VVV-Venlo wint oefenduel van RKVV Haelen met 0-7

Woensdagavond 10 mei heeft VVV-Venlo de oefenwedstrijd tegen RKVV Haelen vrij comfortabel gewonnen, zonder echte inspanning te leveren. De wedstrijd die gehouden werd in het kader van het 90-jarige bestaan van RKVV Haelen werd met 0-7 gewonnen door de kampioen van de Jupiler League.

De gasten begonnen fel en wisten de Venlonaren op de huid te zitten. De Derdeklassers waren gebrand en je kon zien dat bij de profs van VVV, soms enige frustratie te bespeuren was. Maurice Steijn maande de spelers tot kalmte, waardoor uiteindelijk ‘lekker’ gevoetbald kon worden. Het hoogtepunt in het eerste kwartier was voor Maurice Steijn, die een bal wou terugschieten, maar die miste. Polletje volgens onze oefenmeester. Maar we kwamen daarna wel tot scoren. Het waren Rintaro Tashima, Jerold Promes en Clint Leemans die ruststand van 0-3 bepaalde en dat was verdiend. Ralf Seuntjens raakte ook nog de paal, maar hij deed dat in buitenspel positie volgens de scheids. Maar de arbitrage was van een niveau dat je dacht; lekker op de amateurs blijven doen.

In de tweede helft ging het wat soepeler voor de Venlonaren, want de heren uit Haelen werden een beetje moe. Dat betekende dat Tashima, Seuntjens, Post en wederom Tashima voor de eindstand van 0-7 zorgden. Eigenlijk was het wel een lekkere avond, waarin de technische staf het ook goed naar de zin had. Er werd veel gelachen en vooral een mislukte poging van Leemans om van eigen helft te schieten, werd ‘gewaardeerd’. Het was een lekker voetbalweertje en volgende week woensdag schijnt het dat ook te worden. Dan wordt de laatste oefenwedstrijd gespeeld van het seizoen om 19.30 tegen SC Irene op Sportpark Bakenbos.

RKVV Haelen – VVV-Venlo 0-7 (0-3)
Scoreverloop: 18. Tashima (0-1), 27. Promes (0-2). 45. Leemans (0-3), 60. Tashima (0-4), 62. Seuntjens (0-5), 67. Post (0-6), 80. Tashima (0-7)

Gele kaarten: –
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 500+

Opstelling VVV-Venlo
De Fockert; Rutten, Promes (77. Gielen), Korkmaz, Dekker; Leemans, Post, Van Crooij (77. Bogaerts); Tashima, Seuntjens (63. Respen) en Resida (46. Bezzat)

Leave a Reply