VVV-Venlo wint met een magere 0-1 van SV Straelen

VVV-Venlo heeft in de vierde oefenwedstrijd van het seizoen met 0-1 gewonnen van SV Straelen. Nadat VVV afgelopen week, achter gesloten deuren, met 0-3 verloor van Borussia Mönchengladbach O23, hebben de Venlonaren ditmaal wél weten te winnen van een vierdedivisionist. Erg overtuigend was het echter niet.

In het eerste halfuur creëerde VVV veruit de meeste kansen. Na zes minuten stuurde Richard Sedlacek — die het prima deed als rechtsback — Nick Venema weg, die met zijn voorzet Thijme Verheijen bereikte. Met een sierlijke halve omhaal schoot de linksmidden op de Straelense doelman. Tien minuten later volgde alweer de volgende kans: Sven Braken onderschepte de bal van de centrale verdediger van Straelen, waardoor de Maastrichtenaar een-op-een kwam te staan met de doelman. Braken schonk de kans echter aan Venema, waardoor een verdediger van Straelen er tussen kon komen. De gewenste chemie tussen Braken en Venema lijkt tot dusver nog te ontbreken. Vlak vóór rust kreeg Venema zelf ook een kans op de 0-1. Na een goede combinatie tussen van Rooijen en Johansson, kon de van FC Utrecht overgekomen aanvaller uithalen, maar ook zijn inzet werd gestopt door de doelman.

In de tweede helft zakte het niveau weg naar een bedenkelijk niveau. VVV creëerde geen kansen meer en liet zich fysiek aftroeven. Ook in de opbouw was het nog te matig — en ook te langzaam. Pas in de 70e minuut liet de Venlose voorhoede weer wat van zich horen. Braken draaide uitstekend weg van zijn directe tegenstander, waardoor hij dreigend de zestien in kon dribbelen. Hij bereikte de vrijstaande Kees De Boer, die de bal eenvoudig in het doel kon schieten: 0-1! Eindelijk.
Hierna kwamen de Venlonaren niet meer in kansrijke posities. De spits van Straelen kreeg wel nog twee dotten van kansen, die beiden rakelings langs het doel van Lukas Zima afgingen, waardoor Straelen niet meer tot scoren kwam.

En daarmee kwam de wedstrijd tussen VVV-Venlo en SV Straelen ten einde. Ondanks een aantal lichtpuntjes (Verheijen, Johansson en Van Rooijen) is er nog héél veel werk aan de winkel. Komende dinsdag staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Op Sportpark ter Horst nemen we het dan op tegen Jong AZ.

70 Responses

  1. Grad

   Hoezo schandalig. Wat ben je weer aan het roeptoeteren @kuebke. Roda dat kwalitatief veel betere spelers heeft, speelt 1-1 gelijk tegen Fortuna Köln, dat op hetzelfde niveau speelt.

   1. Ievel Knievel

    Roda hoort helemaal geen betere spelers te hebben….. Dat is het nu net.

    Wij waren de afgelopen jaren zowel kwalitatief als financieel op een hoger niveau te vinden dan Roda (zelfs sportief boven Fortuna; en jarenlang financieel.) Dat had ergens zo moeten blijven. Er is werkelijk niks gedaan om het relatief sportieve succes uit te bouwen. VVV heeft zijn eigen ruiten in gegooid en is hard bezig daarmee verder te gaan.

 1. VenloVVV

  Yasar is schijnbaar zeker, moet alleen nog tekenen (bron: DDL)

  Het niveau daalt erg af. Toch begrijp ik niet dat een Helmond sport met een kleiner spelersbudget (1.8 tegenover 2 mil) meer voor mekaar krijgt en blijft presenteren. VVV heeft al moeite met een jeugdspeler van NAC binnenharken. Kon mij niet overtuigen.

  Ik maak me ondertussen veel zorgen. We zakken helemaal weg. Ik vrees dat het nog erger zal worden.

