VVV-Venlo wint in Rotterdam van Excelsior

Bietje kieke, bietje zoepe, bietje eate, bietje voetbal volge. Dat is het leven dat hoort bij een uitwedstrijd. Wij gingen op 30 september op verplaatsing naar Rotterdam. Ofja, echte Rotterdammers vinden Kralingen niet echt Rotterdam, maar boeien. Feit was dat we een uitwedstrijd moesten spelen tegen Excelsior en dat kon nog weleens een kraker worden. Niet qua schoonheid, maar misschien zeker wel qua spanning. Excelsior heeft een goede ploeg en VVV ook, dus dat beloofde wat te worden. Althans dat was zo de insteek vooraf.

Excelsior en VVV hadden elkaar de laatste jaren een beetje ontlopen, we speelden in andere divisies en zo troffen we elkaar bijna niet. De wedstrijden tegen Excelsior geven voor de meeste mensen wel een beetje het gevoel van de Gouden Gids Divisie en laten we eerlijk zijn, als je naar het stadion kijkt heb je toch eerder het gevoel dat je in de Eerste Divisie aan het ballen bent. Ons stadion is natuurlijk ook geen San Siro, maar de 4.500 plaatsen die Woudestein biedt, tja wat moet je daarvan zeggen?

Kralingen is echt best wel gaar, dus ik had een vrij raar gevoel bij aankomst bij de club. Gelukkig was Venlo wel lekker aanwezig in het uitvak en dat maakte veel goed. Af en toe had ik echt het gevoel alsof ik bij Helmond Sport zat met allemaal die lege vlakken. Maar er werd ook gewoon gevoetbald op de zaterdagavond, bizar maar waar. Ik dacht in de eerste minuut dat het nog weleens vrij pittige avond kon worden, aangezien Jordy de Wijs bijna de 1-0 binnenkopte uit een corner. Maar de man miste richting en gelukkig zag onze keeper Lars Unnerstall de bal langs gaan.

De eerste kans voor VVV kwam in de 9e minuut. Lennart Thy schoot vanaf pakweg 15 meter op de kist, maar keeper Ögmundur Kristinsson stond goed op te letten. Het lijkt erop dat onze niet-scorende hardwerkende Duitse spits de nieuwe cultheld van Venlo aan het worden is. Zijn naam werd 90 minuten lang gescandeerd door het uitvak. Genieten.
Na de 20e minuut kwamen de wekelijkse kansen voor Torino Hunte. In de 20e minuut kwam  hij een teenlengte tekort voor de 0-1 en in de 22e minuut schoot hij oog over, nadat Ralf Seuntjens niet fatsoenlijk tot koppen kwam.

VVV was sterk en zette veel druk op de ploeg uit Kralingen, die hadden daar zichtbaar moeite mee. Zelfs Kristinsson – de keeper die is opgeroepen voor het nationale elftal van Ijsland – had moeite met het spel van de Venlonaren en speelde een hele zwakke bal naar Ryan Koolwijk. Clint Leemans ontfutselde hem de bal en wat hij daarna deed, zal voor altijd in folklore geschreven staan. De meest sexy stift die ik in een lange tijd heb gezien. 0-1 voor VVV!

De tweede helft begon met een wissel aan Kralingse zijde en zij brachten Mike van Duinen. Iedereen in het stadion begon te doen alsof ze een stijve piemel kregen, maar met Van Duinen ga je het ook niet redden. Excelsior speelde me toch een partijtje slecht voetbal op deze kunstgraskraker. In de 51e minuut maakte Koolwijk me toch een hele smerige overtreding, echt vies. Goede speler, maar hier kon ik gewoon echt om kotsen.

