VVV-Venlo wint topduel van Cambuur Leeuwarden

VVV-Venlo heeft de seizoensouverture van 2016/2017 gewonnen! In eigen huis werd degradant SC Cambuur op een 2-1 nederlaag getrakteerd en zo starten de Venlonaren de competitie met een belangrijke thuiszege. De drie punten bijven in Venlo en zijn belangrijke punten, zowel fysiek op de ranglijst als ook mentaal.

De eerste twintig minuten lag het tempo van de wedstrijd relatief hoog. De bal ging voornamelijk in de eerset minuten flink op en neer, de ploegen waren dan ook zeer aan elkaar gewaagd. VVV kreeg twee flinke kansen in deze fase van de wedstrijd. Na een kleine 5 minuten kreeg Opoku een vrije schietkans, maar die ging naast het doel van Nienhuis. Ook Torino Hunte kreeg een kans net voor de 20e minuut van de wedstrijd, maar kwam een teenlengte tekort om de voorsprong binnen te werken.

Na 20 minuten ging de spreekwoordelijke storm liggen en kwam het tempo iets lager te liggen. Net op dat moment wanneer het tempo lager kwam tempo lager kwam te liggen, wisten de gasten de eerste stoot uit te delen. Een ingestudeerde corner van Cambuur zorgde in de 26e minuut voor een nogal verassende voorsprong van de gasten. Van de Streek was de  doelpuntmaker.

Waar het uitvak uitzinnig van vreugde was en dacht dat het een gedane zaak was, dacht de rest van de Koel daar anders over. Al helemaal de spelers van VVV, want na 4 minuten wisten we de stand weer volledig recht te trekken. De beroemde halve corner (ingooi) van Rutten werd niet weggewerkt in de 16 en die kwam voor de voeten van Ralf Seuntjens. Hij keek, keek nog eens en legde bal panklaar neer voor Vito van Crooij: 1-1!

Een fantastisch gevoel van vreugde verscheen en heerste over de tribune, deze goal betekende zoveel voor iedereen in de stadion de Koel. De spelers voelde dat ook want vanaf dat moment bleef VVV met zoveel druk naar voren spelen, dat het kwestie leek van tijd voordat de 2-1 op het scorebord zou verschijnen. Desalniettemin was 1-1 de ruststand.

VVV kwam agressief en fris uit de startblokken de tweede helft en was op zoek naar die voorsprong. Waar het spel nogal stroef oogde in de tweede helft, waren het de Venlonaren die vaker elkaar wisten te vinden en eruit kwamen. Vooral via de flanken ontstonden er meer mogelijkheden en dat leverde meer en mer gevaar op.

Twee zeer goede mogelijkheden hadden tot doelpunten gepromoveerd moeten worden. Een fantastische aanval door meerdere spelers, Seuntjens die niet egoistisch was en de bal weer klaarlegde voor Vito van Crooij. Maar helaas voor Vito en voor ons, maaide hij finaal over/onder de bal en was de kans voorbij. Het dichtste bij een doelpunt, maar zijn schot raakte helaas de paal.

De vele uitbraken van de Venlonaren hadden eigenlijk al tot 2-1 of zelfs 3-1 moeten leiden, want de Venlonaren waren de veel betere partij in die tweede helft. Die verlossing kwam alsnog in de 81e minuut van de wedstrijd na een zeer gemakkelijk gegeven vrije trap, maar niemand die daarover klaagde uiteraard. Leemans – die een absolute frisse en creatieve toevoeging op het middenveld was – krulde de vrije trap langs de muur en de keeper kon de bal net toucheren en tegen de paal werken. Maar daar stond onze goalgetter als een Inzaghi van de lage landen, klaar om de bal in de rebound tegen het net werken: 2-1 voor VVV!

Cambuur probeerde het nog met een slotoffensief, maar verder dan een redelijk gevaarlijk schot van Barto kwamen de gasten niet. Aan het einde van de wedstrijd was er nog een flink opstootje en goed om te zien was dat iedereen van de Venlonaren er voor elkaar was. Een team, een strijd, een passie, een club.

Na 93 minuten was de overwinning een feit en zo konden we meteen de eerste 3 punten opschrijven voor het seizoen 2016/2017. Tevens hebben we ook een mentale mokerslag uitgedeeld aan een van onze concurrenten en dat voelt heerlijk.

