VVV-Venlo wint oefenduel met Venlosche Boys

VVV-Venlo speelde gisterenavond een oefenwedstrijd tegen de koploper van de Tweede Klasse H en overbuurman Venlosche Boys. In een zeer regenachtige Stadion de Koel werd Venlosche Boys door een jeugdig VVV-Venlo met 5-1 verslagen.

De technische staf had deze oefenwedstrijd aangegrepen om de wisselspelers aan het werk te zien. Daarnaast kreeg ook verschillende jeugdspelers de kans om zich te laten zien aan Maurice Steijn en zijn assistenten.

Joey Sleegers, Tim Receveur, Maarten De Fockert, Tristan Dekker, Evren Korkmaz, Rintaro Tashima, Torino Hunte en Leandro Resida deden bij deze wedstrijd mee. Ook goed om te zien was dat Moreno Rutten de eerste helft meedeed bij de geelzwarten, hij is op de goede weg terug na zijn blessure die een aantal weken aan de gang is.

De jeugdspelers die meededen waren: Jeffrey Rijkers, Lugman Bezzat, Juul Respen, Reno Kochanowski, Vincent Bogaerts, Jorick Schilken en Mouctar Jelloh.

De Venlonaren kwam snel op voorsprong door een eigen doelpunt van de gasten, maar echt veel druk werd er niet gezet, waardoor de de stand de eerste twintig minuten op die 1-0 bleef staan. Er waren echt wel genoeg kansen om die voorsprong uit te breiden, maar pas in de 22e minuut wist de ploeg deze op waarde te schatten. Rintaro Tashima maakte de 2-0.

Een fout van de defensie leidde er toe dat Venlosche Boys dat kon afstraffen en Bob Hoveling schoot de 2-1 achter Maarten de Fockert. De geelzwarten zette hierna iets meer gas er op en het was Moreno Rutten die van zich liet gelden. Hij kapte zijn directe tegenstander vakkundig uit en schoot de bal met links fraai in de verre kruising: 3-1 voor VVV.

Nog voor rust werd het 4-1 door wederom een eigen treffer van de gasten. Na de rust nam de technische staf vooral de mogelijkheid om diverse spelers te wisselen. Moreno Rutten verliet het speelveld en ook Sleegers kwam niet meer voor in de tweede helft.

Het spel zag er bij vlagen verzorgd uit, maar wat vooral opviel was dat de kansen niet werden afgemaakt. Pas in de slotfase viel er nog een doelpunt. In de 85e minuut schoot de ingevallen Mouctar Jelloh de bal achter de keeper van Venlosche Boys en tekende zo voor het slotakkoord.

De selectie heeft vanaf donderdagmiddag het weekend vrij in verband met de interlandperiode. Vanaf maandag zullen de mannen zich gaan voorbereiden op de belangrijke uitwedstrijd tegen NAC Breda op 18 November.

VVV-Venlo – Venlosche Boys 5-1
Scoreverloop: 3. E.D. (1-0), 22. Tashima (2-0), 33. Hoveling (2-1), 38. Rutten (3-1), 42. E.D. (4-1), 85. Jelloh (5-1)
Toeschouwers: 50+

Opstelling VVV-Venlo:  De Fockert, Rijkers (79. Schilken), Dekker, Korkmaz, Rutten (45. Kochanowski); Tashima, Receveur, Sleegers (45. Respen); Hunte (68. Bogaerts), Bezzat (79. Jelloh), Resida

5 Responses

 1. pavisto67

  Dank voor het verslag. Wat ik mij afvraag….. zit er een talent tussen bij deze spelers, die op termijn kunnen invallen in het eerste? Hoe gaat het bv met die Japanner?

  1. Er zit zeker talent bij maar je moet ze rustig brengen anders is de stap waarschijnlijk te groot. Maar persoonlijk denk ik dat Tashima, Bogaerts en Respen wel speelminuten kunnen gaan maken in het eerste. Maar het is altijd afwachten hoe ze presteren op het hoogste niveau. Respen werd afgelopen wedstrijd beloond voor zijn goede spel en ik denk dat hij nog wel minuten gaat maken.

   Op korte termijn denk ik niet dat het vaste waardes gaan worden maar op lange termijn denk ik dat ze wel potentie hebben om in het eerste te spelen.

  1. Ben

   Lincoln heeft al vaker aangegeven dat het erg veel werk is. Het is allemaal vrijwilligers werk, dat er maar even bijgedaan moet worden. Misschien nog eens oproep plaatsen voor assistentie? In ieder geval sterkte. FORZA VVV!

  2. Klopt helemaal. Het zit zo, op dit moment zorgen we voor alle berichten met twee personen. Ik persoonlijk heb een baan aangeboden gekregen waardoor ik full time werk en mijn partner heeft ook steeds minder tijd. We hebben een oproep geplaatst en er zijn 3 jongens die ons gaan helpen maar ook hierbij komt weer kijken dat daar tijd in geïnvesteerd moet worden. We zijn er druk mee bezig en we betreuren het natuurlijk dat het met onze site even wat minder is. Maar uiteindelijk komt het wel goed.

Leave a Reply