VVV-Venlo pakt 3 belangrijke punten tegen FC Twente

Eindelijk, eindelijk…. De Venlonaren mogen eindelijk weer eens punten bijschrijven. Na het ontslag van Maaskant had interim-trainer Jay Driessen precies vijf dagen de tijd om van een team zonder enig zelfvertrouwen een team te maken dat de strijd aan kon met promovendus FC Twente.

Het  elftal was op een aantal plaatsen gewijzigd. Soriano in de spits, Opoku hangend op rechtsbuitenen Schäfer met Kum centraal achterin. Röseler zat niet bij de selectie.

In de eerste minuten lieten de Venlonaren een paar goede aanvallen zien met twee kansjes. Na een minuut of tien nam FC Twente het initiatief over en ging VVV in het speelconcept van de laatste twee jaar spelen. Achterover leunend en hopend op de kansen die men zou kunnen afdwingen. De Japanner van FC Twente schoot na 18 minuten op de onderkant van de lat.

In de 34ste minuut had VVV een goede aanval over de rechterkant via Opoku en Linthorst. Van Ooijen schoot beheerst binnen wat de 1-0 betekende. Nog geen minuut later weer een aanval over de rechterkant via Pachonik en Linthorst. Een prachtige voorzet kwam precies op het hoofd van Soriano, 2-0. Wat een weelde na de ellende van de afgelopen weken.

Helaas kon VVV deze voorsprong niet tot de pauze vasthouden. Een verdedigende fout bracht de spits van FC Twente in stelling, die Schäfer te eenvoudig uitkapte, 2-1.

Na de rust een zelfde spelbeeld. VVV combineerde en VVV trok zich terug. Toch wisten de Venlonaren enkele kansen te creëren maar helaas werden ze niet benut. FC Twente kreeg in de 86ste minuut nog een grote kans maar de bal werd onbesuisd overgeschoten.

Drie punten dus waardoor de Venlonaren de onderste twee plaatsen hebben verlaten. Hopelijk levert dit het team een brok zelfvertrouwen op, want je zag op sommige momenten dat het daar toch wel aan ontbrak. Een voorbeeld vandaag was linksback Roel Janssen die een erg zwakke wedstrijd speelde maar wel héél hard werkte. De aanval Wright, Soriano en hangend op rechts Opoku heeft een enorm gebrek aan snelheid. In uitwedstrijden kun je daar niet mee aankomen.

Hopelijk is Röseler volgende week weer beschikbaar, want dat scheelt centraal achterin toch een slok op een borrel.

We mogen tevreden zijn met de strijd die het team vandaag heeft laten zien.

33 Responses

 1. Pffff dat was nog even sidderen op het laatst…. Al met al leek dit al een heel stuk beter op voetbal al was het met vlagen nog wel erg pover. Er werd in elk geval met bezieling gespeeld. Schaefer is duidelijk geen top-verdediger en ondanks dat Wright het vandaag voor zijn doen naar behoren deed, blijft het een voetballer waar ik de kriebels van krijg. Maar gelukkig wel de 3 punten en dat werd ook tijd want onderin sprokkelden velen links en rechts wat puntjes.

  1. mats

   Wat dacht je van een verdediging bestaande uit Dekker, Schäfer, Kum en Janssen.
   Dankzij het povere Twente is het bij 1 tegendoelpunt gebleven. Maar ik trek die verdediging niet hoor. Durf amper te kijken O gauw die Schäfer gaat verdedigen.

   1. Ik vraag me trouwens af wie die Schäfer en Scheimann gescout heeft, want dat heeft niks met gebrek aan vertouwen te maken of wat dan ook, maar die missen echt meerdere basiskwaliteiten die een beetje verdediger moet hebben, of ik heb iets gemist…

 2. polleke

  Wat een onzin Labrador. Op basis van de gehele wedstrijd is 3 punten verdiend.
  Je gaat weer in de negatieve modes.
  In iedere wedstrijd worden fouten gemaakt maar dit is een overwinning van het collectief. Waarom weer spelers afvallen? We hebben 3 verdiende punten en dat zie ik niet terug in je opmerking. WEER NEGATIEF.
  Natuurlijk zijn er opmerkingen te maken maar laten we eerst het positieve naar voren brengen en dan de zaken die voor verbetering vatbaar zijn.
  Maw niet näölen maar genieten van het resultaat en hiervoor opkomen!
  We komen uit een diep dal en als we dan iets positiefs meemaken dan moeten we dat benadrukken en niet gaan näölen.

