VVV-Venlo wint met 3-5 in Emmen

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen is een prooi geworden voor VVV-Venlo. Op De Oude Meerdijk in Emmen wisten de Venlonaren zich na een slechte eerste helft fantastisch te herstellen en zo met drie punten terug de bus in te stappen naar Venlo.

In het nieuwe blauwe uittenue begon VVV aan de wedstrijd. Een lust voor het oog. Maar na nog geen 2 minuten spelen was het wel al bijna raak voor FC Emmen. Een kopbal van de Vos werd ternauwernood van de lijn gehaald door John. Amper 2 minuten later was het dan toch raak voor de Drentenaren. Een mooie pass van Peña werd goed meegenomen door Linksback Cavlan. Zijn schot kon nog worden gekeerd door Kirschbaum maar op de rebound van de Vos had de Duitse goalie geen antwoord: 1-0 voor FC Emmen. Vervolgens gebeurde er lange tijd niks. Emmen was oppermachtig en de Venlonaren hadden niks in te brengen. Pas in de 19e minuut kwam VVV voor het eerst in de buurt van de goal van Telgenkamp. De mee opgestoomde Pachonik gaf de bal aan Giakoumakis die hem ook goed teruggaf aan de onze rechtsback. Zijn schoot vloog echter huizenhoog over. Met het ingaan van het laatste kwartier van de eerste helft kroop VVV iets meer uit haar schulp. De eerste echt grote kans voor VVV in de wedstrijd diende zich dan ook aan. Nonchalant uitverdedigen zorgde ervoor dat Linthorst de bal kon overnemen en Giakoumakis in kon spelen. Die kapte zich goed vrij en schoot hard en laag op het doel. Een fraaie redding van Telgenkamp voorkwam de gelijkmaker. 5 minuten later kregen de Venlonaren weer een reuzekans. Weer was het Linthorst met de onderschepping. Zijn balletje op John werd goed door de buitenspeler voor de goal gespeeld maar Giakoumakis kon helaas net niet zijn voet voldoende tegen de bal zetten. De tweede dikke mogelijkheid binnen 5 minuten en de gelijkmaker zat er meer en meer aan te komen. Die zou dan wel in de tweede helft moeten vallen want verder viel er niet veel meer te noteren en zo ging VVV met een 1-0 achterstand de rust in. Een volkomen terechte tussenstand, want de Venlonaren waren geen schim van de vechtmachine van vorig jaar. Er moest meer inzet worden getoond in de tweede helft om tot een resultaat te komen in Emmen.

De tweede helft begon met dezelfde 22 namen als de eerste helft. Het was belangrijk om niet snel een tweede tegentreffer om de oren te krijgen. Maar juist dit gebeurde. Hoewel de eerste kans nog voor VVV was (een kopbal van de jarige Kum), was het in de 49e minuut alweer raak voor de tegenstander. Kolar kreeg de bal toegespeeld na een knappe actie van Emmen-uitblinker Cavlan. De uit Kroatië afkomstige spits dacht niet na haalde hard uit. Het schot was Kirschbaum te machtig en zo keken de Venlonaren al vroeg in de tweede helft tegen een ruime achterstand aan. Het antwoord van VVV liet echter niet lang op zich wachten. Het was onze Griekse spits Giakoumakis die op aangeven van John binnen een minuut na de 2-0 de aansluitingstreffer aantekende. Zat er dan toch nog een resultaat in voor de ploeg van Hans de Koning? Het zag er wel naar uit. Nadat eerst Hupperts werd vervangen door Janssen was het 3 minuten daarna weer Giakoumakis die scoorde. Uit een penalty ditmaal. Een handsbal van Chacón leverde in eerste instantie nog geen penalty op, maar nadat Mulder naar de kant werd geroepen door de VAR, hoefde de scheidsrechter niet lang na te denken. Een loepzuivere pingel van Giakoumakis was het gevolg en zo was de stand na 65 minuten weer in evenwicht. En geloof het of niet, maar 7 minuten later kwam VVV zowaar op voorsprong. Een prachtige aanval begon bij van Crooij die zijn tegenstander uitspeelde. Met een fraaie pass dwars over het middenveld bereikte hij de vrijstaande Linthorst die op zijn beurt in een keer doorspeelde naar Giakoumakis. De sterke spits bleek over een aardig staaltje techniek te beschikken, want oog in oog met Telgenkamp bleef hij erg rustig en stiftte hij de bal over de doelman van Emmen. Daarmee stond het 2-3 in het voordeel van de Venlonaren en was het Giakoumakis die zijn hattrick completeerde. Een sensatie voltrok zich op De Oude Meerdijk, ware het niet dat ook VVV niet lang kon genieten van de voorsprong. De corner van Cavlan in minuut 76 bleef hangen in het zestienmetergebied van VVV en Laursen kon met een behendig hakballetje Kirschbaum passeren:3-3. In de fase daarop bleven de echte kansen uit en leek de wedstrijd op een doelpuntrijk gelijkspel uit te draaien. Tot aan de 90e minuut. Met een prachtige rush over de rechterflank van het veld, zoals we hem kennen, wist Pachonik helemaal door te stomen tot aan het strafschopgebied van Emmen. Zijn voorzet werd aangeraakt door Cavlan en zeilde zo over Telgenkamp de goal in. Wat een gekkigheid. VVV stond met 3-4 voor! Emmen moest nu komen maar deed dit eigenlijk zonder overtuiging. En aan de andere stelden de Venlonaren de overwinning definitief veilig. De sterkspelende Linthorst veroverde de bal nog maar eens en na goed kijken vond hij Arias die in de allerlaatste seconde van de wedstrijd zijn oude club de das om deed.

