VVV-Venlo wint moeizaam van Jong Ajax

VVV-Venlo heeft vanavond 3 punten gestolen van Jong-Ajax. De Venlonaren kregen vooral in de eerste helft voetballes in tikkie-takkie, balcirculatie en druk zetten. Ajax was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. De Venlose spelers kwamen overal te laat en vooral het kort dekken leek bij veel VVV-spelers niet in hun vocabulaire voor te komen.

Het is algemeen bekend dat je Ajax spelers fel op de huid moet zitten en moet opjagen zodat ze geen kans krijgen om in hun spel te komen. Niks van dit alles vanavond aan Venlose zijde.

Dat het met de rust nog 0-0 stond mag een wonder heten. Niet dat Ajax veel uitgespeelde kansen kreeg maar het veldoverwicht was dermate groot dat een Amsterdams doelpunt meer dan terecht was geweest. Vooral bij de vrije trap die de paal trof kwamen de Venlonaren goed weg. VVV-Venlo leek in de pauze al de pijp leeg te hebben van het geren achter de Amsterdammers aan.

Daar waar iedereen verwachtte dat trainer Maurice Steijn zou ingrijpen, door de wederom falende Vito van Crooij te wisselen voor de meer dreiging hebbende Randy Wolters kwam bedrogen uit.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld amper. Ajax had het balbezit en VVV trok zich terug op eigen helft. Je zou dan verwachten dat de Venlonaren zouden proberen om via de counter te gevaarlijk te worden. Aangezien VVV niet bij machte was om de bal te veroveren kwam van een  (gevaarlijke counter) niets terecht. De enige die de beuk erin gooide was aanvoerder Danny Post. In de eerste helft gaf hij het goede voorbeeld door eindelijk eens een einde te maken aan het getik van de Amsterdammers. De overtreding kwam hem op geel te staan.

Toch kwamen de Venlonaren, volledig onterecht, op voorsprong. Aziz Khalouta schatte een dieptebal goed in, omspeelde de Ajax keeper, maar schoot vervolgens tegen de paal. De terugspringende bal gaf hij, eindelijk niet zelfzuchtig, terug op de vrijstaande Melvin Platje. Deze wist de moeilijke bal tegen de touwen te werken, 1-0.

Hierna ging Ajax achterin met 3 verdedigers spelen. De volledig leeg gespeelde van Crooij was rijp voor een wissel maar tot ieders verrassing werd de, ongelukkige, maar keihard werkende Platje vervangen. De supporters op de tribune keken verontwaardigd naar deze onbegrijpelijke wissel!

In de resterende tijd drong Ajax nog wel aan, maar echt gevaarlijk werden de jonge Amsterdammers niet.
Toch lopen er een paar aanstaande toppers in dit Jong-Ajax. Zeker 5/6 spelers zou je moeiteloos in de basis van VVV-Venlo kunnen plaatsen. Wat te denken van de rechtsback Owusu. Wat een snelheid en felheid. Wellicht een optie voor de Venlonaren om deze speler komend seizoen te huren? Maar zo waren er meer spelers.

VVV-Venlo mocht vanavond de handjes dichtknijpen dat het de 3 punten in Venlo hield. Want aan klantenbinding heeft men vanavond niet gedaan. Het voetbal was wederom niet om aan te zien. Welgeteld één kans tegen een Jong-team in 90 minuten spreekt boekdelen.

Als vaste supporter heb ik me vanavond weer gruwelijk geërgerd aan de jonge (toekomstige?) supportertjes die gratis naar binnen mochten. Totaal geen oog voor het gebeuren op het veld. Rennen alleen maar rond en Ajax, Ajax roepend. Ze vergallen het plezier van veel VVV supporters.
Waarvan akte…..

A.s. maandag weer een thuiswedstrijd tegen Fc Den Bosch. Hopelijk zien we dan een beter en agressiever VVV-Venlo dan hedenavond.

