VVV-Venlo wint nipt van FC Eindhoven

Na een rustige week zonder bekervoetbal mochten de Venlonaren weer in de Koel aantreden. Ditmaal was de tegenstander FC Eindhoven. De ploeg was slecht begonnen aan het seizoen maar heeft zich de laatste maanden knap terug gevoetbald naar de 9e plek met maar negen punten achterstand op de VVV. Waar de Venlonaren vorige week vrij zakelijk wonnen van FC Emmen, declasseerde de Einhovenaren, NAC met maar liefst 6-2! De mannen van Steijn wisten dus dat het een geen makkelijke avond ging worden.

De Venlonaren speelde met dezelfde basisopstelling als de afgelopen weken. Alleen op de linksbuitenpositie wordt nog wel eens gewisseld van speler. Vorige week mocht Resida tegen zijn oude club beginnen en deze week mocht Hunte tegen zijn oude club beginnen. Opvallend was dat van Crooij een vrije rol had en vooral tussen Seuntjes en Opoku stond.

Nadat er een kleine rookbom was afgestoken bij de opkomst van de spelers kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. De wedstrijd speelde zich in het begin vooral af op het middenveld, maar VVV werd langzaam maar zeker sterker naarmate de wedstrijd vorderde. Door goed druk zetten van Post veroverde hij de bal van de Deschilder en gaf hij de bal goed terug op Opoku, normaal gesproken was dit de 1-0 geweest ware het niet dat Opoku volledig over de bal heen trapte.

De wedstrijd ging rustig verder en de Venlonaren waren sterker door hun goede positiespel en de Eindhovenaren kwamen er niet aan te pas. Het enige minpuntje was dat net als tegen Telstar de laatste pass niet goed was en er hierdoor niet echt grote mogelijkheden werden gecreëerd. Er waren wat kleine kansjes voor Opoku en Hunte en dat was het zo’n beetje. In de 40e minuut mocht de vrijetrappenspecialist Leemans aantreden voor een vrije trap van een meter of 30 op de rechterkant van het veld. Met een hard geplaatst schot werd er bijna gescoord, de bal verdween via de handen van Swinkels op de lat. Nog geen vijf minuten later mocht Leemans het weer proberen en ditmaal van de linkerkant. Hij krulde de bal om de muur en Swinkels stond aan de grond genageld maar hij trof helaas de paal.

Er was eigenlijk maar een ploeg die kwam om te winnen en dat was VVV. De Eindhovenaren waren vooral bezig met tijdrekken, vervelend doen, zaniken op de scheidsrechter en zaniken op elkaar. De  Eindhovenaren meende dat je de bal altijd even vast mocht houden en meenemen als je terug loopt. Aanvoerder Danny Post was het hier niet mee eens en besloot maar snel de bal terug te pakken, hier was de ploeg van Moniz het niet mee eens en er ontstond een opstootje. Vito van Crooij kreeg een hand in het gezicht van de Braziliaan Alemao en ging naar grond. De goed fluitende scheidsrechter had dit niet helemaal goed waargenomen en gaf Fries Deschilder een rode kaart en de Venlonaren mochten weer eens tegen tien man spelen. Nog geen twee minuten later had Alemao er weer af gemogen. Hij gaf een overduidelijke elleboogstoot aan Decker maar dit werd niet goed waargenomen door het arbitrale kwartet en een gele kaart was het gevolg. Hierna volgde bijna direct het rustsignaal.

Na rust werd direct Resida gebracht en gingen de Venlonaren verder met een 3-3-4 opstelling. De intentie van Steijn was dus direct duidelijk. Eindhoven had in de rust nog goed het Nederlandse handbalelftal bestudeerd want zij stonden steeds met 9 man voor hun strafschopgebied. Zaak was dus om de Eindhovenaren kapot te spelen, dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Doordat Resida op rechts kwam te staan werden veel ballen over rechts gespeeld. Resida zorgde voor constante dreiging maar had ook direct twee man tegenover zich staan en het lukte hem niet constant die te passeren. Resida gaf wel veel voorzetten met dreiging maar die kwamen meestal net niet goed aan. De Venlonaren drukte wel goed door en hielden de druk op de Eindhovense goal. De Eindhovenaren werkten de bal constant weg maar die kwam steeds bij een speler met een geel-zwart shirt terecht. De bal werd meestal direct ingeleverd bij Leemans die zich ontpopte als een goede spelverdeler. Na een uur spelen probeerde hij het ook eens van afstand maar de bal ging een halve meter naast.