Zo wordt de eerste wedstrijd van het seizoen spectaculair gewonnen door VVV-Venlo. Een zeer matig begin wordt gelukkig teniet gedaan door een stuk betere tweede helft waarin de Venlonaren 5(!) keer scoren.

Aanstaande vrijdag staat de tweede competitiewedstrijd alweer op het programma. In de eigen Koel krijgen de Venlonaren de kans om dit goede begin een vervolg te geven tegen FC Utrecht!

FC Emmen-VVV-Venlo 3-5 (1-0)

Scoreverloop:

‘4 de Vos 1-0

’49 Kolar 2-0

’50 Giakoumakis 2-1

’65 Giakoumakis (pen) 2-2

’72 Giakoumakis 2-3

’76 Laursen 3-3

’90 Cavlan (ed) 3-4

‘90+4 Arias 3-5

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Araujo, Veendorp (Bakker ‘90+1), Cavlan, Laursen, Tibbling, Peña, Chacón, de Vos (Sidibe ’87), Kolar

Opstelling VVV-Venlo: Kirschbaum, Pachonik, Gelmi, Kum, Schmitz, Post, Linthorst, van Crooij, Hupperts (Janssen ’62), Giakoumakis (Arias ’87), John

29 Responses

 1. jurgen

  3 punten in een uitwedstrijd, daar krijg je vertrouwen van, in de pocket, is gelijk de hele voorbereiding vergeten, dit Emmen was gewoon in deze fase te pakken, CHAPEAU.

 2. Competitie per direct stopzetten nu en vvv gaat de champions league in volgend jaar.
  3 punten die erg welkom zijn maar de 1e helft geeft toch wel reden tot zorgen want voetballend was het meer dan pover. Hupperts mag van mij voorlopig de bank warm houden want met zijn ervaring was het tenenkrommend wat hij liet zien.

 3. supportertje

  3 punten in deze uitwedstrijd tegen Emmen. Wie had dit gedacht, de eerste helft was matig en er waren diverse zwakke broeders, maar dit werd goed gemaakt in de tweede helft. Kunnen we gerust een spektakel stuk noemen, met VVV als winnaar. Er is natuurlijk nog werk aan de winkel, maar hier krijg ik wel vertrouwen van, mede doordat VVV zich niet ging ingraven. Daar hebben ze ook de beloning voor gekregen. Lekker dit, voor de eerste wedstrijd. Goed gewerkt.

 4. Zeker wete

  Wat un lekkere overwinning zeg. Pover in de eerste helft en spectaculair in de tweede helft. Het is meteen duidelijk waar de zwakte en de sterkte bij dit VVV zit. Bijzondere wedstrijd. Chapeau voor de veerkracht

 5. Naar Heracles – Den Haag zitten kijken maar Den Haag was de gehele wedstrijd nog erger dan VVV in de 1e helft. Nu RKC zo meteen nog een dreun om de oren en de start is in elk geval gunstig. Nu het vervolg nog de komende weken.

 6. mats

  hey Leonardus wat ben je stil? 😀

  Precies de wedstrijd die ik gehoopt had ik verwacht had op basis van mijn gevoel van de laatste weken. VVV is nog steeds geen topploeg zoals we konden zien in de 1e helft maar. En we konden ook zien dat als we iets gedurfder gaan spelen dat we spelers hebben die wel kansen creëren (vanCrooy, John) en spelers die ze af kunnen maken (Giako en Arias)…..