Wedstrijdverslag van Ruivercity

Statistieken
VVV-Venlo – Jong Ajax (0-0)

Scoreverloop: 69. Platje (1-0)

Gele kaart: Post (VVV-Venlo); Tete (Jong Ajax)
Rode kaart:

Toeschouwers: 5.200

Scheidsrechter: Berben

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen (90. Altheer), Promes, Maksimenko en Fleuren; Post, Nijholt en Voorn; Van Crooij, Platje (75. Wolters) en Khalouta

Opstelling Jong Ajax:
Onana; Owusu (89. Sanniez), Tete, Van Bruggen, Warmerdam; Sporkslede, Van de Beek, Bakker(78. Cerny); Muric (78. Nouri), Hendriks, Acolatse

39 Responses

 1. supportertje

  Ruivercity, jouw verslag geeft precies weer hoe het is, met dien verstande dat behalve de rondrennende kinderen, ook die van VVV aan het rond rennen waren. Mijn God, het was werkelijk niet om aan te zien. Waar was het middenveld. Jong Ajax mocht naar hartenlust combineren en werd geen strobreed in de weg gelegd. Vito rende weer rond als de Paashaas en liep over zijn eigen eieren. Verder kon je gewoon constateren dat de nieuwe spelers zich al goed hebben aangepast naar het niveau. Hoe Steijn dit voor elkaar krijgt weet ik niet, maar een ding is zeker, Vito is zijn kleine lieveling en krijgt keer op keer een basisplaats die hij echt niet aan kan. Ik heb al eerder twijfels gehad over Steijn, maar na de wissel van vanavond die Platje ten eer viel, gaat mij steeds meer overtuigen dat hij echt niet weet wat hij aan het doen is. Ik ben geen trainer, maar ik zie na jaren op de tribune zitten echt wel of hij kundig genoeg is om wat van het elftal te maken. De weegschaal slaat nu door naar de verkeerde kant, door de keuzes die hij maakt en dat valt hem en de TC aan te rekenen. Want ik ben er van overtuigd dat er echt wel meer in zit bij dit elftal. Vele spelers hebben hun waarde allang bewezen in het verleden, en je kunt mij niet wijs maken dat ze in deze korte tijd zo slecht zijn geworden. Dus Steijn ga ook eens aan iets anders denken, dan hetgene wat je ons iedere keer voorschotelt want dit is echt niet nodig. Mijn plezier als supporter van VVV zakt redelijk naar het dieptepunt, hoewel ik echt wel weet dat dit er bij hoort.

 2. bear664

  Niet alleen VVV was dramatisch … die scheids was ook een schande …
  De 1e 10 minuten van de wedstrijd vond ik VVV nog wel beter dan Jong Ajax, maar na een tweetal dubieuze vrije trappen voor Jong Ajax was het over en uit bij VVV
  En inderdaad … Vito van Crooij is dramatisch en ook de middenvelders Nijholt en Voorn geven nauwelijks nog goede ballen ….
  Was ook verbaasd dat Steijn zo lang wachtte met die wissel … ach zijn oma zal misschien wel in Amsterdam wonen, wie weeet

 3. YowVVV

  Je moet ajax niet laten voetballen, dan vraag je om problemen. 3 punten tellen, op naar maandag, met 9 uit 3 naar sittard zou mooi zijn. Op zaterdag moeten er toch zeker een mannetje of 200-300 meegaan, ieder duel is belangrijk in de strijd om de play off plaatsen. Forza VVV. @Steyn ik begrijp werkelijk niets van je basiself, positionering van de spelers en wisselbeleid.

 4. venlo1977

  Bedroevend slecht vanavond. Op deze manier verlies je maandag van DB.
  Trouwens, wat ’n achterlijke overtreding van Post. Bijna op de middenlijn.
  Pak je rood, dan speel je ’n uur lang met 10 man.
  Hopelijk is ’t maandag beter als vandaag. Eigenlijk kan ’t niet slechter.

  1. Daar moet ik je 100% geijk in geven! Was een aanslag op de benen en totaal niet nodig op die plek! Geluk bij een ongeluk geeft hij slechts geel, waar ik echt een rode kaart verwachtte. Den Bosch is bezig met een bizar slechte reeks al pakte ze gisteren wel 3 punten, maar ook daar gaat het niet helemaal geweldig. En Ajax speelt gewoon geweldig voetbal, daar zie je dat de cultuur van de club over wordt gebracht op de jeugd. Wat een positiespel en wat een techniek. Dat voor een paar jongens die amper met elkaar speelt.