VVV bleef goed positiespel spelen maar de laatste bal kwam steeds net niet aan. Er werd weliswaar in een lager tempo gespeeld als in de eerste helft maar de intentie bleef toch duidelijk. Hunte die een ongelukkige wedstrijd speelde werd er in de 63e minuut vanaf gehaald voor een andere oud speler van Eindhoven: Joey Sleegers. Dit was een gouden wissel aangezien hij met zijn eerste balcontact direct zorgde voor de bevrijdende treffer. Opoku nam de bal goed aan en hiel de bal tussen twee Eindhovenaren goed bij zich en zette met een hakje Sleegers, die niet buitenspel stond, alleen voor de keeper. Met een wippertje over Swinkels maakte hij het mooi af.

De ban was gebroken dachten vele mensen, de ploeg uit Eindhoven zou nu moeten gaan aanvallen om jacht te maken op een punt dus ontstond er ruimte op hun helft. Echter bleef Eindhoven vooral goed gegroepeerd staan en gingen ze niet vol op de aanval. Een paar minuten na het doelpunt kreeg Eindhoven een vrije trap op de helft van de Venlonaren. Dankzij een goede voorzet en een goede doorgekopt bal kopte een speler van Eindhoven bijna in het doel, echter was het van Crooij die de eerste poging van Eindhoven op doel er goed uithield.

In de 73e minuut werd van Crooij na een goede aanval aangespeeld en kreeg hij de kans op de bevrijdende 2-0. Het schot van Van Crooij belandde echter in het zijnet. Een paar minuten later kwam de dreigende Resida weer aan de bal en die besloot toen maar eens om de tegenstander voorbij te gaan. Nadat hij zijn tegenstander voorbij ging kapte hij nog een tegenstander uit en schoot uit het niets op doel, echter stond daar Swinkels goed opgesteld en hield hij de bal tegen met zijn voet.

In de 80e minuut kwamen de Eindhovenaren er goed uit en kwamen ze twee tegen twee te staan. Post had geleerd van zijn fout tegen Telstar en stond al drie wedstrijden droog dus  besloot hij om een beetje rigoureus in te grijpen. Een gele kaart was het gevolg voor de aanvoerder van de Venlonaren. Hij pakte maar liefst zijn 8e geel kaart van het seizoen en dat maar in 18 wedstrijden.

De Eindhovenaren rukten steeds verderop en zette een extra tandje bij in de laatste tien minuten. Doordat niet iedereen meer scherp leek kwamen de Eindhovenaren nog tot twee goede pogingen. In de 90e minuut werd een schot gekeerd door keeper van Crooij. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd werd er nog een domme vrije trap weggegeven op de rand van de 16. De Eindhovenaren gingen met zijn alle naar voren. De vrije trap werd echter ineens genomen en werd weer heel goed gered door Delano van Crooij. Bijna direct hierna floot de scheidsrechter af en was de eindstand in het voordeel van de Venlonaren.

Door deze overwinning is VVV winterkampioen en staan we terecht bovenaan. De wedstrijd was niet geweldig maar ook niet slecht en de kansen worden niet meer zo makkelijk benut als vorig seizoen maar zoals gezegd spelen wij nu het seizoen van Sparta en van de ballen op de paal of de lat. Nu volgt een rustige winterperiode met daarin een oefenwedstrijd tegen FC Utrecht op 7 januari. Dan kunnen we vast oefenen voor volgend seizoen. FORZA VVV!

