VVV-Venlo wint van Telstar dankzij hattrick Braken

Eindelijk weer eens doelpunten! En eindelijk weer eens een overwinning, dat was even geleden. Het was niet allemaal top, maar uiteindelijk wist VVV-Venlo met 3-2 te winnen van Telstar. Met Sven Braken als onbetwiste man of the match.

De wedstrijd begon wat aarzelend. Het spelbeeld bestond voornamelijk uit het achterin rond tikken, waarbij zo nu en dan Brian Koglin met een crosspass de buitenspelers aanspeelde. Maar het tempo lag veel te laag. Daardoor kreeg VVV pas na een klein halfuur de eerste échte kans. Via een afvallende bal kwam Sven Braken vanuit de zestien in kansrijke positie. Koelbloedig schoot de Maastrichtenaar de bal tegen de touwen, 1-0!! Het juichen voelde bijna onwennig, de laatste keer dat VVV in De Koel scoorde was namelijk op 13 februari tegen Roda JC.
Hierna kwam VVV wat beter in de wedstrijd. Binnen een aantal minuten kwam Rayan El Azrak op en legde de bal perfect neer voor Joeri Schroijen. Wonderbaarlijk genoeg kopte de aanvaller enkele meters naast. Daar zat meer in…
Vlak voor rust zette Telstar iets meer aan. Eerst was het een heuse scrimmage, waar onder andere Kees De Boer de bal uitstekend blokte, waardoor de gelijkmaker uitbleef. En enkele ogenblikken later kreeg Telstar weer een dot van een kans. El Azrak liet zijn directe tegenstander, Jay Kruiver, helemaal vrij staan, waardoor hij vrijuit kon uithalen. Gelukkig ging de inzet rakelings langs het doel van Delano van Crooij.
En ook op slag van rust kwam VVV goed weg. Uit een corner maakte Telstar-speler Blackson overduidelijk hands, maar bleek de arbitrage het niet gezien te hebben. Het spel ging door en mocht Ozan Kökçu de bal op doel schieten. Gelukkig kon Van Crooij redden.

De eerste kans van de tweede helft was ook voor De Witte Leeuwen. Van randje zestien mocht Glynor Plet – veruit de meest dreigende speler van Telstar – uithalen. Van Crooij stond aan de grond genageld, maar gelukkig ging de inzet maar net langs het Venlose doel. Een kleine 5 minuten later was het weer tijd voor een kans voor ons cluppie. Carl Johansson (die een hele goede wedstrijd speelde) wist zowel voetballend als fysiek een aantal verdedigers uit te spelen en Schroijen aan te spelen. Hij stuurde op zijn beurt Braken weg, die feilloos en spijkerhard de bal in de verre hoek schoot: 2-0! Wat een overtuiging zat in die actie van Braken, zeg.
En hierna leek VVV in de flow te komen. Na een uur spelen zette Johansson, wederom, zijn directe tegenstander aan de kant en mocht opstomen naar de achterlijn. De Zweedse aanvaller bleef heel rustig en bereikte Braken bij de tweede paal. Van één meter afstand kon Braken zijn hattrick verzilveren. Een prima spitsengoal! Maar vooral de ontlading bij Braken was mooi om te zien. De spits werd de laatste tijd continu gepasseerd door Venema en heeft vandaag laten zien waarom hij de nummer één spits hoort te zijn. Wat een energie en dreiging brengt die jongen. En met 3-0 lijkt de buit wel binnen te zijn. Toch? Nou, VVV zou VVV niet zijn om het in de slotfase nog eventjes spannend te willen maken. In de 75e minuut kopte verdediger Aktas raak uit een corner en vijf minuten later schoot ook Plet de bal tegen de touwen. En ineens werd de stand razendsnel teruggebracht naar 3-2. Het zal toch niet…

Maar waar het even leek alsof Telstar nog de gelijkmaker ging maken, wist VVV toch stand te houden. Dankzij de hattrick van Sven Braken eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 3-2. En die spanning was eigenlijk nergens voor nodig, VVV had 75 minuten lang de wedstrijd onder controle en door één tegendoelpunt leek er iets te knappen. Het had zoveel eenvoudiger gekund, want we hebben ook nog forse kansen gekregen. Vooral Schroijen had er wel een aantal mogen maken. Het scanderen van “Joeri”, waardoor hij op ironische wijze omgedoopt is tot ‘publiekslieveling’, lijkt averechts te werken. De druk op zijn schouders werd zo groot dat hij op een gegeven moment een bal in de vijfmeter alsnog meters naast het doel van Telstar wist te krijgen. Het is tot dusver niet bepaald het seizoen van Joeri Schroijen. Maar goed, we hebben weer eens gewonnen. Hopelijk kunnen we de resterende wedstrijden net zo vrijuit spelen als vandaag, zodat we nog wat leuke wedstrijden te zien krijgen. 25 april staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan nemen we het op tegen Jong Ajax. Forza Venlo!

