VVV-Venlo wint ondanks moeizame tweede helft met 0-7 van RKsv Wittenhorst

VVV-Venlo heeft de tweede oefenwedstrijd van het seizoen, tegen RKsv Wittenhorst, met 0-7 gewonnen. Waar het in de eerste helft vrij eenvoudig ging, hadden de Venlonaren in de tweede helft meer moeite met de eersteklasser.

Al binnen tien minuten kwam VVV op voorsprong. Johansson speelde zijn directe tegenstander handig uit en zette prima voor, waardoor Van Rooijen de bal bij de tweede paal eenvoudig kon binnenschieten. Slechts drie minuten later verdubbelde VVV de voorsprong: na een goede combinatie tussen Verheijen en proefspeler Yasar kwam de bal wederom bij Van Rooijen terecht, die hem opnieuw kon binnenschieten, 0-2! Wittenhorst had niet veel in te brengen het eerste kwartier. Enkele minuten later stoomde Janssen op en schoot de bal van randje zestien op mooie wijze in de bovenhoek. Zo stond VVV na iets meer dan een kwartier al met 0-3 voor — onder luid gecoach van trainer Rick Kruys, die continu aanstuurde op snellere combinaties. Na een klein halfuur stuurde Yasar met een mooie steekbal Venema weg, die eenvoudig naar binnen mocht kappen en de bal in de korte hoek kon schieten: 0-4!
Vóór rust kwam VVV nog eenmaal tot scoren. Venema werd neergehaald, waarna de scheidsrechter de bal op de stip legde. Venema schoot hoogstpersoonlijk de penalty binnen. 0-5. Dat Venema tweemaal tot scoren kwam in de eerste helft was wel een wonder. De aanvoerder speelde namelijk een héle ongelukkige wedstrijd. Typerend was het moment dat hij vanuit de zestien de bal naar de cornervlag wilde trappen voor een Venlose hoekschop. De bal belandde echter bijna halverwege het veld, bij de dug-out.

In de tweede helft trad VVV aan met een geheel nieuw elftal, inclusief Sven Braken, die zich binnen één minuut al op zijn Brakens liet zien. Met een fabuleuze omhaal wilde hij de 0-6 op het scorebord zetten; hij kreeg echter niet genoeg kracht tegen de bal. Tien minuten later volgde de 0-6 alsnog. Bastiaans kopte een bal van achteruit door en Roemer kwam een-op-een met de keeper te staan. Deze mogelijkheid liet hij niet liggen en schoof keurig de 0-6 binnen. Een kwartier later deed hij dat nogmaals: 0-7 (ook voor hem knap, aangezien hij veel moeite had met de linksback van Wittenhorst). Hierna viel de wedstrijd vrij snel dood. VVV had door het slomere spel in de tweede helft moeite met Wittenhorst. Buiten lichtpuntjes Titulaer en Martens Fleurkens, leken velen niet lekker in de wedstrijd te zitten.

En daarmee kwam de tweede oefenwedstrijd van het seizoen ten einde. Volgende week vrijdag staat de volgende oefenpot op het programma, dan spelen we tegen SV Straelen.

Opstelling eerste helft: Zima; Sedlacek, Jacobs, Dirks, Janssen; Kluskens, Van Rooijen, Johansson; Verheijen, Venema en Yasar.

Opstelling tweede helft: Van Der Gouw; Ngobi, Koglin, Henderikx, Martens Fleurkens; Klaasen, de Boer, Titulaer, Bastiaans; Braken, Roemer.

1. idderzienmeining

Voor de mensen die de wedstrijd(en) gezien hebben … wat is jullie indruk van de proefspeler ?

Verder blijft het wachten op nieuwe spelers want er zijn nog wel wat posities mager bezet (mager in de zin van kwantiteit én kwaliteit)

1. VVV-O1

Frietei, je zei ergens in een reactie dat er begin deze week een speler gepresenteerd wordt. Wanneer kunnen we die verwachten?

Groetjes

2. idderzienmeining

Aan Schroijen in elk geval niet meer lees ik net … die gaat naar Willem II

Om eerlijk te zijn is zijn inbreng vorig seizoen teleurstellend gebleken dus helemaal rouwig ben ik er niet om !

Nu zal er hopelijk helemaal snel transfernieuws komen inzake aanvallende versterking