VVV-Venlo wint met 2-4 van ADO Den Haag

VVV-Venlo heeft drie punten overgehouden aan de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Na 90 minuten spelen was de eindstand 2-4.

De Venlonaren begonnen de wedstrijd weer met Unnerstall in de goal en Post ook op het middenveld. Op de linksbackpositie stond Kum, want Janssen was niet fit genoeg om te starten en Borgmann werd gepasseerd. Ook voorin een verandering, want Joosten kreeg de voorkeur boven Grot.

Het werd dus een gelijkspel in Den Haag, maar daar leek het in het begin niet op, want ADO was erg gevaarlijk aan de bal. Promes verdedigde goed in de eerste minuut om een vroege voorsprong te voorkomen en even later kwam VVV met de schrik vrij toen Post op de eigen lat schoot.

In de eerste twintig minuten kwam VVV-Venlo er echt niet aan te pas. Het initiatief lag bij ADO Den Haag die goed druk wisten te zetten en iedere tweede bal was dan ook voor de thuisploeg. Daarnaast hadden de Venlonaren veel moeite met de flanken, vooral Kum had het zwaar tegen Becker.  De thuisploeg kwam op voorsprong in de 13e minuut. Immers had een splijtende steekpass op Becker en die was velen malen sneller dan Kum. Daarna schoot Becker de bal in de lange hoek langs onze keeper Unnerstall: 0-1

Na die twintig minuten kroop VVV-Venlo meer uit zijn schulp en kreeg vrij onverwachts met een schot van Mlapa een goede kans; Zwinkels wist knap redding te brengen. Opoku kreeg een erge goede kans, maar zijn poging ging hoog over nadat hij wild uithaalde. Maar ook aan de andere kant waren ze gevaarlijk, Lorenzen zijn inzet werd gekeerd door Unnerstall.

VVV-Venlo kwam op 1-1 vlak voor rust en de bejubelde Joosten, maakte de verwachtingen waar. Hij wist goed aan de bal te blijven en de actie aan te gaan, waarbij de verdedigers van ADO hem niet van de bal kregen. Zijn schot werd van richting veranderd, waardoor keeper Zwinkels op het verkeerde been stond – maar daar maalde natuurlijk niemand om: 1-1! Met die stand gingen we dan ook de theepauze in.

Steijn had in de rust de tijd om hier en daar wat recht te zetten in de organisatie. Hij greep in door de zwakspelende Kum te wisselen – die tevens een gele kaart kreeg – en Dekker in  het veld te brengen. Hij kwam op de rechtsbackpositie te staan, waardoor Rutten verschoof naar linksback. Zo begonnen de Venlonaren goed aan de tweede helft met veel balbezit en durf naar voren.

Dit betaalde zich uit in de 50e minuut en wederom Patrick Joosten die scoorde. Aan de linkerkant kreeg hij vrijheid van Pinas en Immers, en schoot hij de bal in de verre kruising: 1-2! Wat een weelde en goed spel van de Venlonaren aan het begin van de tweede helft. Daarna zakte VVV weer iets terug en kreeg ADO meer tijd aan de bal, maar kon daar vervolgens vrij weinig mee doen. Daardoor kon VVV-Venlo deze fase zonder kleerscheuren doorstaan en overeind blijven.

Na precies een uur spelen kwam ADO op 2-2 door een verdedigende fout van VVV-Venlo. Falkenburg werd niet goed gedekt door Röseler en Susic, nadat Becker ook niet adequaat werd afgestopt door Seuntjens en Dekker. Hij kon daardoor vrij voor Unnerstall inschieten: 2-2. Het wat ADO wat de klok sloeg na de gelijkmaker en VVV kon maar geen vuist maken tot de 75e minuut.

Daarna onttrok zich iets vrij vreemds. Na een clash tussen Mlapa en Zwinkels werd de VAR geraadpleegd enkele minuten verder en ging Manschot kijken. Naar lang wikken en wegen gaf hij een penalty en rood voor de keeper. Mlapa ging achter de bal staan voor deze uitgelezen kans op de 2-3 en hij faalde niet. Hij schoot de bal verwoestend binnen.

Het duurde zeker 5 minuten voordat er iets ondernomen werd met betrekking tot de VAR en de penalty dus die werden uiteindelijk ook erbij geteld: 7 minuten extra tijd kwamen erbij. In de 96e minuut had Joosten nog een grote kans om een hattrick en de 2-4 te maken, maar hij raakte de buitenkant van de paal waardoor het nog spannend bleef aan het einde. Niet voor lang, want in de 97e minuut counterde VVV erg goed en wist Grot de 2-4 tegen de touwen te schieten.

