VVV-Venlo wint moeizaam van JVC Cuijk

Afgelopen avond stond de tweede oefenwedstrijd van de winterstop van seizoen 2014-2015 op het programma. De Venlonaren namen het in Stadion de Koel op tegen Topklasser JVC Cuijk.

VVV-Venlo was vandaag genoodzaakt om het basiselftal op twee plekken te wijzigen. Beide backs konden door omstandigheden niet spelen. Niels Fleuren was ziek en Guus Joppen ontbrak vanwege privé-omstandigheden. Voor hen in de plaats speelden Maksimenko en Buwalda. Ook Balkestein maakte weer zijn opwachting in de beginopstelling van VVV-Venlo.

De wedstrijd begon goed voor VVV. De Venlonaren hadden een aantal grote kansen om de score te openen maar lieten dit helaas na. Zo was er een kans voor Wolters en Platje ook schoot Khalouta rakelings naast het doel na een goede voorzet van proefspeler Gianluca Nijholt. Hierna had Khalouta nog een grote kans maar hij nam de bal verkeerd aan waardoor de kans verkeken was.

In de 24ste minuut opende JVC Cuijk de score. Na een slechte terugspeelbal op het middenveld en miscommunicatie achterin kwam de bal voor de voeten van de rechtsbuiten van Cuijk. Hij trok goed naar binnen en kon de bal klaar leggen voor Latupeirissa die de bal onderkant lat binnen schoot.

Een paar minuten later een zelfde situatie, de rechtsbuiten van Cuijk staat wederom helemaal vrij kan rustig naar binnen trekken en de bal terug leggen. Dit keer kwam Niki Mäenpää in actie en kon de bal gelukkig pareren. Dit had de 0-2 moeten zijn!

Het spelbeeld hierna was zeer slordig te noemen. Er was veel balverlies en de passing was wederom zeer matig. VVV-Venlo begon hierdoor weer veel de lange bal te gebruiken wat de verdediging van JVC Cuijk makkelijk kon uitverdedigen. De spitsen konden niets uitrichten en hierdoor was er nauwelijks dreiging. Cuijk had de zaakjes goed in orde.

Voor rust werd het gelukkig nog wel 1-1. Aziz Khalouta verloor de bal maar knokte zich goed terug. Met een afstandsschot probeerde hij de keeper de verschalken. Het matige schot werd aangeraakt waardoor de keeper op het verkeerde been stond en de 1-1 binnen viel. VVV probeerde hierna door te drukken maar kon geen echte kansen creëren. Vlak voor rust viel de doelpuntenmaker Khalouta uit met een enkelblessure, Medy Elito verving hem.

In de rust werd Melvin Platje gewisseld voor Dyon Gijzen. Platje heeft last van een heupblessure en kon de wedstrijd niet uitspelen. Hierdoor kon trainer Steijn een nieuw tactisch plan uitproberen. VVV-Venlo speelde zonder aanspeelpunt en spits. Door de vele wisselingen voorin kon de verdediging van Cuijk het niet bijbenen. Twee minuten na rust veroverde de Venlonaren dan ook een hoekschop. Na een goede voorzet kon Pim Balkestein de 2-1 binnen knikken.

De tweede helft was iets beter dan de eerste helft. VVV-Venlo kon druk zetten en het tempo opvoeren waardoor de nummer 3 van de Topklasse niets meer had in te brengen.

Toch kwam er nog een geweldig grote kans voor JVC Cuijk om op gelijke stand te komen. Na een te korte terugspeelbal kon een aanvaller van Cuijk vrij naar het doel lopen. Hij deed eigenlijk alles goed door het uitspelen van onze Finse doelman maar schoot voor open doel hoog over. Vlak hierna kreeg Randy Wolters ook nog een grote kans voor open doel maar ook hij miste.

Zo wint VVV-Venlo moeizaam de oefenwedstrijd tegen JVC Cuijk. Ook al was het iets beter dan afgelopen zaterdag het spelbeeld is niet overtuigend. Net als tegen Achilles was VVV enorm slordig in de opbouw en was de passing zeer slordig. Wij hopen dat de ploeg klaar is voor de tweede seizoenshelft!

Statistieken
VVV-Venlo – JVC Cuijk 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 24. Latupeirissa (0-1); 35. Khalouta (1-1); 47. Balkestein (2-1)

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: Dhr. Thunissen

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Maksimenko, Balkestein, Promes en Buwalda; Post (63. Kruijsen), Nijholt (76. Hendriks) en Van Crooij (76. Sevinç); Wolters, Platje (46. Gijzen) en Khalouta (43. Elito)

8 Responses

 1. Sanderkuh

  Slechte opbouw achterin, passing middenveld niet goed en spitsen die kans op kans missen. Ben bang dat na 38 wedstrijden het erop zit zo. Hoop op nog enkele versterkingen (wellicht uit Duitsland) anders is na-competitie onhaalbaar !!

  1. Denk dat als er spelers uit Duitsland komen dat pas na dit seizoen gaat gebeuren. Maar je weet maar nooit, naar mijn mening moet er op middenveld zeker wat bij. Voorin zou ook wel wat versterking mogen komen.

 2. Meuske

  Vraag me af waarom deze jongen toendertijd gehaald is want hij heeft niet veel kansen gehad om zich te bewijzen als linksback vind ik. Denk met hem en Wolters op links heb je een supersnelle linkerkant tot je beschikking. Jammer zag toch wel potentie maar daar sta ik alleen in volgens mij.

 3. brise continu

  Ik denk dat er achterin, centraal op de parkeerplaats en rechts op de vluchtstrook nog wel wat bij mag komen.
  Bovendien vind ik dat de wasmachines slecht benut worden aangezien er nog veel vuile was, wordt buiten gehangen.
  p.s. Wanneer is er weer een winterstop?

  Pssst..zo ff sprietse!!!

Leave a Reply