Statistieken
VVV-Venlo – FC Eindhoven 1-0 (0-0)
Scoreverloop: 65. Sleegers (1-0)
Gele kaarten: Post (VVV-Venlo). Caenepeel, Gunst. (FC Eindhoven)
Rode kaarten: Deschilder (FC Eindhoven)
Toeschouwers: 4.722

VVV-Venlo: D. Van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker (46. Resida); Leemans, Opoku , Post; Hunte (63. Sleegers), Seuntjens en V. Van Crooij (83. Korkmaz).

FC Eindhoven: Swinkels; Gunst (69. Bousbiba) , Van den Buijs, Sprockel, Horsten; Deschilder, Alemão (52. Swinnen), Vloet; De Silva, Lieder (85. Van de Velde), Caenepeel.

22 Responses

 1. RuiverCity

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat je het jezelf zo moeilijk maakt met een man meer. Gelukkig had van Crooij drie geweldige reddingen op het laatst anders was het net als tegen Telstar weer fout gegaan.
  Met een man meer weet VVV weer niet de wedstrijd te controleren en de wedstrijd rustig uit te spelen.
  Vond het een goede zet van Steijn om Dekkers op te offeren en Resida erbij te gooien na de rust. Maar maak daar ook gebruik van en ga geen hoge ballen gebruiken. Dan moet je juist de bal rond laten gaan in een hoog tempo dan speel je Eindhoven helemaal kapot. Maar het tempo was vanavond weer te laag en wéér wordt veel te veel de bal achterwaarts gespeeld. Waarom?

  Al met al staan we bovenaan in de winterstop.
  Toch zou het prettig zijn als er in de winterstop 2/3 spelers bij komen.
  van Crooij had een paar geweldige reddingen maar hij had zeker 3x moeten uitkomen.dan was de kans niet eens ontstaan. Hij stond bij de hoge bal weer als aan de grond genageld.

  Maar goed, toch weer de drie punten.

  Gefeliciteerd VVV!

 2. supportertje

  VVV goed gedaan, als eerste de winterstop in. Bedankt dat we met een fijn gevoel de kerstdagen kunnen gaan vieren. Maar waarom maken jullie het voor je zelf zo moeilijk naar het einde van de wedstrijd toe. We zaten weer met samen geknepen billen op de tribune. Hing wel een goed sfeertje in het stadion. Het enthousiasme van de O tribune sloeg ook over naar de anderen. Dit moeten we hebben. hopelijk gaan mensen de halve seizoenkaart bestellen zodat het stadion beter gevuld gaat worden. Al mochten we vandaag niet klagen met de toeschouwers. Dus vol goede moed naar de tweede acte, en als ze zo doorgaan?????

 3. Ben

  Proficiat met de overwinning, proficiat met het herfstkampioenschap! Over een paar maanden ook kampioen van de Jupiler competitie? Promotie naar de eredivisionist? Allemaal vragen waar we nu het antwoord niet op hebben. Ik ben wel geschrokken van het niveau van de wedstrijd. Had een eenvoudige overwinning moeten worden. Zeker na de rode kaart hadden ze Eindhoven helemaal kapot kunnen spelen. Iets bredere selectie lijkt me broodnodig. FORZA VVV!

 4. Godfried

  Als de kansen er niet ingaan krijg je zon wedstrijd als op het laatst ontspon. Zij hebben niets te verliezen.

  Eerste helft had het al 2-0 moeten staan. Helaas gaan die kansen er niet in en wordt t lastig. Kan gebeuren. Over het algemeen waren ze heer en meester. Proficiat mannen. Fijne kerst.

 5. J@ski

  Het zou toch wel een fijn zijn als we de positieve dingen beschrijven, ja natuurlijk gingen er zaken fout, maar dat was ook bij Eindhoven het geval. Maar zeker bij de scheids. Ik begrijp de knvb niet om zo een pannekoek een topper uit de jup te laten fluiten..
  Ik zag een gedreven VVV dat hard werkte tot de laatste seconde. Ik zag een goed team met vechtlust. Ik zag spelers zie voor elkaar vochten, en ik zag Danny Post een belngrijke en vooral een professionele overtreding maken. Ik ben trots op dit VVV, zouden meer mensen moeten doen. Prettige feestdagen allemaal????

