VVV-Venlo wint moeizaam van FC Den Bosch

De Venlonaren speelde gisterenavond in eigen huis tegen FC Den Bosch, de ploeg die nog geen uitwedstrijd wist te winnen. Een mooie kans voor VVV-Venlo om zich te revancheren van het verlies vorige week tegen Fortuna Sittard. Winnen dat deden de geel-zwarten wel maar fraai was het allerminst.

Geen experimenten dit keer in de basisopstelling van de Venlonaren. Zo stonden Danny Post, Vito van Crooij en Clint Leemans op hun eigen plekje. Door de schorsing van Roel Janssen en de blessure van Moreno Rutten moest trainer Maurice Steijn nog even wachten om met zijn favoriete opstelling te spelen. Hierdoor waren er op de backposities plek voor Evren Korkmaz en Tristan Dekker.

Zoals we eigenlijk elke wedstrijd dit seizoen gewend zijn, was het VVV die het tempo en het spel bepaalde in het begin van de wedstrijd. FC Den Bosch kwam er niet aan de pas en door een compacte samenstelling was het wederom moeilijk voor de Venlonaren om er door heen te voetballen. Dit spelbeeld zijn we eigenlijk wel een beetje gewend dit seizoen. De geel-zwarten hebben veel de bal maar echt dreigend wordt het niet. Dit heeft ook met vorm te maken. Nog altijd is de Seun niet in vorm, hij verliest veel ballen en krijgt amper kansen, zo ook gisterenavond. Het was flets en speelde de Venlonaren niet als een kampioenskandidaat.

Door een gelukje kwam VVV toch vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na een goed aangesneden vrije trap van Clint Leemans stonden er veel teamgenoten om de bal binnen te koppen. Dit gebeurde niet doordat Bosschenaar Fernandes de bal voor iedereen weg probeerde te koppen. Hij raakte de bal verkeerd en zag hem in het doel verdwijnen. Doelman Heemskerk was kansloos en de 1-0 stond op het bord.

Lang konden we niet juichen aangezien het geen minuut later alweer 1-1 stond. Direct vanuit de aftrap ging Den Bosch in de aanval. Dit resulteerde in een afstandschotje maar door een fout van doelman Maarten de Fockert die de bal niet klemde kwam de bal pardoes voor de voeten van Van der Sande terecht die de bal eenvoudig binnen tikte.

De onzekerheid sloop in de ploeg en je merkte de 10 opvolgende minuten dat VVV voor zekerheid ging en dus veel de bal rond speelde zonder echt kansen te creëren. Den Bosch kroop weer in het holletje want die vonden een 1-1 gelijkspel natuurlijk een prima resultaat.

Lang leek het er dan ook op dat we met een 1-1 gelijkspel de rust in zouden gaan. Toch gaf VVV in de slotfase van de eerste helft nog eens gas. Dit resulteerde in een bal op de lat van Torino Hunte en een hakbal van Vito van Crooij die makkelijk opgeraapt door doelman Heemskerk. De Venlonaren werden steeds dreigender en het leek er dan ook op dat het goed zou gaan komen. Drie minuten voor het fluitsignaal kwam de bevrijdende 2-1 op het bord te staan. De bal werd in het zestienmeter gebied gepompt en nadat alles en iedereen de bal miste, kwam hij voor de voeten van Johnatan Opoku terecht die zich wel raad wist met deze bal. Hij schoof hem beheerst binnen de palen. Net als bij de 1-0 kon het ook zomaar een minuut later de 2-2 op het bord staan. Een slordige fase na het doelpunt van de Venlonaren leidde tot een afstandschot van Van der Sande. Gelukkig voor ons belandde de bal op de lat en konden we met een 2-1 thee gaan drinken.

De tweede helft startte identiek als de eerste helft. Veel balbezit voor de Venlonaren maar weinig gevaarlijke momenten voor het doel van de FC Den Bosch. Waar je hoopte dat VVV snel afstand zou gaan nemen door de 3-1 binnen te schieten, werden de Bosschenaren sterker in de tweede helft en hadden zij de betere kansen in de wedstrijd. Het was dan ook net kantje boord voor de Venlonaren die met veel geluk de voorsprong vast konden houden. Zo waren er twee grote kansen voor Bosschenaar Robinson die een open kopkans verspeelde en voor een bijna leeg doel, de bal naast schoot. 

De wedstrijd zakte tot een bedenkelijke niveau. Het tempo zakte en beide ploegen hadden niet de kracht om nog echt kansen te creëren  Er waren hier en daar nog wat countermogelijkheden voor beide doelen ,maar dat leverde geen gevaar op.

