VVV-Venlo wint van FC Eindhoven

VVV-Venlo heeft vanavond eindelijk weer eens goede zaken gedaan. Vooral tijdens de eerste helft lieten de Venlonaren zich van haar beste kant zien. Vanaf de eerste minuut zette VVV-Venlo druk en probeerde in een hoog baltempo FC Eindhoven te verrassen. He zette van deze druk had in de 4de minuut al succes. De keeper van FC Eindhoven werd het moeilijk gemaakt, speelde de bal in de voeten van Melvin Platje, die met deze buitenkans wel raad wist, 1-0.

VVV-Venlo kreeg hiermee een steuntje in de rug. De Venlonaren waren feller dan de Eindhovenaren.
Enkele kansen leverden de felheid ook op. Een van die kansen werd na prachtig voorbereidend werk afgerond door Vito van Crooy, 2-0. De verguisde aanvaller kwam hierdoor eindelijk weer eens positief in het nieuws. Op het middenveld heerste Post en Voorn. Ze joegen constant op de bal. Eindhoven kon er weinig tegen inbrengen en leek de eerste helft te hebben verslapen. De ruststand van 2-0 was dan ook geheel verdiend in het voordeel van VVV-Venlo.

Na de rust kwam Eindhoven anders uit de kleedkamer. Blijkbaar had de trainer flink huis gehouden. Eindhoven begon veel feller en speelde hierdoor met meer dreiging naar voren. De Venlonaren kwamen onder druk te staan. Eindhoven offerde een verdediger op voor een aanvaller. Hierdoor kreeg VVV-Venlo meer en meer ruimte om te counteren. Zo kregen Vito van Crooy en Aziz Khalouta bijna niet te missen kansen. Dat het geen 3-0 werd kwam VVV-Venlo duur te staan want aan de andere kant viel geheel terecht de 2-1. Eindhoven werd sterker en sterker. VVV-Venlo moest achteruit. Het leek een kwestie van tijd dat de 2-2 zou vallen.

Op dat moment had Maurice Steijn moeten ingrijpen. Vito van Crooy liet zich terugzakken op het middenveld omdat hij er helemaal doorheen zat. Aziz Khalouta had alle energie ook verbruikt. Hierdoor kon VVV-Venlo geen gebruik maken van de enorme ruimte die er lag op de helft van de tegenstander. Een blunder van de eerste orde van de technische staf, want de druk op de Venlose verdediging nam hand over hand toe.

Jerold Promes speelde met Jeffrey Altheer, centraal achterin, een prima pot. Met een paar geweldige slidings wist Jerold Promes een zeker lijkend doelpunt te voorkomen. Met deze Promes is sowieso een van de beste Venlose spelers van dit seizoen genoemd. Wat heeft hij zich na een zwak begin in Venlo sterk ontwikkeld.

Meerdere VVV-Venlo spelers zaten er doorheen. Zo moesten Nijholt en Altheer gewisseld worden met kramp. De Eindhoven spelers bleven jagen op (minimaal) de gelijkmaker. Na 3 minuten extra speeltijd was de opluchting aan Venlose kant ontzettend groot. Spelers en technische staf vielen elkaar in de armen. De laatste strohalm van dit seizoen werd gegrepen. De achterstand in de 4de periode bedraagt nog slechts 1 punt.

Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Helmond Sport en iedereen weet hoe moeizaam VVV-Venlo tegen laagvliegers speelt. Aan de selectie de taak om nu eindelijk eens het tegendeel te bewijzen en de lijn van vanavond eens door te trekken!

Statistieken
VVV-Venlo – FC Eindhoven 2-1 (2-0)

Scoreverloop: 5. Platje (1-0); 29. Van Crooij (2-0); 59. Karg (2-1)

Gele kaart: Platje, Van Crooij (VVV-Venlo); Van Hout (FC Eindhoven)
Rode kaart:

Toeschouwers: 3.600

Scheidsrechter: Gözübüyük
Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Joppen, Promes, Altheer (82. Maksimenko) en Fleuren; Voorn, Nijholt (77. Elito) en Post; Van Crooij, Khalouta (80. Wolters) en Platje