 5. Yoep

  Slechteste man vanavond, onze trainer. Als je graag onrust in je team wilt hebben moet je voorale hard werkende spelers (Platje) wisselen en een huppelend Hertje (Croy). Wederom een blunder welke zicht kan meten aan het niveau van onze trainer. Ik weet niet hoe andere erover denken, maar ik ben er al lang op uitgekeken op deze Hagenees.

  En wat die kinderen betreft, belachelijk waarom die op de hoofdtribune mogen zitten voor niks, waarvoor ik veel moet betalen, laat staan hoe die zich gedragen, VVV nooit meer doen!

 6. mats

  Kortom; niets nieuws onder de zon……met een trainer die spelers niet aan t voetballen krijgt. Het is bijna een VVV kwaal aan t worden. Net als die kwaal aan mijn VVV hart die wordt ooksteeds groter.. :/

 7. Nederkoorn

  Los van dat Crooy gewisseld had mogen worden snapte ik die wissel van Platje wel. De man deed zijn verdedigend werk niet naar behoren, het gegeven dat Tete en wie nog allemaal meer steeds maar met de bal aan de voeten mocht oprukken lag aan Melvin. Wat is voetbal toch een briljante sport. Als je bij handbal, volleybal of basketbal zo gedeclasseerd wordt als VVV gisteravond, verlies je met grote cijfers. Maar in voetbal kun je dan zo’n wedstrijd alsnog winnen.

  1. supportertje

   Volgens mij is Platje een spits en geen verdediger, Storen in de opbouw ja, maar zijn hoofdtaak ligt voorin. En als je het maar constant moet doen met hoge ballen die klakkeloos naar voren worden getrapt, dan kun je als spits maar weinig doen. Er word gewoon niet gevoetbald.

 8. Meuske

  Gewonnen maar toch een kater want wat waren ze SLECHT!!!!! Diep en diep schamen want dit was toch wel de jongens tegen de mannen en wat werden de mannen voor schut gezet. Maandag weer lekker van Crooy opstellen Maurice dan word je pas echt ongeloofwaardig. Platje moet je gewoon nooit wisselen want die maakt van niets iets en gaat er altijd vol voor ook al laat hij verdedigend een steekje vallen. Waarom niet een keertje Khalouta en van Crooy wisselen en dan Wolters en Elito erin? We staan wel 1 in de 4e periode dat is het enige positieve aan gisteravond.

 9. Goodie

  En om nog even terug te komen met die kinderen (en volwassenen) met Ajax shirts en sjaals. Als je deze zo al binnen laat, zet ze dan lekker op VW neer en niet op zuid in de hoek bij oost. Dit gaat ooit uit de hand lopen, ook bij VVV kan dit gebeuren. Ik zag een man met een ajax shirt Nijholt bij een corner uitjouwen, ik heb me flink hieraan lopen ergeren. Als dit ooit uit de hand gaat lopen, mag VVV zich dit zelf kwalijk nemen.

  1. RuiverCity

   @Goodie. Helemaal gelijk in. Veel van die kinderen liep gisteren met een Ajax shirt, trainingspak en/of sjaal rond. Mijn zoon moet ook voor zijn seizoenkaart betalen. Dit is geloof ik al de derde keer dat die kinderen gratis binnen mogen. Onzinnige actie!

   @ Maurice Steijn:
   Beste Maurice. Gisteren de inworpen van Ajax gezien? Kun je jouw spelers eens op het hart drukken dat voor een snelle spelvoortzetting en balbezit je een medespeler de bal in de VOETEN moet gooien en niet op knie-, borst-, hoofdhoogte! Dit levert voor VVV steeds balverlies op.
   Dan de opbouw van achteruit. Gisteren was keeper Mäenpää weer de VVV speler met de meeste balcontacten. Toch te gek voor woorden in een thuiswedstrijd. Iedere keer weer die lange, hoge ballen richting Melvin Platje die daar zelf ook moedeloos van wordt. Meet deze speelwijze jaag je de supporters het stadion uit!

