziet er soms best leuk uit maar een team als VVV kan zoveel balverlies niet bolwerken met alle gevolgen van dien.

 2. chretien

  Het begin was matig. Na de ongelukkige tegengaol van Almere gingen we beter spelen.
  Machach, wat zal ik zeggen, eindelijk iemand die durft te voetballen.
  John, die er staat alsof hij er geen zin in heeft, maar diverse goede voorzetten geeft en hij gaat uiteindelijk ook doelpunten scoren. Altijd opstellen.
  Dekker is enthousiaste speler, erg snel, maar technisch niet de meest begaafde speler. Schäfer speelde zijn beste wedstrijd tot nu toe.
  Natuurlijk, het was een wedstrijd tegen een kk divisie club, maar je moet het toch maar doen.

  Volgens fox verslaggever, gevoelsmatig zeg ik wellicht een neefje van Arno Vermeulen, was onze Schäfer motm… Het kan verkeren…

   1. chretien

    Fox verslaggever is bij elke wedstrijd de verslaggever voor de club met meeste fans. Hij praat alsof hij zelf fan is. Over de tweede club wordt bijna niets gezegd.

 3. twiggy11

  Goede overwinning hadden we nodig marchach speelde ondanks wat bal verlies en foute in speel ballen mag hij van mij zaterdag starten huppertz en hunte waren de eerste 70 minuten goed daarna was het voetbal stukken minder die twee kunnen het verschil nog niet maken in kkd .ik neem aan dat de staf het nu toch ook wel gezien heeft. Ben benieuwd zaterdag.

 4. jurgen

  Prima, snel verder en tegen Twente moet het tactisch absoluut anders, zeker met hun voorhoede, anders staat het na 90 min gewoon 0-4.
  Te vaak balverlies met hun snelle spitsen is dodelijk, we zien het wel weer.

 5. Real VVV

  Met dit resultaat had toch niemand meer rekening gehouden en dan nog die negatieve kanttekeningen. Ze waren meer dan een uur heer en meester tegen de nummer 2 van de kkd. Heel goed gedaan dus, met een paar positieve uitschieters. PSV had meer moeite tegen de nummer 3 van de kkd.

  1. Ievel Knievel

   Zo is het ook. Eigenlijk zijn wij ook maar gewoon een KKD-club die een beetje boven zijn stand leeft. Goed om te zien dat we toch echt boven dat niveau zitten.

 6. De Koel

  Een mooi resultaat, ik had niet verwacht dat het zo gemakkelijk zou gaan. Goed voor het zelfvertrouwen van de ploeg. Hopelijk zetten ze dit door tegen Twente.

 7. Zeker wete

  We kunnen er minderwaardig over doen maar dit zag er toch echt goed uit. Almere Is een van de best voetballende ploegen uit de KKD. VVV speelde eindelijk weer eens met flair en redelijk sterk in balbezit . Dat is toch vooral de verdienste van Machach en John. Hierdoor gaan anderen zoals Post en Linthorst ook beter voetballen. Leuk zeg. Hopelijk kan Coric nog wat extras brengen als hij weer fit is . Jafar Arias heb ik nog niet een keer kunnen betrappen op een slechte pot. Dat is gewoon een sterke spits. Het is lang geleden dat VVV twee behoorlijke spitsen op de mat had staan.
  We moeten natuurlijk niet te hoog van de toren blazen maar een beetje trots en zelfvertrouwen mogen we toch wel uitstralen. Knap hoe VVV gespeeld heeft. BAM. Laat die Tukkers maar komen.

  1. wuilus

   Ik ben het grotendeels met je eens, maar zeg jij nu werkelijk dat arias nog geen slechte pot heeft gespeeld? Sorry hoor, maar dit was idd een goede pot van hem, maar in de competitie heeft hij nog niet 1x goed gespeeld. In de competitie kan hij geen bal vasthouden, ook kan hij geen acties maken, hij is langzaam, is na 50 min voetballen moe. Is langzaam en hij kan de bal niet naar de goede kleur spelen.

   1. Zeker wete

    Arias is zeker niet snel en oogt log. Toch is hij behoorlijk balvast en maakt veel meters, vooral slimme meters. Hij staat vaak op de goede plek. Dat verklaart ook wel de 6 (toch?) treffers tot nog toe. Dat is geen kattepis zeker omdat hij een aantal wedstrijden niet in de basis is begonnen.
    Iedereen zijn mening maar mijn idee is dat hij onderschat wordt

   2. Goodie

    Mee eens. Hetzelfde geldt voor Seuntjens. Het oogt niet allemaal soepel of snel, maar deze spelers zijn stiekem toch van groot belang voor het spel van VVV.