ADO Den Haag – VVV-Venlo 2-4 ( 1-1 ).
Doelpunten: 13. Sheraldo Becker 1-0, 43. Patrick Joosten 1-1, 51. Patrick Joosten 1-2, 60. Erik Falkenburg 2-2, 84. Peniel Mlapa 2-3 (strafschop), 90+7. Jay-Roy Grot 2-4.
Scheidsrechter: Jeroen Manschot.
Gele kaart: Kum (VVV-Venlo).
Rode kaart: 80. Zwinkels (ADO Den Haag).

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Kum, Seuntjens, Post, Susic ( 75. Linthorst), Opoku, Mlapa ( 90. Grot), Joosten.

 

38 Responses

 1. chretien

  De slechtste wedstrijd van het seizoen? Zal mich dn bout hakken. Weej ziën verzekerd van tenminste nog ein seizoen eredivisie volgend jaor. Weej kinne rest van ut seizoen oëtspeule. Fantastisch!

  1. mats

   Ik zou nog niet te vroeg juichen.
   Denk dat meerdere teams rond de 34 kunnen eindigen.
   Ik denk dat er nog 10 punten bij moeten voordat je echt zeker kunt zijn.
   En deze drie zijn lekker maar we zijn er nog niet. Ik ben niet vergeten hoe weinig punten we vorig jaar behaald hebben na de winterstop.
   En zo goed speelt VVV nu ook weer niet.

 2. De Realist

  -Gelukkige overwinning, gelijkspel was terecht geweest.
  -Domme actie van Zwinkels en terechte rode kaart.
  -Hoe slecht moet Opoku spelen wil hij eerder gewisseld worden ?
  -Schrikbarend weinig toeschouwers bij ADO en dat voor de 3e stad van Nederland.
  -Totaal geen lijn en verrassing in het spel van VVV
  -We zijn er nog niet, maar verwacht wel dat we nog minimaal 9 punten gaan halen in de resterende 16 wedstrijden.
  -Blij met de 3 punten !

 3. twiggy11

  Belangrijke punten goede zet om Joosten te laten starten in de basis maar wanneer gaan bij Stein de ogen open dat opoku niet op eredivisie mee kan in deze vorm zaterdag starten met samuelson op opoku zijn plaats.hebben we dan een snelle voorhoeden

 4. mats

  Zelfs juichen kan Opoku niet.
  Bij een van de doelpunten zie je hem een halfbakken handje op de doelpuntmaker geven zonder deze maar aan te kijken of zelfs maar te lachen/blij te zijn. Wat een rare snuiter.

 5. pierre

  Ik vind Steijneen goede trainer, maar snap zijn keuze voor Kum absoluut niet.
  Kum is de laatste wedstrijden diverse malen betrokken bij tegen goalen omdat hij pure snelheid mist..

  Dan vervangt hij Kum door een rechtsbenige speler op links te zetten. Waarom niet Borghmans in de basis, Waarom is deze jongen aangetrokken ? Als je geen vertrouwen in deze speler hebt, neem dan afscheid van hem en trek dan een nieuwe linker verdediger aan.

 6. RuiverCity

  Drie belangrijke punten in Den Haag. Paar keer goed weggekomen en het geluk van de VAR. Toch blijf ik grote twijfels houden over het beleid van Steijn. Hoe kun je nu toch een Kum linksback zetten tegen een van de snelste flankspelers van Nederland? Hoe kun je Opoku blijven opstellen terwijl Samuelsen in goede doen verkeert? Gun die gast eens een kans….
  De drie punten zijn binnen. Volgend weekend wordt een zéér belangrijke wedstrijd. Emmen heeft in uitwedstrijden meer punten gepakt dan VVV.
  Ik hoop dat er snel nieuws komt over contractverlengingen want een ploeg die boven zichzelf uitgroeit komt in de belangstelling en er zijn kapers genoeg……

  1. Lincoln

   Zoals we ook al in de podcast aangaven denk ik dat Steijn het een te groot risico vindt om met Joosten en Samuelsen te starten. Maarja ik vind ook dat hij zeker weer eens een kans moet krijgen. Blijft rustig en laat zich gewoon zien tijdens trainingen enn oefenwedstrijden en deed het in het begin echt niet slecht.