Je had het gevoel dat VVV veel sterker was. Veel korter op elkaar speelde en veel feller was. De wil om te winnen was aanwezig en dat kon je van Excelsior echt totaal niet zeggen. Maar de voetbalwijsheid leert ons ook dat we gewoon die 0-2 moesten maken, anders loop je dadelijk tegen een gelijkspel aan. Daar kunnen wij uit ervaring over mee praten (Groningen en Vitesse uit). Maar in de 70e minuut kwam daar die verlossende 0-2. Een goed aangesneden vrije trap van Leemans werd verlengd door een speler van Excelsior en daar stond Seuntjens al te wachten. Dit was eindelijk zijn kans en hij kopt de bal achter Kristinsson. Keurig!

Eigenlijk was de wedstrijd gelopen op dit moment. VVV was veelvuldig aan de bal, maar deed het ook rustig aan. Van Duinen liep Damian van Bruggen in de 78e minuut van de bal, en schoot daarna listig. Unnerstall hield de bal met een mooie zweefduik uit het doel en dat was gelijk het laatste wapenfeit van de wedstrijd, om eerlijk te zijn. Na 93 minuten floot Bax af voor het einde van de partij en was de tweede uitzege van de competitie een feit!

Echt een prima overwinning met een uitblinkende Thy. Hij werkte echt heel hard en stelde zijn teamgenoten in staat om te knallen. Daarnaast blijft VVV ongeslagen in uitduels dit seizoen en werd er ook een recordje verbroken. VVV is de eerste promovendus die de eerste vier uitduels ongeslagen blijft, en dat is geen toeval. De boys zijn echt goed bezig. 12 punten uit 7 duels, dat is pas lekker vriend!

Bij de persconferentie hadden de trainers het volgende te zeggen over de wedstrijd. Mitchell van der Gaag: “Gedurende de week hebben we over VVV gesproken. Er was totaal geen sprake van onderschatting, we wisten heel goed wat voor tegenstander VVV was. We wisten precies wat ons te wachten stond. Ik heb eigenlijk vanaf minuut 1 nooit het gevoel gehad dat we goed in de wedstrijd zaten. Op alle fronten kwamen we tekort tegen dit VVV en dat is een harde constatering. VVV bleef de controle houden in deze wedstrijd en we hadden niet echt het gevoel dat we iets konden. Het is een verdiende nederlaag tegen een goede ploeg en we konden echt geen aanspraak maken op een positief resultaat vandaag.”

Maurice Steijn: “Voorafgaand aan de wedstrijd heeft Mitchell vol lof over onze ploeg gesproken en ik ook vol lof over Excelsior. Ik vind Excelsior vaardiger dan ons en er zat maar een klein verschil tussen onze ploegen. Ons doel was om Excelsior snel onder druk te zetten en niet te laten voetballen. Dat is de eerste helft goed gelukt, we hebben tot aan de keeper doorgedekt. Thy heeft echt heel goed gespeeld en veel arbeid verricht voor de ploeg. Excelsior kwam daardoor niet aan hun favoriete spel en door die druk maken wij die 0-1, die prachtig wordt afgemaakt door Leemans.
In de tweede helft was er minder druk van ons. Excelsior had meer de bal, maar werd niet gevaarlijk. De tweede helft was sowieso weinig enerverend. Ik zei tegen mijn assistenten, als we de 0-2 maken dan is de wedstrijd binnen. Daarna valt hij gelukkig. We hebben deze wedstrijd niets weggegeven. Dit is echt een prima teamprestatie en ik ben echt trots op mijn jongens na deze overwinning.”

Excelsior – VVV-Venlo 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 32. Leemans (0-1), 70. Seuntjens (0-2)
Gele kaarten: Bruins, Fortes, Koolwijk (Excelsior), Post (VVV-Venlo)
Rode kaarten: –
Toeschouwers: 4.400

Opstelling Excelsior:
Kristinsson; Massop, De Wijs, Mattheij, Karami; Koolwijk, Vermeulen (46. Van Duinen), Faik; Bruins (64. Fortes), El Azzouzi (64. Hadouir) en Caenepeel.

Opstelling VVV-Venlo:
Unnerstall; Labylle, Promes (77. Van Bruggen), Röseler, Rutten; Leemans, Post, Seuntjens; Hunte, Thy en Nwakali (61. Van Crooij).

