VVV-Venlo wint van onmachtig Almere City FC

Eindelijk pakt VVV weer eens 3 punten. Maar overtuigend was het tegen laagvlieger Almere City allerminst. In een zeer matig gevuld stadion de Koel (1600 toeschouwers) begon VVV weer veel te afwachtend aan de wedstrijd. Angst leek bezit te hebben genomen van de ploeg. Na een kleine 20 minuten kwam VVV tot de eerste fatsoenlijke aanval. Maar helaas werd de kans verprutst.

Even later was het meteen raak. Na een mooie combinatie over de rechterkant rondde Melvin Platje in de 29ste minuuut als een echte spits af, 1-0. Een paar minuten later kreeg Danny Post de bal via de kluts tegen zijn hand. De bal verdween in het doel van Almere City, 2-0 derhalve. Een knappe prestatie van de Venlonaren aangezien men tot op dat moment maar drie keer voor het doel van de tegenstander waren verschenen.

Almere City mocht van de Venlonaren naar hartelust combineren maar aanvallend was Almere niet bij machte de Venlose verdediging in verlegenheid te brengen. Toch mag er een compliment worden gemaakt aan het nieuwe centrale duo van VVV. Zowel Buwalda als Maksimenko straalden rust en zelfvertrouwen uit.

Het baltempo van VVV lag de gehele wedstrijd weer veel te laag. Veel te vaak wordt de bal breed getikt in plaats van de diepte gezocht waar Melvin Platje zich constant aan bleef bieden. De Venlonaren kregen als thuisploeg veel te weinig uitgespeelde kansen.

Na een paar minuten in de tweede helft, met Selman Sevinc in de plaats van de geblesseerde Danny Post, kreeg Almere City een onterechte strafschop. De scheidsrechter zag in een duikeling een strafschop. Deze uitgelezen kans werd benut door Vincent Janssen, het werd hierdoor 2-1.
Een aantal minuten later kon VVV weer op voorsprong komen via een mooie voorzet van Guus Joppen kreeg Khalouta een niet te missen kopkans. Helaas kon hij de bal niet de goede richting geven en ging de bal rakelings langs het doel.
Na heel goed doorzetten, in de 60ste minuut, van Buwalda werd Platje door dezelfde speler de diepte in gestuurd. Heel beheerst en zoals het een echte goalgetter beaamd kwam de 3-1 op het scorebord.
Met 2 doelpunten verschil leek de wedstrijd gespeeld. Almere haalde een centrale verdediger van het veld en bracht good-old Charles Dissels in het veld. Almere ging meer en meer drukken. De Venlonaren benutte de ruimte die ontstond niet goed. In de laatste minuut kwam zelfs de 3-2 nog tot stand omdat Khalouta geen rugdekking kreeg van de verdediging. En was het nog even billen knijpen. Maar gelukkig bleef het bij deze stand en pakt VVV de 3 punten.

Al met al mag VVV-Venlo tevreden zijn met de 3 punten die vanavond zijn binnengehaald. Maar er is nog genoeg werk aan de winkel voor Maurice Steijn. Het voetbal is nog altijd niet geweldig en in fases weet VVV niet onder de druk vandaan te spelen. Het middenveld blijft van een bedenkelijk niveau. Gijzen heeft leuke momenten maar komt fysiek veel te kort. Kruijsen blijft ballen terug spelen op de keeper die hierdoor (onnodig) in de problemen komt. Niels Fleuren kreeg een paar keer de bal fortuinlijk mee waardoor hij een paar Braziliaanse acties leek te hebben maar overtuigend was het niet.
Opvallend blijft het gebrek aan druk zetten en vast zetten van de tegenstander. VVV-Venlo kan de tegenstander de wil niet opleggen.

Wellicht nog een tip voor trainer Maurice Steijn: oefen eens op ingooien. Het is werkelijk schrikbarend om te zien hoeveel balverlies VVV heeft na een eigen inworp.

Drie punten erbij. Komende dinsdag de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven. Hopelijk zet de opgaande lijn van vanavond zich voort en krijgt het team meer en meer zelfvertrouwen.
Wellicht vinden de supporters ook weer de weg terug naar stadion de Koel want het was vanavond de slechtst bezochte wedstrijd sinds jaren.