Opstelling FC Eindhoven:
Muyters; Durwael (87. Hunte), Nieveld (46. Deschilder), N’Toko en Van Son; Van Hout, Bourdhouxe en Karg (71. Gunst); Van den Boomen, Swinnen en Sleegers

29 Responses

 1. supportertje

  Strijd, passie en inzet en samen tot het gaatje gaan voerde deze wedstrijd de boventoon. Er werd gevoetbald en er waren genoeg kansen om de score op te voeren. Helaas vergat vooral Vito dit te doen ondanks zijn mooie doelpunt. Eindelijk deed hij eens mee in het geheel met een aantal mooie acties en mooie passes. Des ondanks heeft hij nog steeds niet het niveau om de hele wedstrijd goed mee te kunnen doen. Viel wel bijna van mijn stoel toen hij aan het einde van de wedstrijd een enorme beuk uitdeelde en daarvoor terecht geel kreeg. Hij zou eens vaker zo het duel in moeten gaan. En van de mooie kansen die hij kreeg had er minimaal een in moeten zitten. Ik ben nog steeds geen fan van hem, maar alla. Verder maakte VVV een goede indruk, al miste ik de scherpte van Platje. Al met al vanavond een leuke wedstrijd gezien met veel kansen voor beide zijdes en het werd zelf spannend aan het einde. Al had VVV dit kunnen voorkomen door in de eerste helft te de 3-0 te scoren. Al met al tevreden en zelfs Steijn deed mee door eens alle wissels te gebruiken. Moet hij alleen nog iets eerder doen voordat VVV echt in de problemen komt.

 2. YowVVV

  Leuke open wedstrijd, verdiende winnaar. Alleen moet de angst niet zo regeren, als nu bij de 2-1. Moet echt weg richting de play offs, Goede collectieve prestatie! Buscombi naar Helmond, erg jammer. Nu kunnen er veel niet mee, vanwege werk en zo. Risicowedstrijd tegen de club waar het 2e team een combi VVV Helmond is, moet niet gekker worden.. Anti combi, als optie ok, maar heb nu geen optie!

 3. 5 for life

  Zou Steijn er echt 33 compititiewedstijden plus een paar beker- en oefenwedstrijden nodig gehad hebben dat als je dan zo nodig van Crooij laat spelen dat je dat dan op rechtsbuiten moet doen!!!???

 4. Goodie

  Waarom nu wel? En wat een azijnzeikers hier zeg. Ik had voor het eerst in 2 jaar niet veel zin om naar de Koel te gaan. Gewoon gegaan zoals het hoort en daar voor beloond met een leuke wedstrijd. Vito speelde redelijk, alleen mocht er wel wat meer rendement in zijn schoten zitten. Verder zag ik in een ander topic geklaag over Khalouta. Vond hem met inzet spelen en ook dat hij veel duels won.

 5. eric

  Wat een negatief gedrag en over schrijven maar niets te zeggen wat kunnen jullie altijd brazzelen.
  Ben weliswaar geen goede voetbalkenner zoals jullie je wellicht wel betitelen
  Kijk eens naar Vito, Wellicht is deze knul nog jonger dan jullie en heeft een loop vermogen van 3 paarden,voor mij sprong hij er ver uit, ook Kalouta was technisch en snel voor deze wedstrijd, Melvin Platje is heeeeeelemaal niets, zoals ik al jaren denk, een goede spits en het was top.hij schiet van alle kanten, lachwekkend gewoon, en dan Niels ook altijd de pispaal, is altijd constant niet super maar ook zeker niet slecht. Onze keep is de man in het elftal,zonder hem hadden we nooit daar gesttan waar we nu staan, jullie moeten is collectief achter de club staan en de spelers niet uitfluiten als ze iets niet goed doen.als jullie je tweede glaasje prik op hebben kunnen jullie al niet meer normaal lopen.Heb vertrouwen en laat dit blijken ook als het minder gaat..
  Het is een team en dat team hebben wij niet bij elkaar gebracht maar staf en directie en sponser.doe jij maar gewoon je werk aan de lopende band, zelfs daar maken jullie nog fouten, simpel werk bij je baas en je komt met 1400 euro thuis, als jij zo goed was , wat je verlangt van jou spelers, had je wel meer verdient dan die 1400 dan was jou baas ook trots op jou, kort samen gevat, iedereen doet zijn best waar hij voor betaald wordt !!!!, Had Vito geen doelpunt gemaakt ????, was het 1-1 geweest had je nog meer kunnen zeiken, of ga je nu zeggen dan had iemand anders er gestaan, ha ha ha lolbroeken