Wedstrijdverloop:
25′ Braken 1-0
55′ Braken 2-0
60′ Braken 3-0
75′ Aktas 3-1
80′ Plet 3-2

Gele kaarten: Van Dijck (VVV-Venlo) en Kökçu (Telstar)

Opstelling VVV-Venlo:
Van Crooij; Janssen, Koglin, Van Dijck (45′ Ngobi), Pachonik; De Boer, Van Rooijen (62′ J. Munsters), El Azrak; Johansson (72′ Roemer), Schroijen en Braken.

Opstelling Telstar:
Mounaim (70′ Doornbusch); Blackson (45′ Wolters), Overtoom (66′ Van Velzen), Aktas, Molenaar, Kruiver (66′ Zakir); Vlijter, Kökçu, Van Doorm (86′ Bensabouh); Plet en Giovanni

44 Responses

 1. Oelie op zuid

  Artikel over VVV in de Limburger. VVV wint nipt van bijna hekkensluiter Telstar. De ware minachting spreekt boekdelen. Er staan diverse ploegen lager dan Telstar , waaronder ( MVV) . Waarom schrijft die troela van de krant zou minachtend over onze club VVV. WAT UNNE KUTKRANT ZOU EEN BEPAALDE TRAINER ZEGGEN. 🤣🤣🤣

 2. Koelie

  We winnen een oefenwedstrijd van Telstar met de hakken over de sloot. Het lek is boven! Nog zeven punten tot De Graafschap, het kan nog. Haha

  Serieus: puike sfeer weer op O. Alleen de vele bezoekers met gratis kaartjes gaan door de bierdouches waarschijnlijk voorlopig niet meer terugkomen. Oeps.

 3. beek

  Het viel me niet echt mee tegen laagvlieger Telstar. VVV is opbouwend zwak. Daarom kiest men voor een verre uittrap naar één kant van het veld, waar de bal zelden door een VVV-speler kan worden gepakt. Ik vind het idioot.
  Sven Braken viel niet alleen op door zijn doelpunten, maar ook doordat hij bij een ingooi wel de bal aan kan nemen (in tegenstelling tot Venema). Johansson speelde zeer goed! En de Boer laat ook zien dat er een goede voetballer in hem schuilt.
  De verdediging doet het minder dit jaar.
  Jammer dat Roemer zich zo weinig ontwikkelt. En waar blijft Essanoussi?

 4. RuiverCity

  Ongelooflijk hoe overdreven blij sommige supporters zijn met een overwinninkje op (met alle respect) Telstar….pfft.
  Met deze selectie kom je echt never nooit niet in de top 10 van de KKD.
  Wat is het verval groot. Dat haal je echt niet zo maar in….

  Wat een blijdschap voor de supporters waarvan de kinderhand snel is gevuld na een dramatisch seizoen…..

  1. DeOtjes

   Fan zijn van een club is meer dan alleen maar juichen als het goed gaat. Het is ook je club steunen als het minder gaat. Het is ook het vieren van kleinere successen en overwinningen. Althans voor mij. Jij mag dat prima anders beleven. Je mag het ook raar vinden dat ik het anders beleef. Maar je mag me niet vertellen wat ik wel en niet mag doen en vinden (tenzij ik over bepaalde fatsoensnormen heenga)

   Ik vind het alleen maar mooi hoe men op O (maar ook op andere tribunes) probeert er een feest van te maken. En ook hoe groot de ontlading is na een overwinning. Los van of men er op de ranglijst er iets mee opschiet.

   Dat er zaken beter kunnen op en buiten het veld zal vast maar daar kan ik weinig invloed op uitoefenen en ik heb ook niet illusie dat continu erover zeiken gaat helpen. Wel kan ik langs de kant aanwezig zijn, aanmoedigen en juichen hopende dat men er op het veld energie van krijgt en ik een mooie pot voorgeschoteld krijg.