Het slotakkoord was voor Vito van Crooij; door een snelle counter speelde hij simpel zijn directe tegenstander voorbij. Hij wilde net gaan aanleggen voor een schot totdat hij in de rug werd geduwd door de verdediger van FC Den Bosch. De scheidsrechter bedacht zich geen moment, gaf een penalty en een rode kaart. De kans om de wedstrijd in het slot te gooien was voor Clint Leemans die de penalty mocht nemen. Hij schoot de bal hard en zuiver binnen waardoor het uiteindelijk toch nog 3-1 werd. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Het was een wedstrijd die we snel moeten vergeten. Het was niet groots en er waren fases waar de Venlonaren echt goed weg kwamen. Maar het enige wat telt zijn de drie punten en die zijn binnen. Wij vragen ons af hoe groot het kwaliteitsverschil zou moeten zijn als iedereen fit en scherp is en wanneer de onzekerheid uit de ploeg is. Maar dit VVV is nog niet zo goed als het VVV van vorig seizoen.

Statistieken
VVV-Venlo – FC Den Bosch 3-1 (2-1)
Scoreverloop: 11. E.D. Fernandes (1-0), 12. Van der Sande (1-1), 42. Opoku (2-1). 90. Leemans (3-1)

Gele kaarten: Havar, Vossebelt (FC Den Bosch).
Rode kaart: Heymans
Toeschouwers: 4.600

Opstelling VVV-Venlo:
De Fockert; Kormaz, Promes, Röseler; Dekker (78. Receveur); Leemans, Opoku, Post; Hunte (70. Sleegers), Hunte (78. Receveur), Seuntjens en Van Crooij (90. Resida).

Opstelling FC Den Bosch:
Heemskerk; Maatsen, Biemans, Van der Winden (80. Heymans), Fernandes; Beltrame (83. Bouyaghlafen), Brouwers (89. Bolsius), Vossebelt, Havar; Robinson, Van der Sande.

17 Responses

 1. RuiverCity

  De inzet was vanavond een stuk beter dan vorige week in Sittard. De eerste helft was nog redelijk. Maar kan iemand mij vertellen waarom VVV de bal van de tien keer acht keer achterwaarts speelt? Ze zetten druk maar door de bal steeds terug te spelen halen ze zelf de druk van de tegenstander af. Een goed voorbeeld was er net voor de rust. Vito van Crooij krijgt de bal op het middenveld aangespeeld. De eerste tegenstander staat op tien meter afstand. Maar wat doet hij? Draait zich om en speelt de bal achterwaarts. Hierna verovert Den Bosch de bal en schiet tegen de lat. Waaom? Dat je zekerheidjes inbouwt is tot daar aan toe. Maar waarom steeds opnieuw opbouwen terwijl de ruimte voorin ruimschoots aanwezig is, benut die dan!

  Dan onze keeper. Voor iedereen was duidelijk dat hij schuld had aan de tegentreffer. Een simpel afstandsschot, dat je van verre zag aankomen, laat hij wegspringen.
  Tevens is elke hoge bal dreigend want de Fockert blijft als aan de grond genageld staan. Het lijkt wel of hij stijf staat van de zenuwen. Wat wordt met deze jongen eigenlijk op de training gedaan? Wat sommigen (o.a. de staf van Jong-Oranje) in deze keeper zien is mij een raadsel. Met weemoed denk ik dan terug aan Mäenpää. Zelfs Deckers was beter met hoge ballen.

  Wat er de tweede helft gebeurde was een voortvloeisel uit de eerste helft. VVV zakt onbegrijpelijker wijze steeds verder terug op de eigen helft. Geen enkele counter kan worden geplaatste tegen een tegenstander die compleet open huis hield doordat ze met drie verdedigers gingen spelen.
  Dat het toch nog 3-1 werd was een meevaller. Voor Steijn is er een hoop werk aan de winkel. De selectie is erg smal. Het opkomen van Rutten aan de rechterkant wordt node gemist.
  Dan nog de penalty. Wat haalt van Crooy zich eigenlijk in het hoofd om zo zielig te gaan doen? Hij speelt zelf al weken als een krant. Dat Leemans zich de bal toe eigende was meer dan terecht!

  Maar het woord kampioenschap mag wat mij betreft de ijskast in. Dit omdat we een veel te smalle selectie hebben, een team dat veel te wisselvallig presteert en dat er een keeper staat die zelfs door zijn eigen spelers (door Post terecht) de huid wordt vol gescholden.