 8. Depor

  Geweldig die Machach. Brengt voetbal in ons team. En dan zit hier iemand te zeuren over zijn balverlies… het is ook altijd wat…
  Altijd opstellen!

  En stuur Hupperts aub naar Roda. Loopt er bij als een veteraan.

 9. Goodie

  Wat is John een verademing t.o.v. Hunte. Gaat z’n directe tegenstander “gewoon” op snelheid voorbij en gooit de bal voor het doel. Dit heeft hem gister 3 assists opgeleverd. Hunte haalt de bal meestal onder de voet door, kapt en speelt de bal terug.

  Schäfer speelde ook een sterke wedstrijd. En ik gun het hem ook. speelt doorgaans niet op zijn eigen positie, krijgt veel kritiek, maar blijft hard werken zonder een Haji Wright houding.
  Ik zou het serieus overwegen om zaterdag centraal te beginnen met Schäfer en Kum.
  Gelmi zorgt namelijk ook voor veel onrust achterin en is daarbij ook met regelmaat betrokken bij cruciale momenten in de wedstrijd.

 10. VeniVidiVici

  Sinds lange tijd een goed voetballend vvv gezien, dat eindelijk eens uitging van eigen kracht met 433. Verdedigend stond het beter, met een uitblinkende Schaefer, wie had dat gedacht. Blij met John en inbreng van Machach, en Vito die veel beter tot zijn recht komt op rechtsbuiten. Ik ga het niet hebben over de namen die terecht niet in de basis stonden, hoop alleen dat Hans dat eindelijk doorheeft en dat ie aanstaande zaterdag met dezelfde lef durft te beginnen. Weet iemand hoe het met Janssen is, dat zag er niet goed uit namelijk?

 11. chretien

  En dan hebben we ook nog Coric. De eerste helft van de competitie is bijna voorbij en we hebben hem nog niet zien spelen. Komt er aan, horen we steeds. Wat is dit?

 12. wuilus

  Ik had van te voren gehoopt op en verlies, zodat we ons helemaal op de competitie konden richten, maar moet toegeven dat ik niet had verwacht dat we zo sterk zouden voetballen. Ik hoop dan maar dat dit vertrouwen gaat geven. Ik snap het alleen echt niet, dat we zo wisselvallig kunnen zijn.

 13. Oelie op zuid

  Arias is goed voor top kk divisie. Hij komt inderdaad tekort voor de eredivisie. Waarschijnlijk is Schaeffer ook top kk divisie en komt hij ook tekort voor de eredivisie. Maar dit kun je alleen beoordelen als hij op zijn eigen positie speelt. Hij speelde gewoon een degelijke wedstrijd.

 14. De wedstrijd vannacht teruggekeken.
  Almere speelde een slechte wedstrijd en was geen schim van de ploeg die we wekelijks in de KKD zien.
  Of dat nou aan ons lag of dat ze een complete offday hadden laat ik in het midden, maar wij speelden een uitstekende 2e helft.
  Enkele spelers die opvielen:
  -Schäfer: speelde zijn beste wedstrijd tnt,
  Stond goed opgesteld, goeie intercepties en was misschien wel Man of the Match.
  Nooit verwacht dat ik dat ooit zou gaan zeggen… Het blijkt nu wel dat het een echte centrumverdediger is en geen linksback. Heeft ie ook onder Maaskant gespeeld, maar dat was toen een drama.
  -Dekker: is lekker fel, maar komt nog steeds tekort. En die voorzetten, die zijn echt dramatisch! Advies: aan het eind van het seizoen contract niet verlengen.
  -Machach: wat een lekkere voetballer is dat, altiijd opstellen!
  Was overal te vinden op het veld, sterk aan de bal, houdt van dribbelen met als uitschieter die actie met het schot op de lat! Er ging zeker genoeg fout, maar je moet m veel laten spelen zodat hij went aan zijn medespelers en ze van lekkere steekpasses kan voorzien!
  Hij brengt voetbal en vaart in het spel, voor zo’n speler ga je met xtra aandacht kijken!
  -Arias: niet zo balvast als normaal maar scoort 2x (waarvan 1 geweldige goal met het hoofd) en daar gaat het om als spits.
  -John: ook altijd opstellen.
  Gleed in het begin van de wedstrijd vaak uit, maar heeft een prima voorzet en dito actie in huis waarmee hij voor veel gevaar zorgt. Speelde een prima wedstrijd!
  Van Crooij: zorgt met zijn traptechniek voor veel gevaar vanuit standaardsituaties, is als rechtsbuiren sowieso van meer waarde.
  Hopelijk heeft de technische staf deze wedstrijd ook goed geanalyseerd en trekken ze de juiste conclusies voor de komende wedstrijden!

Leave a Reply