   1. supportertje

    En voeg daarbij maar aan toe dat er nog andere spelers zijn dan Vito. Hoe is het mogelijk Steijn, dat Vito iedere keer een basisplaats krijgt. Misschien kun dat de supporters van VVV eens uitleggen. Talent misschien ja, maar kracht toevoegend aan het team, absoluut niet, misschien in de toekomst, maar we leven nu in het heden en daar voldoet hij niet. Durf het team eens echt om te gooien, je hebt keuzes.

  2. supportertje

   Daar heb je volkomen gelijk in, het stadion was lekker gevuld, maar wel veel jeugd die zich vaak niet kon gedragen en niet bepaald een warm hart hadden voor VVV. Ik vraag mij af of ze bij VVV hierover wel hebben na gedacht, ik was in ieder geval niet gecharmeerd van de vele Ajax fans om mij heen. En inderdaad waarom gratis, want als ik mijn vrouw meeneem dan moet ik daar ook voor betalen, al is het met korting, maar toch.

 10. binky

  volgens mij moet van crooy van een sponser of iemand anders opgesteld worden
  steijn wat is die v crooy een debacel wat een balletdanser
  iedereen ergert er zich aan
  behalve onze ts
  bestuur of teamleider treed eens hiertegen op zo jaag je steeds meer mensen weg

 11. marcel

  een wedstrijd van de vele die VVV de laatste jaren thuis gespeeld heeft: HOE JAAG JE PUBLIEK WEG.
  ik heb het al vaker aangegeven, en gisteren was het weer zover. het spel dat VVV liet zien, zorgt voor zorgwekkende taferelen op de tribunes. de desinteresse voor wat er op het veld gebeurd (dat is namelijk niets), is schrijnend te noemen. het spel wordt niet meer gevolgd, want er gebeurd toch niets meer, de tribunes zijn gevuld met geroezemoes omdat men alleen nog maar met elkaar is het kletsen, en de meest schrijnende dat ik gister zag, was dat er tegenwoordig mensen al tijdens de wedstrijd spelletjes zitten te spelen op de telefoon.
  Hoe kan mijn/onze club hiertoe gekomen zijn. vroeger was het een feest om naar de koel te gaan, tegenwoordig lijkt het meer en meer op een martelgang. verliezen boeit me niets, maar je mag tegen een puber-elftal (hoe goed ze ook kunnen voetballen), toch wel iets meer verwachten om het publiek te vermaken.
  uiteindelijk telt alleen de winst in een wedstrijd als deze. probleem is alleen dat vvv teveel van dit soort wedstrijden speelt.

 12. supportertje

  We hebben allemaal een mening die er toe doet. Ik vraag mij af of ze bij VVV dit forum volgen. Misschien moeten wij als supporters eens een voor ons ideale opstelling lanceren en hopen dat ze er misschien wat mee willen doen.

 13. Ievel Knievel

  Dit heet nu het zieltogende bestaan in de Juup.

  Ik ben de tel kwijt, de hoeveelste trainer op rij is het nu al die VVV zo laat voetballen?

  Het beleid bij de club deugt gewoonweg niet. Dit was allemaal niet nodig geweest.

  Ze mogen nog van geluk spreken dat ze als 5e kunnen eindigen in de deze competitie en als Roda zo door blijft gaan misschien nog wel als 3e. Dat zegt ook genoeg over het niveau van de concurrentie overigens. Ik haal mijn vreugde puur en alleen nog maar uit des resultaten. Ik kan dus net zo goed teletekst gaan kijken. Stuk spannender.

  1. supportertje

   Misschien moeten we de trainer van Achilles maar eens de kans geven en kijken wat die met deze jongens kan bereiken, gezien het vaak goede voetbal wat zij laten zien.