 2. VenloVVV

  Dan de wedstrijd. Tot nu toe iedere wedstrijd live gezien (behalve natuurlijk de besloten wedstrijd). Vandaag was het niet veel. Er werd dan wel gewonnen maar veel te weinig gecreërd. Je mist duidelijk een aanvallende (creatieve) middenvelder en buitenspelers. Buiten Roemer (op een goede dag) heb je geen basiswaardige vleugelspelers.

  Het was een stroperige wedstrijd met veel tikkies terug en opzij. We hebben geen rechtsback, Sedlacek staat hier voor de gelegenheid. Hij deed dit overigens niet onaardig, maar heb twijfels over zijn snelheid in de omschakeling op deze positie. Kruys zet de spitsen op de vleugels, Venema kan dit. Echter ligt dit Braken niet echt. Dit is een spits sie zeer bruikbaar kan zijn als je hem voor de goal zet en de flankspelers hem aanspelen.

  Het middenveld mist creativiteit. Er mist een idee, wat te doen met de bal. Os VVVke, ik hoop dat we verrast worden de komende weken. En er toch wat versterkingen bij komen. Geen bankzitters!

 3. robbaan

  VVV had in de eerste helft meer afstand, moeten nemen van deze fysiek sterke tegenstanders, die harde ingrepen niet schuwden. En het blijven Duitsers, hoewel eerder een smeltkroes van nationaliteiten., die niets cadeau deden. VVV heeft het trouwens altijd lastig tegen Straelen, enkele jaren terug verloren we zelfs thuis als eredivisieploeg.

  1. VenloVVV

   Mee eens, maar dat staat los van het feit dat VVV nog geen KKD waardig team heeft staan. In ieder geval niet om playoffs te halen. Er zal toch echt wat bij moeten. Er is nog tijd genoeg. Ik denk dat de zorgen van veel supporters ontstaan zijn vanwege uitspraken dat VVV niets meer kan halen financieel. Dat snappen veel supporters niet. Al helemaal niet in vergelijking met Helmond sport e.d.

   Al 3 weken is het stil op de berg. Zou fijn zijn als we in ieder geval een beetje wisten wat er speelt. Komt er nog iets? Hoe is het vetrouwen? Wat denkt de trainer?

   Totale stilte op de berg. Dit uit zich in zorgen, anders had het vorige bericht over de transfer van Joeri ook niet 170 reacties gekregen.

   Met dit team eindig je onderin vrees ik. Ik hoop dat ik het mis heb. Maar de basis is nog niet eens compleet, laat staan de bank.

   Geen creatieve middenvelder, geen flankspelers, geen rechtsback (buiten de vaak geblesseerde Dekker), geen extra centrale verdediger.

   Vooral aanvallend maak ik me zorgen, vooral na gisteren. Ik weet dat een oefenwedstrijd niet veel hoeft te zeggen, maar het was eindeloos gebrei zonder iemand met een idee om naar voren te spelen.

 4. FC VVV03

  VVV-VENLO HENGELT EEN TALENTVOLLE GOALGETTER BINNEN
  VVV-Venlo heeft zich opnieuw versterkt. Deze keer met een talentvolle goalgetter. Özcan Yasar sluit per direct aan bij de Noord-Limburgse club. De voormalige Turkse jeugdinternational maakt de overstap van NAC Breda.

  Gisteren om 18:30 door Sander Berends
  Yasar debuteerde onder René Hake voor Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie op 10 januari 2020 in de met 2-1 verloren uitwedstrijd tegen De Graafschap. De drievoudig Turks jeugdinternational O18 kwam in de 79e minuut in het veld voor Jeredy Hilterman. In 2021 stapte hij over naar NAC Breda, waar hij aansloot bij de beloften. Met veertien doelpunten en zes assists op zak meldde Yasar zich tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen op proef bij VVV- Venlo. Trainer Rick Kruys kent Yasar nog uit de jeugdopleiding van FC Utrecht.

  1. Koelie

   De grote aanwinst is daar. Hopelijk hebben de kenners het hier mis en is het een “talentvolle goalgetter”.
   Maar als de heropgerichte scouting niet verder kijkt dan de trainingsvelden van jong Utrecht dan ga je daar toch aan twijfelen. Overigens op de VVV website staat bij organisatie dat Stan Valckx nu de functie scout heeft. Opmerkelijk..