Het wedstrijdverslag is geschreven door: RUIVERCITY

Samenvatting + reactie van Maurice Steijn en Melvin Platje

Reactie Steijn bij 1Limburg.nl
VVV-trainer Maurice Steijn was uiteraard verguld met het debuut in de Koel van zijn nieuwe spits Melvin Platje: “Vrij onverwachts kwamen we op 1-0, op zo’n moment is het lekker dat je een type als Platje in je ploeg hebt, iemand die uit niks een goal kan maken. Het is jammer dat je het jezelf lastig maakt door een penalty weg te geven. Maar daarna bewijst Melvin dan weer zijn waarde.”
Bron: 1limburg.nl

Danny Post
Uitvallen Post
Aanvoerder Danny Post keerde na rust niet terug op het veld. De captain voelde zich niet lekker en bracht uit voorzorg een bezoek aan het Venlose ziekenhuis. Steijn verwacht echter dat er niks ernstigs aan de hand is en dat zijn aanvoerder dinsdag, wanneer VVV in het bekertoernooi FC Eindhoven ontvangt, er weer bij is.
Bron: 1limburg.nl

Statistieken
VVV-VENLO – ALMERE CITY FC 3-2
29. Melvin Platje 1-0, 35. Danny Post 2-0, 55. Vincent Janssen 2-1 (strafschop), 60. Melvin Platje 3-1, 90. Vincent Janssen 3-2. Scheidsrechter: Manschot. Toeschouwers: . Gele kaarten: Guus Joppen, Quin Kruijsen (beiden VVV-Venlo), Fabian Serrarens en Sander Keller (beiden Almere City FC).

Opstelling VVV-Venlo:
Wintjens; Joppen, Buwalda, Maksimenko, Fleuren; Post (46. Sevinc), Gijzen (90. Balkestein), Kruijsen; Khalouta, Platje en Wolters (85. Elito).

Opstelling Almere City FC:
Van Duin; Bouma, Keller, Toet (79. Kip), Quasten; Serrarens, Sneijder, Salasiwa; Mamedov (68. Dissels), Janssen en De Kogel.

29 Responses

 1. Meuske

  Samenvatting: PLATJE!!!!! Wat een neusje voor de goal heeft deze man, heeeeeerlijk. Die gaat nog veel scoren voor onze club als hij maar aanvoer krijgt. Helaas kunnen we hem denk ik niet lang behouden voor VVV. Dinsdag alles op Melvin en we pakken Eindhoven dat is een feit. Come on Venlo naar het stadion.

 2. Gerardus

  Ik was niet zo’n hele grote fan van Platje want ik wist niet of ie het nog kon na zij vertrek bij Volendam want sinds toen heeft ie niet echt meer wat gepresteerd maar hij speelde vandaag zeer slim en met rust aan de bal. Het middenveld was vandaag zeer onrustig in de eerste helft en kon niet eens een bal vasthouden maar wat een verschil was dat toen Sevinc erin kwam, die speelde goed. Maar de allerbeste speler van vandaag was toch wel echt Buwalda, zeer fel kort op de tegenstander en rustig aan de bal, als ie de bal had deed hij er ook steeds wat goeds mee, snelle spelopvatting en hij liep ook nog eens een paar keer goed door, vooral de derde goal hebben we aan hem te danken. Verder deed onze Niels het ook weer goed. Wolters moet eens sneller de bal over gaan spelen en eens stoppen met die kuttruckjes. Wat mij verder nog erg opviel was dat Kalouta zeer veel kopduels wint terwijl hij niet eens de grootste is. Van deze selectie mogen we wel wat van verwachten vind ik. Helaas was het wel jammer dat ze 25 minuten nodig hadden om op te starten want dat was echt niet om aan te zien, gelukkig werd het daarna wat beter. Hopelijk volgende week 2x vertrouwen tanken maar ik denk toch dat ze het vrijdag niet gaan redden.

  Forza VVV

 3. marcel

  een tamelijk juiste weergave van de wedstrijd. er moet namelijk nog zeker geen hosanna geroepen worden. tot aan de goal doet VVV eigenlijk voetballend niet mee aan de wedstrijd. Voordeel ten opzichte van voorgaande jaren is in elk geval dat de inzet er al is. Desondanks zie je de problemen die VVV heeft als een tegenstander het initiatief neemt. Veel moeite om de vrije man te vinden, en om zichzelf onder druk uit te voetballen. Met platje, echter uiterst effectief in het benutten van kansen, waarbij zijn handelingssnelheid en doelgerichtheid, zelfs meer zichtbaar was bij een actie waar hij geen doel trof. De actie waarbij hij de bal op metertje of 25/30 van goal krijgt, kort draait en direkt uithaalt, waarna de bal over het doel scheerde, was van grote klasse.
  Van grote klasse was ook het publiek op O. veelvuldig en langdurig achter de ploeg, helaas is het nog niet massaal genoeg, en blijft mijn hoop bestaan dat er achter de goal ooit weer een GEZAMELIJKE groep ACHTER onze club komt te staan.