  2. Goodie

   Dat er iets mis is in het beleid, dat weet ik niet, het zou best mogelijk kunnen zijn. Maar, dat neemt niet weg dat het wisselen van Steijn nergens op sloeg. Na de eerste 10 minuten heeft het geen minuut meer gelopen bij VVV. Als er dan pas in de 75e(!!) minuut wordt gewisseld dan begrijp ik er helemaal niks van. En dan wordt Platje, de altijd hardwerkende spits er af gehaald, terwijl Vito er stond te balletten…

   Off: Ik weet niet of er bij de thuiswedstrijd tegen Achilles daadwerkelijk klappen zijn gevallen, maar een flink aantal mensen waren er niet meer en ik vond het maar een dooie bedoeling (mede door het spel)…

   1. supportertje

    We zijn het allemaal roerend met elkaar eens, maar wat kunnen we er aan doen. In ieder geval niet onze club in de steek laten, maar maandagavond zouden we eens de kans moeten krijgen om het bestuur te bewegen om ons eens aan te horen via een ludieke actie. Iemand een goed idee.

 14. sultana

  ONBEGRIJPELIJK die wissel gisteren, wat was ik kwaad!! Platje wissel je nooit, waarom die balletdanser van Crooy er niet uithalen? Schopt al weken geen deuk in een pakje boter!! Wat ziet Steijn toch in deze jongen? Zet dan Elito erin maar van Crooy onbegrijpelijk en zoiets word bestempeld als talent. Ook moet VVV eens ophouden met de tribunes vol te duwen met kinderen, ik als voetbal liefhebber stoor me hieraan. Ik kom om voetbal te kijken maar met die schreeuwende jeugd om me heen gaat dat moeilijk, ze blijven niet stil zitten en rennen maar wat heen en weer. VVV kappen met die onzin anders zijn jullie na dit seizoen nog meer seizoenkaart houders kwijt! Ennuh Maurice Steijn we staan eerste voor de periode dan speel je in je sterkst mogelijke opstelling en dit is NIET met van Crooy wanneer dringt dit nu eens tot je door? Misschien verstandig om die van Dael eens eruit te schoppen, voegt al jaren niets aan de ts staf toe en tijd voor nieuw bloed als assistent trainer……. Ergens zit het verkeerd qua beleid dus waarom niet eens beginnen in de ts? Forza VVV

  1. Meuske

   Roep al jaren dat die van Dael moet vertrekken volgens mij sust die alle trainers langzaam in slaap. Had nog hoop dat hij ging vertrekken na zijn trainers diploma maar dat is helaas niet gebeurd. Deze man heeft al heel wat Koekvogels overleefd en is wel een echte meegaande ja knikker.

 15. Meuske

  Laar Steijn lekker zitten aub want die trainers wissels hebben de laatste jaren niet echt wat goeds gebracht. Denk dat we even moeten wachten hoe het volgende seizoen vergaat met Steijn en hoe het gaat verlopen met de jongens die vertrekken en gaan komen. Steijn past denk ik wel in de organisatie want is zeker geen ja knikker en heeft de recht voor zijn raap mentaliteit. Ben wel benieuwd wat onze Jay vind van de trainers capaciteiten van Maurice en wat hij vind van opstelling en wissels die toegepast worden.

 16. brise continu

  Hier moet ik echt heerlijk van sprietsen Supportertje…maar verander wel ff je nickname svp:
  “Vito rende weer rond als de Paashaas en liep over zijn eigen eieren. “…whaaaahaaaaa!
  ..verder wat een zeikerds hier…gewonnen van Jong Mokum onder 16…sjapooooo!

  pssst….zo ff sprietse!!

 17. jason

  Dit was de meest zielloze wedstrijd die ik dit seizoen gezien heb zowel op het veld als op de tribunes. Ze kunnen werkelijk geen een tegenstander eens de wil opleggen of onder druk zetten. Zelfs achiles en jong ajax niet. Waarschijnlijk kunnen ze Baarlo 6 nog niet eens hun wil opleggen. Kan iemand onze spelers eens het woord zonedekking uit die hoofden stampen ! Het liefst voor maandag.

  Lang leve De Koel, dat dan weer wel !