Het team met nieuwe aanwinsten Leemans, Janssen, Röseler en de Fockert maakte een goede indruk. Leemans is een goede aanwinst op het middenveld en de manier waarop de defensie is neergezet, zie je dat er duidelijk meer dynamiek in de ploeg zit. Seuntjens speelde dan misschien niet sterkste wedstrijd, maar wist wel een doelpunt en een assist te noteren. We gaan nog veel plezier beleven van onze mannen dit seizoen!

Volgende week staat meteen weer een mooi affiche op het programma. In de eerste uitwedstrijd van het seizoen, spelen we gelijk de derby tegen MVV in Maastricht. Een mooie pot, waarin we al de eerste mooie stappen kunnen maken op de ranglijst, maar ook mentaal voor het vertrouwen. Op naar volgende week!

Statistieken
VVV-Venlo – SC Cambuur 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 26. Van de Streek 0-1, 30. Vito van Crooij 1-1, 82. Seuntjens 2-1.

Gele kaarten: Post, Opoku (VVV-Venlo), Peersman, Steenvoorden, Bakker (SC Cambuur).

Toeschouwers: 4422.

Scheidsrechter: Kooij.

Opstelling VVV-Venlo: De Fockert; Janssen, Promes, Röseler, Rutten; Leemans, Opoku, Post; Hunte (86. Resida), Seuntjens en Van Crooij

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis; Peersman, N’Toko, Steenvoorden, Anderson; Bakker, Van de Streek, Monteiro ; Gouriye (71. Houtkoop), Hemmen (71. Barto) en Gyasi.

44 Responses

 1. Goodie

  Eerste helft was matig, 2e helft was prima. Ik vond persoonlijk Rutten of Leemans man of the match en viel Röseler me tegen. Over de gehele wedstrijd gezien de terechte winnaar. Ik was trouwens ook wel blij met het opstootje. Het liet wat meer argressie zien dan afgelopen seizoen.

  VN was aardig gevuld. Oost was magertjes. Ondanks de vakantietijd vind ik 4400 een mooi aantal! Nu massaal naar Maastricht!

 2. Koelie

  Gave foto. Cambuur viel me regen. Bij VVV heb ik alleen mijn twijfels over de keeper. Maar goed pas eerste wedstrijd. 2e helft aardig gevoetbald. Die Koel moet voller.

 3. Louis van Gaal

  1e helft was schaakvoetbal waarbij VVV licht overwicht had en door een standaard situatie ( de aangelagen Post kan zijn man niet bijbenen ) op 0-1. Daarna snel op 1-1 en de 2e helft de veel betere ploeg. Had zomaar 4-1 kunnen eindigen. Voor mij waren Rutten, Leemans en van Crooy de sterkste. Seun weinig gezien. Ik vind de Fockert stabiel en kwam zeker niet onzeker over. Prima seizoens start. Op naar Maastricht !!

 4. venlo81

  Mooie overwinning op een concurrent.
  VVV was gewoon de betere ploeg. En daar kun je alleen maar tevreden mee zijn.
  De koel was redelijk gevuld in de vakantie periode, hopelijk gaat dit snel richting 5 à 6 duizend.

 5. john

  verdiende overwinning. ik vond Rutten en van Crooij het beste. de keeper boks regelmatig ballen weg die hij naar mijn mening gewoon kan pakken. heb nog mijn twijfels over zijn prestaties.
  dit team kan nog groeien en dus beter worden.

  voor degene die nog geen seizoenkaart hebben zou ik zeggen , NU KOPEN.

  DE KOEL moet echt vol komen dit seizoen ,je merkt als we de ploeg goed aan moedigen ze er vol voor gaan.

  op naar de volgende drie punten.

 6. supportertje

  De drie punten zijn binnen. het was duidelijk dat Cambuur kwam voor een puntje en dat was ook aan het tijdrekken te zien. Pas na de voorsprong van VVV gaven ze gas, maar te laat en te weinig. Eerste helft was onderhoudend en gelukkig kwam VVV snel terug van de achterstand, want Cambuur had niet veel kansen gehad, maar die ene ging er wel gelijk in. Tweede helft zette Cambuur iets aan en had VVV het niet gemakkelijk, maar het elftal stond goed, en langzaam kreeg VVV weer het overwicht. Halverwege ontstak VVV het heilige vuur, en zette daarmee ook de toeschouwers in beweging, die achter de ploeg gingen staan. Met uiteindelijk de verdiende voorsprong. Seun maakte een echte spitsengoal, en was daar terecht zeer blij mee, en wij als toeschouwers ook. Al met al een leuke wedstrijd, en bij een opstootje op het middenveld stond VVV als een team daar, en dat hebben we lang niet gezien. Duidelijk bleek daaruit, kom je aan een van ons, dan kom je aan ons allemaal. Chapeau!!!!