   En in de wedstrijd van gisteren zaten alle facetten. Onmacht om een aanval op te zetten, mooi uitgespeelde kansen, scrimmages voor de goal, spanning omdat men de tegenstander terug laat komen, gemiste kansen, inzet en energie. Is het genoeg voor een top 8 volgend seizoen. Nee waarschijnlijk niet.

   Maar als ik nu niet geniet ‘omdat het volgende seizoen toch niet gaat lukken’ kan ik beter niet gaan.
   Ik ga om vermaakt te worden. En dat is VVV gisteren prima gelukt.

   1. RuiverCity

    VVV kan niet leven van die paar supporters waar een hand snel van gevuld is. Het overgrote deel van de supporters en ook enkele sponsoren is zwaar teleurgesteld over het afgelopen seizoen.
    Ik hoop dat het allemaal goed komt onder Willem Janssen, maar wil het eerst zien. In het verleden zijn er te vaak beloften niet waar gemaakt.

   2. DeOtjes

    Weer dat waardeoordeel over je medesupporters. Als ze het niet zien door jouw bril dan hebben ze of geen voetbalbalverstand, of zijn de handjes te snel gevuld of is er iets anders mis met die mensen. Komt behoorlijk narcistisch over.

    Ik heb het merendeel van het stadion gisteren zien juichen en zien genieten. Ik zeg daarmee helemaal niet dat ze tevreden zijn over het seizoen. Ik weet het ook niet want ik heb het ze niet gevraagd. En ik voel me ook niet geroepen om namens hun te praten. Als ze graag hun mening willen uiten ben ik ervan overtuigd dat ze dat prima zelf kunnen.

   3. DeOtjes

    Fantastisch zwaktebod Doen alsof je iets heel anders hebt gezegd Schrijf dan waar ik je verkeerd begrepen heb. Lukt niet hè ?
    Dus kom je maar met een dooddoener om vooral maar niks te hoeven toe te geven

   4. max2005

    jij moet niet reageren op die uit de reuver, al winnen ze alle wedstrijden hij zal altijd iets vinden wat niet goed is.

   5. RuiverCity

    Ik spreek blijkbaar heel wat meer supporters en sponsoren dan DeOtjes. Mensen zijn echt ontevreden, maar als je alleen op reacties van de O-tribune afgaat, ja dan begrijp ik jouw reactie.
    Al meer dan 50 jaar een seizoenkaart. En dan durf jij iets te zeggen van supporter zijn als het niet goed gaat?!
    Narcistisch zijn supporters die alles goed praten wat er op d’n Berg gebeurt.

    Als jij blij wordt van het feit dat VVV (al veel langer) géén fatsoenlijke aanval kan opzetten, puur van geluk uitgaat als ze de bal weer eens blind naar voren trappen, en het spannend vindt als een tegenstander als Telstar terug laten komen….Dat zegt genoeg.
    Ik vraag mij dan af wat er op de training gebeurt. Tevens is het fysieke tekort in de selectie van VVV schrikbarend. Hoeveel duels zijn er dit seizoen hierdoor al verloren? KKD is knokken om elke meter en elke bal. Dat hebben we afgelopen seizoen héél erg gemist. Begrijpend lezen!

   6. DeOtjes

    Maxi Ik weet dat ik het niet zou moeten doen Maar deze persoon vind dat hij het recht heeft andere personen weg te zetten op een negatieve manier. Ik kan daar extreem slecht tegen Hij mag zeiken wat hij wil maar mij wegzetten als een of ander minder persoon omdat ik het anders beleef gaat me echt te ver

   7. supportertje

    Denk dat heel veel mensen het shit vinden hoe het nu gaat bij VVV, echter hebben ook veel mensen geen behoefte aan het constante afzeiken. Respecteer elkaar, VVV gaat er echt niet beter van voetballen als wij als supporter elkaar aanvallen. Kritiek mag gegeven worden, reactie ook. Heeft ook niets te maken met supporters die alles goed willen praten. Maar meer met acceptatie van hoe het er toe gaat. Er zijn soms mensen met heel veel commentaar, nogmaals dat mag, echter weten de meeste het nu wel, en hoeft het niet iedere keer benadrukt te worden. En bedenk als je het allemaal zo klote vind, of je nog wel supporter van VVV wil zijn, of dat het misschien beter is dat je tijdelijk een pauze neemt zodat je je niet zo hoeft te ergeren. Gun anderen wel het plezier en laat ze hun discussie voeren hier, al is het niet wat je wil horen. Ook anderen hebben het recht om hun mening weer te geven, en ook om te laten zien hoe ze tegenover VVV staan ondanks de slechte resultaten. Het word vaak als voorbeeld gebruikt, bij de een is het glas halfvol en bij een halfleeg.

