VVV-Venlo wint met 10 man van FC Den Bosch

VVV-Venlo is de competitie hervat met een 2-1 zege op FC Den Bosch en heeft daarmee de 3 punten binnengesleept die nodig waren om de tweede plek te behouden. VVV was over het geheel gezien de betere ploeg, maar kreeg het in de tweede helft nog lastig omdat het met 10 man verder moest.

Voorafgaan aan de wedstrijden werd er stilgestaan bij het overlijden van Johan Cruijff en na een minuut stilte begonnen de ploegen aan de wedstrijd.

We hadden nog geen 5 minuut gespeeld of er was al een kans voor de Venlonaren. Helaas was de voorzet van Opoku net niet goed genoeg voor de aanvallers van VVV. Maar de toon was gezet. De Venlonaren wilden aanvallen en dat deden ze ook veelvuldig. De Bosschenaren waren nog nauwelijks in het spel voorgekomen, maar kwamen er twee keer heel goed uit. Een goede redding van Deckers en een goede oplettende Buwalda voorkwamen dat de Venlonaren in eigen huis op achterstand kwamen. De geel-zwarten werden bij de les getrokken door het gevaarlijke counterspel van de gasten.

Hierna was het toch weer VVV dat het initiatief nam tot aanvallen en dat werd na 28 minuten beloond met een doelpunt. Nijholt kreeg de bal op het middenveld en had de keuze om de bal om aan Fleuren mee te geven, maar deed dat niet. In plaats daarvan gaf hij een mooie pass achter de verdediging op Opoku. Die bedacht zich geen seconde en kopte de bal knap naar Paulissen. Paulissen miste oog in oog met de keeper niet: 1-0 voor VVV! Goed voor de Venlonaren en goed voor Paulissen die al enkele keren in andere wedstrijden dicht bij een doelpunt was.

10 minuten later mochten de supporters weer juichen voor hun ploeg. De opkomende Fleuren haalde als een echte linksbuiten de achterlijn en zijn voorzet kwam al dan niet aangeraakt door Seuntjens, bij Van Crooij terecht. Die wist wel raad met dit buitenkansje: 2-0 voor de Venlonaren!

Er waren dan nog 5 minuten te spelen in de eerste helft en VVV loste een salvo aan aanvallen af richting de kist. Een goed opgezette aanval door Westley kwam terecht bij Paulissen, maar zijn schot werd gekeerd door de keeper. Sam Westley, de huurling van West Ham United, maakte vanavond zijn debuut in de hoofdmacht met een basisplaats en deed dat hij verdienstelijk.

We gingen de rust in met een 2-0 voorsprong en het leek erop dat VVV de tweede helft wilden gaan uitbouwen. Leek, want in de 49e minuut moest Kristiaan Haagen het veld verlaten met een rode kaart na een wilde tackle. Het publieke reageerde nogal verontwaardigd omdat scheidsrechter Vink vaak de kaart op zak hield bij FC Den Bosch. Feit bleef dat VVV met 10 man verder moest.

FC Den Bosch rook hier de kans schoon om te gaan aanvallen en deed dat ook. Veel aanvallen liepen op niets uit, maar een knal op de lat liet de Venlose verdediging even op zijn grondvesten trillen. In de 68e minuut maakte de moegestreden debutant Sam Westley plaats voor een andere debutant: A-speler Evren Korkmaz maakte zijn debuut in de hoofdmacht van VVV. Een mooi moment voor beide jeugdige spelers.

De wedstrijd bloedde vervolgens een beetje dood. De Venlonaren konden geen vuist meer maken aanvallend, maar ook de gasten strandden vaak voordat het echt gevaarlijk kon worden voor het doel. Maar de enige aanval van Den Bosch die gevaarlijk was, was meteen raak. Via het been kwam een voorzet terecht bij uitgerekend Khalouta en die wist Deckers te passeren: 2-1

FC Den Bosch bleef aandringen en stuurde de keeper om een of andere onverklaarbare reden twee keer mee naar voren, maar dat leverde niets op en dat betekende dat de 3 punten in Venlo bleven. VVV heeft de 3 punten en behoudt daarmee de voorsprong op FC Eindhoven en NAC Breda. Het leek een comfortabele zege te worden voor de Venlonaren, maar de rode kaart van Haagen gooide roet in het eten. Het belangrijkste zijn de 3 punten.

Er waren zoals gezegd twee debutanten vanavond – Westley en Korkmaz – en het kan door de schorsing van Haagen en de overige blessures, zomaar zijn dat ze volgende week in Maastricht ook aan de bak moeten. De twee jongelingen maakte een prima indruk en dat is een goed teken voor de toekomst.

We hebben nog 4 wedstrijden te gaan tot het einde van de reguliere competitie. Volgende week spelen we uit tegen MVV Maastricht en daarna volgt de confrontatie met Fortuna Sittard thuis. Op naar de 6 punten in de Derbyreeks!

