69 Responses

 1. chretien

  Mooie overwinning op MVV.
  Ook mooi dat Venema weer scoort, de winnende treffer!
  Overigens hadden we bij de rust al op 3-0 of hoger moeten staan. Aan het benutten van kansen moet worden gewerkt.
  Op naar vrijdag, uit tegen Eindhoven. Altijd lastige tegenstander.
  FORZA VVV!

 2. maurice

  De beste wedstrijd in de Koel van dit seizoen, Mvv had niets the vertellen, vooral in de eerste helft. hadden zo 3 doelpunten kunnen zijn! Ik hoop dat ze dezelfde vorm en mentaliteit kunnen aanhouden, dan kunnen ze hoger gaan eindigen.Mooie doelpunten en uiteindelijk verdiend gewonnen! Richard Sedlacek ging voorop in de strijd en vond ik persoonlijk de man of the match.

 3. Goodie

  Tegen Den Bosch goed gespeeld, nu vond ik het nog beter.
  Klaasen gekozen als MOTM. Speelde goed en maakte een schitterend doelpunt. Persoonlijk vond ik Sedlacek MOTM.
  Gaat geen duel uit de weg en zit met zijn felheid overal tussen.

  Puike doek trouwens weer. Zijn zowel op als buiten het veld stappen gezet in de goede richting.

 4. VeniVidiVici

  Wat een beleving zowel op als naast het veld gisteren, bij far the beste wedstrijd sinds tijden. Mooi doek, publiek zong en schreeuwde het team naar voren. Mooiste vond ik de aanmoedigingen richting Dekker om door te spelen ondanks dat Labylle een blessure simuleerde, voorafgaand aan de 1-1, dat maakte verschil. Goed om te zien dat de vorm vastgehoeden is en zelfs gestegen is. Er leken zelfs patronen in te zitten, koppeltje Braken en Huisman, vastzetten van de tegenstander en collectief druk zetten, heerlijk! Iedereen was goed, maar Braken won elk luchtduel, Sadlecek en Klaasen heersten op middenveld. Vrijdag in Eindhoven weer steunen met zijn allen!

  1. Ievel Knievel

   Heerlijke pot. Begint op iets van een basis-11 te lijken en er lijken automatismen ingeslopen. Dat gecombineerd met wilskracht en doorzettingsvermogen. Mooi. Eens kijken of de lijn doorgezet kan worden tegen Eindhoven. Een gelijkspel zou al heel wat zijn, maar misschien zit er meer in.

 5. supportertje

  Voetbal op de zondagmiddag was alweer een tijd geleden. Maar gisteren was het zo ver, en er werd veel geregeld om er een mooie middag van te maken. Fanclub had het gezellig voor elkaar, met fijne muziek en broodjes en vooral bier. Bedankt maar weer voor alle goede zorgen. Mag toch ook eens weer gezegd worden door ons allemaal, richting de vrijwilligers en bestuur. En dan de wedstrijd, we werden echt verrast met een goed pot voetbal van VVV en MVV had weinig te willen. Goede druk naar voren door VVV, en geen eindeloos gebrei meer achterin. Men zat er fel op, en er werd goed verdedigt. Bij vlagen hele goede combinaties, en eigenlijk had het in de eerste helft gedaan moeten zijn. Vele goede kansen, maar net niet goed genoeg afgemaakt. Met als gevolg een kansje in de tweede helft voor MVV en hij lag er in. En door het oog van de naald met een bal op de paal van MVV bij het Venlose doel. Op dat moment tegen alle verhoudingen in, maar VVV heeft echt de rug gerecht en ging nog harder de strijd in. Pracht van een doelpunt van Klaasen en op jacht naar de winnende. En die kwam er ook vlak voor het einde, en wat voor een doelpunt. Snelle combinaties waardoor Venema vrij kon doorstomen naar het doel van MVV en keurig de winnende erin kegelde. De koel ontplofte, wat een feest. Prima over de streep getrokken door vechtlust, inzet en mentaliteit. En ook gewoon goed voetbal. het vieren van de overwinning samen met de spelers was geweldig met die kinderen er bij. En ook het Sweet Caroline spelen en samen zingen was wel even wat, spelers en supporters together. Goed voor de verbondenheid van ons allemaal. Prachtig einde van een geweldige dag voetbal. En voor velen ging het feestje nog even door in de stad. Ik had in ieder geval genoeg bier op, en deze wedstrijddag zal mij lang bij blijven.