  1. Ben

   Inderdaad goed gezien. We zagen allemaal dat Danny Oost een slimme overtreding maken. Deze keer prima.
   Allemaal fijne Kerstdagen en, denk er aan, niet teveel eieren eten. FORZA VVV!

   1. RuiverCity

    Ik had liever gezien dat Janssen die speler 3 seconde eerder had afgestopt. Post staat nu al op 8 gele kaarten! Die gaan we na de winterstop om de week missen op deze manier.

   2. sultana

    Precies valt mij op dat Post dit seizoen al vaker een speler moet afstoppen omdat Janssen zijn man laat lopen, hierdoor heeft Post al zoveel gele kaarten erg jammer hij is zeer belangrijk binnen het team. Ik ga mijn kerst vakantie erg goed in, over 4 maanden voor het stadhuis? Fijne feestdagen allemaal, Forza VVV

 6. expat

  VVV was erg sterk tegen Eindhoven over grote delen van de wedstrijd. Sommige passes die van links naar rechts gingen en succesvol aankwamen: dat zie je bij de topclubs bijna niet. Grote kansen gehad die er niet in gaan en dan doemt een gelijkspel. Toch doelpunt gemaakt en in de slotminuten een goede Vito en een slimme tackle van Danny zoals hierboven staat. Overwinning is heel fijn! Vergeet niet dat ditzelfde Eindhoven NAC decimeerde afgelopen week. Nu goed de winterstop in, wellicht heeft Jong PSV tegen MVV nog iets moois in petto en op na de tweede helft. Heel trots op VVV, ze doen het onwijs goed, spelen volwassen voetbal. Soms valt het dubbeltje verkeerd maar dat mag in deze gekke competitie. Hopelijk wat aankopen toch tijdens de winterstop, misschien extra scorend vermogen?

 7. marcel

  Het veelgeprezen eindhoven, kwam hier met de standaard intentie: NIET VOETBALLEN. ruimtes klein maken, en wachten op fouten van VVV. De drie aanvallers van eindhoven, liepen of achteruit, of voor jan lul op het veld de eerste helft. volgens mij gingen ze uit verveling af en toe jagen/druk zetten op de VVV verdedigers, want de rest van het team wenste niet mee te doen. Middenvelders sloten niet bij, maar bleven bij elk balbezit van eindhoven gewoon kijken wat hun aanvallers deden. Hadden ze al eens de bal op het middenveld, speelden ze zo, dat ze binnen de korste keren de bal weer naar achteren speelden.

  Dit is gewoon heel moeilijk voetballen. desondanks creeert VVV weer enkele kansen, maar waar ze vorig jaar van alle hoeken en standen erin vlogen, gaat dat dit jaar iets moeizamer. Na de rode kaart begint VVV prima aan de tweede helft, het baltempo is goed en er wordt veel rondgetikt tot het gaatje gevonden wordt. enkele prima steekpasjes, die net niet tot resultaat leiden, en veel dreiging over rechts. Helaas kan VVV dit maar een minuutje of 10/15 vasthouden, en wordt er weer vaker de lange bal door het midden gekozen. De tweede valt niet, en daarna heef Eindhoven niets meer te verliezen. veel mensen voor de bal, en opportunistisch voetbal. zo’n bal kan altijd goed vallen. Met 2 puike reddingen, voorkomt v.Crooy nog een gelijkmaker.

  ook hier een verschil met vorig jaar. want zovaak vorig jaar, werden in zo’n wedstrijden als Emmen vorige week en deze op het laatst nog punten verspeeld.

  Lekker genieten van de feestdagen met een eerste plek op de ranglijst. En dan de volgende zware test tegen Cambuur.

 8. Gerardus

  KLopt haha. Ik had het bestand in word geschreven en het verslag met telstar geopend om weer even een beetje een voorbeeld te hebben hoe ik het de vorige keer gedaan heb. Zie het nu pas dus heb het ook maar direct aangepast haha. Zal er de volgende keer op letten 😉

 9. Goodie

  Rkc-Cambuur is geëindigd in 2-2. We gaan de winterstop in met een voorsprong van 10 punten op Nac en 11 op Cambuur. Jong Psv kan het morgen nog mooier maken tegen de sjengen.