   1. Grad

    Helemaal niet opmerkelijk, dat bij de functie van Valckx scout staat. Bij de aanstelling van Willem is duidelijk aangegeven, dat ze hem graag voor deze functie wilden behouden, alleen Stan zou hierover nog een besluit nemen. De vraag is echter, of hij echt actief gaat scouten, ik verwacht zelf dat het geheel vrijblijvend is en zodra Stan elders een functie kan aanvaarden , dat hij dan alleen nog maar als tipgever gaat functioneren

   2. Koelie

    Grad, dat wist ik maar had niet gedacht dat Stan die functie zou accepteren gezien zijn eerdere interviews. Dus opmerkelijk. Je hoeft dus niet zo bijdehand te doen .

    Ben je trouwens op Twitter voor VVV nu ook al aan het reageren? Het valt op dat het VVV kanaal nu opeens reageert op alle vragen en opmerkingen.

  2. Ievel Knievel

   Kruys is positief over een speler die het bij (jong!!!) Fc Utrecht niet gemaakt heeft?!?!?!

   EN bij (jong) NAC niet redt?!?!?!?!?!

   VVV was van een beter niveau dan Jong FC Utrecht en op ene beter niveau dan het grote NAC. Had het zelfs vorig jaar moeten zijn…..

   Mag ik een zuchtje uit slaan?

   1. Neumann

    Kuebke! Wat ben je toch een verschrikkelijke negatieveling! Heb geen idee waar en wanneer het bij jouw is fout gegaan. Ik volg deze site al een hele tijd, maar jij bent unaniem nr 1 als het over negatieve reacties gaat.

 5. RuiverCity

  Kunnen ze niet een paar fysieke spelers bij Straelen ophalen? Daar hebben we meer aan dan die iele jeugdspelers van Roger Bongaerts.
  Die Turkse aanvaller heeft werkelijk niks laten zien in de voorbereiding. Hoe kun je zo’n gast laten tekenen?

  WAAR BLIJVEN DIE FLANKSPELERS????

  Zoals meerdere hier schrijven…we zakken steeds verder weg. Na de eerste paar wedstrijden zal de onrust toenemen….

  1. Ievel Knievel

   Ik denk dat we ons eerder zorgen moeten maken om een faillissement de aankomende 3 jaar.

   En we moeten ons zorgen maken over dat er geen enkel (goed) plan lijkt te zijn over hoe we met beperkte middelen het KKD-moeras zouden moeten gaan ontstijgen waarin we langzaam wegzinken. Nou ja, er is wel een plan, maar goed…..

   Ik wil best vertrouwen hebben in de competitiestart en hopen dat de selectie ons verrast, maar ik hou ergens wel mijn hart vast.

   En dat gaat niet over de resultaten, want zoals gezegd, VVV heeft vaker in voorbereidingen slecht gespeeld tegen amateurs/ semi-profs en zelfs verloren en dan daarna een prima seizoen gedraaid, echter, als je naar de breedte van de selectie kijkt en naar de ontwikkeling van sommige spelers op dit moment, dan is het nog niet zo goed. Verder is er geen echte ambitie te zien voor de toekomst op dit moment en zoals gebruikelijk geen communicatie vanuit de club. Ik hoor de mensen in charge niet op video of in tekst uitleggen wat de bedoeling is en een route uitstippelen. VVV zou eigenlijk iedere 2 dagen in de voorbereiding van zich moeten laten horen met leuke updates. Dat geeft de burger ergens moed; maar dan moeten er wel positieve zaken te melden zijn natuurlijk.

   1. Ievel Knievel

    We zijn inmiddels op het niveau van de voormalige HFC Haarlem of BV Veendam te vinden…..Dat zou meer mensen zorgen moeten baren…….

 6. Ievel Knievel

  De kunst is als je een relatief kleine club bent met beperkte middelen, zoals VVV, dat je creatief moet zijn en dat je van je zwakke punten je kracht moet maken. Je gaat je zwakte als sterkte gebruiken Bij VVV doet men het precies andersom.

