VVV-Venlo wint het Play Off ticket na goede tweede helft tegen Achilles

De Play Offs zijn binnen! Dat is een feit na een geweldige avond in Groesbeek waar alles op zijn plaats viel na een wisselachtige eerste periode. Wie had dit nou verwacht aan het begin van de wedstrijd tegen Achilles’29.

De Venlonaren wisten voorafgaand van de 9e speelronde dat er nog een minimale kans aanwezig was dat ze met een prijs richting terug naar Venlo zouden afreizen. Er was alleen een grote maar. De geel-zwarten moesten hun eigen wedstrijd winnen en dan moesten Jong Ajax en NAC punten laten liggen. Het ticket voor de Play Offs leek dan ook heel ver weg.

Toch stond er veel druk op de wedstrijd en de spelers van VVV. Het leek alsof de Venlonaren de eerste helft een beetje verlamd waren. Het was dan ook niet goed wat de mannen van Maurice Steijn de eerste helft lieten zien. De Venlonaren hadden wel veel balbezit maar kansen creëren zat er niet echt in. Dat had ook te maken met het strijdplan van Achilles die goed hoog druk zette waardoor het creatieve middenveld van VVV amper tot voetballen kwam. Het was een echte amateur wedstrijd waarbij veel lange ballen werden gebruikt en het echt heel rommelig was met fases. Echt in de problemen kwamen de Venlonaren ook niet waardoor de ruststand 0-0 bleef.

De hoop was dan ook gevestigd op een betere tweede helft en gelukkig kwam die er ook. Met een open begin voelde het net alsof de mannen van Maurice Steijn wisten wat ze moesten doen. Het voetbal werd steeds beter. In plaats van constant lange ballen te spelen werden er veel korte combinaties gevormd. Dit leidde direct tot een hele grote kans voor Torino Hunte die de 0-1 op zijn voet had. De vleugelspeler werd in het 16 meter gebied aangespeeld door Ralf Seuntjens maar zag zijn inzet van de lijn worden gehaald.

Geen minuut na de grote kans van Hunte namen de Venlonaren eindelijk het heft en handen en schoten ze de verlossende 0-1 binnen. De aanval werd opgezet door Clint Leemans die met een goede voorzet onze spits Ralf Seuntjens bereikte. De spits speelde de bal slim naar Opoku. De aanvallende middenvelder kon zelf schieten maar zag Seuntjens er beter voor staan. Hij bedacht zich niet en legde de bal dan ook soepel af op de spits die vrij simpel kon intikken. De ban was gebroken en VVV rook het bloed van de Groesbeekers. Achilles die in de eerste helft veel krachten hadden verspeeld door het druk zetten en het aanjagen liep op hun laatste benen en VVV profiteerde daar van.

VVV bleef goed combineren en steeds beter de aanval te vinden. Vlak na de 0-1 had VVV nog wat kansjes om de tussenstand te verdubbelen. Het geluk zat op dat moment niet mee. Maar dat die 0-2 zou gaan vallen dat was duidelijk. Achilles had geen krachten meer en kon het tempo van VVV niet meer bij benen. Ze werden compleet overlopen.

Zeven minuten na de 0-1 van Seuntjens werd op identieke wijze de wedstrijd beslist door een assist van Opoku op de instormende Hunte die hiermee al zijn 4e doelpunt maakte in zijn laatste 3 wedstrijden. 0-2 voor de Venlonaren.

Het gevoel was dan ook dat VVV nog wel meer doelpunten konden gaan maken de tweede helft. Hierdoor moesten we toch snel even gaan kijken wat de tussenstanden waren bij FC Volendam – NAC en FC Eindhoven – Jong Ajax. Die waren gunstig aangezien Volendam net op een 1-1 gelijkspel was gekomen en Eindhoven stond op een 1-0 voorsprong op Jong Ajax. Maar het ticket zou op dat moment nog naar NAC gaan. Niet omdat ze een beter doelsaldo hadden maar omdat ze een doelpunt meer hadden gescoord. Voor de Venlonaren was er dan ook nog maar een opdracht en dat was snel de 0-3 binnen schieten.

Er volgde een zeer sterke fase van VVV waar ze er echt alles aan deden om zo snel mogelijk het doelsaldo te verhogen en zo NAC Breda voorbij te gaan op de ranglijst. De verlossende 0-3 kwam dan ook in de 78e minuut. Johnatan Opoku die al 2 assists op zijn naam had staan had dit keer zelf reden tot juichen hij knikte de hoekschop van Clint Leemans binnen. Dit doelpunt betekende dat met nog 12 minuten te spelen de Venlonaren het Play Off ticket binnen had.