 10. Goodie

  Ik zag gister op Facebook de vraag hoe de sfeer verbeterd kan worden. Dan kom ik toch weer terug op de busreizen en het voorbeeld “Brigata fanatico” de sfeergroep van Emmen. In Emmen staan ze bepaalde dingen toe om de uitsupportersaantallen te verhogen. Denk aan partybussen en eigen drank toestaan tijdens de busreizen ipv een lauw biertje voor 2,50.

  In Emmen zijn deze busreizen redelijk sneluitverkocht terwijl Emmen ook niet bepaald bekend staat om haar uitsupporters. De Brigata Fanatico groep tijdens thuiswedstrijden wordt ook met de tijd groter.

  Daarbij pak ik ook weer het voorbeeld van de YBF bus naar Sparta 2 jaar geleden. Er was meer beleving in de bus en dat lijkt me toch een belangrijk punt op lange afstanden. Nu zie je dat busreizen totaal niet aantrekkelijk zijn. We krijgen alleen een bus vol naar wedstrijden met een verplichte buscombi of wedstrijden naar Sittard en Helmond. Zelfs naar een belangrijke wedstrijden als tegen Nac was er geen animo voor de busreis.

  1. Heb je gelijk in dat is zeker besproken vanavond al ging het over het merendeel over hoe krijgen we meer sfeer en beleving in de Koel. Ik moet zeggen dat die busreizen ondanks ik er niet bij was wel meer beleving geven. Daarbij is prijs, alcohol nuttigen en sfeer zeer belangrijk. Het ding zit zich hier vooral in dat je afhankelijk bent van veel partijen. Zo moeten de kaartprijzen omlaag, hier is over gesproken tijdens de avond maar een tijd terug was ik ook aanwezig bij het landelijke supporterscollectief die zelfs bij de KNVB dit punt wilde aanstrepen dat er een max. prijs komt voor uitwedstrijden per persoon. Daarnaast heb je te maken met het vervoer wat momenteel gewoon te hoog ligt bij Munckhof reizen (partner van VVV, dus je moet begrijpen dat ze niet zomaar een andere busmaatschappij kunnen nemen). En natuurlijk veiligheid, doordat de gemeente en justitie/politie hier zo streng zijn mag er geen bier gedronken worden op de heenreis. Daarnaast mogen er in principe met buscombi’s ook geen partybussen rijden. Maar goed wil VVV dit allemaal bereiken moet het ook hier stappen in gaan maken. Ik weet van andere clubs die dezelfde problemen hebben dat dit aangepakt wordt door beslissingen om te draaien door feiten, zoals incidenten etc etc. Wij leven momenteel een beetje in een angstcultuur, we willen veel maar het moet wel allemaal via de regels. Maar fuck de regels zorg nu eens dat de mensen komen en dat we samen een mooie tijd kunnen beleven. Incidenten hou je altijd dat kun je ook niet tegenhouden met 4500 man in een stadion, maar kijk er anders naar dan hele groepen te straffen voor een paar raddraaiers(als we die al hebben).

   1. Goodie

    Dat zoals in mijn voorbeeld partybussen niet mogen rijden met verplichte Bus/Autocombi’s begrijp ik. Maar in de JL krijgen we deze enkel opgelegd bij de 2 limburgse clubs en een aantal uit brabant. Voor de rest hebben we eigenlijk overal vrij vervoer. En dat brengt ons op het 2e punt. Waarom krijgen we vrij vervoer? Omdat de Venlonaren vrijwel nergens voor een hoop heissa hebben gezorgd. Ik durf te wedden dat er op een ZPF of een Stereo Sunday meer incidenten zijn dan in de 38 wedstrijden van VVV per seizoen die ook nog eens meer bezoekers trekken. Maar goed, de gemeente Venlo zal hier anders over denken.

Leave a Reply