   Even afwachten wat er gaat gebeuren.

   1. Piet Verbong

    Ik roep nu al maanden dat Samuelsen in de basis moet in plaats van Opoku.

   2. Niet fcponykamp.nl. Venlonaren natuurlijk!. Het team dat het mogelijk maakt dat deze site in de lucht blijft, de social media jullie informeert over VVV-Venlo en met een podcast daar aanvulling op wil geven. Het kost ons tijd, geld en moeite naast onze studies/werk, maar we doen het (nog) met plezier.

   3. VenloVVV

    Zo is dat! We doen ons best om veel (unieke) content te leveren en dit doen we vrijwillig naast onze banen en studies.

 7. aoje

  Met dank aan Unnerstall…na de 2-2 had VVV op achterstand kunnen komen. Hij voorkwam dat met kunst en vliegwerk.
  In mijn optiek moet de trainer Samuelson een kans geven en Opoku maar eens op de bank. Zelfs bij de 2-4 in de maak hobbelde hij mee met Seuntjes en Grot, maar rende niet eens fanatiek naar voren om van die aanval wat te maken. Ik zie geen beleving bij deze speler, en dat is al veel wedstrijden zo.

 8. Zeker wete

  Practige analyses weer. Voor mij telt maar een ding:
  VVV speelde als collectief, werkt hard en heeft het uitstekend gedaan!! 26 punten en plek 7 op de ranglijst. WTF man. Dit is genieten.

 9. sultana

  Erg blij met de drie punten en plek zeven, top maar het verschil met plek zestien zijn maar tien punten.
  Ook ik begrijp Steijn niet dat hij Opoku op blijft stellen, ik blijf me hier over verbazen! Samuelsen verdient een kans
  En wat Kum betreft snel weg sturen na dit seizoen, voegt niets toe, kost ons alleen maar tegen doelpunten die gast.
  Emmen word een lastige zaterdag, doen het uit zeer goed dit seizoen, als ik Steijn was zou ik beginnen met Samuelsen in plaats van Opoku en Borghmans in plaats van Kum.

 10. Goodie

  VVV begon de eerste paar minuten zwak aan de wedstrijd, maar kwam er steeds beter in. Ik kan me ook vinden in de kritiek hier. Onbegrijpelijke keuze om Kum op Becker te zetten, volgende week ook graag met Decker beginnen. Opoku is niet meer wat het ooit geweest is, maakt fout na fout momenteel.

  Om Joosten kan Steijn niet meer heen. Buiten de doelpunten die hij maakt heeft hij in 4-5 wedstrijden meer kansen gecreeërd dan Grot en Opoku bij elkaar.
  Unnerstall weer grandioos, maar dat weten we inmiddels.

  Deze keer staat de VAR aan onze kant. Terechte beslissings overigens. Zwinkels moet ongetwijfeld geweten hebben dat het been van Mlapa daar lag.

  Het laatste wat ik nog kwijt wil: respect aan de 107 VVV-supporters. Kon er zelf ook niet bij zijn, maar dit is veel te weinig voor dit seizoen.

 11. VVV 4ever

  Onverwachte overwinning….
  Ook ik snap niet dat Opoku & Kum keer op keer worden opgesteld….
  Zie veel liever Dekker & Samuelsen voetballen, alhoewel Dekker soms wel fysiek wat tekort kwam tov Becker…..
  Evert Linthorst viel ook weer heel goed in!

  Forza VVV !!!

 12. beek

  Volgens mij wordt Susic zwaar overgewaardeerd. Evenals Mlapa.
  Opoku heeft zijn crediet verspeeld. Borgmann vond ik zwak de keren dat hij speelde.
  Laat Dekker en Rutten maar spelen, al hebben we dan twee rechtspoten

  1. mats

   Wat betreft Susic geef ik je wel gelijk. Lijkt heel wat, maar is matig, onvoorspelbaar en niet de creatieve leider die we nodig hebben. Maar wel beter dan Leemans dus ja …..

  2. Grad

   “Beek” Volgens mij is jouw voetbalkennis ook zwaar overgewaardeerd. Zeker als de landelijke media en voetbalanalisten over deze twee spelers een andere mening hebben.

   1. beek

    Ik vraag me af of de landelijke media VVV zo intensief volgen als ik. In ieder geval komt er veel
    ‘scorebord-journalistiek’ uit hun pennen. Bekijk maar eens de cijfers die de spelers op maandag in de krant krijgen. Daar deugt meestal niets van!!