Trainer Maurice Steijn eiste dan ook de volle concentratie van de achterhoede van VVV om niet nog in de laatste minuten tot een eretreffer van Achilles aan te lopen. Het waren spannende minuten en dit merkte je op de bank en in het veld. De ballen werden naar voren gerost en VVV deed er alles aan om deze stand te behouden. Er werd ook met een scheef oog gekeken naar de andere tussenstanden.

De wedstrijd was afgelopen en vrijwel direct werd duidelijk dat VVV naar huis zou gaan met een mooie prijs. Zowel NAC als Jong Ajax waren op achterstand gekomen in de allerlaatste minuut en verloren hun wedstrijd. Dit betekende dat Jong PSV de periodetitel zou ontvangen maar dat VVV met de 2e plek de bijbehorende prijzen zou winnen zoals het ticket voor de Play Offs als het geldbedrag dat bij het winnen van een periodetitel hoort.

Dit gaf een enorme boost van zelfvertrouwen en natuurlijk was er reden tot een feestje. Dit feestje werd gevierd bij het uitvak van de meegereisde supporters waarbij iedereen uitzinnig van vreugde begon te zingen en te springen. De flessen champagne werden ontkurkt en in het rond gespoten.

Een heerlijk einde van een ietwat tegenvallende periode waarbij er onnodig drie wedstrijden werden verloren. Dat vergeven we onze vrienden en hopelijk geeft dit de ploeg de kracht om door te knallen. Want ons doel is niet de Play Offs maar promoveren naar de Eredivisie. Dat is het podium waar dit elftal hoort te spelen.

Statistieken
Achilles ’29 – VVV-Venlo 0-3 (0-0)
Scoreverloop: 50. Seuntjens (0-1), 57. Hunte (0-2), 78. Opoku (0-3).
Gele kaarten: Van de Beek, Zeller (Achilles ’29) Post, Hunte (VVV-Venlo).
Rode kaarten:
Toeschouwers: 1.640

Opstelling Achilles ’29
Te Loeke; Dekkers, Raterink, Zeller, Bökkerink; Van de Beek (60. Versteegen), Sequeira (75. Popalzay), Van Steen, Thoone; Hendrik en Boogers (60. Sürmeli).

Opstelling VVV-Venlo
De Fockert; Janssen, Promes, Röseler; Leemans, Post, Opoku, Van Crooij; Hunte (89. Receveur), Seuntjens en Resida (77. Sleegers).

27 Responses

 1. RuiverCity

  Heel mooi dit! Eindelijk komt VVV positief in het (landelijke) nieuws. Zelfs 1L had een positief stukje over de Venlonaren. Nu een goede serie neerzetten, te beginnen met de lastige uitwedstrijd in SIttard die thuis nog niet hebben verloren. Probleem van zulke successen is alleen dat andere clubs wakker worden en komen scouten. Zoals eerder genoemd heeft Heracles Vito van Crooy voor de winterstop op het oog. Jammer dat Post weer een gele kaart pakt. Een VVV zonder Post scheelt toch een heel stuk.
  VVV krijgt nu dit ticket. Maar stel VVV wint wel één van de overgebleven drie periodes. Wat dan? Krijgen ze dan de bronzen stier en de 82.000? KNVB zorgt voor veel verwarring en dan te bedenken dat jong-AZ bezig is om volgend seizoen aan de Jupiler League deel te gaan nemen.
  Hopelijk trekt dit mensen over de streep om toch maar eens d’n Berg op te komen!

 2. mats

  Goed gedaan van de jongens. Ondanks wat teleurstellende wedstrijden en nederlagen toch de periodetitel pakken (ik kan de competitie met jong-teams niet serieus nemen).
  Mijn gevoel zegt dat er nog meer mogelijk is met dit team, hopelijk weet Steyn dit er uit te halen dit seizoen.
  Maar dut VVV verdiend wel meer publiek.