  1. mats

   Mooi man!
   Ik heb toch nog wat te klagen… 😀

   Sweet Caroline?? Wtf? Als VVV een cultclub wil zijn met eigen unieke cultuur dan moet je vooral ffing Sweet Caroline gaan draaien… dan ben je gewoon de zoveelste doorsnee club hè? Jammer dit!

   1. supportertje

    Ik vond het wel lekker, vooral omdat spelers en supporters het allemaal uit volle borst mee zongen. Laat VVV dit maar vaker doen na een overwinning thuis. Maar dat is mijn mening. Ik heb geen klagers gehoord op de O tribune.

   2. supportertje

    Zag nog even wat filmpjes voorbij komen van het Sweet Caroline, zeldzaam hoe de complete O tribune dit meezong en mee deinde hierop. Hartverwarmend.

  1. Prachtig resultaat met ook nog eens een mooie pot, wat willen we nog meer!
   Wat een feit is dit seizoen is dat het elftal veerkracht toont, een heel belangrijke kwaliteit die punten oplevert.
   Eerst zelf teveel kansen laten liggen, vervolgens tegen de verhouding in op achterstand komen, de tegenstander is even kort iets sterker en vervolgens dan de wedstrijd uiteindelijk toch winnend afsluiten, dat is knap!
   Er zit dus genoeg karakter in het elftal om dit te bewerkstelligen.
   Sadlecek speelt daarin m.i. een belangrijke rol op het middenveld. Een bijtertje, is overal te vinden en kan met zijn drive het elftal op sleeptouw nemen.
   En ook weer knap van Venema dat, ondanks het feit dat hij weer niet in de basis stond, hij toch weer de winnende maakt in zo’n kort tijdsbestek!
   Eindhoven uit wordt een belangrijke pot, kijken hoe we daar voor de dag komen…

   1. En waar ik niemand over hoor hier is de 3 kampioenschappen van de jeugdelftallen. Er is hier veel kritiek geweest op de nadruk die op de jeugdopleidingen wordt gelegd en dat hoofd jeugdopleiding teveel invloed heeft op het beleid. Ik ken de in en outs allemaal niet (nee Ievel Knievel, je hoeft het niet voor de honderdste keer uit te leggen…) Er zal heus wel een kern van waarheid in zitten, maar ik hoop alleen maar dat er genoeg talent wordt opgeleid, niet voortijdig wordt weggekaapt door de grote clubs en in de toekomst in het 1e gaan spelen bij ons…

   2. roeljenssen

    over die jeugdkampioenschappen kan je een boek schrijven, maar wat ze er niet bijschrijven is dat de O18 kampioen wordt in de 4e divisie. Dit is een divisie hoger dan dat de O18 teams van bijv. SV Venray, Venlosche Boys, RKSV Wittenhorst etcetera spelen..

    Ons O23 (jong VVV) team zal a.s. zaterdag hoogstwaarschijnlijk direct degraderen, dan blijkt maar weer dat kampioenschappen op het 4e niveau niet zoveel zeggen..

    Vanuit dat niveau zullen spelers nooit en te nimmer de stap kunnen maken naar 1ste divisie, laat staan eredivisie. Uitzonderingen daar gelaten!

   3. Grad

    @roeljenssen Onzin, kwaliteit van de individuele speler is meestal bepalend, of deze kan doorstromen naar speler van niveau KKD, of Eredivisie en niet het niveau van het team waarin hij speelt. Hooguit kan het niveau van team waarin hij speelt een stagnerende factor zijn in zijn ontwikkeling.

 6. Gerardus

  Zeer terechte overwinning in een erg goede wedstrijd. Alleen zo zonde dat je het jezelf weer zo spannend maakt. Dit had gewoon 5-0 moeten worden met dit spel als je de kansen eens afmaakt. Zo zonde, maar wel eindelijk weer eens leuk voetbal gezien. Eigenlijk speelden ze precies hetzelfde als tegen Willem 2, alleen nu (net als tegen Den Bosch) met uitgespeelde kansen. Veel kansen zelfs.

  Wat is die Sedlacek toch een heerlijke kleine teringlijer, alleen maar liggen te zuigen als een gek, duels vol ingaan terwijl de tegenstander 3 koppen groter is en overal op het veld te vinden. Wat een loopvermogen heeft die jongen.

  Gek dat hier niemand het over Braken heeft, de beste man die heeft in de gehele wedstrijd geen ENKEL kopduel verloren. Alles gewoon gewonnen tegenover twee tegenstanders. Niet normaal hoeveel ballen hij vast heeft gehouden of goed heeft verlengd. Dankzij stond het team toch een stuk minder onder druk en kwam MVV er al helemaal niet uit.

