VVV-Venlo wint na strafschoppen van FC Eindhoven

VVV-Venlo is door naar de volgende ronde van de KNVB beker. Maar het was allerminst overtuigend wat de Venlonaren op de kunstgrasmat  aan de 1200 toeschouwers lieten zien.  Helaas bleek Melvin Platje te veel last te hebben van een blessure om bij de selectie aan te kunnen sluiten. Een groot gemis ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen  Almere City. De man die VVV toen op sleeptouw nam werd node gemist.

VVV was amper in staat om voor het doel van de Eindhovenaren te komen. In de 28ste minuut kwam pas het eerste gevaar. Maar de kans werd jammerlijk gemist door Khalouta. In het vervolg van de wedstrijd bleef FC Eindhoven de bovenliggende partij. Vooral vanaf de zijkanten mochten de voorzetten in alle vrijheid gegeven worden. De Venlose backs stonden erbij en keken er naar. Dat Eindhoven hier uit niet wist te scoren was wederom te danken aan doelman Mäenpää. Met enkele geweldige reddingen hield de Finse doelman VVV in de strijd. Ook mag de Haagse huurling Buwalda een groot compliment worden toegedicht. Deze speler is de rust zelve en behoudt het overzicht. Hij moet zich soms toch ook kapot schrikken van het geknoei om hem heen.

De VVV spelers lijken er een wedstrijdje van te maken wie de bal het vaakst in achterwaartse richting kan spelen. Vooral Quin Kruijsen schijnt niet te weten dat je vooruit moet voetballen om te kunnen scoren. Wederom was het middenveld van de Venlonaren ver onder de maat. Geen enkele diepgang en snelheid is van de 3 middenvelders te verwachten.
Tevens waren de Venlose voorwaartsen ver onder niveau vanavond. Geen enkele speler kwam zijn tegenstander voorbij of straalde ook maar de geringste dreiging uit.

De wedstrijd kabbelde in een laag tempo voort en eindigde uiteindelijk na 120 minuten in een doelpuntloos gelijk spel. Door middel van penalty’s moest de wedstrijd worden beslist. VVV begon de penaltyreeks met Khalouta achter de bal. Hij schoot de bal zeer matig op doel en hierdoor miste VVV haar eerste penalty. Gelukkig is FC Eindhoven ook niet geweldig in het nemen van strafschoppen. Ook Eindhoven kreeg het voor elkaar om de eerste penalty te missen. Na de eerste penalty was VVV-Venlo foutloos en schoot alle strafschoppen in het doel. Eindhoven miste nog een strafschop door wederom over te schieten. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 4-2 eindstand.  Hiermee kwam een einde aan een dramatisch zwakke wedstrijd van beide ploegen.

Laten we hopen dat we vrijdag in Eindhoven een beter VVV-Venlo aan het werk zullen zien.

Het wedstrijdverslag is geschreven door: RUIVERCITY

Radio interview L1

Statistieken
VVV-VENLO – FC EINDHOVEN na 120 minuten 0-0, na penaltys 4-2.

Scheidsrechter: Makkelie.
Toeschouwers: 2323

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Maksimenko (90. Balkestein), Buwalda, Fleuren; Sevinc, Gijzen, Kruijsen; Elito (61. Van Crooij), Khalouta en Wolters (67. Schroijen).

Opstelling FC Eindhoven:
Kramer; Durwael, De Wilde, Nieveld, Gunst; Van Son (91. Bourdouxhe), Deschilder, Van den Boomen (106. Van den Hurk); Van Hout (68. Hunte), Boere en Sleegers.

30 Responses

 1. Meuske

  Mijn hemel wat was dit slecht voetbal als je dit de naam voetbal al mag geven. Normaal ben ik wel positief maar dit was wel echt beneden peil mag je wel zeggen en inderdaad die Kruijssen miin god……. . Maenpaa heeft ons weer eens een keer gered zoals zo vaak al afgelopen seizoenen. Snel vergeten deze pot en op naar de volgende wedstrijd. Forza Melvin Platje

 2. Boris

  Ik ben na 90 minuten naar huis gegaan. Kon dit echt niet meer aanzien. Maar goed, met Post en Platje staat er dit weekend natuurlijk wel een beter team. Daar houdt ik mij maar aan vast!

 3. brise continu

  Ze kunnen van alles en nog wat organiseren om meer publiek in de Koel te krijgen maar zolang het niveau op het veld dramatisch blijft, kun je kaarten gratis weggeven en dan nog komt er geen hond kijken.
  Mijn hond iig niet….:))

  Pssst. ….zo ff sprietse! !!