 18. Gerardus

  Geen idee of het iemand is opgevallen, maar volgens mij staa Jong Ajax toch keurig in de middenmoot en daar staan ze niet voor niks hebben we gisteren gezien. Deze spelers hebben niet voor niets tegen de beste jeugdspelers van de wereld gespeeld en de meeste hebben nu al een betere techniek dan dat de meeste spelers van ons zullen krijgen. Het enige wat Ajax miste was een spits want zij hebben ook maar een uitgespeelde kans gehad. Dit gezegd hebbende wil ik ook graag vragen of Steijn wil stoppen met mij te pesten. Dit omdat hij ons huppelkutje steeds laat spelen, Voorn haalt die precies hetzelfde is als Altheer en verder helemaal maa

  1. marcel

   dit mag je toch wel enigzins in perspectief plaatsen. a) laat ze maar eens elke week met een team spelen dat niet elke week van samenstelling veranderd. de plek op de ranglijst hebben ze toch ook wel degelijk bereikt door niet altijd met een ‘jong’ ajax te spelen (waarbij de wedstrijd tegen VVV in amsterdam helemaal de kroon spande).
   mbt je opmerking dat ze daar niet voor niets staan, en we gisteren hebben kunnen zien waarom, daar kan ik alleen maar aan toevoegen dat VVV ze ook geen strobreed in de weg heeft gelegd. Je zag in het begin toen VVV af en toe probeerde druk te zetten dat het toch wel regelmatig mis ging met hun ‘grote rondo’. dit soort elftallen moet je bespelen met vechtlust en passie………….. ow ja iets wat bij VVV met meer dan enige regelmaat juist NIET aanwezig is.

   1. Meuske

    Dat is altijd wel snel gezegd vechtlust en passie maar kijk liever naar een goed voetballend en combinerend VVV waarin ze de tegenstander ook eens een keer zoek tikken. Als je vooraf al weet dat de tegenstander beduidend beter is dan kun je misschien proberen te winnen met vechtlust en passie maar dat ze eerst eens gaan voetballen als mannen die een fatsoenlijke aanval op kunnen zetten. Denk dat er veel voetbal in dit team zit maar niet veel bikkellaars behalve Platje en Post.

 19. Gerardus

  Geen idee of het iemand is opgevallen, maar volgens mij staa Jong Ajax toch keurig in de middenmoot en daar staan ze niet voor niks hebben we gisteren gezien. Deze spelers hebben niet voor niets tegen de beste jeugdspelers van de wereld gespeeld en de meeste hebben nu al een betere techniek dan dat de meeste spelers van ons zullen krijgen. Het enige wat Ajax miste was een spits want zij hebben ook maar een uitgespeelde kans gehad. Dit gezegd hebbende wil ik ook graag vragen of Steijn wil stoppen met mij te pesten. Dit omdat hij ons huppelkutje steeds laat spelen, Voorn haalt die precies hetzelfde is als Altheer en verder helemaal maar dan ook helemaal niets toevoegt en de ontwikkeling van Sevinc in de weg staat. De wissel van Platje snapte ik opzicht wel want hij liet constant zijn man lopen en daarmee zorgde hij steeds voor het gevaar van Ajax. Maar dan moest hij ook het huppelkutje wisselen want die was nog slechter als Platje. Van Crooy en de talenten van Ajax gaven precies het verschil weer tussen deze twee ploegen gisteren.

 20. Meuske

  Wat ik me ook even afvroeg, waarom van Crooy wel en Sevinc niet terwijl naar mijn mening in potentie Sevinc toch meer in zijn mars heeft? Sevinc is veel meer geprezen en niet alleen door supporters van VVV alleen.

 21. Ben

  Iedereen heeft zo zijn voorkeur. Ook ik denk dat Vito een hele grote gaat worden. Maar of hij nu de aangewezen man is om hele wedstrijd te spelen, is een terechte vraag. Ook ik zou Sevinc zeker af en toe een kans geven. Ik ben wel blij dat Stein nu meerdere keuzes heeft. Ik constateer ook dat VVV dankzij de aankopen tijdens de winterstop een beter combinerend team heeft staan. We doen nog mee en daar mogen we blij mee zijn. Zeker als het team bereid is er vol tegen aan te gaan, maken we zeker een goede kans op de nacompetitie. Laat vooral Platje staan, hij is meest complete aanvaller. FORZA VVV!

 22. Sanderkuh

  Bedoel je dat Vito er nog enkele cm bij gaat krijgen Ben ? Een hele grote….come on !!! Die dient zijn contract uit en staat daarna gewoon te ballen op zondagmiddag 14:30u bij Venray 1………

Leave a Reply