VVV-Venlo wint openingswedstrijd van Sparta Rotterdam

Het Eredivisie seizoen is nu dan ook echt begonnen in de Koel en wat voor een begin! Om 18.30 begon de wedstrijd tegen de Spangenaren en een kleine 2 uur later was de eerste overwinning een feit. Met een verdiende 3-0 overwinning werd Sparta terug naar Rotterdam gestuurd.

In de 9e minuut zagen we dat de Eredivisie qua tempo een stuk hoger ligt en het was aan Jerold Promes te danken dat het gevaar redelijk snel geweken was. Uit de corner kwam de afvallende bal terecht bij Sanusi, maar zijn schot verdween langs het doel van keeper Lars Unnerstall. In de 12e minuut moest Tarik Tissoudali de Venlonaren op voorsprong brengen, maar zijn schot was te zacht en het leek alsof Tissoudali de laatste wedstrijden ook al moeite had met de eindactie. De stand bleef op 0-0 staan.

In de 20e minuut komen de Venlonaren goed vrij wanneer Sparta ten strijde trekt. De kopbal van Volas laat keeper Unnerstall aan de grond genageld en zijn poging belandde op de lat. Gelukkig was het de lat…

Sparta had het lichte overwicht in het duel en dat zag je op alle fronten op het veld. In de duels, de combinaties en de manier waarop ze de wedstrijd lazen. In de laatste 5 minuten van de eerste helft zag je dat Sparta gas terugnam en VVV kwam daardoor meer op de helft van Sparta te voetballen. Waar iedereen hoopte dat VVV zou profiteren, hing het doelpunt nou niet direct in de lucht. Daar kwam verandering toen Clint Leemans de bal kreeg op de rand van de 16 en met rechts uithaalde. De bal wist te keeper te verrassen en mede door een vervelende stuit, stond de keeper verkeerd: 1-0 voor VVV!

Na de rust was eigenlijk te verwachten dat Sparta voortvarend uit de starblokken zou komen, maar het was juist VVV dat meteen gretig was bij de start van de tweede helft. Dat resulteerde in een goede actie van Lennart Thy die de lat raakte en in de rebound raakte Vito van Crooij de paal. Twee minuten later in de 48e minuut was het dan wel raak. De bal werd ingebracht in de 16 en Tissoudali nam de bal goed aan en schoot de bal in de draai via de binnenkant van de paal in het doel: 2-0 voor VVV! Een uitstekende start van de tweede helft.

VVV-Venlo zat beter in de wedstrijd de tweede helft en na de 2-0 zagen we over het algemeen meer controle bij de ploeg uit Venlo. Sparta kwam af en toe nog redelijk gevaarlijk voor het doel met enkele schoten van Sanusi, maar telkens was de poging niet afdoende of werd het schot gekraakt door de Venlose verdediging.

In de 83e minuut bleek maar weer dat we echt een uitstekende eerste keeper hebben in Unnerstall, want hij bracht redding op een hard schot. Hij hield zijn doel schoon en dat is altijd lekker voor een keeper. In de tegenstoot maakte Spartaan Chabot een overtreding die hem op zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kwam te staan en dat betekende dat hij met het rood het veld moest ruimen. Niet echt een debuut om van te dromen voor de speler van Sparta, maar dat boeide ons helemaal niet natuurlijk. Sparta had al drie keer gewisseld en waren dus niet in staat nog iets te forceren voor het Venlose doel.

Het slokakkoord van de wedstrijd was voor geelzwarten. Thy werd weggestuurd en stond 1-op-1 met een verdediger. Thy bleef rustig en had ook voor de snel opstomende Van Crooij, die bleef kalm en stiftte de bal met links in de lange hoek: 3-0! Wow! Na 94 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Na de wedstrijd bij de persconferentie zij Maurice Steijn het volgende over de wedstrijd: “Ik vond dat Sparta de bovenliggende partij was in de eerste helft. Wij waren gespannen, dat zag je aan de ploeg. We waren slordig aan de bal en raakten de bal snel kwijt. We hadden de grote kans van Tissoudali en die wordt van de lijn gehaald, maar aan de andere kant komen we ook goed weg door de kopbal op de lat van Sparta. Dan scoor je op een gelukkig moment de 1-0 met Clint Leemans, net voor rust. In de tweede helft kwamen we furieus uit de startblokken met een bal op de lat van Thy en een bal op de paal van Van Crooij. Uiteindelijk maakt Tissoudali dan de 2-0. De jongens hebben hard gewerkt en je hoopt op geen aanslutingstreffer van Sparta. Sanusi kreeg nog een behoorlijke kans, maar na de rode kaart was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Dan maakt Van Crooij nog de 3-0 en ja, dan is het een heerlijke overwinning.
Sparta is een jaar verder, maar je ziet dat teamwork heel belangrijk is vandaag. Op basis van vechtlust en elkaars fouten corrigeren kom je verder. Dat moet de insteek zijn voor de komende 33 wedstrijden”

Een hele belangrijke overwinning voor de Venlonaren! Drie doelpunten gescoord, een schoon doel en drie punten in de pocket tegen wat misschien wel een directe concurrent wordt. Ons Eredivisie avontuur is geweldig begonnen, op naar FC Twente!