  Nu vrijdag nog dat vervelend clubje uit Eindhoven er flink van langs geven met dit spel.

  1. Goodie

   Braken speelt het hele seizoen al sterk en is cruciaal voor dit VVV. Maar juist deze wedstrijd vond ik Braken minder. En dan met name hoe hij met kansen omging.

   Grote kopkans waar hij de bal slechts schamt en de keeper de bal eenvoudig kan oprapen, schieten waar hij de bal breed had moeten geven op Johansson, en niet te vergeten bij een 0-0 stand een omhaal buiten de 16 meter proberen.

   1. Gerardus

    Ben ik met je eens wat betreft die kansen, dat was ook zijn mindere puntje. Al waren het allemaal geen 100% kansen, eentje mag er wel in. Hij heeft wel meerdere wedstrijden gehad dat hij gewoon vergat te scoren en dat je daardoor niet won, zoals tegen Telstar bijvoorbeeld. Maar goed, ik vond hem in het spel echt verschrikkelijk veel bijdrage, hij verloor gewoon geen enkel duel. Iedere lange bal was een goede kaats of een overtreding voor. Dankzij hem kwam VVV ook gewoon niet meer onder druk.

    Als hij nu ook nog eens die kansen helemaal af gaat maken dan is hij echt geweldig. Alleen dan had hij natuurlijk niet heer gespeeld. Maar dat zie je ook als je naar zijn statistieken kijkt. Dan zie je dat vorig seizoen zijn meest productieve seizoen was met 11 doelpunten, alleen toen vond ik hem echt slecht en niets brengen.

   1. Gerardus

    Ik vind dat clubje op de Aalsterweg ook altijd een onsympathiek clubje met vaak een onsportieve ploeg.

  1. chretien

   Brian Smeets op linksback?
   Dat zie ik niet zitten.
   Lees: Als we een echte linksback erbij halen, dan hebben we er twee spelers bij, want dan kan Simon Janssen een linie naar voren schuiven. Als aanvallende linkshalf zie ik hem graag spelen.
   FORZA VVV!

   1. Ievel Knievel

    @Chretien

    Dat lijkt me dus een prima plan.! Wie op het middenveld zou je dan willen inwisselen voor Janssen?

 7. roermond

  Off topic.
  Naar verluidt is er veel interesse voor Giakoumakis van Celtic. Vanuit Engeland, Duitsland en Saoedi Arabië. Er wordt een transfersom van 6 miljoen genoemd. Aangezien VVV bij de verkoop een doorverkooppercentage van 15% heeft bedongen, komt dit neer op zo’n 900000 euro. Daar zouden ze toch een prima linksback voor kunnen halen, dunkt me. Prima gedaan van onze beleidsbepalers op d’n berg.

  1. VenloVVV

   De laatste weken staat het steeds beter. De organisatie op het middenveld MET Sedlacek is goed. De Boer staat op een ‘veilige’ positie en kan meer in zijn kracht spelen. Dekker is een belangrijke schakel, komt makkelijk mee op. Ik hoop dat hij niet weer een blessure heeft en dat het meevalt! Een rechts/linksback erbij deze winter zou wat mij betreft niet overbodig zijn. Voor de rest staat alles wel!

   Ik vind het knap hoe VVV de laatste weken staat te voetballen. Mooie combinaties, goed drukzetten, alles geven en mooie resultaten. Je merkt duidelijk een groei, zowel in de groep als bij de spelers. Dit is toch al lang geleden.

 8. Ievel Knievel

  Puike pot! Verandering voor mij in het geheel: Sedlacek en Johansson ten opzichten van het begin van het seizoen. Ook in wedstrijden waarin ze minder opvallen en domineren. Zij maken van dit team een geheel en daadwerkelijk 1 of 2 slagen beter.

  Vreemd dat bijv. een Johansson best lang niet in de basis stond (anders had je zowaar 3e of misschien zelfs wel 2e gestaan, who knows?).

  Een team moet kunnen groeien en er moeten niet te veel systeem- of basiswissels zijn. Vastigheid. Fijn ook dat we nu kiezen voor de beste 11 (samen) en er even geen andere belangen spelen (het moeten integreren van eigen jeugd). Jammer dat Almere wint, anders had je 5e gestaan.

  Nu weer even rust en werken aan het team en ontspannen in gezelligheid. Op naar 6 januari, klein derby’tje tegen Hellemond (die je zeker niet moet onderschatten). Dan kort achter elkaar jong-PSV en PEC ZWOLLE (maandag en vrijdag); dat wordt een test om te kijken hoe goed we nu echt zijn en hoe goed spelers herstellen in 3,5 dag. Hopen dat de lijn in 2023 wordt voortgezet.

