VVV-Venlo wint oefenduel tegen EVV Echt

VVV-Venlo heeft woensdagavond een oefenwedstrijd gespeeld tegen Derde Divisionist EVV Echt. Op Sportbark in de Bandert werd het 0-2 voor de Venlonaren.

Tijdens de interlandpauze wilde de technische staf oefenen en wat andere spelers aan het werk zien, dat was ook terug te zien aan de opstelling van de geelzwarten Maurice Steijn koos voor een andere opstelling dan afgelopen wedstrijden. Danny Post, Ralf Seuntjens, Nils Röseler en Vito van Crooij kregen rust. Maarten De Fockert was afwezig omdat hij met Jong Oranje weg is.

Steijn koos voor Van Crooij in de goal, met een defensie van Korkmaz, Leemans, Promes en Dekker. Het middenveld bestond uit Tashima, Receveur en Bezzat. In de aanval was Opoku de aanvalsleider met op de flanken Sleegers en Resida.

Rintaro Tashima maakte zijn debuut voor VVV-Venlo en bekroonde zijn optreden door in de 16e minuut de openingstreffer binnen te schieten. Een corner van Leemans werd weggewerkt en op de rand van de 16 wist Tashima de bal binnen te volleren: 0-1 voor VVV-Venlo

In de tweede helft begon VVV-Venlo met dezelfde spelers aan de resterende 45 minuten. Na 75 minuten kwam Respen in het speelveld, Bezzat maakte plaats voor de jonge aanvaller.  Lang leek het duel in een 0-1 overwinning te gaan eindigen, maar Leemans had andere plannen. Als centrale verdediger was hij al een aantal keer op avontuur gegaan en ditmaal haalde hij uit met zijn linkerbeen: 0-2 voor VVV-Venlo. Dat was ook tevens de eindstand tegen EVV, dat twee divisies lager speelt dan de Venlonaren.

Het was een solide partij waarin EVV goed staande bleef tegen de Venlonaren, maar wanneer de Venlonaren een tandje bijschakelden was het verschil duidelijk te merken. De score had hoger uit kunnen vallen, maar het was ook verfrissend om jongens aan het werk te zien, die normaliter nauwelijks speeltijd krijgen.

De rest van de week heeft de selectie vrij, daarna gaat het vizier richting de belangrijke derby in Sittard volgende week vrijdag. Dan spelen we tegen Fortuna Sittard en deze wedstrijd is een zeer belangrijke voor het vervolg van de competitie.

Statistieken:

EVV Echt – VVV-Venlo 0-2 (0-1)
Scoreverloop: 16. Tashima (0-1), 84. Leemans (0-2).
Opstelling VVV-Venlo
Delano van Crooij; Evren Korkmaz, Clint Leemans, Jerold Promes, Tristan Dekker; Rintaro Tashima, Tim Receveur, Lugman Bezzat (75. Juul Respen); Joey Sleegers, Johnatan Opoku en Leandro Resida.

 

6 Responses

  1. Ben

    Voor de selectie heeft een wedstrijd als deze geen enkel nut. Waarom niet een partijtje tegen een eredivisie club? Kom niet weer met een of andere smoes, want de “rest” doet dat wel. Zeker met het oog op volgende seizoen eredivisie zeker nuttig. FORZA VVV!

  2. piehen

    VVV. Speelde met de reserve,s er stonden maar 4 spelers van de hoofdmacht in , EEV is wel hoofd klasser en sterker dan de ploegen in de voor bereidingswijze wedstrijden op het nieuwe seizoen. En het is voor de reserve spelers een mogelijkheid om te laten zien dat ze voortgang boeken en niet steeds op de bank moeten plaats nemen , men moet deze jongens ook motiveren om te groeien . Heb trouwens gezien dat onze Japanse aanwinst best over veel talent en spel inzicht beschikt maar moet nog groeien. Geen enkele eredivisie club wil spelen tegen een reserve elftal in deze fase van het seizoen, en het kost ook nog geld denk ik.Het is dus een bewuste keuze van VVV

Leave a Reply