  1. Dond

   Lachwekkend. Denken ze er serieus met 2-3 spelers te komen?
   Waarom geld uitgeven aan een speler die nergens iets heeft laten zien en ook terwijl we al 2 centrum spitsen in de selectie hebben.

   Rechtsback? Dekker meestal geblesseerd
   Linksback? Janssen heeft het aardig gedaan maar is niet de echte linksback
   Centrale verdediger? (Waar ze zelf aangeven voor een ervaren speler te willen gaan)
   Middenvelder? Aanvallende middenvelder nummer 10
   Vleugelspelers? links / rechts

 7. RuiverCity

  Ik ben het eens met IevelKnievel.
  Als het op deze manier doorgaat, met deze beleidsmakers, kunnen we ons binnen afzienbare tijd gaan opmaken voor een faillisement.
  Het is toch tekenend dat VIDAXL maar voor één jaar verlengd. Daar spreekt weinig vertrouwen van uit.
  Deze sponsor had al lang op de voorkant van de shirts moeten staan. Dat is het werk van de beleidsmakers bij VVV. Blijkbaar zijn ze daar ongeschikt voor en/of de communicatie is zoals zo vaak weer eens een drama.

  1. Ievel Knievel

   Niet alleen dat.

   Stadionverbouwing/ renovatie/ uitbreiding had nu in afrondende fase 1 moeten zitten. De vernieuwde Oost-tribune had nu gerealiseerd moeten zijn en men had richting fase 2 moeten gaan. Nooit begrepen waarom daar de stekker uit ging. #fail

   Maaskant had nooit aangetrokken moeten worden.> #fail (zo funest voor je imago en je geld)

   De Koning had niet aan het einde van vorig seizoen gewisseld moeten worden, maar voor de vorige winterstop. Waarom zit Driessen er nog? #fail.

   De onrust binnen de club en selectie vorige herfst/ winter is niet adequaat opgelost maar op z’n beloop gelaten. #fail.

   Jos is weggepest door Bongaerts. Niet Jos had weggemoeten maar Bongaerts. Eigenlijk had men Jos als scout voor de club moeten behouden na zijn eigen ontslag. Daar is de band nu redelijk onherstelbaar mee beschadigd. Dat is ook vooral gebeurd in hoe er met het door hem zelf ingediende ontslag is omgegaan. Ook voorafgaand aan het ontslag is Jos door de club als stront behandeld. Zo ga je niet met je personeel om, zeker als dat personeel de club hoog heeft. # fail.

   Eigenlijk gaat het er nog niet eens alleen om of je per sé rijke sponsors binnen haalt. Je kan ook met weinig geld verstandige dingen doen waarmee je verrast. Het gaat er om of je juiste ambities stelt, zuinig bent, respectvol bent, duidelijk communiceert, een open en transparante organisatie bent die zich ook kritisch laat controleren door de toezichthouders, vertrouwen hebt en uitstraalt. De vriendjespolitiek bij VVV is funest en destructief. Het gaat e vooral over dat je eerlijk en duidelijk bent over wat er wel mogelijk is en niet mogelijk is en dat je samen met de supporters, staf, sponsoren en sporters werkt aan een gemeenschappelijk doel, waarbij iedereen begrijpt wat er nagestreefd dient te worden. Of dat nu een 10e plek is, een play off plek, een overgangsjaar of top 8 is. Ben duidelijk!

   Ben je klein en kan je alleen voor de middenmoot spelen, zorg er dan in ieder geval voor dat de sfeer goed is en verlaag de toegangsprijzen en sponsor de uitwedstrijdkaartjes.

   1. Ievel Knievel

    En had gewoon voor Röseler gegaan, haal Morene Rutten terug. Dat geeft in ieder geval wat vertrouwen. Had die proefspeler niet aangetrokken en een goede centrale (linker of rechter) creatieve middenvelder aangetrokken. Zorg er voor dat je op de cruciale plekken 2 basiswaardige spelers hebt en vul de 3e speler op een positie aan met jeugd of goede spelers uit de grotere regio, leg ook uit dat dit misschien geen basiswaardige spelers zijn, maar dat dit is zoals het werkt bij VVV.