  Mijn complimenten ook aan met name Janssen, Van Crooy, John en Kum. John is een slimme speler. VanCrooy bracht het vuur dat we soms zo nodig hebben. Jansen was dreigend aanwezig en zette druk en Kum was ook feller dan normaal zonder zijn welbekende fouten!

  Ik heb al vaker gezegd dat ik er ondanks de slechte voorbereiding toch vertrouwen in had en dat ik het gevoel had dat VVV weleens zou kunnen gaan stunten.

  Whahaha stunt 1 is in da pocket!!

   1. Godfried

    woehoee! VVV!!! CITROET CITROEN CITROEN… zo iets?

    precies zoals de voorbereiding. aan de bal matig, maar toch relatief weinig weggeven en zelf veel creëren. nu vliegen de ballen er wel in. super resultaat.

    nogmaals, 2 extra middenvelders erbij en je speelt jezelf veilig.

    fan.

   2. mats

    Ja ik mis ook wat mensen. Leonardus zit waarschijnlijk uit te huilen vanwege het verlies van Fortuna JC

 7. Venleau

  Na een schrikbarend slechte eerste helft een geweldige Kumback in de tweede helft. Veerkracht getoond en gelukkig een spits die blijkbaar toch wel kan scoren waar ik een beetje bang voor was na de voorbereiding. Tweede helft veel beter en slimmer druk gezet dan de eerste helft en hier kwam dan ook de 2-1 uit na goed druk zetten van Kum, een van de beteren deze wedstrijd. Verder viel op dat Linthorst in de eerste helft moeite had met het belopen van de gaten op het middenveld, in de tweede helft viel hij op door zijn overzicht en prima passing aan de bal. John speelde sterk, Vito zeer nuttig en Hupperts erg matig. Pacho met zijn rushes blijft een gevaarlijk wapen waar je eigenlijk vaker gebruik van moet maken.

  En leer de spelers nou eens af om Kirschbaum in het spel te betrekken; dit blijft telkens gevaarlijke situaties opleveren. Gewoon wegrossen die bal als het niet meer gaat.

 8. Dond

  Zeer knap herstelt in de 2de helft.
  1ste helft ; was zeer slecht dat heeft iedereen kunnen zien.
  2de helft ;
  – Hupperts werd helaas constant voorbij gelopen. (Moet hopelijk zijn ritme nog vinden)
  – Vito hoort absoluut niet op het middenveld maar links of rechtsbuiten.
  – Linthorst veel meer rust en overzicht dan in de 1ste helft.
  – Janssen viel erg goed in!
  – Giakoumakis type Darfalou werkt hard, behoorlijk balvaardig en creëert kansen en maakt kansen ook af.
  – Kum speelde heel eerlijk onverwachts toch zeer behoorlijk.
  – Schmitz leek in mijn optiek soms wat afwezig en lette niet op het spel.

  Selectie blijft smal ; kaarten en blessures zijn lastig op te vangen.
  Hopelijk zien ze wel in dat er nog minimaal 2 middenvelders nodig zijn!

 9. mats

  .

  Linthorst speelde beter toen Hupperts eruit ging en Janssen erbij kwam (die heel goed speelde) en VanCrooy ene linie naar voren ging.

  hupperts werkte wel hard. Maar was wat ongelukkig misschien? Ritme?

 10. OooLGooO

  Top overwinning met een prima inzet. Zoals zo vaak speelt vvv in de eerste helft matig maar hersteld dit dubbel en dwars in de tweede helft!

  Dit zal ze zelfvertrouwen geven!

  Chapeau!!

 11. jurgen

  Waarschijnlijk veel te voorbarig ( 1 zwaluw maakt nog geen zomer), maar ik heb maar even nagekeken voor hoelang onze Griekse vriend bij VVV getekend heeft, dit blijkt 2 seizoenen te zijn met een optie voor nog een jaar. Hij is 25 jaar, mocht hij deze positieve lijn doorzetten dit seizoen, kan VVV weer eens cashen.
  Was gewoon even nieuwsgierig en hou het in mijn achterhoofd, meer niet ;))
  Utrecht zal komende vrijdag wel rekening met hem houden, bied weer perspectief voor anderen in de voorhoede bij VVV. Utrecht heeft een uitstekende selectie, het zal lastig worden, we gaan het zien.