24 Responses

 1. robbaan

  Dik en dik verdiende overwinning, VVV controleerde de gehele wedstrijd.
  Gaf niks weg en sloeg op de juiste momenten toe, de goal van Leemans weer een juweeltje.
  Prachtig…12 punten uit 7 en uit nog steeds ongeslagen, chapeau!

 2. De Koel

  Ongelooflijk hoe volwassen en gedisciplineerd VVV steeds speelt. Geen moment het gevoel gehad dat Excelsior nog een resultaat ging halen. Prachtige goal van Leemans, Seuntjens maakt z’n eerste doelpunt in de Eredivisie. Mooie aanvallen gezien waarbij de bal snel rond ging. Thy nog niet gescoord, maar wat een speler. Steeds in beweging, eerste doelpunt kwam doordat hij doorjoeg op de keeper en zo de fout afdwong. 12 punten uit 7 wedstrijden, wat een resultaat!

  1. supportertje

   Klopt, de supporters die daar waren hebben goed hun best gedaan. Maar we moeten ons toch eens achter de oren krabbelen. Denk dat de meeste bezoekers van deze site wel naar de uitwedstrijden gaan, maar het gaat juist om diegenen die niet meegaan. Dit VVV verdient een veel voller uitvak dan dat er tot nu toe is. We doen gewoon mee met de grote jongens, en VVV laat gewoon goed voetbal zien. Dus waar blijven de supporters die mee willen gaan. Snap dit niet zo. Bussen kunnen geregeld worden, je kunt met de eigen auto, er heerst een geweldige sfeer in het uitvak. In de bus kun je lekker een biertje drinken, en er word vaak naar aanleiding van de prestaties van VVV ook nog een lekker feestje gebouwd. Gaat het om de combi regeling, vind men het te ver weg. Daar kan ik mij nog iets bij voorstellen, maar we hebben nu de gelegenheid om de mannen te steunen in hun vechtlust en motivatie om er iets van te maken. En dat doen ze keer op keer, en word het dus is tijd dat men daar voor beloont word als team. Laten we nu eens zorgen dat het uitvak uit gaat puilen en we ons team ook als supporters van VVV op de kaart gaan zettten. We hebben alle reden en mogelijkheden om dit waar te maken. Doe mee en kies eens een wedstrijd uit om te gaan. Hoe meer er daar zijn, des te beter kunnen we VVV steunen om in de Eredivisie te blijven, en als het kan in het linkerrijtje.

   1. Goodie

    Ik ben het met je eens supportertje. VVV verdient zowel thuis, maar voornamelijk meer uitsupporters. Hebben met Twente, Groningen, Vitesse en Excelsior gemiddeld zo’n 170 supporters meegenomen. Zeker niet slecht, maar kan beter. Zat afgelopen weekend zelf in het buitenland en ook Heracles zal ik er helaas niet bij kunnen zijn. Ook de tijden zitten vaak niet mee. 20.45 in Rotterdam en 16.45 in Groningen bijvoorbeeld. Maar er toch moet een manier zijn om meer supporters warm te maken voor deze mooie wedstrijden?

 3. Regio

  Complimenten aan Steijn: weten dat vvv fysiek sterker is en daarom je spelers meegeven om constant de lange bal af te dwingen, waardoor je de lange bal op het middenveld steeds wint en weer kunt omschakelen.

 4. VVV 4ever

  VVV was de hele wedstrijd heer en meester en heeft een verdienstelijke/zakelijke overwinning gepakt!

  Over 2 weken PSV in de Koel…. ook dan zie ik VVV zeker niet kansloos!

 5. supportertje

  Wat een mooie avond. En wat een sfeer in het uitvak, met de meegereisde supporters. We hebben vanaf de eerste minuut gezongen en de ploeg toegejuicht. Wat heeft VVV verdient gewonnen, ze hadden niks te willen in Rotjeknor, en dat was snel duidelijk voor Excelsior. Ze hebben het wel geprobeerd, maar kwamen er eenvoudig niet uit. Snel druk van VVV naar voren leidde ook tot snel balverlies, en VVV was daardoor heer en meester. Helaas niet tot uitdrukking gebracht in het doelsaldo, maar 0-2 is prima mee te leven. Middenveld en verdediging waren ongenaakbaar. Waar gaat dit eindigen. Op de terugweg een mooi feestje gebouwd met zijn allen.