VVV-Venlo – Sparta Rotterdam 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 45. Leemans (1-0), 48. Tissoudali (2-0), 90. Van Crooij (3-0)
Toeschouwersaantal: 5.832
Gele kaart: Chabot (Sparta Rotterdam)
Rode Kaart: Chabot – 2x Geel (Sparta Rotterdam)

Opstelling VVV-Venlo
Unnerstall; Janssen (90. Labylle), Promes, Röseler, Dekker (81. Van Bruggen); Leemans, Rutten; Seuntjens; Tissoudali (72. Hunte), Thy en Van Crooij

Opstelling Sparta Rotterdam:
Kortsmit; Floranus, Breuer, Chabot, Dougall; Sanusi, Spierings (82. Duarte), Dobson; Alhaft (76. Verhaar), Volas, Goodwin (66. Ache)

42 Responses

 1. RuiverCity

  Geweldige teamprestatie waar het in het begin zeker niet naar uitzag. Sparta was qua handelingssnelheid beter. Na de 1-0 viel er iets van de VVV-spelers af. De 1-0 net voor rust en de 2-0 net na rust vielen precies op het goede moment. Vito van Crooij zorgde nog voor de rode kaart en de 3-0. Verdediging speelde een klasse partij. Middenveld werkte zich een slag in de rondte. Voorin sleurde Thy dat het een lieve lust was.
  Tissoudali vond ik persoonlijk iets tegenvallen. Hopelijk gaat hij zijn kunstjes snel laten zien.

  We zijn voor eventjes medekoploper. Laten we daar vooral van genieten. Hopelijk trekt dit toch nog mensen over de streep om een seizoenkaart te gaan kopen. 5800 mensen is natuurlijk bedroevend weinig voor een eredivisiewedstrijd!

  1. Ievel Knievel

   Je weet dat het nog vakantie is voor sommige mensen en de eerste wedstrijden altijd minder publiek trekken, traditiegetrouw?

   Ik vind negativisme pas bedroevend.

   1. Ievel Knievel

    Het is ieder jaar zo in de zomervakantie, al decennia lang.

    Tel daarbij op dat het gemiddelde bezoekersaantal van VVV door alle jaren eredivisie heen 6500 is, dan weet je dat er geen enkele reden tot zorg is.

 2. De Koel

  Heel belangrijke 3 punten binnengesleept. Hopelijk nog een of twee versterkingen erbij de komende week. En dan hopen op een paar punten de komende wedstrijden.
  Van Crooy en Thy weten elkaar goed te vinden, viel me tegen Real Sociedad ook al op.

 3. robbaan

  Dik verdiende zege, de werklust en de effectieve manier van het verzilveren vd kansen zorgde er voor dat deze kostbare drie punten in de Koel bleven.
  Verdediging verdiende ook een pluim stonden goed, en het duo Lennart en Vito speelde als een koningskoppel!

 4. Goodie

  De 1e helft vond ik VVV niet goed. De voorsprong was dan ook niet helemaal terecht maar ik heb er niet minder om gejuicht. De 2e helft begon VVV sterk en viel ook dit doelpunt op het juiste moment. Uiteindelijk een mooie 3-0 overwinning. Verder was naar mijn mening Janssen de motm. Wat speelde die sterk zeg! Heeft vrijwel alle duels gewonnen van z’n directe tegenstander.

  Nu op naar Enschede. Geen onzin als Zpf zaterdag, in Enschede is het te doen!

 5. Meuske

  Genoten vanaf mijn vakantie adres met omroep Venlo op de radio!! Gelukkig eens fatsoenlijk commentaar op de radio want dat liet vorig jaar nog wel eens te wensen over. Feestje op de camping gisteren! Top!! Trots op mien clubke

 6. Donderspeech

  Leuke tweede helft gezien met een sterk vvv. Zag er niet naar uit in de eerste helft dat de punten in Venlo bleven. Op de eerste paar minuten na had sparta het overwicht. Tweede helft andersom. Handelingssnelheid komt een aantal spelers helaas te kort. Denk dat Seuntjes en Promes wel eens naar de bank kunnen verdwijnen ten faveure van van Bruggen en Peeters. Creativiteit ontbrak het aan in de eerste helft. Echter zeer grote complimenten voor de werklust en power die in de wedstrijd werd gestopt. Hier gaan we, zeker thuis op ons “mooie” kunstgras ,behoorlijk wat punten mee halen als dit zo blijft. Belangrijke overwinning met het komende programma in het vooruitzicht. We staan in ieder geval boven Ajax en PSV!!!