 12. Tony

  De ommekeer bij VVV kwam door de wissel van Hupperts. Van Crooij hoort op de flank en niet op het middenveld. Hupperts speelde sowieso zeer matig. Janssen viel goed in. Het middenveld ging daardoor veel beter draaien. Linthorst kon zich eindelijk concentreren op het voetbal ipv het dichtlopen van gaten. Dat deed Janssen. Van Crooij werd ook gevaarlijker op de flank dan op het middenveld.
  Al met al een hele mooie overwinning.

 13. De Koel

  2-0 achter komen in een uitwedstrijd en dan nog winnen met 5-3. Eigenlijk niet te geloven. Hopelijk zet onze Griekse spits deze vorm door.
  Er valt nog genoeg te verbeteren bij VVV, maar drie punten tegen een directe concurrent is een uitstekende start. Nu snel het middenveld versterken, zodat Vito weer op zijn vertrouwde plek kan spelen. Huppertz mist duidelijk nog ritme, bij de 1-0 en 2-0 zag hij er niet goed uit. Maar dat gaat wel goedkomen.

 14. chretien

  We staan bovenaan in de eredivisie. Op plaats nummer 1. Als de knvb ivm Corona besluit de competitie te beëindigen zijn we niet alleen landskampioen, maar gaan we championsleague spelen. Wel wachten tot september 2021….

 15. Rossie

  Complimenten aan het team voor de veerkracht en vechtlust in de tweede helft! Na de 2-0 gaf ik er geen stuiver meer voor namelijk. Nu lijn van de tweede helft doortrekken en hopen dat Giakoumakis blijft scoren. Tegen Utrecht thuis puntje zou geweldig zijn. ADO thuis winnen en dan heb je misschien 6 (of meer) uit 4, zou een uitstekende start zijn.

 16. idderzienmeining

  Allereerst complimenten voor het verslag !

  Dan tweede … dikke vinger naar alle mensen die meenden Kum af te schrijven !

  Matige 1e helft waar met name ons middenveld zoek werd getikt door Emmen. Vind wél dat ook toen de ploeg niet uit elkaar viel en daardoor in de wedstrijd bleef.

  De 2e helft was een spektakelstuk waarin ik een strijdbaar en met fases goed spelend VVV gezien heb.

  Gelmi maar met name Kum stonden goed centraal achterin en met name Kum verdient daarvoor complimenten !

  Vito v. Crooij speelde een goede 2e helft en was weer overal net als Evert Linthorst die zich óók goed herpakte.

  En dan onze spits … wat een prachtig debuut ! Constant onderweg, constant werken voor de ploeg en betrokken bij vrijwel alle gevaarlijke situaties ! De afwerking bij de 2-3 was HET hoogtepunt (de hele aanval trouwens).

  Dat we in de 90e minuut nog op voorsprong kwamen was een bonus en mooi dat Jafar Arias óók nog kon scoren … afgelopen seizoen 0 doelpunten dus dit is goed voor zijn vertrouwen !

  Nu rustig doorgaan op de ingeslagen weg, slijpen aan automatismen en de organisatie perfectioneren en met nog 2 aankopen erbij heb ik er wel vertrouwen in !

  De strijdlust die ik weer zag is sowieso hartverwarmend en dan ben ik als supporter al tevreden !

  1. mats

   Ik ben zo’n matige Kum fan.
   Maar heb eerder obv deze Wedstrijd al gezegd dat hij heel goed heeft gespeeld. Mooi om te zien dat hij dus toch én fel én rustig kan spelen zonder continu pingels weg te geven

 17. wuilus

  Mooi verslag hier, klopt als een bus.

  Ik wildenal weg gaan thuis toen de 2-0 viel. ( blij dat ik ben blijven kijken)
  Hupperts was wel erg dramatisch, ook John vond ik zeer matig spelen. Veel balverlies.
  Wel trots op hoe de mannen de tweede helft hebben aangepakt.
  Ondanks deze knappe overwinning ben ik toch bang, dat utrecht met dikke cijfers gaat winnen vrijdag. Ik mag hopen dat ik het fout heb……

  1. mats

   Dat vind ik dus raar.
   Ik denk dat iedereen hier dacht dat Emmen ons ook dikke klop zou geven. Ook niet gebeurd.

   Ik verwacht weer een stunt. Utrecht heeft nog niet gespeeld dus die willen graag,, misschien wel té graag….. VVV kan vrij spelen (van FCU verliezen is niet erg), heeft vertrouwen getankt én VVV is zeker niet de favoriete tegenstander van FCU. Wordt een leuke pot 🙂

   1. Tony

    Maar dan wel met het middenveld zoals we tegen Emmen eindigden. En van Crooij dus op de flank.

Leave a Reply