Statistieken
VVV-Venlo – FC Den Bosch 2-1 (2-0)

Scoreverloop: 28. Paulissen (1-0); 39. Van Crooij (2-0); 83. Khalouta (2-1);
Gele kaarten: Van Crooij (VVV-Venlo); (FC Den Bosch)
Rode kaart(en): 49. Haagen (VVV-Venlo)

Toeschouwers: 4.201

Scheidsrechter: Vink

Opstelling VVV-Venlo:
Deckers; Westley (68. Korkmaz), Haagen, Buwalda en Fleuren; Nijholt, Opoku (87. Hunte) en Sevinç; Van Crooij, Seuntjens en Paulissen (61. Kruijsen)

Opstelling FC Den Bosch:
Heemskerk, Hofstede (46. Fernandes), Maatsen, Heymans, Vossebelt, Zeldenrust, Khalouta, Esajas, Boddaert (77. Boddaert), Carlone (68. Belterman) en Biemans

19 Responses

 1. RuiverCity

  Scheidsrechter Vink kon zijn anti-VVV gevoelens weer eens ten toon spreiden. Hij maakte de wedstrijd kapot. VVV zit nu wel met de gebakken peren de komende wedstrijd(en) nu Haagen ook nog wegvalt. Haagen was in de eerste helft trouwens de beste VVV ‘er.
  Waarom bracht Steijn niet veel eerder Hunte in plaats van Opoku of Seuntjens? Omdat van Crooy naar het middenveld moest was er voorin totaal geen snelheid meer. Met één counter had je de wedstrijd veel eerder over de streep kunnen trekken. van Crooy liet op het einde zien wat er met die snelheid mogelijk was. Eigenlijk was het wachten op het moment dat Vink nog een penalty aan Den Bosch kan geven. Maar gelukkig zijn de drie punten binnen.

  1. supportertje

   Haagen is zo slecht niet, al denken veel mensen dat. Hij moest aan de noodrem trekken, ten koste van een kaart. Het niet goed doorzetten van Vito en een ongelukkige kaats veroorzaakte het probleem. Helaas

 2. Depor

  Een zeer terechte rode kaart. Domme overtreding, had ons de tweede plek op de ranglijst kunnen kosten.
  Gelukkig niet gebeurd, al ben ik benieuwd hoe de trainer dit volgende week gaat oplossen.

  En Vink floot een prima wedstrijd.

 3. Luis Erique

  Vink floot een prima pot, het was gewoon een oliedomme actie van Haagen, die me sowieso al niet meevalt. Ik snap werkelijk niet waarom VVV wil verlengen met deze man. Verder valt me op dat Westley er zo positief vanaf komt in het verslag. Dit is werkelijk een parodie op een back, helemaal niets goed gedaan gisteren.
  Heel positief ben ik over Opoku, die heeft gisteren echt elke bal precies op maat gegeven. Dat is na de winterstop veruit de belangrijkste en beste bij VVV. Verder was Fleuren prima en Buwalda ook vrij goed.

  1. sultana

   Volledig met je eens, ik schreef het hier vorige week al Haagen voegt niets toe aan dit elftal wat goed draaide met Promes en Buwalda als centraal duo, Haagen komt tekort. Heeft ons teveel tegen doelpunten gekost door zijn slap verdedigen. Ook in mijn ogen niet verstandig om met deze jongen door te gaan, ik begrijp dat VVV niet veel geld heeft maar er loopt vast wel een verdediger rond die beter is dan Haagen. Rode kaart was terecht zeer domme overtreding. Op naar Mestreech 3 punten, forza VVV

   1. Dfence

    haagen kan we functioneren in dit elftal.
    Maar dan:
    -naast promes niet naast buwalda
    -met post die het vuile werk voor hem opknapt.
    -met 2 degelijke backs

    met buwalda zonder post met westley.. ja dan komt haagen zeker tekort omdat hij zich op moet trekken aan de sterke spelers.

   2. dynamite

    Haagen kwam toch helemaal niet tekort, vond hem ook de eerste helft bij de beste VVV’ers. Die tackle was wat ongelukkig, slechte keuze. Hij speelde de laatste matche (jong ajax, rkc) minder ja, maar laat ons niet vergeten dat die de matche daarvoor ( go ahead dordrecht helmond…) het gewoon goed gedaan heeft. Dus snap ni waarom iedereen zo negatief over hem is, hij is ook nog maar 20 jaar e dus heeft nog wel een groeimarge. Verder vond ik het een saaie wedstrijd mede door die rode kaart dan. Westley toonde veel inzet, maar is voetballend toch ni al te best. Benieuwd hoe Steijn die volgende week gaat doen. Op naar maastricht voor wederom 3 punten! Forza VVV!

   3. Dfence

    zeg ook niet dat hij niet genoeg is.. en zit potentie in… maar je kunt van hem niet de leidende rol verwachten.

 4. Ben

  Ik weet niet wat ik van de wedstrijd moet vinden. Saaie wedstrijd, er gebeurde, behalve de oliedomme overtreding van Haagen, niet veel. We hebben gewonnen, 3 punten erbij.
  Maar, als ik denk aan vorig jaar, ja dan deden we het prima. Veel leuke wedstrijden. En, kijk eens naar de stand: geweldig. We gaan meedoen om de prijzen: nacompetitie! Alleen, waar blijft het publiek? FORZA VVV!

