VVV-Venlo

VVV-Venlo wint overtuigend van NAC

Gisteravond werd de beste seizoenstart in de Eredivisie ooit waargemaakt. 11 punten na 6 duels, voor de Venlonaren een absolute weelde. Schitterend. Subliem. Heerlijk. Echt heerlijk. Van een zeer zwak NAC werd overtuigend gewonnen zonder dat het maar enige moeite leek te kosten.

Eigenlijk gebeurde er niet heel veel in het begin. De wedstrijd begon zoals tegen Utrecht en Heerenveen, veel balbezit voor de tegenstander zonder echte kansen voor beide ploegen. NAC had in twintig minuten speeltijd maar liefst 70% balbezit, maar kansen waren er totaal niet en gevaarlijk was het ook niet echt. Onze mannen kwamen er af en toe goed uit, met name in de 22e minuut. Een vloeiende aanval over links kwam uit bij Moreno Rutten op rechts, hij gaf de bal voor op Grot en die kopte hem terug op Jonathan Opoku. Die trapte hem schitterend, volle zak, achter van Leer. VVV kwam na dit doelpunt steeds beter in de wedstrijd en bleef simpel de controle houden over NAC. De Venlonaren groeiden in de wedstrijd maar echt concreet gevaar werd er niet gesticht, maar drukken deden ze wel. Nadat Post werd gevloerd kwam er een kans voor Opoku, helaas werd dit een corner. Nou, helaas? Nadat de corner genomen was werd, ik meen, Nils Röseler naar beneden getrokken. Uiteraard een 100% strafschop. Ondanks dat we Leemans niet meer hebben voor de pingels, hebben we nu Tino-Sven Susic hiervoor. Feilloos was hij en kansloos was de keeper. We gingen toch zeker een rustig en sfeervol avondje tegenmoet zonder echte tegenstand. De sfeer was lekker en het voetbal ook. 2-0 binnen 45 minuten, dat is nog eens lekker voor een leuke pauze.

Na de pauze mochten we weer aan de bak maar ook toen gebeurde er eigenlijk ook niet meer veel, gezellig en sfeervol was het wel. Dat is ook wel eens heerlijk als je supporter bent van een ploeg die al twee jaar op rij is benoemd tot degradatiekandidaat nummer een! Binnen tien minuten was het ook volledig beslist. Jay-Roy Grot is de naam. Na een mooie aanval die werd opgezet door regisseur Susic kwam de bal bij de Seun of God terecht. Onze Seun gaf de bal op Jay-Roy Grot. De 20 jaar oude, belachelijk sterke en brede buitenspeler werd aangespeeld en hij ging direct zijn persoonlijke tegenstander voorbij en hij schoot simpel raak. Eigenlijk was het nu ook wel klaar. Niet veel later kwam de bal via Grot bij Penny Mlapa terecht. Die trapte een gat in de lucht maar gelukkig kwam de bal bij Rutten terecht, hij schoot helaas ruim over.

Controle is het toverwoord van VVV. De tegenstander lijkt de baas te zijn maar toch komen ze er al meer dan een jaar maar nauwelijks langs, ook vandaag niet. Dit kan nog wel eens zorgen voor frustratie. Zo ook bij NAC, meerdere spelers kregen een gele kaar omdat ze hun frustratie niet de baas konden. Kastaneer was hier de eerste van. Er kwam er later nog een.

Jonathan Opoku, de man die nog wel eens kan excelleren tegen onze Bredase vrienden, was de enige die nog echt een kans kreeg. Uit een ingooi van Rutten nam hij de bal knap aan en nam hij die ook goed mee en schoot hij ineens op de vuisten van van Leer. Die overigens met vaal roze handschoenen aan het keepen was, afschuwelijk moet ik zeggen.

Het enige wat hierna nog gebeurde was een echt achterlijke tweede gele kaart van Arno Verschuuren, douchen dus. Ook onze Duitse held Lars Unnerstall. Die had zich 90 minuten moet vervelen maar na de 90e minuut moest hij toch nog een keer reddend optreden op de eerste gevaarlijke kans van NAC. Dat maakt hem toch wel een topkeeper. Dit was het dan ook. Een heerlijke sfeer en een heerlijke overwinning. Dit zijn toch de dagen dat je geluk hebt dat je voor VVV bent. Doodleuk 6e staan na 6 competitie wedstrijden? Wie had dat gedacht ? Dit is toch heerlijk! We zijn nu al op 1/3 van het totaal benodigde puntentotaal om niet te degraderen.