  1. Ow jee, was even vergeten dat je hier inderdaad nooit geen kritiek mag leveren en enkel optimistische bijdrages gewenst zijn….. Even voor de duidelijkheid: als ik wil näölen, dan näöl ik! Of dat in jou ogen terecht is of niet! Dat gemauw altijd hier als je vvv niet volledig de hemel in prijst is net zo zum kotsen waarschijnlijk als mijn genäöl in jouw ogen!

 3. 3 punten zijn zeer welkom!
  Er is hard gewerkt en bij vlagen hebben we goeie dingen gezien, maar het geluk hadden we deze wedstrijd ook zeker mee!
  Ook mooi voor Soriano dat hij weer eens scoorde, een heel bekeken doelpunt waarin je goed kunt zien waar zijn kwaliteiten liggen… Snelle buitenspelers die hem goed bedienen, daar kan hij iets mee. Wright heeft die kwaliteiten, en hopelijk gaan we daar nog plezier aan beleven.
  En Schäfer, die heeft me vandaag weer niet echt overtuigd…
  Ik vond het verhaal van Driessen voor de wedstrijd ook prima. Vertrouwen geven aan de spelers, een duidelijk plan, volledige inzet vereist, en wie daar niet aan voldoet mag in de winterstop al vertrekken, hoe duidelijk kan je zijn?

 4. Godfried

  prima wedstrijd gezien tegen een technisch beter twente. maar er werd voor elke bal gestreden en zo af en toe heel aardig gevoetbald. deze lijn doortrekken. komende week vooral alles dichttimmeren tegen az en hopen op een counter. maar belangrijker, vooral niet weggetikt worden daar. vervolgens vol erop tegen emmen en pec. daar resultaten pakken en de wereld ziet er weer heel anders uit.

  al met al vandaag spelers dingen zien doen die ik dit seizoen nog niet eerder zag. prima dus.

 5. RuiverCity

  Een zwaluw maakt nog geen zomer. De drie punten waren broodnodig en erg welkom. Voor iedereen binnen VVV en voor de supporters. Toch is dit team niet sterk genoeg. In de winterstop zal er zeker op de linksback positie en voorin het nodige bijgehaald moeten worden. Janssen en Scheimann komen veel te kort op de linksback positie. VVV moet vooral op zoek naar snelheid op de flanken. Vandaag lag er enorm veel ruimte maar kon daar geen gebruik van worden gemaakt. Zonde. Hopelijk pakken we tot de Kerst nog een punt of 6/7. Dit moet het team zelfvertrouwen geven. Helaas is volgende week een ploeg die dit seizoen geweldig speelt de volgende tegenstander. Daar de dubbeldekker parkeren en hopen op een snelle uitval.

  1. mats

   Ik wil dit effe vieren hoor maar ben het eens met de verdediging. Veeeeel te zwak. Die Schäfer gaat ons punten kosten (terwijl we juist proberen uit het dal te komen zou echt zonde zijn) en Jansen en Scheimann tja… en ja linksback dus (bedoelde
   Ik ook) en een nieuwe CV erbij want Kum vertrouw ik ook niet.

   Kum en Schäfer liepen soms dezelfde speler te dekken … eng gewoon

  2. clubman

   Gaan we nu van Janssen een tweede Fleuren maken waarvan jaar op jaar gezegd werd/wordt dat hij niet goed genoeg was/is maar ondertussen keer op keer zijn beoogde vervangers uit de basis hield/houdt?
   Janssen heeft vandaag een prima wedstrijd gespeeld en ging voluit in de duels. Scheiman mag nog niet de schoenen strikken van Janssen.
   Mooi staan laten die jongen, hij doet het prima!

   1. Dat zegt meer over de vervangers die aangetrokken werden en worden, die zijn gewoon nog minder. Janssen heeft de juiste mentaliteit en speelt bij momenten best goed, maar heeft niet het constante niveau voor een volwaardige eredivsie speler. Hij laat veel teveel steken vallen. En over Fleuren wil ik het helemaal niet meer hebben. Sympathieke gasten uit de streek, maar dat is het dan ook…

  3. Yeboah heeft veel snelheid, maar heeft (nog?) te weinig oog voor zijn medespelers, Wright heeft dat ook (mits op snelheid aangespeeld) en ook nog een messcherpe voorzet, dus daar meer gebruik van maken, zeker in uitwedstrijden, en dan evt met een spits spelen die dat kan bijbenen. Thuis tegen Emmen en PEC Zwolle gewoon met Soriano spelen, is gevaarlijk binnen de 16 en heeft dan alleen scorend vermogen.