 5. Goodie

  Vrij saaie wedstrijd gezien gister, maar door de 3 punten zijn we zeker van een plek in de top 5. De rode kaart leek me een wat zware straf. Vink was niet bepaald consequent in zijn beslissingen. Het was ook de eerste keer dan ik Westley in actie zag. Hij werkte hard, maar ik vond het vrij matig spelen.

 6. kenfen

  Ben het helemaal eens met Dynamite Haagen is nog wat wisselvallig maar heeft genoeg potentie om in de toekomst een versterking voor VVV te betekenen. Kritici waren er voor van Crooi aan het begin van dit seizoen ook genoeg

 7. RuiverCity

  Haagen was zeker de beste speler aan Venlose zijde de eerste helft. Waar ik niemand over hoor is het ‘ideale schoonzonen’ verhaal dat VVV al jaren teistert. Met de smerige overtreding op Fleuren zie je geen enkele VVV speler bombarie maken richting tegenstander of om de scheidsrechter te beïnvloeden om eens op te treden. VVV doet dit veel en veel te weinig, zeker in thuiswedstrijden. De Jupiler heeft vaak jonge scheidsrechters die heel makkelijk te beïnvloeden zijn. Sparta en NAC zijn twee ploegen die dat veel meer doen. Zou toch eens een aandachtspunt moeten zijn bij aantrekken van nieuwe spelers. Beetje lefgozertjes mentaliteit dat mist VVV al jaren.

  1. Ben

   Klopt wat je zegt. Wij zijn veel te lief, houden ons netjes, terughoudend na overtredingen op onze spelers. Hoop dat Stein di fenomeen eens aanpakt.
   Anderzijds pakken wij enorm veel totaal onnodige gele kaarten: overtredingen op plekken en momenten dat deze helemaal niet nodig zijn.
   FORZA VVV!

 8. piehen

  Wat zitten er toch hersenloze figuren op dit forum die geen verstand van voetbal hebben, je kunt geen speler de grond in boren die voor het eerst in de hoofdmacht speelt en 19 jaar oud is. Het is voor zo,n jongen ook spannend en moeilijk om goed voor de dag gekomen , maar ik heb Sam Westly niet op grote fouten kunnen betrappen inzet is prima timing is ook vrij goed en speelt de ballen redelijk goed aan een mede speler . De fout die Haagen maakte is veel erger. Dus geef deze jongen ook de tijd om te groeien, er zijn bij VVV wel meer spelers geweest die iets minder techniek hadden. Maar toch zich in de hoofdmacht speelde.Het zelf vertrouwen moet groeien door veel te spelen. Niels is ook veel verguisd en de grond in geboord, maar door steeds weer te knokken is hij nu ook de held van veel supporters.
  Dus blijf deze jonge spelers positief benaderen!!!

  1. Goodie

   De zenuwen zullen wellicht mee gespeeld hebben. Maar best was het niet, en dat mag gezegd worden. Misschien zat het vrijdag gewoon even niet mee want fel was hij wel. Korkmaz vond ik goed invallen en straalde iets meer rust uit.

 9. Gerardus

  Absoluut belachelijke rode kaart natuurlijk. Heeft niets met aan de noodrem trekken te maken zoals ik hier lees aangezien ze er al door waren en dit gewoon een smerige overtreding was. Vind het ook hypocriet zoals sommige hier reageren. Na de wedstrijd tegen Eindhoven was er hier weer kritiek over Fleuren en moest Boerdoeks er ineens weer in en moest Fleuren weg omdat hij een slechte wedstrijd speelde. Haagen heeft al meerdere slechte wedstrijden gespeeld en laat hier natuurlijk het team royaal in de steek en heeft ook een aantal slechte wedstrijden gespeeld en ons toch aardig wat punten gekost de laatste tijd. Dus is hij wel goed genoeg dan ? Moet hij dan wel blijven ondanks dat VVV hem moet kopen ? Ondanks dat hij niet mister VVV is ? Ondanks dat hij de ploeg in de steek laat ? Hij is natuurlijk een degelijke back-up waar je nu gewoon een degelijke speler aan hebt maar niet voor in de basis natuurlijk. Ik vind dat ze überhaupt alleen maar transfervrije spelers moeten halen of spelers moeten huren aangezien het hier geen vetpot is.

 10. kiekoputspelke

  We moeten reëel zijn….op dit moment missen we (te) veel spelers die normaliter basisspeler ziijn….
  Rutten en Promes zijn vaste waarden in de verdediging en Post is onze aanvoerder en aanjager op het middenveld !!
  Het is nu zaak proberen wedstrijden te blijven winnen en dat zal waarschijnlijk minder overtuigend gaan maar ik zie wèl iedere wedstrijd een team wat voor elkaar door het vuur gaat. Hopelijk zijn onze sterkhouders snel weer fit en krijgen ze nog een paar wedstrijden voor de play offs de tijd om weer ritme op te doen. Dan moét het in de play offs gebeuren en zoals we weten is en blijft dat ook grotendeels een loterij !!

  FORZA VVV

Leave a Reply