 5. Oelie op zuid

  Azijnzeikerd. We staan in de top 10.🤣🤣🤣🤣. Maar dan die troela van de krant. Vvv tegen degradatiekandidaat telstar. Hoe negatief kun je het brengen. WAT EEN K.. KRANT

 6. zuid1

  Ben het helemaal met Ruivercity eens. Laatste 2 jaar zijn gewoon kut. Voor het eerst in 20 jaar een wedstrijd van VVV niet bezocht omdat ik er wel een beetje klaar mee ben. Ik hoop oprecht dat volgend seizoen beter wordt want ik heb dit seizoen echt heel weinig goeds gezien. Maar Willen Janssen wacht een zware taak.

 7. supportertje

  Er zijn weer allerlei waarde oordelen over supporters en over de spelers. Ja, het zijn niet topspelers, en ja, vele supporters zijn gewoon blij met een overwinning. En dat is ook wat DeOtjes zegt, en ik denk er ook zo over. Supporter zijn is meer dan alleen bij overwinningen feest vieren, en bij slecht spel en verval lekker lopen zeiken. Men kan rustig commentaar hebben. En de sfeer op de O tribune en op meerdere plekken in het stadion is gewoon goed, en hebben de mensen geaccepteerd dat het is wat het is.

  Maar het team heeft zich kranig geweerd, en een tomeloze inzet vertoont. Ook fysieke inzet was bovenal goed. Leverde wel blessures op, en gele kaarten, maar wat kan het schelen. Er werd gevochten op het veld, en dat deden ze samen. Ik ben gewoon blij dat de mannen weer eens een wedstrijd over de streep hebben getrokken. En zeker zal het volgend seizoen ook weer moeilijk worden, het zij zo.

  Maar ook dan zit ik er weer om mijn ploeg bij de uit en thuiswedstrijden aan te moedigen. En v.w.b. het nieuwe elan onder de supporters. Nou dat laat zich zien, ongeacht wat er gebeurt achter je ploeg blijven staan. Er even goed een feestje van maken, en samen vieren dat je gewonnen hebt. En als er verloren word, ook dan zie dat men achter de ploeg blijft staan. Dat is het nieuwe supporters elan, en die is gewoon prachtig. En wat de rest er van vind maakt mij niet veel uit.

 8. lucien1978

  Ik zal dan maar alvast de opstelling voor volgend seizoen bekend gaan maken.

  Van der Steen ( den bosch)
  Dekker Aktas ( telstar) Koglin Leliendal
  V Rooijen Janssen
  Johansson
  Mallahi ( utrecht) Braken Sleegers (eindhoven)

   1. Schroijen vind ik persoonlijk beter op de bank. Qua keeper, Eric Verstappen is transfervrij. En ook good old Niclas Heimann, die het vorig jaar bij Ulm prima deed met 7 clean sheets in 17 wedstrijden. Blijft jammer dat VVV afgelopen zomer niet Stijn van Gassel heeft gehaald in plaats van Zima.

   2. DeOtjes

    Ik vind schroijen ook beter op de bank maar goed hij staat wel nog op de loonlijst
    Verder hebben we Zima ook nog tot 2023 dus die extra keeper zie ik niet gebeuren

   1. lucien1978

    Dat klopt. Dirks had ik er idd niet bij gezet. Ik heb toch nog mijn twijfels bij hem. Hij heeft een paar goede wedstrijden gespeeld maar ook een paar mindere. Daar komt ook bij dat ik Aktas van Telstar echt een prima verdediger vind. Mocht Dirks zijn optie toch worden gelicht dan zou ik dat niet erg vinden.

    Venema en ook el Azrak heb ik wel wat vraagtekens bij. Ik denk dat Braken niet minder is dan Venema.

    El Azrak is technisch prima maar ik vind hen qua fysiek wel tekort komen. Dit vind ik bijv ook van een Essanoussi.