 6. mats

  Heel blij met dit resultaat en vooral dat een aantal spelers dus tóch nog beetje blijken te kunnen ballen. Forza Jay!

  Moet wel zeggen dat ik behoorlijk schrok dat Röseler ziek was en in zijn plaats Schäfer stond.
  Kan hij echt niet beter of is hij nog steeds elk vertrouwen kwijt? Ik weet het niet, maar ik denk nog steeds dat er een Cv en een rechtsback bij moet.

  Pachonik en Opoku vielen uit? Wat hebben die?
  Dekker deed het aardig maar kan Pachonik nog lange niet vervangen, wat is die Pachonik belangrijk. Hoe hij het doelpunt met Soriano vierde man man man kicke!!

   1. mats

    Je vergeet de drie broodnodige punten en een bak zelfvertrouwen. Toch geen onbelangrijke dingetjes zeg maar

 7. chretien

  Ik kan niet onder woorden brengen hoe blijk ik ben met de zege op Twente. Zij hebben nota bene een veel betere selectie! Het had qua kansen 6-2 kunnen zijn. Natuurlijk ook 2-3 maar dat zou on eerlijk zijn geweest. Voor het team alleen maar complimenten. Ik begrijp niets van Wright, maar toch vind ik hem per saldo een heel nuttige speler. Van Ooijen vind ik altijd plussen. In de persoonlujke duels lieten we ons te vaak aftroeven. Twente spelers kwalitatief veel beter dan wij, maar win creëerden veel meer kansen. We wonnen ondanks een slechte arbiter. Wat een drol! Totaal ongeschikt.. nog bedank voor het professionele verslag…

 8. VVV 4ever

  Er stond eindelijk weer eens een elftal op het veld en dan zie je dat je met strijd tot een mooi resultaat kunt komen!En natuurlijk moet je ook wat geluk hebben maar dat dwing je ook een beetje af denk ik.
  Wright alleen als buitenspeler gebruiken is zeker geen afmaker, maar heeft soms wel een goede actie in huis waaruit hij een goede voorzet kan geven.
  Schäfer sorry maar die heeft het totaal niet als verdediger!
  Opoku heb ik het afgelopen seizoen geregeld bekritiseerd maar voor mij was hij gisteren de man van de wedstrijd, ook tegen Fortuna viel hij heel goed in…
  Komende wedstrijd tegen AZ proberen de rust achterin te bewaren, en daar waar mogelijk eruit komen met een counter.

  Forza VVV!!!

 9. supportertje

  Zeldzaam blij was ik gisteren met de overwinning van VVV. Ik had letterlijk en figuurlijk een traan in de ogen. Dit hebben ze goed over de streep getrokken, en er was weer iets van ons oude VVV terug te zien. Compact spelend en iedereen deed mee, zowel aanvallend als verdedigend.

  Dat dit effectief was hebben we kunnen zien, omdat ze in de tweede helft het niet meer weggaven. Samen zijn ze dus weer sterk en dat hebben we lang gemist in het spel en de Koel. De een speelde wat slechter en de ander wat beter, maar dat maakt niet uit. Het collectief is sterk. Hier kan duidelijk mee doorgegaan worden.

  Pachonik is een klasse apart aan het worden, die groeit voortdurend en is steeds belangrijker voor VVV. Ook Roel Jansen deed het uitstekend vandaag en speelde goed, hopelijk kan hij dit niveau vasthouden de komende wedstrijden. Soriano staat daar op zijn plek, moet alleen nog iets beter bedient worden en dan gaan er meer treffers komen van hem.

  Wright staat in mijn ogen goed als buitenspeler, zal zich daar beter ontwikkelen. De afgelopen wedstrijden gezien dat hij messcherpe voorzetten kan geven. Dus lekker laten staan daar. Schäfer heb ik wel wat moeite mee, verdedigde zwak en heeft niet echt het over my dead body in zich zitten, maar zou nog kunnen komen als hij wat meer speelt.

  Danny Post, tja dat is en blijft een klasse apart en is een echte aanvoerder en vechter van het team. Zonder hem zou het allemaal niet mogelijk zijn. Geweldig dat hij zijn kleine meenam voor de Humba. Ook Opoku hoort in de basis thuis, dat heeft hij wel laten zien. Zeker met die actie op rechts waar het doelpunt uit kwam.