 2. Goodie

  Een aardige 1e helft gezien en de 3 punten zijn binnen. Dat is het belangrijkst. Maar voor de rest was het niet best vandaag.

  Ik denk dat het ook tijd wordt voor Delany van Crooij zijn kans. De Fockert was vandaag wederom niet best. Dan kan er wel gezegd worden “Maar Deckers…”, ik heb Deckers nog nooit zo onzeker gezien als de Fockert vandaag.

  The Seun blijft ook uit vorm. Dat hij opgesteld blijft worden door Steijn begrijp ik ergens wel. Seuntjens hoeft niet in vorm te zijn om toch gevaarlijk te zijn.

 3. J@ski

  Ik heb in ieder geval strijd gezien. De twee backs verdienen een echte plus, deden het mijn inziens prima. Iedereen blij met de 3 punten, maar niet blij met Seun en Fockert, wat zijn die ruk ruk en nog eens 100x ruk. Als Steijn hier niets aan doet, trekken deze twee de de rest mee naar dat niveau

 4. Zeker wete

  Ik heb een bij vlagen sterk en bij vlagen matig VVV gezien. De winst was zeer terecht. Seun verdient krediet. Het valt me op dat hij bijzonder weinig ballen via de flanken krijgt en steekpasses. Door te sleuren en gaten te trekken is hij onmisbaar.
  Fockert maakte een onzekere indruk maar als het publiek er ook nog op gaat reageren dan wordt dit niet beter!! Scandeer eens zijn naam vanuit O en moedig hem aan!!
  Ik vind dat VVV nog niet kampioenswaardig is maar heb er wel vertrouwen in dat het toch gaat lukken!!!

 5. Venske

  Vito speelde een perfecte wedstrijd. Hij was weer helemaal terug. Hij verdiende m.i. dan ook de titel ” man of the match” tja en onze keeper, helaas blijft hij onzeker. Met een doelman in deze vorm word je nooit kampioen. Zijn reflexen op schoten zijn uitstekend, maar het optreden bij corners en andere hoge voorzetten is diep onvoldoende. En wat onze Seun betreft. Ik ben het met de trainer eens. Hij bindt toch constant minimaal één tegenstander, waardoor de andere spelers meer ruimte krijgen. En gisteravond zag je net als bij voorgaande thuiswedstrijden dat het hele team van den Bosch, bij Venloos balbezit, zich groepeert rondom het eigen strafschopgebied. Ik zou als trainer meer gebruik maken van schoten uit de tweede lijn. Daarbij trekken onze buitenspelers à la Robben steeds naar binnen, waardoor het nog drukker wordt in het centrum. Beter lijkt het me om meer de achterlijn te halen, voorzet en knallen met de afgeslagen ballen.. Maar we mogen niet mopperen met deze stand op de ranglijst. En onze invalbacks haalden zeker een ruime voldoende.

  1. RuiverCity

   Vito speelde een perfecte partij? Met zijn snelheid moet hij juist aan de buitenkant blijven zodat je een counter kunt plaatsen. Maar zowel Van Crooy als Hunte trekken beide naar binnen. Het is toch heel slecht dat VVV pas in de laatste minuut een counter kan plaatsen waardoor de strafschop ontstond en toen kwam van Crooy dus wel van de zijkant.

 6. peter

  ben wel een beetje klaar met de fockert. als dit de toekomst is van keepend nederland zie ik het somber in. ik zou delano eens graag in actie willen zien. slechter als maarten kan hij niet zijn.

  en qua seuntjes tja je hebt geen fatsoenlijke stand in. respen is ook niet geweldig. of eens een keer gek doen en alle drie de snelle jongens in de basis en seun of god op de bank

 7. wuilus

  Denk wel een terechte overwinning, maar met een andere keeper, zouden we al meer punten hebben. De verdediging zou ook een stuk stabieler zijn. hij was niet alleen de schuld bij de tegentreffer, maar dit gebeurde ook in de tweede helft, gelukkig kwam de rebound toen niet bij een speler van DB. Goed dat Post ook eens tekeer ging tegen de Fockert. Verder zag ik wel een stuk verbetering dan vorige week, hopelijk trekken ze dit door

 8. mats

  Wederom een ‘wedstrijd om snel te vergeten’. Dat is dus precies wat er mis is. Ik kom niet naar het stadion voor wedstrijden die snel vergeten moeten worden. Ik kom voor passie en strijd en goed voetbal en dat je op het eind van het seizoen het kampioenschap viert met sterke verhalen over al die ONVERGETELIJKE wedstrijden….”zucht”

