VVV-Venlo wint moeizame wedstrijd van FC Den Bosch

Het collectief van VVV-Venlo heeft gisterenavond de 3 punten meegenomen uit Den Bosch. Tegen de plaatselijke FC wisten de Venlonaren zonder echt te overtuigen met 0-2 te winnen.

Het hechte team van de Venlonaren miste gedurende de gehele wedstrijd de nodige creativiteit. Dat VVV desondanks toch weer de winst weet te pakken, zegt alles over het team van dit jaar. Men gaat voor elkaar door het vuur en blijft in een goed resultaat geloven. Dat hebben we de afgelopen jaren gemist. Ook toen stond er team maar was het géén eenheid.

VVV begon vanavond meteen met veel druk zetten. De Venlonaren leken weer snel op voorsprong te komen. Ralf Seuntens leek door te gaan waar hij vrijdag mee was opgehouden, namelijk met scoren. Echter de Bossche keeper wenste niet mee te werken. De bal ging op miraculeuze wijze over in plaats van in het doel. Hierna bleef VVV het meeste balbezit hebben maar echt gevaarlijk werden het niet.
Hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer te zien was dat de Venlonaren creativiteit miste. De ruststand werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Wie hoopte op een invalbeurt van Zelalem kwam bedrogen uit. De speler met de meeste creativiteit aan Venlose kant mocht zijn trainingspak niet uitdoen. Het begin van de tweede helft was de zwakste periode van de Venlonaren. De bal werd veelvuldig onnodig verspeeld. Men wist niet om deze zwakke periode snel om te draaien.

In de 61ste minuut was er nog een mooi schot van Roel Janssen die door de keeper uit het doel werd geranseld. Even later was het dan toch raak. Vito van Crooij die net ervoor geblesseerd leek te zijn geraakt, werd aangespeeld door Joey Sleegers. Met een mooi boogballetje verschalkte hij, via de binnenkant van de paal, de keeper van Den Bosch. De 0-1 leek een bevrijding voor de Venlonaren.

Toch was er even later een minpuntje. De twaalfde gele prent voor de aanvoerder Danny Post voor een licht vergrijp. Hierdoor mist hij komende vrijdag de wedstrijd tegen zijn oude werkgever FC Dordrecht. De Venlose spelers leken ondertussen meer en meer last van kleine pijntjes te krijgen. De beide backs, Rutten en Janssen, werden vervangen door Dekker en Misidjan.

Na een goed opgezette aanval aan de rechterkant van het veld, werkt Post zich het strafschopgebied in. Als hij zijn tegenstander voelt, laat hij zich à la Suarez vallen. De scheidsrechter geeft een twijfelachtige penalty maar daar hoor je ons niet over klagen. Clint Leemans maakt wederom geen fout en gooit de wedstrijd met de 0-2 in het slot. Hierna speelt VVV de wedstrijd professioneel uit. Wederom 3 punten kunnen worden toegevoegd aan het totaal. Het Venlose collectief stoomt verder door…..

Jong-Ajax en Volendam helpen beiden een handje door met 1-1 gelijk te spelen. De voorsprong van de Venlonaren is nu 11 punten op de Amsterdamse jeugd, die vanavond met een aanval van 15 miljoen speelden, en 15 punten op provinciegenoot MVV.

Komende vrijdag tegen de Schapenkoppen, waar we niet hoeven te rekenen op onze aanvoerder Danny Post. Hopelijk hebben de backs niet te veel schade opgelopen en kunnen ze spelen. Het aftellen is nu echt begonnen!

Statistieken
FC Den Bosch – VVV-Venlo 0-2 (0-0)
Scoreverloop: 70. Van Crooij (0-1) 82. Leemans (0-2)

Gele kaarten: Fernandes, Biemans (FC Den Bosch), Janssen, Post (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 2.058

Opstelling FC Den Bosch
Heemskerk; Biemans, Deijl, Santermans, Koomen (76. Van der Sande), Maatsen (46. Van der Winden); Vossebelt, Carlone, Fernandes; Beltrame en Bilate

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen (80. Misidjan), Promes, Röseler, Rutten (69. Dekker); Leemans, Post, Van Crooij; Hunte, Seuntjens en Sleegers.

20 Responses

  1. pavisto67

   nog 8. 8 wedstrijden, 24 punten te behalen. Voorsprong op MVV is 15 punten en eigenlijk ook een bonuspunt vanwege het doelsaldo. 8 punten is voldoende en dan moet MVV al haar wedstrijden winnen. Volendam en Cambuur spelen vrijdag tegen elkaar dus dat is ook gunstig. Jong Ajax mag naar NAC dus die krijgen het ook niet eenvoudig.

   1. Ievel Knievel

    Heel simpel.

    Over 3 wedstrijden ben je officieus kampioen en over 5 officieel. Nog 3x winnen. Waarschijnlijk gaan de andere clubs nog wel een puntje laten liggen ergens.

    Als VVV zou ik gewoon gaan voor het blijven winnen van op zijn minst 5 wedstrijden. Dan weet je het zeker.