Op naar volgende week! Een belangrijke wedstrijd tegen Excelsior die ook gewonnen kan worden!

VVV-Venlo – NAC Breda 3-0 ( 2-0 ).
Doelpunten: 22. Opoku 1-0, 38. Susic 2-0 (strafschop), 53. Grot 3-0.
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis.
Gele kaart: Sporkslede, Verschueren, Kastaneer (NAC).
Rode kaart: 88. Verschueren (NAC, tweemaal geel).
Toeschouwers: 6.167.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall, Rutten, Promes, Röseler, Janssen, Seuntjens, Post, Susic ( 80. Van Ooijen), Opoku ( 88. Samuelsen), Mlapa en Grot ( 76. Joosten).

37 Responses

 1. RuiverCity

  NAC had de bal en VVV maakte de doelpunten. Een lesje effectiviteit dat was de conclusie na deze wedstrijd. VVV bewaart ontzettend goed de rust. Raakt niet in paniek ondanks overwicht van de tegenstander. Achterhoede en middenveld staan goed op dit moment. Grot toonde wilskracht en door zijn fysiek een gevaar. Mlapa vanaf de eerste minuut erg ongelukkig.
  Typerend voor VVV was de redding van Unnerstall in de laatste minuut. 89 minuten heeft Unnerstall amper iets te doen gehad maar die ene kopbal pakt hij dan op een geweldige manier, De focus behouden ondanks 3-0 voorsprong. Dit team verdient een groot compliment.
  Minpunt de toeschouwers die nog steeds niet massaal komen en de mensen die de Koel vroegtijdig verlaten en de ploeg niet het applaus geven dat ze verdienen.

  1. LJ

   Eens. Al die mensen die 5 minuten voor het einde al weggaan. Schandalig gewoon.

   Maar wat we opvalt dit seizoen is dat alle tegenstanders vinden dat ze zo slecht tegen VVV hebben gespeeld. Het is dus een kwaliteit van VVv om tegenstanders gewoon slecht te laten spelen. Zonder zelf groots te spelen de tegenstander toto wanhoop drijven.

   Alleen Ajax is het gelukt dankzij de Scheidsrechter en de VAR.

 2. robbaan

  VVV is dodelijk effectief, Nac mocht even meeballen, maar op het juiste moment sloeg de geelzwarte formatie toe.
  Vervolgens, nam VVV het heft in handen, nog voor de rust zette de absolute uitblinker Susic VVV op 2-0.
  Na de rust domineerde VVV het gebeuren en gelukkig viel de 3-0 ook snel. Hierdoor lag NAC als een geslagen bokser in de touwen. De sfeer was goed in de Koel! Er zit veel potentie in onze ploeg en hoop dat de jongens dit vast kunnen blijven houden!

 3. chretien

  We speelden niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar dat was zelfs genoeg om NAC met grote nederlaag naar huis te sturen. Onze mannen hadden bijna medelijden met NAC spelers. Wat was NAC bedroevend slecht, die gaan het moeilijk krijgen. NAC veel aan de bal? Dat kwam omdat ze niet naar voren durfden te spelen. Eigenlijk waren er twee spelers of the match. Ik vond behalve Susic ook Opoku een berenpaetij spelen. FORZA VVV!

  1. RuiverCity

   En Danny Post dan? Geen enkele keer balverlies.
   Maar de achterhoede speelde ook zeer geconcentreerd. Röseler zou bij geen enkele ploeg uit de top 5 misstaan.

 4. Zeker wete

  VVV speelt met een ijzersterke organisatie. Het is een enorm sterk collectief met veel duelkracht. Een ongelooflijk sterke defensie. De tegenstander loopt zich kapot op die betonnen muur. Ze zijn in staat om zo de tegenstander het werk te laten doen en dan zelf toeslaan. Iets dat je in topvoetbal veel vaker ziet.

  Ik ben van mening dat we een ploeg hebben die heel ver gaat komen en heel veel respect en waardering verdient.