  2. Godfried

   Vidaxl? man man man. Alibaba in ut zoor. knakefirma die rotzooi verkaupe. Google maar een VidaXL icm trosradar. als die op t shirt komen, knip ik de seizoenskaart in 100.000 stukken.

   1. Begin maar vast te knippen dan, want die staan al twee seizoenen op het shirt. Ik neem aan dat je VVV ook boycotte in de tijd dat we gokhallen als Super Game en Flamingo Casino op het shirt hadden staan?

 8. FC VVV03

  Vanmiddag bij de open dag opgevangen dat VVV nog op zoek is naar een linksback, centrale verdediger en aanvaller. Dan gaan er dus wederom een seizoen aanvangen zonder echte nr 10. ….

   1. Ievel Knievel

    Je hebt juist een linksback en creatieve middenvelder nodig. Deze 2 hebben de meeste prio.

   2. VenloVVV

    Vleugelspeler, je hebt alleen Roemer.. Johansson evt. Maar die zal nu vooral op het middenveld fungeren.

   3. Ievel Knievel

    @VenloVVV

    Kruys wil zonder buitenspelers spelen, bij voorkeur. Dus die buitenspelers staan niet hoog op het boodschappenlijstje.

  1. RuiverCity

   Laat die egoïst van een Wolters (en zijn vader) wegblijven.
   Waar blijven die versterkingen???

   Dan de HTM. Wat een aanfluiting. Ze weten in maart al de planning en dan nog niks geregeld hebben…..Weer een brevet van onvermogen.

  1. Het artikel van bold.dk even door Google translate gehaald:

   Eerder deze week brachten we een interview met Gedsted, die benadrukte dat het belangrijkste voor hem is om een ​​club te vinden waar hij vaste speeltijd kan krijgen.

   – Het is duidelijk speeltijd (hij weegt, rood). Ik ben jong, maar nog niet zo jong dat ik geen speeltijd zal hebben. Daar heb ik niet veel van meegekregen in AaB, en daarom ben ik op zoek naar nieuwe manieren, zei hij in het interview.

   De Deen blijft tot en met vrijdag bij de Nederlandse club, wanneer Venlo op trainingskamp tegen Vitesse speelt.

   1. Ievel Knievel

    Jong VVV? Daar vullen we toch VVV 1 mee aan? Hebben die wel nog 11 spelers?

   2. Zal dan wel Helmond Sport worden. Of tegen Fortuna om de Masita cup. De eerste slag hebben ze al gewonnen, want daar waren de shirts vorige week al binnen.

   3. @ievel knievel: dat ligt inderdaad aan
    Masita. Fortuna heeft een hele beperkte oplage thuisshirts binnen gekregen. Voornamelijk voor de spelers, en nog niet voor de supporters. Die konden wel al online bestellen, maar moeten dan nog minimaal twee weken op de levering wachten.

    Waarschijnlijk heeft Fortuna wat druk uitgeoefend op Masita omdat Burak Yilmaz vorige week gepresenteerd werd. Dat moest natuurlijk gebeuren in het nieuwe thuisshirt, zodat heel veel (Turkse) fans dat shirt gaan bestellen met zijn naam en nummer erop.

    Daar moet ook bij gezegd worden dat Fortuna voor heel simpel ontwerp gekozen heeft, helemaal geel met aan de kraag en mouwen een groen-wit randje. Ook dat zou een reden kunnen zijn dat ze bij Fortuna sneller zijn dan bij VVV.

 9. FC VVV03

  Ze zullen wel een goede reden hebben hiervoor maar kom op een rechtsback? Volgens mij ligt de prioriteit momenteel wel ergens anders…Met Dekker, Sedlacek en Ngobi heb je 3 spelers die daar prima kunnen spelen.

 10. Gerardus

  Ngobi is nog te licht, Dekker is geblesseerd en nog niet fit na een fikse blessure en Sedalacek is eigenlijk een middenvelder. Lijkt mij toch wel noodzakelijk een rechtsback.

Leave a Reply