  1. Koelie

   Bier in uitvak. Geen gedoe met combi’s of wisselen. Zonder gezeik tussen thuispubliek lopen. Gewoon zoals het altijd zou moeten zijn.

   Heerlijke wedstrijd en sfeer. Volledig onder controle. Absoluut niet wat ik van tevoren had verwacht. Complimenten aan staf en team.

 6. pavisto67

  Wat een goede wedstrijd van VVV. Heel volwassen, goed verzorgd voetbal, dikke complimenten voor het team en de coaches. Ik hoop dat ze tegen PSV ook zelf proberen te voetballen i.p.v. afwachten want je ziet dat ze het kunnen.

  Nu twee weken rust om alle pijntjes weg te werken, lekker hoor met deze stand.

 7. weloveyouvenlo

  Jajaja waar gaat dit heen zeer maar dan ook zeer verdiende overwinning excelsior welgeteld 2 kansen gehad fantastisch mooie zakelijke overwinning maar die thy die werkt me toch hard een echte meerwaarde nu even welverdiende rust en over 2 weken een puntje uit het vuur tegen psv hopelijk wie weet!

  VENLO TILL I DIE

 8. Zeker wete

  Ik heb 90 minuten met veel trots gekeken naar mijn club.

  Een woord: Fantastisch!!

  Als die Thy een keer scoort dan breek ik het hele stadion af. Man wat gun ik die vent een doelpunt!!

 9. RuiverCity

  VVV speelde weer als een hecht team. Thy en Unnerstall maken dit team twee keer zo sterk. Alle kritiek op Hunte mag maar die jongen werkt zich ook het apezuur.

  Beetje ongepast om woorden als ‘stijve piemel’ en ‘om te kotsen’ in dit verslag te schrijven maar dat terzijde.

  1. supportertje

   Ben blij dat er iemand ook eens wat goeds te melden heeft over van Hunte. De hoeveelheid werk wat hij verzet over de hele linie. Zowel naar voren als met verdedigen. Veel storen en altijd druk naar voren. Ook mogen we ons in de handen knijpen met een aanvaller als Thy die pauze loos stoort voorin en daardoor onrust brengt bij de tegenstander. Respect hiervoor is wat hij verdient en ook krijgt, en net als zovelen, hoop ik dat hij een keer scoort. Dat kunnen we met zijn allen echt vieren.

 10. mats

  Wel jammer dat Nwakali niet bracht wat iedereen hoopte. Toch nog te licht voor 90 minuten?

  En hopelijk heeft Vito goed opgelet bij die lob van Clint. Ziet hij ook eens dat er andere manieren zijn dan laag en recht op de keeper af!

  Oh en damn wat is Rutten goed zeg! Echt wat een klasbak!! Mag ook wel eens gezegd worden!

 11. Rikki077

  Vroeg druk zetten en wat meer handelen naar een offensieve gedachte in het spel loont dus!
  Héél knap en doordacht gevoetbald.
  Tegen PSV binnenkort het middenveld versterken en met 2 snelle jongens voorin ??? 🙂 🙂
  Chapeau VVV

  1. chretien

   We mogen niet meer dan 11 man opstellen… Jammer, maar het is niet anders. Maar ook met 13 man zouden we het erg moeilijk krijgen tegen dit psv. Blij met alles wat ik gezien heb de laatste tijd en we zitten al op een derde van het aantal dat we nodig hebben om zeker te zijn van nog een jaartje Eredivisie. Wie had dit vooraf gedacht? Aan de kant zitten er dan ook nog enkele spelers, die ook dolgraag willen spelen. Ben benieuwd hoe het verder gaat…

Leave a Reply