  We moeten heel trots zijn op dit team en chapeau voor de organisatie achter het team.

 5. Goodie

  Een herkenbaar VVV gezien vandaag. Het is niet zo dat er fantastisch gevoetbald is, maar zelf 3x scoren en op die ene kans in blessuretijd na geef je helemaal niks weg.

  Na 6 wedstrijden op 11 punten staan is een knappe prestatie!

 6. kenfen

  Helemaal mee eens zeker wete. Ik wil hierbij de rol van Roel Jansen benoemen gisteren foutloos. altijd aanspeelbaar bij balbezit De kritiek die hij hier op zijn spel krijgt is soms wel terecht maar gisteren liet hij zien in zijn spel dat hij zeker in dit team thuishoort en een goede rol heeft

   1. supportertje

    Ben het met kenfen eens. Roel speelde tegen NAC een puike wedstrijd. Inderdaad wel eens anders geweest, maar tegen NAC heeft hij het gewoon goed gedaan.

   2. Louis van Gaal

    Zaterdag was hij voldoende maar ik blijf hem de zwakste schakel vinden in deze basis 11

   3. ponnie veag oet de pan

    Let dan maar eens op hoeveel lange ballen janssen (weg)geeft.. zeker 8 van de 10 ballen zijn blinde pijlen naar voren

   4. Ievel Knievel

    Er zal altijd 1 iemand de zwakste schakel zijn.Hoe sterker je selectie wordt, hoe meer de boel opschuift.

    Dan heeft het dus ook geen enkele reden of zin om die zwakste schakel af te branden. Ieder team heeft een zwakste schakel, maar deze is wel onderdeel van datzelfde team. Ook een zwakkere schakel heeft veel kwaliteiten. Deze moeten meer naar voren komen en de zwakkere kwaliteiten meer weggepoetst/ opvangen door de rest van het team.

    Het heeft geen enkele zin om veel kritiek te hebben op de zwakkere schakel, hoeft dus geen zwakke speler te zijn, dat is iets anders, van vee kritiek gaat deze speler echt niet beter spelen, van de juiste aanmoedigingen (en coating) wel.

 7. De Koel

  Ik denk dat we nu wel kunnen stellen dat de ploeg een stuk sterker is dan vorig seizoen. Susic is een echte aanwinst. Brengt creativiteit op het middenveld en heeft ook nog eens veel overzicht. Leemans wordt niet gemist.
  We zijn er natuurlijk nog lang niet, maar deze seizoensstart geeft heel veel vertrouwen. Stan en Maurice hebben met minimale middelen een topprestatie geleverd.

  1. jason

   Eens met je over Susic. Echter lees ik nu ergens dat onze trainer hem zou gaan aan spreken op zijn manier van spelen in de 2e helft. Onze trainer vond het te creatief met teveel hakjes. Nou meneer de trainer dit zijn spelers waarvoor mensen naar de koel gaan. Want laten we eerlijk zijn de wedstrijd was eigenlijk weer niet om aan te gluren met 70% balbezit voor nac in de 1e helft. laten we deze manier van spelen van Susic koesteren svp !

   Lang leve De Koel behalve dat walgelijke plastic gras natuurlijk maar wel complimenten voor de muurschildering

   1. supportertje

    Susic doet het geweldig, en is een speler van formaat. De groei zit er in, en iedere wedstrijd wordt hij beter. Hopelijk is hij in staat om het team op sleeptouw te nemen en beter te laten spelen en functioneren. Waardoor het geheel nog gaat groeien en wij daardoor nog mooiere dingen gaan meemaken. We hebben niets te klagen op dit moment en ik ben blij met de resultaten. De buskaart tegen Excelsior heb ik al, nu VVV nog de punten daar wegslepen.

   2. Geelzwart

    Het ging Steijn om het feit dat hij moet uitkijken dat hij de tegenstander niet gaat provoceren. Dit is leuk voor het publiek, maar als hij een rotschop krijgt is de kans aanwezig op een blessure.

