VVV-Venlo wint van kampioen NEC en plaatst zich voor de Play Offs

Het kan dus toch!!! Vanavond tegen kampioen NEC vocht VVV-Venlo voor haar laatste kans en hoe! Eindelijk knokte VVV vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Sanders als één team en voor elke bal. VVV-Venlo wist het spel van de Nijmegenaren te ontregelen. NEC kwam zeker in de eerste helft amper aan voetballen toe. Topscoorder Sjoerd Ars werd amper bereikt. Ars werd trouwens volledig uit de wedstrijd gespeeld door Jeffrey Altheer en Jerold Promes. Beide centrale verdedigers speelden een weergaloze partij voor de Venlonaren. VVV-Venlo bleef geduldig wachten op mogelijkheden om naar voren te trekken. Dit lukte zeker de eerste helft geregeld. Danny Post en Ramon Voorn sjouwden ouderwets over het veld en liepen in gaten die anderen lieten vallen. Daartussen probeerde Nijholt met zijn fluwelen linkerbeen de spitsen in stelling te brengen.

In de 30ste minuut was het eindelijk raak. Een prachtige voorzet van Vito van Crooy werd succesvol afgerond door topscoorder Melvin Platje, 1-0. NEC besefte niet wat er gebeurde. Een achterstand was dit seizoen nog niet vaak gebeurd. NEC had, buiten een enkel kansje, weinig in te brengen. VVV-Venlo had de touwtjes in handen en bleef zeer geconcentreerd spelen.

De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong. De tussenstand in Rotterdam tussen Sparta en de Graafschap (0-0) speelde vanzelfsprekend mee, maar de Venlose spelers kregen een hartverwarmend applaus toen ze de kleedkamers gingen opzoeken. Dit was het VVV dat de Venlose supporters graag willen zien.

Na de pauze bracht trainer Ruud Brood van de Nijmegenaren een extra, lange spits in. Hierdoor werd de druk op de Venlose verdediging flink opgevoerd. Promes en Altheer kregen echter steeds meer steun van de backs Buwalda en Fleuren die ook hun mannetjes stonden.

Toch ging het mis. Jerold Promes was een keer mee opgerukt naar de frontlinie na een hoekschop. De bal werd verspeeld waarna NEC snel counterde. De onzichtbare maar altijd loerende Sjoerd Ars zag zijn kans schoon en verschalkte Mäenpää, 1-1. Dit was geheel tegen de verhouding in.

VVV-Venlo scheen even de weg kwijt te schijn. NEC leek de overhand te krijgen op het veld. Kansjes voor NEC werden kansen, maar zoals zo vaak dit seizoen redde keeper Mäenpää op het beslissende moment. Toen kwam het moment van Niels Fleuren. Hij bleef achter een bal aanjagen aan de linkerkant. De bal kwam vervolgens aan de rechterkant voor de voeten van Randy Wolters. De flankspeler, die tot op dat moment als een van de weinige aan Venlose kant uit de toon viel, schoot in de linkerhoek . De keeper van NEC verkeek zich op het schot, 2-1.

Wederom leek VVV op rozen te zitten. Maar toen kwam het nieuws dat Sparta met enig fortuin op 1-0 was gekomen. Randy Wolters werd gewisseld voor Dylan Donkers. De normaliter rechtsback spelende Donkers moest hierdoor met zijn snelheid op de rechtsbuiten plaats gaan spelen. Dit bleek een gouden wissel te zijn. Via een counter tikte diezelfde Donkers met zijn dikke teen voorbij de Nijmeegse keeper, 3-1. De Koel ontplofte!

Om de Nijmeegse druk beter op te vangen werd Pim Balkestein ingebracht voor Melvin Platje. Hiermee zou de druk nog meer toenemen aangezien VVV met 2 spitsen ging spelen. Maar Balkestein paste zich moeiteloos  aan het niveau van Promes en Altheer aan.

Ondertussen was bekend geworden dat de Graafschap in Rotterdam de gelijkmaker had gescoord. Hiermee werd eindelijk het Venlose doel, waar men al zo lang naar hunkert, behaald. VVV-Venlo gaat komende week deelnemen aan de playoffs. Een knappe prestatie van de Venlonaren na zoveel ellende dit seizoen. Maandag is de eerste wedstrijd voor de Play Offs. Over twee wedstrijden spelen de Venlonaren tegen FC Oss. De beste uit deze wedstrijden zal doorgaan naar de volgende ronde. We beginnen met een uitwedstrijd. Meer info volgt via de website.

De supporters waardeerden het optreden van de Venlonaren met een staande ovatie.
Nu is het zaak om de lijn van hedenavond door te trekken. Als VVV-Venlo als één team blijft spelen en vooral knokken kunnen er misschien nog leuke wedstrijden volgen.

Een compliment is vanavond zeker op zijn plaats voor de gehele selectie!

Verslag van RUIVERCITY

Statistieken

VVV-Venlo – NEC Nijmegen

Scoreverloop: 32. Platje 1-0, 50. Ars 1-1, 65. Wolters 2-1, 80. Donkers 3-1

Gele kaart: Post (VVV-Venlo); Foor, Van Eijden en Daemen (NEC Nijmegen).

Toeschouwers: 4900.

Scheidsrechter: Sanders.

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Buwalda, Promes, Altheer en Fleuren; Post, Nijholt en Voorn; Wolters (76. Donkers), Platje (79. Balkestein) en Van Crooij (83. Elito).

Opstelling NEC Nijmegen:
Vanhamel (76. Bijl); Leiwakabessy (27. Disveld), Conboy, Van Eijden, Breinburg; Appiah, Diarra (46. Emilsson), Daemen; Limbombe, Ars en Foor.