  1. Meuske

   Zo zo tikkeltje gefrustreerd? Wat mankeert er met jou om zo tekeer te gaan tegen alles en iedereen hier die gewoon zijn mening geeft over het vertoonde spel of geleverde prestaties. Vito is misschien ook in potentie een goede speler maar had rustig gebracht moeten worden en niet gelijk basis moeten spelen. Waarom word hij niet gewisseld als hij er geen reet van bakt? Platje is een held en maakt van niets iets en heeft altijd 100% inzet. Waarom iemand minder is bij een bepaald salaris kan ik niet begrijpen. Iedereen hier draagt VVV een warm hart toe en is betrokken bij wat er gebeurt bij de club daar ben ik van overtuigd.

   1. Gerardus

    Platje maakt juist van iets niets dit seizoen. Heeft een hele lange tijd droog gestaan en toch steeds aardige kansen gemist. In de eerste helft was hij ook niet bepaald goed, verspeelde vaak de bal door te slechte aannames en gaat nooit het duel in. Gelukkig speelde hij in de 2e helft beter en liep het ook samen met Kalouta eindelijk eens. Platje wordt hier denk ik vooral de hand boven het hoofd gehouden door zijn cultstatus. Maar zolang hij scoort zit ik er niet mee. Hetzelfde geld voor van Crooy, alleen had hij er toch een aantal meer mogen maken…

  2. supportertje

   Eric, jij doet behoorlijk denigrerend over mensen die hun mening geven en hun hart bij de club hebben liggen. Het zijn juist die mensen die misschien inderdaad aan de lopende band werken of een andere, in jouw ogen een mindere baan hebben, die wel ieder jaar een kaart aanschaffen van duur verdient geld. Zij mogen dan ook gerust passie en inzet verwachten van de spelers die op het veld staan. Dat is wel het minste dat de spelers kunnen laten zien. Naar mijn idee voel jij je ver verheven staan boven ons als trouwe voetbalsupporters van VVV. En dat blijkt wel uit hoe jij je uitspreekt over mensen, en hoe jij over deze mensen oordeelt.

   1. Geen virus gelukkig :). Hij werkt normaal altijd prima alleen gisteren weigerde hij eventjes mee te werken. Volgende keer staat het verslag weer op tijd online!

 6. mats

  Eric, kun jij effe gauw optiefen ja. Wie denk je wel niet dat je bent mafkees?! Ik ben een van die azijnzeikers hier dus als jij moet hebben kom maar op. Maar je commentaar over mensen die achter de lopende band staan of anderszins banen hebben waar ze keihard moeten werken voor 1400 euro wasr ze eventeel een huis en gezin van moeten onderhouden, schiet me echt in het verkeerde keelgat. Had jij een gouden paplepel ofzo?
  Flikker op zeg en ga hockey kijken bij fokking VHC!!

 7. marcel

  een tijdje terug zag ik iemand reageren: er wordt vaak gezegd een tekort aan inzet / passie, wat betekent dat. het wordt al snel geroepen als het slecht is. nou al je wilt zien wat de mensen daarmee vragen, dan hebben we het gister kunnen zien. de wil om te winnen. vroeg druk zetten, en hierdoor fouten van tegenstanders zelf afdwingen. vol voor elke bal de duels aangaan. niet afwachten tot ze aangenomen hebben, en van 3 meter afstand ‘safe’ de zone afschermen.