 4. LJ

  Hou nou eens op met dat gezeur over de toeschouwersaantallen. Het waren er zeer zeker meer dan 1600. VVV heeft al 2600 seizoenskaarten verkocht. Je gaat me toch niet vertellen dat 1000 mensen gewoon thuisblijven?

  Ik snap Venlonaren ook niet. Deelnemen aan de SAR, schrijven een positief stuk over de vergadering op de site. Met name over de toeschouwers en de sfeer en dan weer negativiteit in het eerstvolgende verslag. Dat kan toch niet!

  1. marcel

   moet je omdat je in de SAR zit, een onrealistisch verhaal schrijven? je kunt moeilijk ontkennen dat Almere grotendeels het spelbeeld bepaalde. Dat kan altijd een keer, bij VVV sluit het vooral echter aan bij een langdurige reeks van dit soort wedstrijden. Desondanks zit er zeker progressie in, en valt mij vooral de wil om er voor te vechten op. Ik kan me niet onttrekken aan het feit dat Steijn hier een grote invloed op heeft (zie het direkt passeren van Yuki na zijn beschamend optreden van vorige week). Voetballend kan het dus een stuk beter, en dat geldt zeker voor deze wedstrijd. Terecht wordt er in het verslag dan ook benoemd werk aan de winkel
   Dan mag je dat volgens mij gewoon benoemen.
   naast het feit dat je in het stadion voetbalfan bent en achter je club staat, hoef je niet je ogen te sluiten voor de werkelijkheid.
   steijn zegt in zijn interview niet voor niets: vrij onverwacht komen we op voorsprong. daar geeft ie ook mee aan dat ze er in het begin niet aan te pas kwamen.
   gewoon een eerlijk verslag schrijven. het persoonlijk negatieve mag van mij achterwege blijven. als een speler echter totaal verzaakt (niets inbrengt, en telkens zijn direkte speler gewoon laat lopen) zoals Yuki bijvoorbeeld vorige week, dan mag je dat inhoudelijk echter volgens mij gewoon beschrijven.

   dus ik verwacht eerlijke verslagen, zonder naieve invloeden omdat men door een roze (of geel/zwarte) bril naar een wedstrijd kijkt.
   als je drie keer een verslag leest waarbij iedereen geweldig en fantastisch is, en jezelf de wedstrijd gezien hebt waar het niet zo is, dat slaat toch ook nergens op?

   1. sultana

    Mooi verwoord Marcel!

    Ik ben al 35 jaar VVV supporter maar als het slecht is mag dat zeker gezegd worden en als ze goed spelen idem. Sommige hier willen niets verkeerds horen of lezen over VVV onder het mom van steun je club, dat doe ik al 35 jaar maar feit blijft dat je dingen die fout gaan mag benoemen en ik niet kijk door die geel/zwarte bril!!

   2. Goed verwoord Marcel! Ik kan het niet beter. Maar wat je schrijft over het persoonlijk negatieve ben ik het ook met je eens. Het afbranden van spelers is niet iets wat wij graag doen. En daarom zijn we ook gestopt met het punten geven aan spelers. Persoonlijk wil ik het positieve benaderen maar soms kun je niet alles positief benaderen. Gisteren heeft RuiverCity het verslag geschreven en wij van Venlonaren zijn hier blij mee. We staan achter het verslag omdat het gewoon een realistisch beeld geeft van de wedstrijd.

   3. LJ

    Je moet eens lezen wat ik schrijf. Ik heb het helemaal niet over het wedstrijdverslag, maar over de toeschouwersaantallen.

  2. Hoezo LJ? Ik bedoel ik zit bij de SAR dat klopt en wij proberen met de site meer supporters aan te trekken en we zijn bezig met wat ideetjes. Nou ik schrijf een positief stuk over de SAR omdat het een positieve vergadering was. Gisteren was het ook enigszins een positieve avond doordat we winnen. Maar wij zijn onafhankelijk en ik kan wel mee doen met de cijfers van VVV. Maar die 1600 zijn de exacte aantal supporters die binnen waren dat heb ik vanuit binnen VVV te horen gekregen. Moet ik dan jullie gaan voorliegen over de aantallen? Ook prima maar ik denk dat je gewoon eerlijk moet zijn en laten zien dat er gewoon veel te weinig supporters aanwezig zijn. Het is ook niet een negatieve sneer naar VVV toe hoor. Er staat trouwens helemaal niet in dat de sfeer slecht was! Wij proberen alles positief te benaderen.