  1. Goodie

   Dat opstootje vond ik ook mooi. Normaal hadden hier 3 man van VVV gestaan, nu vloog het hele team er op. Ook het moment waar Van Crooij de bal heel langzaam terug rolde naar de ingooier van Cambuur was een koekje van eigen deeg.

 7. Meuske

  De eerste 3 punten zijn binnen voor het kampioenschap!! Was toch wel een lastige tegenstander om tegen te beginnen maar ze hebben het geflikt!! Trots op de mannen, nu al……..Forza VVV

 8. peter

  Supportershome is een drama. 3 man achter de bar en dan moet je nog lang wachten. Prijzen zijn duurder geworden en de service slecht. Misschien maar met z’n alle naar limianz of de kraal

  1. Geef het alsjeblieft het een kans. Ik bedoel we zijn een wedstrijd onderweg en er is weer iets wat niet goed is. Dan wordt er meteen een rigoureuze beslissing genomen. Die mensen die daar staan doen het voor de eerste keer en moeten ook nog even wennen aan de drukte en de hectiek. Uit mijn ervaring duurde het altijd lang voordat je wat te drinken kreeg.

 9. JasperVVV

  Prima toch! Die favorieten rol moeten we ons ook zeker niet te snel toe eigenen. Daarmee vergroot je de druk onnodig.

  Over de wedstrijd van gister: pffff cambuur wat een armoedig angshazen voetbal. 2 redelijke buitenspelers, voor de rest was ik niet echt onder de indruk. Dit vvv maakt een kwalitatief sterkere indruk. Waar ik röseler in de voorbereiding nog zo rustig vond overkomen vond ik hem gister enigzins onrustig. Hunte speelde goed. Wat is dat toch een krachtige voetballer. Als hij nog iets effectiever wordt hebben we een hele goede.

  Op naar volgende week mvv! Zijn er al wat kaarten verkocht?

 10. marcel

  prima overwinning. Toch altijd maar afwachten hoe een eerste wedstrijd die er toe doet uitpakt, zeker tegen een van de degradanten met een fiks hogere begroting. delen van de wedstrijd eerste helft zeer tactisch, mede door de spelopvatting van Cambuur. zag ergens dat ze vroeg druk wilden zetten, maar op een enkele keer dat er een beetje doorgejaagd werd, vooral zeer behoudend gespeeld. vervelend dat je dan tegen zo’n ingestelde tegenstander ook nog op achterstand komt. gelukkig zie je dat de ploeg hier niet snel van onder de indruk raakt, en gelukkigerwijs ook snel de achterstand weer goedmaakt. de tweede helft werd er nog een tandje bijgeschakeld en was er een periode waarbij er prima aanvallend gevoetbald werd. helaas zonder direkt resultaat. uiteindelijk toch een verdiende overwinning. had niet het gevoel dat cambuur voor meer dan een gelijkspel gevoetbald heeft.
  4400 man lijkt me veel (maar zullen de seizoenkaarthouders meegeteld worden toch?). Laten we hopen dat na de vakantieperiode de koel weer volstroomt, en dat de resultaten er naar zijn dat er veel extra mensen komen. (of het successupporters zijn, zal me worst wezen, die koel moet vol)
  Op naar MVV

 11. kenfen

  Díe favorietenrol díe komt vanzelf wel
  VVV kwam me gisteren met fases wat onrustig over maar dat lag natuurlijk ook aan de tegenstander die wel degelijk kwaliteit heeft Seuntjes was vrijwel onzichtbaar door het goede verdedigen van met name N Toko.Ook Opoku kwam weinig van zijn man los maar door dit verdedigend stabiel spel kwamen ze máar weinig over de middellijn Ikvond dit een erg laffe speelwijze gezien hun kwaliteiten en met deze speelwijze zal Cambuur nog veel vaker op de koffie komen VVV speelde niet hun beste spel maar aan de instellingen was niks mis Als het echt gaat draaien bij VVV dan gaan we weer hele mooie potten zien we

 12. venlo untill i die

  Nou het was al snel duidelijk Cambuur kwam voor 1 punt naar de koel eerste helft VVV wat matig 2de helft top geknokt voor elke bal.
  En fox sports zal ik nooit snappen zenden ze de graafschap Eindhoven uit in plaats van VVV Cambuur wat gewoon 2kampioenskanidate zijn maar ja verder heb ik de sammenvattingen gekeken maar echt wat is dat jong Utrecht zwak