    Jammer hoe men met ons Arsenal-talent om gaat. Dan weet je zeker da je in de toekomst dat soort talenten niet meer gestald krijgt. Zeker jammer, omdat hij juist een creatieve meerwaarde heeft voor het team. Laten we maar hopen dat hij over 3 wedstrijden (na 3x winst) wel alle kansen krijgt, omdat we dan zo goed als gepromoveerd zijn. Dan gewoon 5 wedstrijden, 90 minuten lang, laten meedoen en vrijuit laten spelen. Lijkt me goed voor speler, VVV en contacten met een Arsenal.

   2. Goodie

    Weet je zeker dat VVV over 3 wedstrijden gepromoveerd is? Want in theorie zou Mvv uiteindelijk nog op hetzelfde aantal punten kunnen komen en het doelsaldo van 32 kunnen overbruggen.

   3. Sanderkuh

    Post geschorst tegen Dordrecht, geen problem want dan is hij tegen NAC er gewoon bij. Dus Zelalem erin zetten met de drang naar voren te spelen is wat we nodig hebben dan denk ik tegen een Dordrecht wat de spreekwoordelijke bus ervoor gaat ztten…..

 1. Ben

  Ik zie VVV liever spelen tegen tegenstanders van enig niveau. Dit soort wedstrijden zoals vanavond zijn een drama. Komende vrijdag weer zo’n nare wedstrijd die je alleen maar kunt verliezen. FORZA VVV!

 2. kiekoputspelke

  HOPPAAAAAA….weer 3 punten erbij en weer een stap dichter bij ons ultieme doel !! En zeker omdat mijn gedroomde uitslag bij Jong Ajax – Volendam na 90 minuten op het scorebord stond; 1-1 !!

  @ Ben

  Deze wedstrijden heb je nu eenmaal diverse malen in een seizoen. Zaak is deze zonder kleerscheuren door te komen en zoveel mogelijk punten te pakken. Dit lukt VVV dit seizoen uitstekend….

 3. pavisto67

  Hoe eerder gepromoveerd hoe beter. VVV heeft dan een enorme voorsprong op andere concurrerende clubs wat betreft het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Spelers willen weten in welke divisie een club speelt, en VVV heeft die zekerheid dan al…

 4. Goodie

  Overtuigend was het gister allemaal niet. We kunnen alleen wel 3 punten bijschrijven en dat is het belangrijkste. We lopen wederom uit op de nummer 2 en 3 en promotie/kampioenschap komt nu wel heel dichtbij. In een wedstrijd als gister had ik Zelalem graag zien spelen. We misten vooral creativiteit.

 5. RuiverCity

  Steijn doet goede zaken voor VVV. Absoluut. Maar het niet opstellen van Zelalem reken ik hem toch zwaar aan. De visie van Steijn lijkt me dat hij de jongens die al vanaf het begin van het seizoen voor VVV spelen (de vaste garde dus) niet tegen het been wil schoppen. Maar wat is er mis tegen een middenveld met Leemans, Zelalem en Post? Je hebt dan een verdedigende middenvelder (Post) met heel veel karakter en ijver, je hebt een creatieve speler (Zelalem) die ook nog makkelijk de afstanden overbrugt en als laatste met Leemans een speler voor de dode spelmomenten en met inzicht. Voorin op de flanken Van Crooij en Hunte/Sleegers/Resida en Seuntjens als aanspeelpunt.
  Waarom gooi je de deur die bij Arsenal op een kiertje staat zelf dicht? Kan me niet voorstellen dat Arsenal gelukkig is met de huidige situatie. Iedereen met een beetje voetbalverstand ziet toch dat Zelalem enorme voetbalkwaliteiten in huis heeft. Oke, laat hem eens een bal verspelen of verkeerd de diepte inspelen. Hij compenseert dat heus wel weer op andere momenten, die kwaliteiten stralen er toch vanaf!

  Komende vrijdag tegen Dordrecht is Post helaas geschorst. Wellicht Rutten (indien fit) met de punt naar achter laten spelen en Zelalem met de punt naar voren. Geef die jongen eens wat meer vertrouwen Maurice Steijn!

  Wellicht is er dan een mogelijkheid om Zelalem volgend seizoen nog een jaar te huren en ziet Arsenal toekomst in VVV.

 6. De Realist

  Ik was gisteren ook aan het wachten op het inbrengen van Zelalem. VVV miste gewoon de creativiteit gisteren en hij kan dat wel brengen. Bijna niemand weet echter wat er precies is afgesproken tussen VVV en Zelalem /Arsenal over de speeltijd die hij krijgt. Wellicht zijn hier duidelijke afspraken over gemaakt en komt hij inderdaad de laatste wedstrijden vol aan spelen toe. VVV kan dan ook zien of hij een toegevoegde waarde is voor volgend seizoen. (als dit mogelijk is) Ik zie hem ook liever nu al de nodige speelminuten maken, maar blijkbaar maakt de TD vooralsnog een andere keuze. Het is ook wel te billijken dat ze de spelers die het tot nu toe voortreffelijk hebben gedaan opeens te slachtofferen. Al met al, gisteren weer 3 punten en weer een grote stap dichter bij het Kampioenschap !!!

 7. roermond

  Volledig eens met Ruiver City, Zelalem minuten laten maken en zeker in zo’n wedstrijd als afgelopen maandag had hij de wedstrijd met zijn creativiteit veel eerder open kunnen breken…

Leave a Reply