   1. LJ

    O ja Lincoln? VVV geeft het officiële toeschouwersaantal op van 4150. Dat zijn alle seizoenskaarthouders + de losse verkoop. Dat niet alle seizoenskaarthouders aanwezig waren kan ik me voorstellen. Maar 1600 is een belachelijk aantal als je kijkt naar de bezetting op alle tribunes.

   2. RuiverCity

    @LJ ….bezetting op de tribunes? Heb je wel goed rondgekeken dan? Het stadion is al heel lang niet meer zo leeg geweest als gisteravond. Echt schrikbarend…..

   3. Er zijn maar 2500 seizoenskaarthouders bij VVV en dat is inclusief de sponsoren! Als je dan nagaat dat niet alle sponsoren naar elke wedstrijd komen. En er voor deze wedstrijd niet super veel losse kaarten zijn verkocht. VVV geeft dit officiële toeschouwers aantal dat klopt. Maar zal ik je zeggen dan VVV niet de aantal gescande kaarten meerekent. Het gaat hier om alle losse kaarten en uitgenodigde en SCC houders er wordt niet het exacte aantal gegeven. Er worden nu partnerclubs uitgenodigd om naar de wedstrijd te komen. Maar als je dan ziet dat die jongetjes aan de poort hun kaarten verkopen voor 2 euro per kaart weet je al genoeg. Maar je ziet toch zelf ook dat alle tribunes leeg zijn. En nogmaals het is geen sneer naar VVV of iets om negatief te benaderen. Zoals ik al zei wij zijn zelf ook ideeën aan het bedenken om meer toeschouwers aan te trekken. Onze plannen zullen wij van de week presenteren aan VVV. Net zoals wij bij de SAR inbreng hebben gehad met een aantal ideeën. Het is toch ook voor ons ook niet goed als er weinig toeschouwers zijn. Dus ik weet niet precies wat je bedoeling nu is. Is het nu dat je denkt dat wij het te negatief benaderen of dat je vindt dat we niet objectief zijn. We kunnen wel alles overnemen wat VVV zegt maar zo werkt het niet. De 1600 hebben we te horen gekregen van binnen VVV( betrouwbare bron). Waarom denk je trouwens dat VVV in de SAR dit naar voren brengt? Zij weten op een gegeven moment ook niet meer hoe ze supporters aanspreken om naar de wedstrijd te komen. Ze zijn een beetje in paniek en ik geef ze geen ongelijk want het is gewoon een drama. Zonder supporters heeft VVV ook minder geld te besteden. En zo raak je in een neerwaartse spiraal wat zij en ook wij van Venlonaren willen voorkomen. Het mooiste zou zijn dat het stadion vol zit met mensen en dat de sfeer goed is. Dus ik snap niet precies waar je heen wilt met deze discussie.

   4. sultana

    LJ:

    Ga aub eens kijken voor een bril, met je gezever hier. Als je gisteren in de Koel bent geweest had je met eigen ogen kunnen zien dat er niet meer dan rond de1600 toeschouwers waren. Die 4150 die VVV en jij noemt zijn absolute nonsens, VVV komt telkens weer met deze aantallen en vraag me af waar ze op gebaseerd zijn? Dit was vorig seizoen al zo en dit seizoen weer, en we weten allemaal dat er ook vorig seizoen geen 4150 toeschouwers aanwezig zijn geweest. Dus VVV liegt ons gewoonweg voor!

 5. Goodie

  Niet fantastisch gespeeld, wel effectief geweest. Platje en Khalouta vulde elkaar goed aan. Wolters is meer een moment voetballer, maar heeft zijn momenten dit seizoen nog niet echt gehad. De spelers die imo door de mand vielen waren Kruijsen en Joppen. Sevinc heeft laten zien een basisplek te verdienen, speelde een prima pot. Joppen was overal een stap te laat en was de zwakste in de achterhoede. Hopelijk spreekt Steijn Joppen ook nog aan op z’n gele kaart. Hoe kun je nu als verdediger een gele kaart pakken op de achterlijn van de verdediger. Als je er fel in gaat op die plek rn als verdediger, pak dan geen gele kaart.

  1. Goodie

   De sfeer op Oost was goed, maar het kan nog veel beter. Ik zag een aantal mensen om me heen staan die vrijwel niet gezongen hebben. Met nog overtuigender spel zul je deze mensen ook wel mee krijgen. Voor het eerst merkte ik dat O3 en O5 echt samen probeerde te werken. Als het bij ons op O3 wat stiller werd en we hoorde dat O5 het lied nog zong deed O3 weer automatisch mee. Hopelijk is het zingen van 2 liederen tegelijkertijd afgelopen en zorgen we samen voor een goede sfeer.