  1. LJ

   Hoe kom je daar toch bij? Seuntjes en Promes zijn zeer belangrijk voor het team. Peeters en van Bruggen hebben nul ervaring. En ervaring heb je gewoon nodig. Kijk trouwens maar eens naar de foto van Ralf hoe afgetraind hij er uitziet.

   1. RuiverCity

    Helemaal mee eens LJ. Seuntjens lijkt wel een jonge (Seun of) God en Promes is gewoon een bikkel. Goed koppel met Röseler. Zullen heus nog wel tegen paar zeperds aanlopen. van Bruggen viel ook sterk in. Vocht voor elke bal.

 7. kenfen

  Man of the match in mijn ogen Jansen wat speelde die een puike partij steeg ver boven zichzelf uit . Iedereen deed verder zíjn stinkende best en hét was die instelling die ons cluppie de drie punten bezorgden.

 8. john

  puike prestatie. nu Venlonaren word eens wakker en koop een seizoenkaart

  ons stadion moet Gewoon iedere thuiswedstrijd VOL zijn !!!

  helaas nog veel azijn zeikers in Venlo en omgeving !

 9. mats

  Wat een fantastische overwinning! Zeer knap en het smaakt naar meer!!

  En dan gaan mensen klagen over de bezoekersaantallen. Man man man ik ben zelf ook nog in den vreemde…

 10. RuiverCity

  Klagen over bezoekersaantallen? Er wordt alleen maar opgeroepen om die seizoenkaart te kopen!!
  Eerst goed lezen voordat er weer negatief wordt gereageerd…..

 11. Gruuske

  Janssen man of the match? Gaf , zeker in de eerste helft, continu zijn man teveel vrijheid. Maakte daarnaast nog een onbesuisde actie die hem rood had moeten opleveren.

 12. jason

  Blij met de eerste overwinning natuurlijk maar het was voetballend niet al te best wat gelukkig wel weer werd gecompenseerd door nogal wat werklust en een beetje geluk (eerste goal). Verder prima uitgespeelde 2e en 3e goal.

  Plus: 3 punten, de verdediging, keeper
  Min: de nieuwe bierprijs (och ja gooi er gewoon 0,15 per slecht getapt pilsje bovenop) maar wat maakt het uit wij betalen toch wel. De waardeloze nieuwe korrelmat met wat kunstgrasspietjes erop

  Lang leve De Koel

  1. kenfen

   Was nevernooit rood. Theater van die nummer 2 verder moest hij hij regelmatig ingrijpen omdat hij tegen 2 man stond was beresterk in de duels en altijd aanspeelbaar

 13. Zeker wete

  Het is nog vroeg om conclusies te trekken maar ik zeg al een tijdje dat VVV wel eens kan gaan verassen dit seizoen en dat blijf ik nu dus zeggen… Met toeschouwersaantallen komt het vast wel goed. Er zijn idd nog veel mensen met vakantie (ik ook). Ik ben trots op dit VVV en deze prestatie!!

 14. VVV 4ever

  Eerste helft verloren we de slag op het middenveld, daardoor veel balverlies en onder druk(hoewel Sparta maar 1 goede mogelijkheid had)

  Tweede helft en met name het eerste kwartier na rust was beslissend, enorme drive en wilskracht om die 2-0 te maken, daarna redelijk uitgespeeld soms proberen langer op balbezit te spelen.

  Ik vond de hele verdediging goed spelen, actie van Janssen was link…
  Unnerstall betrouwbare keeper alleen zijn uittrappen vond ik niet al te best…

  Middenveld misten we de power van Post/Sarpei

  Aanval was prima Thy en van Crooij zijn 2 hongerige wolven die elkaar goed vinden

  Met Mink Peeters en Nwkali er nog bij heb ik wel vertrouwen in os VVV !!

 15. wuilus

  Seuntjes viel me trouwens positief op, had ook aandeel bij het tweede doelpunt. Zag hem op een begeven moment zelfs op de linksback positie. Wat een werklust heeft die man zeg, geweldig

 16. weloveyouvenlo

  Oh wat heerlijk was ut heb absoluut genoten en zoals vele al zeggen jansen motm die stond zijn mannetje wel mischien een niet zon handige tackle maar hij ging voor de bal verder vond ik seuntjes zich heel goed houden en de verdediging viel helemaal niks van te zeggen sparta heeft welgeteld 4 kansjes gehad waarvan een aardige redding van onze lars die trouwens wel niet kon uittrapen die thy is zeker een aanwinst vind zich fantastisch met onze vito en die tissoudali komt er ook wel ik heb er vertrouwen in dit jaar maar die koel mag zeker vol en komende zaterdag allemaal naar twente daar achter de ploeg staan en hopen op een stunt forza venlo!