 8. Depor

  Zit Janssen niet zo af te zeiken. Speelde een prima wedstrijd. Ritten had het moeilijk tegen Fernandez. Daar hoor ik je niet over. Janssen de enige nog echte venlonaar. Niet dat hij daarom moet spelen overigens…

  1. Koelie

   Dit dus. Janssen speelde ook erg goed. Rosheuvel was nergens.
   Post, Susic en Seuntjens. Wat een heerlijk middenveld. Lachen dat de fans bij NAC en Willem II roepen om Seuntjens te kopen in de winterstop.

 9. Donderspeech

  Zeer sterk collectief. Bijna niet doorheen te komen en als het wel lukt staat er een geweldenaar in de goal. Laat die Susic svp lekker op gevoel ballen. Wat een verademing met een creatieve middenvelder erbij. Dit team kan veel beter voetballen dan dat ze zelf in de gaten hebben. Verreweg het beste VVV van de laatste 10 jaar. En zeker zullen er dit jaar nog de nodige tegenslagen komen. Als het een collectief blijft kunnen we ver komen. Misschien wel linkerrijtje!

 10. Nederkoorn

  “We zijn nu al op 1/3 van het totaal benodigde puntentotaal om niet te degraderen.”

  Ik weet dat het voor VVV-fans een normale reflex is om naar onderen te kijken. Maar duidelijk is wel geworden dat dat dit seizoen niet hoeft. Er zijn genoeg zwakke broeders die niet eens in de buurt van VVV gaan komen. Twee daarvan hebben we in de laatste twee competitieronden verslagen. Nee, de lat mag dit seizoen ietsje hoger. Veertig punten vergaren, bijvoorbeeld.

   1. Nederkoorn

    Kan best zijn dat we verliezen zaterdag. Maar om na een verliespartij dan weer in de stress te schieten en naar onder te kijken, wat een onzin.

   2. chretien

    Als Excelsior met 2-0 komt voor te staan, eerst dan wordt het, misschien, spannend…

 11. expat

  Mooie wedstrijd en een fantastisch resultaat. Wat is het fijn om stabiliteit in de club te hebben, zowel sportief, als organisatorisch als financieel. Dat betaalt zich flink uit en daar kunnen sommige clubs jaloers op zijn. Begreep dat Steijn inmiddels ook in Venlo woont. Mooie tijden voor VVV!

 12. festina lente

  Off the record.Tijdens de verkiezing beste voetballer van het jaar 2017 2018 heeft lennartv thy de fair play awardgewonnen.toch geweldig voor thy. Maar ook voor onze club

  1. Ievel Knievel

   Laten we nou niet te snel naast onze schoenen gaan lopen. We hebben nu vooral punten gepakt tegen de echt niet sterkste ploegen en de, in eerste instantie, concurrenten voor het rechterrijtje. Ik heb geen idee hoe dat in ’60/ ’61 was.

   Misschien moeten we gewoon nu even van wedstrijd tot wedstrijd leven en genieten van hoe strak de organisatie van dit team staat en hoe er als team wordt gevoetbald, Steijn’s verdienste. Tot de winterstop even vasthouden aan de oorspronkelijke doelstelling, 1 of 2 plekken hoger staan/ eindigen op de ranglijst dan vorig seizoen. Gaat het dan nog steeds erg voortvarend, dan kan je verder kijken. Eén van de krachten van dit VVV schuilt hem er ook in dat dit team redelijk zonder druk kunnen voetballen. Er zit namelijk kwaliteit in de selectie en je hoeft niet te degraderen.

 13. Nard

  Zo slecht was de start in het seizoen 60/ 61 nou ook weer niet! Volgens de huidige puntentelling hadden we toen na zes wedstrijden 10 punten! Drie wedstrijden werden gewonnen: van Elinkwijk (16e), Willem II (11e) en SC Enschede (12e), er werd gelijkgespeeld tegen Fortuna ’54 (15e) en verloren van Ajax (!) (2e) en Alkmaar (17e). Ergo, we deden het toen dus ook goed tegen het rechter rijtje maar naarmate het seizoen vorderde steeds beter tegen het linker rijtje!! O.a. een 2-0 winst thuis tegen Ajax! Dat resulteerde uiteindelijk in de 3e plek.
  Laten we inderdaad genieten van de huidige stand van zaken op velerlei terrein, en als het goed is dan wordt nu (eindelijk) de parkeerplaats op de schop genomen. HUP HUP HUP VVV!!!!!!!!

Leave a Reply