 3. Goodie

  Goed om te zien dat de periode titel leefde in Venlo. Schat dat er tussen de 180-200 man mee waren. Wederom nauwelijks kansen weggeven door VVV. Goed, de periode titel is leuk maar de uitslagen van alle andere werstrijden zijn geweldig voor het eindresultaat in de competitie

 4. Meuske

  Misschien was dit wel het geluk van een kampioenschap. Alles zat mee gisteren dus wie weet waar het gaat eindigen. Mijn weekend kan niet meer kapot!! Trots op de mannen en trots op ons cluppie. Forza VVV

 5. Ben

  Hartstikke goed gedaan jongens, mijn complimenten! Als je dan ziet wat de concurrentie doet, dan ga je afvragen welke wedstrijden moeilijk of gemakkelijk zijn ? Geen touw op te trekken. Jammer alleen dat die reserve teams de gehele competitie vervalsen. Wie wil dit eigenlijk? Als publiek uit protest en masse bij wedstrijden tegen deze reserveteams zou wegblijven, dan zou wellicht de knvb er mee stoppen. Op naar Fortuna met ferry de regt als topscorer. FORZA VVV!

 6. marcel

  lekkere overwinning. moeizame start ondanks de beste bedoelingen, met 3 verdedigers en hunte/opoku/seuntjes/resida/vcrooy . eerste helft lukte het niet om echt kansen te creeeren. uiteindelijk toch redelijk makkelijk gewonnen. na de 2 en 3-0, toch vooral veel op de telefoon en uitslagen elders gelet. machtig mooi direkt al dat p/o ticket. een kleine positieve boost, op weg naar het grote einddoel.

  vwb de opmerking voor wat de concurentie doet. de raarste uitslagen dit jaar in de juup. enige logica kan ik nog niet ontdekken, behalve dat VVV eigenlijk elke wedstrijd sterker was dan de tegenstander. volendam en psv moet je winnen. gezien het wedstrijdverloop helmond uit tekenen voor een puntje. denk dat het dit jaar niet het team wordt die het meest wint, maar vooral diegene die in deze competitie de minste punten laat liggen.

   1. Drikus

    No shit sherlock ????????????
    Zou me verbazen als de ploeg die de minste punten laat liggen 2e of lager zou eindigen ????????

   2. marcel

    wat ik bedoel te zeggen met die uitspraak, want dat snap ik ook wel sherlock2, is dat er dit jaar geen team echt bovenuit zal steken. de onvoorspelbare uitslagen rijgen zich aan elkaar. iedeeen zal dus veel punten verspelen (ja en ik weet dat er dus ook een is die het meest zal winnen). maar een competitie waarin de verschillen hierdoor heel klein zullen zijn. om dit te snappen, moet je begrijpend kunnen lezen.

    of zal VVV toch gewoon dadelijk doorstomen?

 7. Gerardus

  Toch nog leuk meegenomen ! Vond ook dat VVV er het meeste recht op had gezien de eerste periode. Zoals ik na de nederlaag tegen Helmond of Volendam zei, zijn de uitslagen in de gehele Juup et meest verbazingwekkende. Daar is al jaren geen pijl op te trekken. Gisteren bleek dat ook maar eens waar te zijn. Namelijk 3 ploegen die rood hadden en achter stonden hebben of nog gewonnen of gelijkgespeeld tegen ploegen die hoger op de ranglijst staan. Dat zegt al meer dan genoeg over deze competitie. Hopelijk wordt er nu een goede reeks neergezet.

 8. supportertje

  VVV heeft dit toetje verdient aan het einde van de eerste periode. Sinds vorig jaar laten ze een degelijke pot voetbal zien. Soms lukt het niet en staat deze site vol met van alles. Het klopt nu winnen ze en staat er veel minder te lezen. Laten we het er maar op houden dat de mensen hun ongenoegen kwijt raken met het schrijven hierover. V.w.b. VVV chapeau en ga door op de ingeslagen weg.

  1. Dat klopt. Eind van de maand moet deze klaar zijn. Dat is nogmaals toegelicht bij een brainstormsessie waar een aantal mensen van het bedrijfsleven en supportervertegenwoordigers voor waren uitgenodigd. Als het goed is komen er nog 2 sessies en ondertussen is de club zelf bezig om alle informatie te verwerken en een plan te schrijven.