18 Responses

 1. supportertje

  Mooi avondje voetbal met spanning en sensatie. Wat een afsluiter van het officiële seizoen, met een mooi toetje. Zo zie je maar dat een balletje raar kan rollen. Ze hebben het vanavond verdient met hun optreden en hun werk en vechtlust. Iedereen deed mee om er een feestje van te maken. Goed gedaan. Nu naar Oss en maar hopen dat het eens de omgekeerde wereld word daar, winnen in plaats van verliezen. Het moet kunnen, en het moet gewoon lukken.

 2. YowVVV

  Heerlijke wedstrijd, de wedstrijd van het seizoen. Wat zou het mooi zijn als deze avond de komende weken nog zou worden overtroffen. Trots op de spelers op het veld, steeds blijven knokken en niet vermoeid te krijgen! Fleuren nu definitief mister vvv! Chapeau heren, het kan nog spoken in de koel. Wensballonnen in de lucht, spelen we zo de komende week/weken wie weet, vreet het gras op en we zullen zien waar we eindigen, mocht het dan niet zo mogen zijn, dan het seizoen toch nog positief afgesloten.

 3. brise continu

  Toch knap van VVV, dat moet gezegd worden…met dank ook aan de Superboeren die hun sportieve plicht vervulden..
  zo zie je maar hoe een koe het leven van een haas zuur kan maken.

  pssst…zo ff sprietse!!

 4. mats

  Prachtige wedstrijd. Leuke resultaat mbt de plsy-offs. En ik had de toto goed hahaha

  Toch een kanttekening. Waarom kunnen ze het nu wel weer? Iedereen heeft dit jaar een pasr keer kunnen zien dat dit team dit niveau kán spelen. Ik zou het zo mooi vinden als deze passie en strijd nog 6 wedstrijden volgehouden kan worden. Op naar de eredivisie! Kan me niet schelen of we daar thuis horen of niet.

 5. Meuske

  Was ik dan te negatief ingesteld of had niemand dit gedacht? Ben blij met de geleverde prestatie maar zie het nog steeds niet gebeuren dat we de play offs overleven. Maar na gisteren kan dus alles? Is er weer HOOP? Ben gisteren niet geweest dus misschien als ik de komende wedstrijden ook thuis blijf spelen we Eredivisie. Forza VVV

 6. socrates

  Prachtig, competitie tot de laatste speeldag spannend houden, ook een kwaliteit. Was het niet Go Ahead die als zevende in de stand promotie afdwongen? Nu eerst de bende van Oss tegen die van Venlo. Prachtige pot. Ben benieuwd voor wie Willy Boessen op de tribune zit. Daarna tegen NAC. Geweldige klassieker. En Jay Driessen weet precies hoe je het Avondje NAC kan vieren. Dit ziet er goed uit. Nu knallen jongens.

 7. marcel

  na een geweldig avondje, met de nodige spanning en een oog gericht op de resultaten in rotterdam, met een euforisch gevoel naar huis gegaan…….. wat kan voetbal toch leuk zijn.
  natuurlijk moet een club als VVV de play-offs halen. of je er wat te zoeken hebt…… tuurlijk. elke duel gaat nu maar over 2 wedstrijden. alles kan. vroeger toen ze de grote clubs in de championsleague niet beschermden met het poule-systeem, gingen barca en real madrid er de eerste ronde ook wel eens uit tegen een club uit, pakweg…. witrusland of zo.
  mocht je in een duel met bijvoorbeeld nac komen, komen zij in een situatie waarbij de druk voor hun enorm is. volgens mij zelfs niet te vergelijken met een club als VVV in die situatie. clubs als VVV en exelsior of GAE weten dat zoiets kan gebeuren. een club als NAC (ondanks alle kwaliteiten die ze sinds de winterstop binnen hebben gehaald), staat in deze situatie onder een enorme druk, wellicht dat dit welleens een doorslaande negatieve factor voor dit team zou kunnen zijn.
  en dit zou waarschijnlijk wel

 8. sultana

  Na alle kritiek van mij de afgelopen weken cq maanden nu eens lof voor Fleuren en van Crooy, jongens wat heb ik genoten gisteren wat een mooie pot voetbal vooral de tweede helft! Sfeer werd beter toen de Graafschap de 1-1 scoorde in Rotterdam, superboeren heel erg bedankt hiervoor!! Van te voren nooit gedacht, had me er al bij neer gelegd dat het seizoen na gisteren afgelopen was, wat een ontlading na afloop. Maandag ben ik erbij in Oss, moet te doen zijn lijkt mij om de eerste ronde door te komen maar daarna NAC dat word lastig maar zoals Marcel al schrijft ligt de druk bij NAC, die moeten en VVV niet. Ik durf weer te dromen na gisteren maar de weg is nog lang. Ik heb al zin in maandag, hoop op een vol uitvak hebben ze verdient na de wedstrijd van gisteren. Forza VVV

 9. jason

  Ondanks een heerlijke wedstrijd vol met spanning afgelopen vrijdag blijft mijn mening over van crooy onverandert. Hij komt nog fysiek gewoon tekort om nu al in de basis te staan. Zeker in de 1e helft verloor hij bijna alle duels. Verder is vrijdag weer gebleken hoe groot de factor geluk is in het voetbal. Bij de eerste goal van vvv wordt ge bal tot tweemaal toe van richting verandert door een nec verdediger in het voordeel van vvv. Zowel bij de diepe bal als bij de voorzet. En de tweede goal hoeven we het niet over te hebben al was de vooractie van Wolters prima. Wel was de derde goal prima uitgespeeld. Ook nog effe geluk dat de graafschap nog gelijk speelt en de mooie avond is compleet en het seizoen wordt nog verlengt met minimaal 2 wedstrijden.

  Op naar naar Oss. Lang leve De Koel

Leave a Reply