VVV-Venlo wint oefenwedstrijd van Wuppertaller SV

Gisterenavond speelde VVV-Venlo in stadion de Koel een “geheime” oefenwedstrijd tegen Wuppertaller SV. De Regionalliga club uit Wuppertal werd vrij eenvoudig met 3-0 verslagen.

Het eerste interland weekend is aangebroken en dit betekent dat er geen officiële wedstrijd op het programma staat. Een prima aangelegenheid om een oefenwedstrijd in te plannen. Waar vorig seizoen Roda JC de vaste sparringspartner was, koos VVV-Venlo dit keer voor de Regionalliga (4e niveau) club Wuppertaller SV (momenteel 5e in de Regionalliga West).

Onder toeziend oog van zo’n 50 VVV supporters begonnen de Venlonaren vrij aardig aan de wedstrijd. De eerste de beste kans werd omgezet in een doelpunt. Dit nadat in de 16e minuut Clint Leemans een vrije trap van ongeveer 20 meter in de kruising plaatste.

VVV-Venlo domineerde de eerste helft en had meerdere kansen om snel na de 1-0 de score te verdubbelen maar de keeper van Wuppertaller stond een aardig potje te keepen. Hierdoor bleef het lang 1-0. De Duitsers konden in het eerste half uur VVV niet dwingen tot foutjes en op een vrije trap na die werd gepakt door Delano van Crooij had de verdediging van VVV-Venlo het vrij eenvoudig. Tien minuten voor rust werd dan alsnog de score verdubbeld. Het was wederom Nils Röseler die zijn doelpunt meepikte door een hoekschop binnen te schieten.

 

De tweede helft was wederom een prooi voor de Venlonaren die niet tot nauwelijks in de problemen kwamen. De Venlonaren bleven rustig combineren en waren vooral gevaarlijk via de flanken met Vito van Crooij en Torino Hunte. Ook de 3-0 ontstond via een goede aanval via Torino Hunte die zijn directe tegenstander omspeelde en met een strakke voorzet Seuntjens wist te bereiken die door middel van een makkelijke intikker ook zijn doelpuntje meepikte.

Na de 3-0 werd er veel gewisseld en waren er op een aantal hoekschoppen en afstandschoten niet veel bijzondere momenten meer in de wedstrijd.

Tijdens de oefenwedstrijd kregen Jerold Promes, Danny Post en Johnatan Opoku rust. Daarnaast is onze eerste doelman momenteel met Jong Oranje in Tsjechië. Testspeler Maarten Boddaert speelde de hele wedstrijd mee. Of de middenvelder/centrale verdediger langer bij VVV-Venlo blijft is de vraag. De Venlonaren zullen later een beslissing maken of Boddaert op amateurbasis aan de club verbonden blijft.

Samenvatting

Statistieken
VVV Venlo: Delano van Crooij (TW), Moreno Rutten (79. Lars Joosten), Maarten Boddaert, Vito van Crooij (71. Lugman Bezzat), Clint Leemans (78. Juul Jespen), Ralf Seuntjens (71. Vincent Bogaerts), Nils Röseler (60. Rintaro Tashima), Tristan Dekker (78. Reno Kochanowski), Torino Hunte (78. Roy Gielen), Joey Sleegers, Evren Korkmaz

Wuppertaler SV: Sören Ahlers (TW), Noah Salau, Lukas Fedler, Ali Can Ilbay, Pascal Bieler (C), Julian Kray (55. Len Heinson), Dominik Heinen, Enzo Wirtz, Tristan Duschke, Sandy Husic, Said Harouz (55. Kevin Pytlik)

Doelpunten: 1:0 Leemans (16.), Röseler (35.), 3:0 Seuntjens (57.)

12 Responses

 1. kiekoputspelke

  jammer dat dit soort wedstrijden klaarblijkelijk in het geheim gespeeld moeten worden, want ik had anders graag even de moeite genomen om te gaan kijken….

  1. Tsja helaas het is niet anders. Maar dit komt vooral door de kosten en regels die erbij komen kijken als het officieel bekend wordt gemaakt als oefenwedstrijd. Dan komen er kosten bij kijken zoals dat er politie aanwezig moet zijn, stewards moeten aanwezig zijn. Er moet een officiële scheids van de KNVB aangesteld worden (kost veel geld). Dus hierdoor wordt er om kosten te besparen gekozen om het achter “gesloten” deuren te houden. Maar goed een aantal mensen wisten wel dat er een wedstrijd was en zijn dus ook gekomen.

 2. kiekoputspelke

  Afgaande op de namen die hierboven staan was de opstelling als vogt ?

  Delano van Crooij

  Tristan Dekker Evren Korkmaz Nils Röseler Moreno Rutten

  Maarten Boddaert Joey Sleegers Clint Leemans

  Vito van Crooij Ralf Seuntjens Torino Hunte

  Kan iemand iets vertellen over de indruk die testspeler Boddaert heeft achtergelaten ?

 3. Meuske

  Geen nieuws is goed nieuws?? Is er nou helemaal niets te melden? Geen roddels over transfervrije spelers waar interesse in is, geen nieuws rondom het stadion wat uitgelekt is? Lincoln schrijf wat waar we over kunnen discussiëren!!

  1. Op dit moment niks te melden vanuit VVV of ze moeten een beslissing genomen hebben over Maarten Boddaert maar iedereen heeft tot aan vandaag ook een aantal dagen vrij gekregen dus er was ook niemand die wat kon melden :).

   Maar transfervrije spelers kun je vergeten. De enige speler die nog eventueel kan aansluiten is Boddaert om amateurbasis. VVV heeft niet de financiële middelen om meer spelers aan te trekken. DIt is momenteel echt de max. Als mensen nou eens allemaal een seizoenskaart kopen komt er ook meer geld in het laatje :). Dan kunnen ze ook meer en betere spelers aantrekken.

   1. Dat is geen nieuws voor ons om op de website te zetten omdat hij geen speler meer van VVV is. Maar hij heeft het gisteren op zijn persoonlijke facebookpagina bekend gemaakt. Wij hebben het via onze Facebook pagina bekend gemaakt en verder kun je het via twitter en facebook wel op wat paginas vinden maar geen officiële berichten ook niet via de officiele clubsite.

Leave a Reply