   1. Zeker weten Goodie de sfeer zat er goed in. Vanaf minuut een met grote groep aan het zingen. Toen viel het even stil omdat spel ook minder was. Maar onze complimenten. Jullie proberen er ten minste iets van te maken. En het moet toch ergens vandaan komen. Ik zou zeggen ga zo door.

   2. marcel

    vroeger (en dat was eigenlijk tot voor enkele jaren terug, voordat groepjes zich verdeeld over het stadion gingen verplaatsen), kon iedereen ‘smaandags op werk horen dat ik weer bij VVV geweest was. Regelmatig zie je in mijn reacties, dat ik baal van hoe het momenteel gaat qua sfeer, en hoop dat men ooit weer samen één blok achter onze club vormt. Desondanks was het gisteren prima (behalve het feit dat het te verdeeld staat). en kan iedereen aan mijn stem (die weer naar de klote is) horen dat de sfeer er prima inzat.

   3. Goodie

    Ben ik met je eens. Het is nu los zand en het lijkt ook wel een beetje op haantjesgedrag. Zoals ik eerder deze week melde zijn er imo maar 2 oplossingen om de sfeer te verbeteren. De inzet moet terug bij de spelers (dit seizoen weer gezien), en de losse groepjes moeten weer één groep worden. Maar dit is niet aan mij om te beslissen, ik draag m’n steentje bij aan de sfeer tijdens de wedstrijden.

 6. venlofan

  Ik heb sinds lange tijd weer genoten van de wedstrijd, eerste gedeelte was matig, maar na de 30ste minuut ging vvv redelijk voetballen, platje is toch wel echt een held en nu al weer een publiekslieveling samen met randy.
  Na de wedstrijd met de jeugd op de foto, goed gebaar!
  Ondanks weinig toeschouwers zat de sfeer er goed in!

 7. Meuske

  Venlofan heeft gewoon gelijk met deze winst moet gewoon iedereen blij zijn en niet zo liggen te zeuren, tuurlijk was het leeg en was het bij vlagen echt slecht maar what de fuck we hebben 3 punten. Steijn heeft een goede invloed en volgens mij gaat het steeds beter en moet de goede formatie nog gevormd worden de komende weken. Ben ervan overtuigd dat als deze groep bij elkaar blijft dan gaat het wel goed komen is het niet dit seizoen dan is het wel volgend seizoen. Misschien nog 1 of 2 gerichte versterkingen dan heb ik er alle vertrouwen in met Steijn voor de groep. Forza VVV

  1. sultana

   Precies Meuske zo denk ik er ook over, Steijn fijn laten bouwen aan deze groep. Dit seizoen mogen en moeten we niet teveel verwachten, ik verwacht dat VVV na dit seizoen afscheid gaat nemen van verschillende spelers die nu ondermaats presteren. Valckx en Steijn hun gang laten gaan, met nieuwe aanwinsten volgend seizoen gaan we serieus meedoen om de titel verwacht ik.

   1. Zeker ook ik en de andere leden van Venlonaren hebben vertrouwen in Maurice Steijn. Dit is ook uitgesproken bij de SAR vergadering. Zeer vaardige en professionele trainer en heb alle vertrouwen erin dat hij iets moois kan opbouwen. We hebben dit seizoen te maken gehad met 20 doorlopende contracten. Maar eind van dit seizoen zullen er veel contracten aflopen en voor VVV de gelegenheid om door te pakken en door te selecteren. Ik weet zeker dat Stan Valckx precies weet waar hij mee bezig is. En ik denk dat we geen betere TD kunnen hebben. Dit jaar zullen we zien waar het schip strand maar er is nog helemaal niks aan de hand. We staan maar een paar punten onder de koploper en er kan vanalles gebeuren.

 8. marco5932

  tuurlijk waren er meer dan 1600 mensen. ik kan me de tijd nog herineren dat er maar 1600 mensen kwamen en geloof me als er maar 1600 zijn is het echt wat stiller en leeger op de trubune’s dat het er 4000 waren geloof ik ook weer niet , maar 1600 dat kon iedereen zien dat het er meer waren.

 9. binky

  kruissen joppen en gijzen waren zeer slecht
  wat dit vvv mist is een goede middenvelder die de bal vast kan houden en spel verdelen
  want kruisen en gijzen lopen of beter wandelen wat rond
  zet hier eens sevinc en schroyen voor in de plaats
  en joppen staat steeds lucht te dekkjen laat zijn man veel te veel lopen

Leave a Reply