 13. Gerardus

  De reden waarom het voetbal zo stug liep kwam niet door de tegenstander maar door van Crooy of Steijn. Van Crooy stond namelijk de hele eerste helft in de punt van de aanval, nog voor Seuntjes. Op deze manier stond er niemand aan de rechterkant waardoor alles over links moest en alles in de trechter kwam. Dit was in de tweede helft minder waardoor Rutten ook aanvallend gebruikt kon worden, in deze fases zag je gewoon dat VVV de Cambuur gewoon compleet weg speelde. Indien het veld breed wordt gemaakt is er veel meer ruimte voor te voetballen en dan kunnen we nog beter ! Hopelijk lost Steijn dit dan ook op. Overigens erg domme gele kaarten die er zijn gepakt.

  1. Ik neem aan dat dit een tactiek was van onze trainer na het bestuderen van Cambuur. N’Toko is een goede mandekker en blijft constant om Seuntjens zwerven waardoor de ruimtes klein worden. Door hem een beetje terug te laten zakken kan er wellicht ruimte ontstaan voor andere aanvallers die sneller zijn.Daarnaast stond Cambuur ook telkens heel breed door dan ook breed te gaan staan maak je het veld heel groot. Het is niet makkelijk om gelijk de eerste wedstrijd te toppen, er moet ook nog groei zijn en ik ga ervan uit dat het alleen maar beter wordt.

   1. Gerardus

    Dat snap ik maar die tactiek werkte niet echt en deze tactiek is vorig seizoen ook vaker gehanteerd. Door deze tactiek pas je je aan aan de tegenstander terwijl het gewoon andersom kon zijn getuige de periode in de tweede helft waar VVV heer en meester was en Cambuur er niet meer uitkwam. Ik denk ook dat de bedoeling was dat Leemans meer aan de rechterkant zou opduiken zodat hij met Rutten dan die flank kon bestrijken. Jammer maar we hebben gelukkig al een belangrijke wedstrijd gewonnen. Vond dit het enige minpuntje samen met Röseler, die niet bepaald in de wedstrijd zat. Denk eerlijk gezegd ook niet dat we veel van Cambuur hoeven te vrezen dit seizoen.

 14. Ben

  Röseler: Cambuur bei uns zu Hause? Immer schwierig! Blij met deze overwinning, meer dan verdiend, doch had 4-1 moeten worden. Op naar Maastricht, kan een heel mooi seizoen gaan worden. FORZA VVV!

 15. kiekoputspelke

  Na alle reacties nu mijn kant van het verhaal….

  Ik vond VVV de 1e twintig minuten juist sterk beginnen. Cambuur Leeuwarden werd diep op hun helft vast gezet en VVV won vrijwel ALLE 2e ballen waardoor ze prima in de wedstrijd zaten. Kansen leverde dit niet veel op, maar dan nóg kun je in mijn ogen goed spelen….
  Daarna zakte VVV iets in (misschien eigen tactiek omdat je het geen 90 minuten vol houdt om druk te zetten of misschien omdat Cambuur Leeuwarden sterker werd ?) en hadden we de pech dat ze in die fase meteen de 0-1 incasseerden. Grote geluk was dat VVV in die fase waarin ze toch een tikkie kregen vrijwel meteen de gelijkmaker wisten te scoren en uiteindelijk werd de 1-1 tot de rust vastgehouden.

  De 2e helft begon stroef en ik vind dat VVV daarin twinitig minuten beter speelde dan VVV. Mooi om te zien dat VVV dan in elk geval organisatorisch weer dusdanig goed staat dat er bijna geen kansen worden weggegeven. Ná deze periode greep VVV wederom de macht en toen vond ik ze weer echt sterk en goed spelen. Een VVV wat goed voetbal speelde, alle duels weer ging winnen en SAMEN voor de winst streed. Dat dit uiteindelijk nog lukte was misschien wat gelukkig maar niet onverdiend.
  Na de goal van Seuntjens was het zaak overeind te blijven en wat ik toen zag heeft me misschien nog wel het meest bekoord: iedereen knokte voor elkaar en gaf alles !! Dit gaat misschien wel de doorslag geven want voetballen kunnen ze…..maar zonder strijd, inzet en passie heb je daar niet altijd wat aan. Maar dit VVV heeft laten zien zijn mannetje te kunnen staan.

  Spelers die me positief opgevallen zijn: Roel Janssen (stevig en vól de duels aangaan) en Leemans (altijd al voor de aanname gezien hebben waar de bal heen moet).

  Verder heeft iedereen voor mij een voldoende gescoord en kan het alleen nog maar beter worden !!!

