VVV-Venlo wint met 2-1 van FC Dordrecht

Vanmiddag speelde VVV-Venlo de laatste oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht. Het was de laatste test voor de mannen van Maurice Steijn. De wedstrijd werd gespeeld in Stadion de Krommedijk in Dordrecht. De club die afgelopen wist te promoveren naar de Eredivisie.

Vorig seizoen wist VVV geen enkel wedstrijd tegen Dordrecht te winnen. De Venlonaren werden eigenlijk alle 4 de wedstrijden van het gras geveegd. Met een doelpuntensaldo van 12 tegen 2 had VVV de kans om revanche te nemen.

De wedstrijd begon voorzichtig en er gebeurde in de beginfase niet veel. De wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af. In de 17de minuut had Korte van Dordrecht de kans om de 1-0 te maken maar de bal verdween langs de paal. Nog geen minuut later scoorde Gijzen met een schot van 25 meter de 0-1. De mannen uit Venlo verdedigde goed en ook al was er een overwicht van Dordrecht echt gevaarlijk werd het niet.

In de tweede helft had FC Dordrecht nog een grote kans om op gelijke stand te komen. Maar de paal bracht redding waardoor het 0-1 bleef voor VVV. In de 59ste minuut werd het zelfs 0-2 door een kopgoal van Khalouta. Het goede voorbereidend werk was van Randy Wolters op de linkerflank en gaf een goede voorzet op Khalouta.

In de slotfase van de wedstrijd werd er veel gewisseld en dit kwam niet ten goede van de wedstrijd. Er waren weinig kansen en er gebeurde vrij weinig. Wel werd het nog 1-2 door een goal van Troost-Ekong. De Dordtenaren probeerde nog een gelijkspel eruit te slepen maar dit lukte voor VVV gelukkig niet.

VVV sluit hierdoor een wisselvallende oefencampagne af met een goed resultaat. Hopelijk is dit een voorteken voor de rest van het seizoen.

Blessures
Yuki Otsu ontbrak bij de wedstrijdselectie vanwege een bovenbeenblessure. Daarnaast kwam de wedstrijd voor Guus Joppen en Danny Post nog iets te vroeg. Dyon Gijzen werd uit voorzorg in de rust gewisseld. Hij had last van zijn been.

Goals op beeld

Wedstrijdverloop
FC Dordrecht – VVV-Venlo 1-2 (0-1)

Scoreverloop
18. Gijzen (0-1); 59. Khalouta (0-2); 79. Troost-Ekong (1-2)

Toeschouwers: 2.500

Opstelling VVV-Venlo
Mäenpää; Fleuren, Balkestein (59. Sheriff), Promes en Donkers (64. Schroijen); Kruijsen (79. Hendriks), Gijzen (46. Sevinç) en Altheer; Wolters (75. Simmons), Nwofor (84. Van Crooy) en Khalouta (64. Elito)

Foto’s volgen op een later tijdstip. De foto’s zijn dit keer gemaakt door Eric Jansma. Hartstikke bedankt hiervoor Eric.

20 Responses

 1. Lincoln

  Goede uitslag. Hopelijk zetten ze deze lijn door in de competitie en wie weet wat er kan gebeuren dit seizoen. Vorig jaar 4 keer compleet van het veld gespeeld tegen Dordt. Ze zijn nu gepromoveerd en zie je dat het niveau verschil helemaal niet zo verschilt. Ik heb in ieder geval super veel zin in de competitie. Heb echt een goed gevoel over het team en de staf. Het verschil op trainingen en de professionaliteit van Steijn is goed terug te zien in de wedstrijden. Zijn zeker nog punten waaraan gewerkt moeten worden maar een goed begin is het halve werk.

 2. Goodie

  Verdediging deed het redelijk las ik. Maar zo’n oefenpotje zegt natuurlijk niks. Ik heb het gevoel dat Dordrecht veel achter uit is gegaan t.o.v. vorig jaar. Zo verloren ze ook met 1-4 van Den Bosch.

 3. Godfried van Bouillon

  Leuk zo’n overwinning, maar dit zegt inderdaad niet heel veel.
  Dordrecht verloor 12 juli inderdaad met 1-4 thuis van Den Bosch en een paar dagen later speelden ze wederom thuis met 1-1 gelijk tegen FC Oss.

  Wat natuurlijk niet wegneemt dat het positief is dat VVV, zonder normaliter 3 basisspelers, toch weet te winnen.

   1. Goodie

    Dit komt van VVVheadlines af. We zullen dus zien wie van beide gelijk gaat krijgen.

 4. Ben

  De fans van ADO Den Haag hoeven er niet op te rekenen dat Danny Holla weer in het groen en geel gaat voetballen. De voormalig aanvoerder van de club ziet af van het meetrainen en neemt de wijk naar Almere City.

  De 26-jarige Holla diende afgelopen weekend een verzoek in om te gaan trainen bij ADO. De middenvelder besloot vorig seizoen te vertrekken en op zoek te gaan naar iets nieuws, maar slaagde daar nog niet in. Trainer Henk Fraser zou niet onwelwillend tegenover de komst van Holla staan, maar inmiddels zijn de kaarten anders geschud.

  Omroep West meldt dat Holla en Fraser een telefoongesprek hebben gehad, waarin de middenvelder aangaf dat hij een andere keuze gemaakt had. Holla gaat zijn conditie op peil houden bij Jupiler League-club Almere City FC uit zijn geboorteplaats Almere. Overigens traint daar ook Gino Coutinho, zijn voormalige ploeggenoot van ADO, mee. De doelman vond eveneens nog geen nieuwe werkgever.

   1. Godfried van Bouillon

    Wat doen? Hij houdt zijn conditie op peil bij de club in zijn geboorteplaats. Denk je dat hij eerste divisie wil gaan spelen? Daarnaast betwijfel ik of VVV hem kan betalen.

    Dream on.

   2. Goodie

    Die zal wel naar de clubs gaan die onderin mee doen in de eredivisie inderdaad.

 5. Goodie

  Janse is met Nec in gesprek, en daarna is VVV een optie. Leemans wilde niet op amateur basis, dus VVV zoekt een andere manier op hem toch te behouden lees ik. Die zien we beide niet meer terug denk ik zo.

Leave a Reply