 13. wuilus

  Toch weer een knappe prestatie.
  Maar hoe kan je zo slap beginnen? En waarom Kum (de langzaamste ) tegen Becker?
  Opoku heeft ons in de eerste divisie zeker geholpen, maar hij presteert nu niks meer, dus gebruik Hm maar als invaller eventueel.
  Iemand schrijft hier: slechtste wedstrijd vh jaar, maar dat is natuurlijk onzin, heb ergere wedstrijden gezien dit jaar.
  Zaterdag hopelijk nog eens 3punten en dat heb je genoeg wedstrijden om de laatste paar punten bij elkaar te sprokkelen.
  Als dat lukt heeft VVV het wederom geweldig gedaan. Al hoop ik nog wel op iets mooier voetbal.

 14. De Koel

  Wederom 3 belangrijke punten gepakt. Het is misschien niet altijd even goed wat VVV laat zien, maar het resultaat is goed. Unnerstall en met name Joosten de absolute uitblinkers. Verder eens met de kritiek op Kum en Opoku. Kum is een centrale verdediger en mist de snelheid om als back goed uit de voeten te kunnen. En Opoku speelt gewoon niet goed. Verdient op dit moment geen basisplek.

 15. LJ

  Waarom kiest Steijn voor Opoku en niet voor Samuelsen? Zal ik het dan maar een keer uitleggen voor diegene die het echt niet (willen) snappen.

  Buiten het feit dat Opoku misschien opvallend niet goed speelt is het zo dat Opoku wél zijn verdedigende taken uitvoert. Terwijl Samuelsen die niet doet/kan. Net zoals vorig seizoen Hunte heeft Opoku de taak het middenveld te ondersteunen. Eigenlijk voetbalt VVV in een 4-3-1-2 opstelling waarbij Opoku de rol tussen middenveld en aanval inneemt.

  Hierdoor loopt Opoku soms veel te vaak achteruit in plaats van vooruit. Dit heeft te maken met de kracht en de aanval van de tegenstander. Steijn kiest altijd voor zekerheid in plaats van voor risico. Dat heeft VVV inmiddels 26 punten uit 18 opgeleverd. Het is een teamprestatie waarbij het individu van ondergeschikt belang is. En dat gaat ten koste van de aanvallende kwaliteit van sommige spelers. Vaak zijn Opoku en Mlapa hiervan de dupe. Ze zeuren niet, maar voeren die opdracht naar eer en geweten uit.

  Een opstelling met Samuelsen en Joosten zou pure zelfmoord zijn en leiden tot geheid puntverlies. Straks als je veilig bent, kun je deze opstelling rechtvaardigen.

 16. john

  die keeper van ado krijgt maar 1 wedstrijd schorsing. onbegrijpelijk

  waarom krijgt roel janssen dan 3 wedstrijden , daar was duidelijk geen opzet in t spel, bij keeper Zwinkels heb ik grote twijfels als ik de beelden bekijk..

  als ik ergens op trap ,dan reageer ik gelijk door mijn voet onmiddellijk op te tillen ,en Zwinkels doet dit niet.

  hier waren 3 wedstrijden zeker op zijn plaats geweest !!!!

 17. Venlonaerke

  Vindt de straf van Swinkels ook te laag. In het interview na de wedstrijd loog hij ook nog dat hij Mlapa omhoog heeft geholpen en al tegen de scheids riep dat hij op zijn been was gaan staan.

  Als het per ongeluk was had hij de bal niet zo snel gegooid maar was eerst naar Mlapa gaan kijken. Klasse justitie ten top.

 18. robbaan

  VVV speelde van kort voor rust tot de 2-2 van ADO goed.
  Verder natuurlijk, onze geweldige keeper die VVV behoedt voor een nederlaag.
  Die stomme en bewuste actie van Zwinkels, bracht VVV de winst.
  Zwinkels ontkende ook nog dat hij niets met opzet deed…schande…en dan een wedstrijd geschorst…nog schandaliger!

  1. chretien

   Nog schandaliger is de bescherming die de “grote” clubs van de arbitrage krijgen. Zie wedstrijd ajax Heerenveen waar de scheidsrechter niet ziet wat de keeper doet…. dit is maar een voorbeeld. Blijkbaar zijn meeste scheidsrechters niet in staat als onpartijdige te functioneren. Overigens besteden ook de media niet of nauwelijks aandacht aan het fenomeen…

Leave a Reply