 9. Drikus

  Waarom zoveel kritiek op de Jong elftallen. Kijk eens naar de lange termijn. Je ziet dat deze elftallen het steeds beter gang doen met minder 1e elftal spelers. Dat betekent dat de jonge spelers het steeds beter gaan doen. Uiteindelijk gevolg; betere Nederlandse spelers die beter bestand zijn tegen fysieke wedstrijden. Hoe kan dat slecht zijn voor het Nederlandse voetbal op de lange termijn?
  In deze periode heeft VVV er zelfs de vruchten van mogen plukken.
  Het zou overigens wel eerlijker zijn als er strengere regels zouden komen mbt het inzetten van 1e elftal spelers in de Jong elftallen. Bijv; 5x in de selectie van het 1e elftal, geen mogelijkheid meer op mee te doen bij de Jong elftallen. Dan blijft de opzet gericht op de ontwikkeling van jonge spelers.
  Maar goed, wie ben ik……

  1. Ben

   Drikus. Het gaat juist om het gemarcheer. De competitie is compleet vervalst, b.v. Spelen op vrijdag, zaterdag of maandag maakt een heel verschil in de opstelling. Eerste elftal speler zou geen enkele wedstrijd in het jeugdteam mogen spelen. Fox bepaalt wat er gebeurt en de knvb zal het wordt wezen. FORZA VVV!

  2. marcel

   probleem is tweeledig denk ik

   a) je opmerking mbt veel jonge spelers klopt, echter het gebeurd nog steeds dat door het grote potentieel wat deze clubs hebben, en het feit dat er toch nog wel degelijk regelmatig spelers meedoen uit het eerste, je ‘per toeval’ het team kan zijn wat net tegen deze sterkere tegenstander speelt. uit oogpunt van geljke competitie is dit zeer vervelend.
   grote voorbeeld dordt 2 jaar geleden. met kop en schouders boven de rest uitsteken. de meeste wedstrijden op maandag gespeeld, de meeste selectiespelers tegen gehad, en ook de meeste punten tegen jong laten liggen. verschil was volgens mij 1 of 2 punten in de eindstand. willem2 kampioen, en laat daar op een zondagmiddag jong-ajax langskomen met allerlei a-jeugd (7-0 of zoiets). toch vervelend als jou clubje zo benadeeld wordt.
   b) uit oogpunt van opleiden, kun je ook spelers verhuren en in de ere laten spelen (stond trouwens een stuk over in vi deze of vorige week). daar werd juist gepleit om ze te verhuren, waardoor de totale competitie sterker werd, de spelers zelf op een hoger nivo moeten presteren, en de topclubs meer weerstand krijgen.
   echter daar schuilt wel het grote verschil. ze doen het nu goed, maar hebben in een competitie (lees competatief sport bedrijven). deze teams spelen om op te leiden, en hun keuzes mbt deze zullen ook in verschillende duels weer nuances aanbrengen die de ene keer voordelig, de andere keer nadelig zijn voor de club waartegen ze spelen.

   dat zijn mijn bezwaren tegen deze teams.

   1. Drikus

    Ik snap jullie standpunten. Wat betreft fox vs KNVB is een lastige. Een heel groot deel van de inkomsten van de Nederlandse competities is nou eenmaal afkomstig van FOX. En wie betaalt bepaalt.
    Hopelijk gaat er met de komende nieuwe hoge heren ook het eea veranderen richting FOX.

    Er kleven ook nadelen aan het verhuren van Jong spelers.
    Met de huidige opzet spelen deze spelers volgens de visie en onder begeleiding van de Nederlandse topclubs. Ook zal een deel van de Jong spelers doorstromen naar het eerste elftal. In een vroeg stadium veel samenspelen zal meerwaarde met zich meebrengen. Mochten ze tot het Nederlands elftal schoppen dan heeft bovenstaande ook vele voordelen. Allemaal goed voor het uiteindelijke Nederlandse voetbal.
    Je hebt zeker een punt met je voorbeelden Dordt en WillemII. Dit zou niet moeten mogen. D.m.v. juiste en duidelijke regelgeving zou dit in mijn ogen beperkt moeten kunnen worden. Denk aan vaste wedstrijddagen voor deze teams en/of een max aantal selectiespelers per wedstrijd.
    Ik ben ervan overtuigd dat de huidige opzet, met een beetje fine-tuning het meeste oplevert voor het Nederlandse voetbal. Nu maar hopen dat de KNVB wat gaat doen met de huidige opinie betreffende competitievervalsing.

  1. Wij verkopen ook stickers inderdaad. We verkopen ze (nog) niet online via onze website omdat we daarvoor een shop moeten maken daarbij komen kosten kijken om betalingen te doen. Dit hebben we even uitgesteld omdat er dan eerst wat meer producten gemaakt moeten worden (kost ook veel geld). Maar als je meer informatie wilt over een sticker pakket kun je me mailen via info@venlonaren.net.

Leave a Reply