  1. Vandaag komt er nog niemand, want de transferwindow begint pas op 3 januari.

   Die oefenwedstrijden zijn altijd leuk,. Maar ‘besloten’, dus zonder publiek, wordt tegenwoordig helaas steeds vaker de norm.

   1. chretien

    3-01-2023? Hoe zit het dan met de reeds gemelde transfers?

    Noot: ik krijg de indruk dat we (VVV) het aantrekken van een linksback niet nodig vindt.
    Ik zeg niet dat we perse moeten promoveren, maar een net niet geslaagde poging tot promotie geeft zoveel positiefs….
    FORZA VVV!

   1. Ievel Knievel

    Lekker dan, daar gaat je doelpuntenmaker en beoogd topscorer in de Keuken Kampioen Divisie.

    Nu hebben we gelukkig wel meer aanvallende opties, maar Braken deed het gewoon echt top dit seizoen. Meer dan prima speler met goede mentaliteit en goed voor het groepsproces. Helaas gaan we dan waarschijnlijk weer wisselvalliger spelen en duiken we op de ranglijst in januari en februari. Het is niet anders.

    Qua versterkingen is toch een linksback top prio. Daar kan je het verschil maken. Zeker als je Janssen 1 linie naar voren kan schuiven. Middenvelders halen, voor zover dat op de planning staat, slaat nergens op. Daar hebben we er inmiddels zo veel van……

 9. Zeker, absoluut zorgelijk dit, die enkelblessure…
  Ik denk nog steeds dat als er al een aanvulling in de selectie moet komen, dat we dan moeten denken aan een aanvaller met scorend vermogen.
  Ik zag de trainer pas bij L1, hij zette Simon Janssen in het Limburgs elftal, dus een linker verdediger heeft bij de trainer geen prioriteit denk ik…

 10. Louis van Gaal

  Hou toch eens op over een nieuwe linksback. Simon Janssen is voor KKD een prima linksback. Zonder fouten nee, kan het beter zeker, maar hij laat nu al meer zien als Fleuren in al die wedstrijden. (Die dacht en speelde alleen maar achteruit) Janssen zal verdedigend wellicht iets minder zijn maar is na een half seizoen al vaker over de middenlijn gekomen als Fleuren in z’n hele carrière. Lekker laten staan en laten doorontwikkelen mede ook gezien het feit dat Sedlacek een veel betere verdedigende middenvelder is… Liever een aanvaller die de kansen die gecreëerd worden WEL afmaakt…

  1. inut

   Stan Valckx schijnt volle bak aan het werk te zijn om iets binnen te halen voor deze positie. Voorwaarde is logischerwijs wel dat er eerst salarisruimte vrijkomt. Hopelijk Zima van de loonlijst af, kan je zeker 2 andere vvv-waardige spelers binnenslepen

 11. Oelie op zuid

  Als ik op zo een onbeschofte wijze aan de kant was gezet door Bogers, zou ik me ook nog wel twee keer bedenken om me nog erg in te spannen. Of het moet zijn dat hij de go

  1. robvvv

   Je gebruikt het nogal denigrerend woord “kloothommel”… Kun je dat nader verklaren of roep je iets uit je onderbuik ? Een beetje respect voor mensen die zich inzetten voor onze mooie club is wel op zijn plaats.

  2. Hermano

   Tsja, roeptoeteren dat is wat vele hier wel kunnen. Weinig positieve inbreng over VVV. Altijd maar op de zeiktour. Het houdt niet op, altijd blijven ze afgeven op 1 persoon. Over twee weken beginnen ze zeker weer over de trainer die dan verliest met PEC Zwolle? Hou toch op man, steun VVV, wees kritisch maar steun onze club.

   Geef ze daar op d’n Berg dan eens een keer wel het voordeel van de twijfel. VVV presteert goed, maar daar heeft die kloothommel zeker niets aan bijgedragen?

   Jarenlang heeft hij getrokken aan Willem Janssen, samen hebben ze Rick Kruys overtuigd om voor VVV te kiezen, hebben ze Marc van Hintum binnen boord weten te houden en is Stan Valckx nog altijd zeer actief.

   Tsja… je kunt blijven zeuren op die ene kloothommel…

   1. Koelie

    Kloothommel mag nu wel eens gaan opkomen voor zijn trouwe fans die weer de dupe worden van brisante besluiten van de lokale driehoek. Maar goed met de wind meewaaien is makkelijker. Anders was Luhukay nog trainer geweest en Stan nog TD.

Leave a Reply