  wat krijg je dan? je spitsen staan voorin ipv op de middellijn of nog verder terug. je verovert ballen eerder dan bij het eind van een aanval van de tegenstander. doordat je de ballen daar verovert en je tegenstander dus ook met enkele mensen uit positie staat, kun je van daaruit direkt de ruimtes gebruiiken. We spelen in de juup, daar is het niveau echt niet zo hoog, dat je maar iedereen moet laten voetballen.
  gevolg is: iedereen op de tribunes ziet dat je er zelf als speler/team voor gaat, en de steun vanuit het publiek wordt ook alsmaar groter, zeker als dit aangewakkerd wordt doordat men regelmatig voor het doel van de tegenstander komt. Mooi moment was ook de 2 groepen op de tribune die SAMEN achter VVV gingen staan.
  In het slot van de wedstrijd waar VVV het moeilijk had, bleef men vol achter de ploeg staan, ook dit dwing je af door je op het veld zo te profileren. zelfs als eindhoven nog gelijk of gewonnen had, kon men onmogelijk ontreveden zijn over deze prestatie.
  de eerste goal is natuurlijk een meevallertje, maar als je alleen maar afwacht, had je dit doelpunt nooit gemaakt.
  heb zojuist nog even teruggekeken, maar ook de commentator roemde meerdere malen de instelling en inzet van VVV.
  zo is voetbal toch gewoon leuk om naar te kijken, winst of verlies. dordt heeft het vorig jaar bewezen dat dit de sleutol tot succes kan zijn.

  Al met al een leuke avond, met ook nog eens een super resultaat. samenhang op veld en tribunes. wellicht voor beide (spelers en fans), om meer van dit soort saamhorigheid ten toon te spreiden. want ondanks dat ik nog steeds vind dat die microfoons in het stadion wel erg slecht opgesteld staan, is het toch mooi om op de achtergrond bij zo’n wedstrijd onze supporters te horen.

  vwb de teamprestatie een dikke voldoende. daar willen ik toch even van crooij apart uitlichten. in de wedstrijd uit tegen sparta vond ik hem zeer sterk spelen. daarna eigenlijk zeer tegenvallend. als je dan zo’n wedstrijd speelt als gister (ook voor hem is het natuurlijk makkelijker spelen in een team dat speelt als gisteren), mag je dat ook benoemen. gewoon een sterke prestatie van die jongen.

  1. Mooi dat je Vito van Crooij even apart uitlicht! Ik vind persoonlijk dat deze jongen wat meer krediet verdient. Zeker maakt hij zijn foutjes en zeker is niet alles perfect maar die jongen toont elke week inzet, elke week knokt hij ervoor ondanks alle zooi en zeik die hij over zich heen krijgt. Wij allemaal willen dat de jeugd doorstroomt naar ons eerste elftal. Wij allemaal willen meer regiospelers dan vind ik het soms bizar en een tikkeltje overdreven om die jongen wekelijks massaal de grond in te stampen. Tuurlijk mag je kritisch zijn op een speler als hij een slechte wedstrijd speelt. Die jongen is 19 jaar en heeft zeker nog niet het fysiek en de kracht om elke week 90 minuten te spelen maar als ik hem dan gisteren zie voetballen denk ik geweldig! Speelde een erg goede wedstrijd en maakte een geweldig doelpunt die hij zelf opzette.

   1. RuiverCity

    Precies. Maar als iedereen ziet dat van Crooy het niet goed doet of het geen 90 minuten vol kan houden wie is er dan verantwoordelijk om hem in bescherming te nemen? Juist Steijn. En die laat hem verzuipen…. Je dient zo’n jongen zeker krediet en vertrouwen te geven maar niet ten koste van alles !

   2. Ben

    Lincoln, sorry hoor, maar jij leest de commentaren niet goed. Oké deze en gene noemen hem een ballerina oid, maar dat mag je als een compliment beschouwen. De meeste negatieve commentaren betreffen niet van Crooy, maar veeleer Stein, die uitgebluste van Crooy zou moeten hebben vervangen, van Crooy moeten beschermen, etc, etc. Dat is wat ik steed las. Van Crooy zal nooit een robuuste speler worden, maar ik zou zeggen, laten we voorlopig van hem genieten
    Over de wedstrijd: ik heb genoten, mooie wedstrijd, alleen, zoals vaak, wat hebben we veel kansen nodig. Het had minimaal 4-1 moeten zijn. Dus onnodig een moeilijk einde.
    Tenslotte, ik ben blij dat we bijna alleen nog moeilijke wedstrijden krijgen. FORZA VVV!