 17. YowVVV

  Super! Focus en vertrouwen houden. Resultaat halen in Enschede, waarom niet.

  Trouwens, onze japanse assistent van de afgelopen jaren is nu werkzaam voor Leeds, kunnen we hier niet beter mee samenwerken dan met West Ham. Lijkt me wel interessant als vvv dit (op termijn) eens bekijkt. Japanse interessante speler tijdelijk stalen bij vvv, als ze tenminste jeugdinterlands hebben..

  1. Ievel Knievel

   En nu weer met beide benen op de grond graag. VVV kan in de opbouwfase even geen successupporters-hysterie gebruiken.

   VVV is degradatiekandidaat en kan alleen op mentaliteit, doorzettingsvermogen en vechtlust, zoals gisteren godzijdank te zien was (wat heb ik gejuicht) een kans hebben op bescheiden succes dit seizoen. We hebben toptalenten aangetrokken en misschien komen er nog twee bij. Dat is allemaal mooi.

   Als alles mee zit win je de 4 degradatiekrakers thuis dit seizoen, Misschien kan je tegen de toppers 2 thuiswedstrijden winnen, met veel geluk en onderschatting van de tegenstander. Dan nog 5 gelijkspelen thuis tegen de middenmoters en substoppers (wellicht kan je er 1 of 2 winnen). Vergeet dan niet dat je pas 23 punten hebt. Uit zal het allemaal moeilijker worden. Als je focust op 4 gelijkspelen in de degradatiekraker uit en nog een winst van 3 willekeurige wedstrijden uit in het seizoen (wat al een hele optimistische schatting is) dan heb je 13 punten in uitwedstrijden. Al met al kom je dan op 36 punten uit. Je hebt dan prima resultaten geboekt als potentiële degradatiekandidaat, maar met 36 punten is het wel kantje boord om “veilig” te zijn. Ik bedoel maar.

   Dan over die positieve flow. Lekker daarin blijven als club zijnde. Laat je ook inspireren met de instelling zoals de dames op het EK er iedere wedstrijd in gingen. Dat heeft VVV nodig dit seizoen Geen ego gedrag zoals je bij praktisch iedere andere club tegenwoordig aantreft.

   Het positieve is dat VVV tegen Twente, Ajax en ook PSV gewoon lekker vrijuit kan voetballen. Niks hoeft, gelijk en winst zijn mooi meegenomen. Laat de spelers vooral genieten van dit soort wedstrijden met veel sfeer op de tribune.

   Ik ben al lang blij met het getoonde spel en vooral ook de getoonde instelling. Het voetbal leeft en bruist. Vergeet niet dat Sparta in goede doen weliswaar had kunnen winnen. VVV moet echt knokken om wat te bereiken dit jaar. het domste wat je kan doen is arrogant naast je schoenen gaan lopen. Dat de mentaliteit in het Venlose na 1 wedstrijd omslaat van extra azijnzeikerig naar hosanna is geen goed voorteken voor een stabiele basis aan supporters. We moeten gewoon positief realistisch zijn bij VVV, dan komen we het verst. Mooi om te zien dat men vanuit het Duitse achterstand meer belangstelling heeft voor VVV. een ultiem slimme zet om je op Duitse spelers te richten dus!

 18. YowVVV

  LOSSE KAARTVERKOOP STAAT SEIZOENKAARTVERKOOP IN DE WEG. Aangezien VVV-Ajax bijna uitverkocht is, lijkt het onmogelijk om een seizoenkaart te kopen inclusief de wedstrijd VVV-Ajax, mogelijk levert deze vroege wedstrijd tegen Ajax VVV minder geld op over het seizoen heen. Dat is wel jammer! Want ik had wel verwacht dat er na vrijdag anders wel wat seizoenkaarthouders bij kwamen.

  1. Koelie

   Zojuist online een extra kaartje besteld. De aantallen opgeteld kom ik op ongeveer nog 800 kaarten. Behalve O zijn de overige tribunes grotendeels uitverkocht. Waarschijnlijk gaat een groot gedeelte naar 020 gloryhunters uit de regio. Jammer maar dan maar winnen zoals Ievel voorspelt.

  2. roermond

   Dan hadden die “successupporters”. eerder een seizoenkaart moeten kopen, ze hebben tijd genoeg gehad. Dan nu maar een veel duurdere losse kaart kopen, geen medelijden mee.

   1. YowVVV

    Dat klopt ook zeker! Alleen blijft het zo dat het financieel gunstiger was geweest als dit de 3e of 4e wedstrijd was. Ik denk persoonlijk dat er weinig zijn die gemiddeld 25 euro pp betalen voor pak en beet een wedstrijd tegen Zwolle

Leave a Reply