  Van Ooijen prima middenvelder die in mij ogen iedere wedstrijd moet spelen, iets minder goochelen met de bal. Kum heeft het ook niet slecht gedaan op die plek. Al met al een hebben ze met zijn allen de klus geklaard en hopelijk gaan ze op deze wijze verder. Het hoeft niet altijd mooi te zijn, zo lang de punten maar meegepakt worden.

 10. Rikki077

  Eindelijk weer eens 3 punten.
  We kwamen de eerste 15 minuten wel goed weg, laten we daarover eerlijk zijn, want het had toen al gemakkelijk 0-2 kunnen zijn.
  Geluk moet je soms afdwingen en wat dat betreft was het prettig dat het 20 minuten later 2-0 stond (hoe dicht het dus bij elkaar zit, winst en verlies)

  Ik heb in elk geval bezieling en passie gezien, prachtig!! Uiteindelijk hadden we zelfs in score kunnen weglopen.
  Als je er alles aan gedaan hebt, prima. ….Dat heeft Jay toch in een aantal dagen voor elkaar gekregen.

  Desondanks blijf ik me toch zorgen maken over een aantal posities. Hopelijk kunnen we door 125% inzet de komende weken toch nog wat punten meenemen naar de koel. Avé VVV.

 11. Split

  Wat een heerlijke overwinning!! De drie punten waren hard nodig. Ik heb gisteren genoten van de passie en strijd dat het team leverde.
  Toch schrok ik mij een hoedje hoe met name Schäfer op het veld stond te verdedigen. Ik hoop dat Röseler weer snel kan starten. Hopelijk kunnen we in de winterstop nog een extra centrale verdediger binnenharken want Schäfer kan ons echt punten gaan kosten. Of Post moet een lijn naar achteren gaan, wanneer Cattermole weer fit is.
  Complimenten voor het aanvallend vermogen van gisteren. Ik ben ontzettend blij dat Opoku weer in de basis stond. Wat is ie ijzersterk aan de bal. Wright speelt 10 keer beter aan de buitenkant dan in de spits en Soriano zit gisteren ook lekker in de wedstrijd. Verder ben ik blij met Van Ooijen op de nummer 10. Gisteren zag je dat het team met een plan op het veld stond, het vertrouwen tussen de spelers lijkt terug te zijn. Geweldig gedaan VVV! Op naar AZ en de volgende 2 thuiswedstrijden.

 12. Luis Erique

  Ik heb gisteren een prima vvv gezien, met als Absolute uitblinker Pachonik, een hele goede Danny post en Soriano. Dissonant was Schafer. Hier kan Driessen op voortborduren. Eventueel kun je in uitwedstrijden yeboah op de flank zetten, en opoku in de spits.

 13. zuid1

  Ik vind dat heel veel mensen hier op iedere slak zout leggen. Ik zag gister een VVV herkenbaar zoals vorig seizoen. Hard werken aanvallen waar mogelijk en weer eens een echt team.

  Het voetbal kan natuurlijk beter maar dat zou ook vreemd zijn als dat na een goede week helemaal om zou slaan. We moeten alleen wel realistisch blijven. VVV speelt normaal altijd bij de laatste 5. We hebben onder Maaskant alleen helemaal niets gepresteerd de laatste weken. Maar met deze instelling winnen we thuis ook wel van Emmen en Zwolle. Nee Twente was ook niet best maar dat waren Heerenveen en Vitesse hier ook niet maar toen vloog alles erin. De verschillen zijn dit seizoen klein in de eredivisie dus komt het vaak op mentaliteit en instelling aan. Daar zal het niet aan liggen hoop ik de komende weken.

  Het was gister een een overwinning van het team en daar mag best wat positiever op gereageerd worden. Ieder tegen doelpunt is in principe een fout van iemand dus zo kun je altijd wel iemand aanwijzen. Denk dat het belangrijkste is dat er weer een VVV stond waar de fans zich mee kunnen identificeren. Ik zeg niet dat het lek nu al boven is maar de eerste stap is gezet.