  2. sultana

   Marcel: goed stuk wat je schrijft, complimenten voor van Crooy! Speelde gisteren een puike partij, complimenten voor het hele elftal. Wat een genot om naar te kijken, heb sinds lange tijd weer genoten in de Koel. Ik hoop van harte dat ze deze lijn door kunnen trekken de komende twee wedstrijden dan maken ze een goede kans op de vierde periode. Word wel lastig met vier ploegen die mee doen in de strijd ( mocht Emmen maandag winnen bij jong Ajax ) maar onmogelijk is het zeker niet.

   En Eric ga jij lekker met je hockey vriendjes naar een of andere ballentent en daar de patser uithangen met je ballen praat! Als VVV niet goed speelt mag dat rustig benoemd worden, als je daar niet tegen kunt blijf je hier weg. Forza VVV

 8. brise continu

  Idd Mats…wat een belachelijk cpmmentaar van ôzzen Eric alias Boeksbal toch??
  p.s. wat maakte die promes ff een handsbal dan in de 2e helft…Glück muss mann haben!

  pssst…zo ff sprietse!!

 9. Real VVV

  Al jaren volg ik deze site, vooral voor de wedstrijdverslagen en de transfergeruchten. Voor een VVV-fan in het buitenland zoals ik is het de beste bron voor VVV-nieuws.

  Na jaren zonder een wedstrijd in De Koel meegemaakt te hebben, kon ik er vorig weekend in de wedstrijd tegen Jong PSV er eindelijk weer eens bij zijn. Na een hoopvol begin was het een uur lang kommer en kwel, wat ik herkende van de verslagen die ik via de internetradio van L1 moet verwerken.

  Weer terug thuis had ik het seizoen al als verloren afgeschreven totdat ik gisteren toch weer even de uitslagen checkte en er een glimlach op mijn gezicht verscheen. Een mooie overwinning op een van de beste ploegen uit de biercompetitie en de nacompetitie is weer haalbaar.
  Gezien de aardige resultaten tegen de topploegen zijn we in de nacompetitie niet helemaal kansloos.
  Wat hebben we toch een heerlijke club! De ene week is het doffe ellende en een week later is alles weer mogelijk. Waarschijnlijk zal het nooit anders worden met VVV, maar dat maakt het toch allemaal des te leuker of niet?

  Veel succes met de site en laten we er nog een mooi april- en meimaand van maken!

 10. RuiverCity

  Waar ik me over verbaas is dat FC Eindhoven al 2 seizoenen in de top staat met geen enkele bekende speler. Heel knap scoutingsapparaat dus en men weet er een team van te maken. Ze spelen aanvallend gedurfd voetbal. Vorig jaar zag je dat ook in de Koel door Excelsior. Er lopen dus genoeg goede spelers rond in den lande…. Hopelijk lukt het Steijn de rest van dit seizoen ook nog.

 11. Goodie

  Hopelijk komt o5 nu vaker bij o3 er bij staan. Er kan wel degelijk sfeer gemaakt worden, maar met losse groepjes js dat vrijwel onmogelijk. Ik vraag me ook af hoe supporters van andere tribunes vrijdag de sfeer ervaard hebben t.o.v. van andere wedstrijden?

  1. supportertje

   Dit keer kan ik niet anders zeggen dat hij dat heeft verdient. Maar ben nog steeds geen fan van hem. En inderdaad ook ik ben wel eens hard geweest over zijn optreden. Maar in deze wedstrijd heeft hij echt goed meegedaan en dat mag ook gezegd worden.

   1. supportertje

    En ik ben nog steeds gecharmeerd van die beuk die hij uitdeelde op het eind van de wedstrijd. Dat laat zien dat je er voor gaat en er voor wil vechten om te winnen.

 12. Boris

  #Goodie. Sfeer was duidelijk merkbaar. Nu nog hopen dat het aantal mensen bij jullie nog verdubbeld, dan wordt het pas echt mooi. Ik sta zelf op N5 en eerlijk is eerlijk, hier staan volgens mij de meest passieve supporters. Alleen zeiken als het kan, maar nooit eens aanmoedigen. Ik snap nog steeds niet, waarom bij het horen van “Sta op als je voor Venlo bent” niemand durft op te staan, behalve op Z. De Venlonaer blijft moeite hebben met uit zn comfort zone te treden denk ik dan maar. Wat kunnen we hier aan doen?

Leave a Reply