 9. Meuske

  Ben zeer blij met de punten maar het spel zo nu en dan mijn hemel, dat is van een bedenkelijk niveau. Mijn complimenten aan beide backs want dat was gewoon goed en solide wat die knullen lieten zien. Dan de Seun, waar is in godsnaam zijn vorm gebleven want echt alles

  1. Meuske

   mislukt!! ( verkeerd gedrukt) De fockert baart mij ook zorgen want dit gaat punten kosten op deze manier. Zoals gezegd deze jongen constant na te brullen op O heeft geen zin en daar gaat hij echt niet beter van keepen gedurende de wedstrijd. Hoop dat van Crooy een keer een kans kkrijg. Blij met de punten maar er is nog behoorlijk wat werk aan de winkel voor Steijn. Forza VVV

 10. Ben

  We hebben gewonnen en daar mogen we heel blij mee zijn. Vergeet het niveau, de zege is binnen en als we blijven winnen, dan gaan we ook vanzelf beter spelen. Meer goals van de Seun komen dan ook vanzelf. Inderdaad mag van Crooij wel een plaats nemen onder de lat. Hij is immers onze man voor de toekomst, niet waar? FORZA VVV!

 11. Depor

  Zoals ik het begin van het seizoen al zei, deze keeper gaat ons het kampioenschap kosten. Hij heeft ons al punten gekost en brengt indirect ook onrust in het team op het veld. Met Decker in het doel hadden we op dit moment bovenaan gestaan.

  1. Dat de Fockert foutjes maakt kan niemand ontkennen maar ik weet niet of hij per direct ook aansprakelijk gesteld kan worden voor punten op Jong PSV na dan waar hij bij de eerste goal er niet goed uit zag. De wedstrijden Helmond en Volendam lag het niet aan de keeper. Deze 3 wedstrijden werden gewoon onnodig verloren doordat we zelf te weinig kansen afmaakte of creëerde. Enige wedstrijd die terecht werd verloren was tegen Fortuna en ook daar lag het niet per direct aan de keeper.

   Maar ik denk dat met Deckers hetzelfde was gebeurd. Ik vond Deckers geen goede keeper die ook fouten maakte. Maar dit werd goed gecamoufleerd door een heel goed team dat in vorm was. Nu zijn er spelers die minder in vorm zijn en dus laten we het voorin soms nog liggen waardoor de doelpunten die we tegen krijgen zwaarder tellen.

 12. kiekoputspelke

  Het was van beide kanten een zeer slechte wedstrijd, waarbij ik uiteraard alleen op het spel van VVV wil reageren.

  Wat me opvalt is dat een deel van de spelers zonder zelfvertrouwen LIJKT te spelen, wat me enigszins verbaast aangezien we “gewoon” mee doen voor de titel qua stand.

  Dit gebrek aan vertrouwen uit zich het meest in het aantal passes wat terug gespeeld wordt….dit wordt inmiddels een schrikbarend hoog percentage !!

  Dat een jongen als Tristan Dekker zich hieraan schuldig maakt kan ik rijmen aangezien hij als rechtspoot op links staat en dus geen risico in zijn spel wil leggen. Maar veel andere spelers kiezen ook (te) vaak voor de optie achteruit waardoor er van druk zetten en dominant spel geen enkele sprake meer is !!

  Het gebrek aan vertrouwen komt ook tot uitdrukking in het feit dat er te weinig lopende mensen rondom Seuntjens komen. Natuurlijk zijn jongens als Leemans, Opoku, Hunte en van Crooij wel onderweg maar in mijn optiek juist uit de richting van Seuntjens….

  Wat daarnaast opvalt is dat Seuntjens alleen maar aangespeeld wordt vanuit de achterste linie (en dan ondanks zijn mindere vorm qua scoren) en daar dan vooral goede dingen mee doet. Maar zijn kwaliteit ligt ook IN de zestien en daarvoor heeft hij aanvoer nodig….aanvoer die er dit seizoen nog te weinig is.

  Wat positief is – en daar moeten ook de spelers moed uit putten – is dat deze selectie echt wel beter kan voetballen en dat kómt er een keertje uit. Tot die tijd is het zaak zoveel mogelijk punten te sprokkelen en dan komt die positieve flow (met meer doelpunten) echt wel weer…..deze selectie heeft daar de kwaliteiten absoluut voor !!

 13. Zeker wete

  2e staan /perspectief op de titel en dan zoveel azijnzeikerij hier….Ik zou bijna zeggen; dit publiek verdient geen kampioen. BAH ik ben er een tijdje weg van!

Leave a Reply