 16. jimhendrix56

  Off Topic: ik zie dat WestHam een linksback heeft aangetrokken. Nu is de weg vrij om Page te huren. Ik vind die back van Almere ook wel een goeie voor VVV Salasiwa.

 17. JasperVVV

  Spelers als josh cullen zijn te hoog gegrepen voor vvv. Heeft gister nog gespeeld tegen juventus. En de championsship waar bradford in uitkomt is een stuk hoger niveau dan onze bier competitie

  1. Goodie

   Dat Josh Cullen te hoog gegrepen is zou kunnen. Maar er mag een speler komen die het niveau aan kan. Ik had namelijk niet het idee dat Westley dat aan kon namelijk.

   Overigens speelt Bradford in de League 1. Dus of het niveau heel veel hoger is vraag ik me af.

  1. Gerardus

   Ik zie dat ook verschillende clubs interesse hebben in Havenaar. Denk dat als Havenaar verkocht wordt dat ze in Venlo ook een belletje kunnen verwachten uit Den Haag. Volgens mij was Ado in een eerder stadium toch ook geïnteresseerd in Seuntjes.

   1. marcel

    ik weet het niet. Ralf is al 28 jaar, sterk als aanspeelpunt, maar toch ook niet de snelste. Daarnaast scoort ie eigenlijk pas de laatste 2 seizoenen. telstar 18x vvv 28x. daarvoor scoort ie er in geen enkel seizoen meer dan 10. weet niet of ie altijd op zijn favoriete positie gespeeld heeft, maar er wordt toch naar gekeken.

    In het algemeen zitten er (volgens mij) enkele nadelen aan, voor de clubs in de ere waarvoor seuntjes in aanmerking komt. leeftijd vs transfersom, snelheid om ook in de wedstrijden tegen clubs te voldoen (afstand naar doel groter), waarbij je niet altijd de bovenliggende partij bent.

    Ik heb vanaf het begin gedacht dat ie eerder naar een buitenlandse club zou gaan, dan naar een club in de eredivisie.

    desalniettemin, geen diskwalificatie van Ralf, ben blij dat wij hem hebben, en dat ie bij ons aan de lopende band scoort. dus laat het maar minimaal wishfull thinking van mij zijn, dat ik persoonlijk denk dat hij niet in de eredivisie-carrousel mee gaat draaien.

  2. Zou zomaar kunnen. Maar goed een wedstrijd bezoeken zegt vrij weinig behalve dat er ooit een bericht naar buiten is gekomen dat Seuntjens in de belangstelling stond van Roda.

   Mijn vriendin heeft hem gisteren overigens nog in de stad zien lopen rond 3 uur :). Dus dan is hij snel daarheen gereden om het te bekijken.

  3. Navraag leert dat er op dit moment geen enkel concrete interesse is voor Seuntjens als voor Opoku. Ja Seuntjens was aanwezig bij de wedstrijd Roda – Heracles. Maar dit was met Hunte en een paar vrienden van Telstar om vrienden die spelen bij Heracles te bezoeken. Hierna zijn ze samen naar het Solar festival gegaan, Ook de interesse van Reading in Opoku is momenteel niet waar. Dit betekent niet dat er in de toekomst wel interesse komt van beide clubs. Op dit moment speelt er echter niks.

   1. Goodie

    Oke, duidelijk verhaal. Hopelijk blijft dat zo tot het einde van deze maand.

 18. Ben

  VVV zou in de League One boven in spelen.
  Leage One is toch meer het typisch oude Engelse hotsebots voetbal.
  Ik denk dat Engelse spelers niet zo gemakkelijk in buitenland spelen dan dat Nederlandse spelers dat zullen doen.
  Laten we maar vanuit gaan dat er niks van WHU naar VVV komt. Mocht het toch zo ver komen dan graag ander kaliber speler dan Westley. FORZA VVV!

 19. JasperVVV

  Zie seuntjens en opoku niet snel vertrekken. Maar mocht dit wel t geval zijn dan kunnen meteen alle ambities van vvv voor dit seizoen de prullenbak in. Zie niet zo 1,2,3 twee goede vervangers rondlopen…..

  1. Marco Bogers is op vakantie en dat betekent dat als er iets speelt dit meestal pas na zijn vakantie rond gemaakt wordt. Het kan altijd zijn dat er iemand komt als die speler lang gevolgd wordt en of de interesse al langer speelt. VVV kennende zal pas tegen het einde van de transferperiode nog spelers aangetrokken worden.

Leave a Reply