  1. Ik vind de raacties na deze wedstrijd vooral heel positief. Iedereen was dolblij met de punten. Twee weken geleden kon volgens sommigen op deze site er niemand iets van en zouden we sowieso degraderen, en nu denken sommige supporters dat we zomaar van Emmen en Pec Zwolle gaan winnen… Opportunisme speelt een grote rol in het voetbal dat kun je hier ook weer terugzien.
   Er wordt vaak gezegd (o.a. bij Johan Derksen e.a.) dat een trainer weinig invloed heeft, nou ik denk het wel…
   Met Ajax kan wrsch. inderdaad elke eredivisietrainer kampioen worden. Maar ik denk dat het voor de clubs in het rechterrijtje juist heel belangrijk is welke trainer er werkzaam is. Maurice Steijn is voor mij het grote bewijs wat dat betreft.
   En Maaskant zou dat ook zomaar kunnen zijn, in negatieve zin dan natuurlijk, maar dat weten we pas zeker aan het eind van het seizoen…
   Het niveau van de clubs in het rechterrijtje ligt zo dicht bij elkaar, dan kan de trainer het verschil maken door tactiek, motivatievermogen en zelfvertrouwen geven, een duidelijk plan en chemie met de spelers…
   Wie weet heeft Jay Driessen wat dat betreft veel in zijn mars, we gaan het zien de komende tijd maar het begin is er!

 14. hendrik

  Door verplichtingen buitenhuis ben ik niet naar de Koel kunnen gaan, heb zelfs niets op Fox kunnen volgen. Maar gelukkig heb het standen verloop via mijn telefoon kunnen volgen. Het is lang gelden dat ik zo blij was met een overwinning van mijn club. Het interesseerde mij geen lor hoe ze gespeeld hadden. De punten waren het belangrijkste. Als ik het krantenverslag lees, hebben ze ook nog echt niet slecht gespeeld. Het rapportcijfer van de verslaggever voor de spelers is in dit verslag is voor alle spelers ook een voldoende. Daarom begrijp ik het gezeur over dat er spelers zijn die er schijnbaar niet veel van kunnen, niet. Na zoveel nederlagen op rij toch in staat zijn om een overwinning neer te zetten, geeft aan dat er toch karakter en werklust in dit elftal zit. Dus a.u.b. minder gezeur en geniet van wat zondag geboden werd.

 15. Goodie

  Je merkte iedereen op de tribunes en de spelers op het veld hoe belangrijk en broodnodig deze overwinning was. Een zwaluw maakt nog geen zomer, want het had ook zomaar anders kunnen uitpakken, zeker de eerste 25 minuten kwamen we een aantal keer goed weg.

  Eindelijk werd er weer geknokt, leken spelers meer op de kwaliteiten gebruikt te worden (o.a. Soriano en Wright) en zat het ons eens een keer mee (lees: Niet elk tegenschot vloog er direct in).
  Opoku overigens ook heel belangrijk, zie zijn actie voorafgaand aan de 1-0.

  Deze wedstrijd bied houvast voor de komende wedstrijden, al is aankomende zondag een ingecalculeerde waar we geen onnodige kaarten moeten pakken. Emmen en Zwolle worden hele belangrijke.

 16. Zeker wete

  Helemaal waar Hendrik. Ik ben er wel bij geweest en ik heb 100% genoten van de spelopvatting, de passie en de beleving. Spelers waar ik me eerder aan ergerde (Wright, Soriano, enz) gingen voorop in de strijd. Natuurlijk was niet alles vlekkeloos en een zwaluw maakt zeker nog geen zomer maar ik heb volle bak genoten. Heerlijk om de reacties van het publiek te zien. De O tribune die na de wedstrijd massaal uit zijn plaat gaat was een genot om te zien.

 17. Hup VVV!

  Wat een heerlijke overwinning gisteren! De strijd, passie en inzet van de hele ploeg was geweldig om te zien. De ontlading na de doelpunten en het laatste fluitsignaal was heerlijk en je merkte aan alles op en rond het veld dat dit echt weer eens nodig was!
  Mooi dat er ook steeds meer wisselwerking komt tussen ploeg en publiek. Iedereen weet dat we juist nu het team moeten steunen.

  Hup VVV!

 18. Koelie

  Diepe dalen en hoge toppen dat is ook VVV. Heerlijke broodnodige overwinning.

  Begint er sterk op te lijken dat het Maaskantje het totaal verkloot heeft.

  Het nieuwe asfalt achter O en nieuwe fanzone zag er ook keurig uit. Het heeft allemaal te lang geduurd maar eindelijk gebeurt er toch iets.

  Op naar Den Haag en daar de schade beperkt proberen te houden.

Leave a Reply