 4. Goodie

  Als dit 2323 toeschouwers waren dan klopt het aantal van afgelopen vrijdag niet. Dit waren er aanzienlijk minder. Maar over de wedstrijd verder… laat ik alleen de goede dingen noemen ,dat zijn er een stuk minder. Maenpaa weer o zo belangrijk, Sevinc heeft wederom laten zien dat hij vrijdag naast Post hoort te staan en geen Kruijsen, de CV’s stralen meer rust uit dan het vorig duo en van Crooij viel me toch ook enigszins op. Het lukte niet allemaal, maar de potentie was er zeker. Verder is o5 op o3 komen staan, ik kan niet echt oordelen of het de sfeer ten goede kwam. Ik moest de penalty’s aan me voorbij laten gaan omdat ik de laatste bus moest halen, maar ver van het stadion af hoorde ik de sfeer nog.

  1. jason

   Heb jij een beetje op Sevinc gelet ook als hij de bal niet had ? Hij sjokte maar wat over het veld en is de middencirkel nog niet uit geweest. Misschien had onze trainer het toch goed gezien door hem niet op te stellen.

 5. Meuske

  Begin mij ook steeds meer af te vragen waarom en op aanspraak van wie die Elito is gehaald, kan iemand mij vertellen wat hij ook alweer in Engeland heeft gepresteerd want ik zie helemaal niets wat mij kan bekoren in deze jongen.

  1. Elito heeft echt nog niet laten zien waarvoor hij is gehaald. Veel foute pases, maakt foute keuzes en schokt er af en toe bij net alsof hij er niet veel zin heeft. Ik krijg nog steeds mailtjes en berichten via twitter vanuit Engeland hoe hij het hier doet. Bij Dagenham missen ze hem behoorlijk blijkbaar. Hij was daar een publiekslieveling en ook de trainer van Dagenham noemde het een groot verlies. Ook hebben ze ons laten weten dat Medy geniale momenten/wedstrijden afwisselt met bijzonder slechte wedstrijden. Het is even afwachten maar tot nu toe is hij geen versterking voor dit elftal.

   http://www.barkinganddagenhampost.co.uk/sport/losing_elito_is_a_big_blow_says_daggers_boss_burnett_1_3690093

   1. Meuske

    Vraag eens aan die engelsen of ze daar ook beelden van hebben, kunnen wij ook eens genieten van zijn momenten.

 6. binky

  zo slecht heb ik de laatste 20 jaar niet meer gezien
  wat kruissen gijzen en sevinc eigenlijk doen op het middenveld is onbegrijpelijk
  dat zoiets een contract krijgt
  die kunnen nog niet mee bij de 4de klas amateuirs
  vvv heeft alles behalve een middenveld
  steijn en verdere staf grijp eens in
  want zo jaag je de supporters echt weg
  totaal geen beleving

 7. Drikus

  Dat deze jongens slechter zijn dan de normale basis spelers is normaal. Anders stonden ze wel wekelijks in de basis. Als 1 of 2 van die spelers in het normale basis elftal speelt valt het allemaal nog mee. Maar meer dan de helft in 1 elftal, dan mag je geen hoogstaand voetbal verwachten.
  Ben blij dat ze door zijn en dat de jonkies speeltijd hebben gekregen. Worden ze alleen maar beter van!!

 8. brise continu

  Je blijft lachen met 3-kus….deze 11 heren zouden gewoon de basis 11 kunnen zijn a.s. weekend……dus wat een koeiepoep om zo te praten!

  pssst…zo ff sprietse!!!

 9. RuiverCity

  Ik vind het onbegrijpelijk dat de nieuwe technische staf en/of platform niet heeft gezien dat het middenveld zo tekort komt. Tevens vraag ik me af hoe het mogelijk is dat een selectie die dagelijks met elkaar traint nog niet in staat is om 1 fatsoenlijke aanval op te bouwen in 120 minuten voetbal? Bestaat niet in mijn ogen. Als de supporters op deze wijze bij hun baas zouden presteren zouden ze er niet lang meer werken. Het deed echt pijn aan de ogen gisteravond. Ik had ook de hoop dat het per wedstrijd beter zou gaan maar het blijkt ijdele hoop. VVV levert een topprestatie als ze al een periodetitel halen, maar een klassering bovenin moeten we heel snel uit ons hoofd zetten.

 10. sultana

  Ruivercity:

  Ook ik had die hoop aan het begin van het seizoen na de uitspraken van Steijn en Driessen dat we aanvallender voetbal te zien zouden krijgen, maar ja ze hebben er niet bij gezegd wanneer dit precies zal zijn. Zoals Binky al schrijft zo slecht als gisteren heb ik ze ook al tientallen jaren niet meer gezien, Trost die weg gestuurd werd maar kijk eens hoe hij presteert met Roda en destijds met MVV! Welke trainer je ook voor deze groep zet dit word nooit meer iets, wat een bij elkaar geraapt zooitje. Totaal niet gekeken wat voor een speler we op welke positie nodig hebben, en wederom zitten we met veel te dure overbetaalde speler buiten de EU in onze maag. Te triest voor woorden dat deze gast een contract verlenging heeft gekregen, hij presteerde voor zijn langdurige blessure al niet en toch een contract verlenging krijgen zoiets kan alleen maar bij VVV. Kruijsen ja wat moet ik er nog over zeggen, hij speelt de bal achteruit ipv naar voren toe, vraag me echt af wat Steijn in hem ziet?? Elito valt me vies tegen, zou een talent zijn……. Ik heb het nog niet gezien. We kunnen blij zijn met een keeper als Maenpaa, met zijn reddingen pakt hij punten wat moeten we zonder hem. Buwalda en Matsimenko vallen mij positief op, goede versterkingen waar we nog veel plezier aan gaan beleven. Maar feit blijft dat VVV met deze huidige groep de supporters niet terug naar het stadion krijgt, integendeel ze jagen de mensen die nog de moeite nemen om te komen het stadion uit want de Koel word met de week leger en leger en daar houd ik maar een man verantwoordelijk voor, verkeerde personen aangesteld en verkeerd beleid de afgelopen jaren………..

 11. Meuske

  Ja hoor daar zijn we weer op het punt dat Berden de schuld krijgt, tegen Almere heb ik niemand gehoord over Berden maar na zo een bagger partij krijgt hij weer de schuld. Tuurlijk is er slecht beleid gevoerd maar ben positief want ik denk met het aanstellen van het technisch platform en Steijn als trainer zitten we weer op een redelijke koers. Dacht dat jij ook gepost had dat we geduld moesten hebben al is het niet dit seizoen dan wel volgend waar het beter zou gaan. Kom op mensen er zijn fouten gemaakt maar laat Hay met rust als het een keer fout gaat, ook hij is een voetbal liefhebber en heeft ook een kut avond na zo een bagger partij dat weet ik zeker.

  1. Ik ben ook blij met de nieuwe mensen zoals Valckx, van der Weide, Steijn en Driessen. Heel VVV is in principe in een zomer veranderd. Soentjens is vertrokken Dusseldorp etc. Het probleem deze zomer was dat er gewoon veel te veel contracten doorliepen en er bijna geen interesse was in spelers van VVV. Dan kunnen deze mannen ook niet doorslenteren en doorpakken.

  1. Ben zei pas nog als er geen mensen meer reageren dan is er wat mis met VVV Hahaha. Misschien heeft Ben de hoop opgegeven. Zijn wel meer mensen die laatste tijd niet meer reageren. FJ was vorige week beetje boos op ons vanwege de supporters aantallen die we hadden gepubliceerd.

 12. Ben

  Geen negatief woord over onze voorzitter, hij staat hier helemaal buiten. Behalve misschien het contract van onze Japanse speler Otsu?
  VVV heeft enkele zeer succesvolle jaren, helaas geen gevolg kunnen geven. Oorzaak?
  Wellicht zwakke werk van onze technische mensen en dan doel ik niet op de coach. Verder wil ik er niets over zeggen.
  Wat de voorzitter wellicht wel te verwijten valt is het steeds weer laat contracteren van nieuwe spelers. De meeste clubs zijn min of meer 1 juli klaar met de selectie samenstelling. Dit jaar waren we weer laat met het contracteren van de nieuwe coach en de competitie was al begonnen toen de laatste spelers werden aangetrokken.
  Uiteindelijk denk ik dat het team over 4-5 wedstrijden ingespeeld is, maar met een ingespeeld team zouden we nu 3-4 punten meer hebben gehad. En waar zouden we dan hebben gestaan? Juist ja, daar waar wij thuis horen.
  Bovenal maak ik me nog het meeste zorg over de “fans”, dat is ons grootste probleem. Klein in aantal en als het even iets minder is, erg negatief over het eigen team. Onze spelers worden vaak uitgescholden door onze eigen supporters, etc. Het is toch bijzonder dat er voor het dialectwoord “greek” geen echte Nederlandse vertaling bestaat.
  Ik zou het bestuur voorstellen een onderzoek te doen met het doel een verbetering van het niveau van de VVV supporter.
  FORZA VVV! Wij willen promoveren naar de eredivisie!

  1. Ben

   Nee, zeurkous is geen greek. Voor zeurkous hebben we heel veel andere woorden voor in het dialect. Een greek is weliswaar een zeurkous, maar dan in de overtreffende trap. Het woord bestaat niet in de Nederlandse taal. FORZA VVV!

 13. Boris

  Ondanks het verlies tegen Emmen enkele weken geleden, kreeg het team toch een groot applaus na de wedstrijd. En nu na 1 slechte wedstrijd deugt er blijkbaar helemaal niets meer van. wellicht dat wijzelf eens eerst goed moeten nadenken over hoe wij ons laten leidden in onze reacties, door de waan van de dag.

Leave a Reply