    Sedlacek met v Rooijen vind ik prima controlerend. Ik zou dan gaan voor Johansson voor die 2. Ondanks dat hij meer aan de flank speelt kan hij daar ook spelen.

  1. Leonardus

   lucien, waar slaat dat op. Je noemt spelers die nu bij een andere club spelen en die nog niet eens aan VVV gelinkt worden.

   Zo kan ik ook wel een lijstje maken. Maar net zoals mijn lijstje slaat dat van jou nergens op.

   1. Leonardus, het is natuurlijk prima als iemand met een lijstje komt met suggesties voor evt. versterkingen voor specifieke plekken binnen het elftal, want er moet wel wat gebeuren natuurlijk…
    Of deze spelers haalbaar zijn of evt zelf überhaupt willen is natuurlijk de vraag. Maar liever dit soort posts dan berichtjes waarin men elkaar alleen maar afkraakt lijkt mij want daaraan is op deze site geen gebrek volgens mij…
    Dus Lucien, wat mij betreft zeker mee doorgaan! En wat betreft jouw suggestie om Johansson meer centraal neer te zetten, zou kunnen., maar ik vind hem nog steeds zeer wisselvallig spelen. Dat hij potentie heeft dat lijkt me duidelijk, maar dan mag hij dat wel in meer wedstrijden laten zien!
    En op de vleugels hebben we weinig spelers die op dit moment iets brengen, dus ik snap de keuze van Luhukay wel om hem daar neer te zetten…

 9. Het aflopende contract van Van Crooy wordt (nog) niet verlengd. En ik verwacht dat dat van Zima over een week of drie zoals dat zo mooi heet ‘in goed overleg’ ontbonden wordt.

  Zijn salaris zal voor VVV te hoog zijn, en zelf zal hij geen zin hebben om nog een seizoen op de bank te gaan zitten in ze Nederlandse tweede divisie. En om eerste keeper te worden heeft hij de kwaliteiten niet, dat werd in juli bij de eerste serieuze oefenwedstrijd (1-4 verlies tegen Helmond Sport) al meteen duidelijk.

 10. mausovenlo

  Blijf allemaal achter je club staan, in goede en slechte tijden. De support is geweldig, de weg omhoog wordt vanzelf weer ingezet!
  Het kan volgend seizoen alleen maar mee vallen.

  1. Nou mannen, iedereen is hier weer vooral met elkaar bezig, zonde van alle energie lijkt mij…
   Laten we toch vooral al terugkijken op dit seizoen en dan mag je wat mij betreft toch gewoon stellen dat dat mislukt is.
   De nacompetitie hadden we zeker kunnen en moeten halen omdat De Graafschap bijna geen punten meer pakt en Almere ook de 4e periode lijkt mis te lopen.
   Dus hebben we het totaal aan onszelf te wijten, wat een teleurstelling is dat…
   Natuurlijk is zo’n overwinning tegen Telstar oke, maar wat levert het op?
   Braken scoorde 3 prima doelpunten, maar gaf dit seizoen ook te vaak niet thuis, terwijl het toch een prima spits voor ons zou moeten zijn.
   Maar heeft hij dit seizoen nou zoveel fatsoenlijke ballen gehad vanaf de vleugels? Nee dus…
   Johansson liet nu zien wat Braken voor ons kan betekenen als er wel bruikbare ballen komen vanaf de vleugel, maar ook hij had wat meer mogen laten zien dit seizoen.
   Maar laten we niet vergeten dat dit Telstar was, en geen Emmen.
   Want de wedstrijden tegen b.v. Emmen, Den Bosch en ADO waren natuurlijk een drama!
   Hier hebben we het echt laten liggen.
   Iedereen (staf, spelers) moet eens goed in de spiegel kijken, en met zichzelf afspreken dat het komend seizoen echt anders en beter moet!
   Aan de supporters kan het niet liggen, want die steunen in het stadion het elftal nog steeds door dik en dun ondanks de zeer matige resultaten, waarvoor hulde!
   En sommige mensen hier lijkt het niet zoveel uit te maken of er wel of geen resultaat gehaald wordt, nou mij wel, ik was des duivels toen er zo met de pet naar gegooid werd door de spelers en ik niks snapte van tactiek dan wel spelopvatting…
   Maar ik respecteer over het algemeen ieders mening en beleving hier natuurlijk!

 11. supportertje

  Eens met jouw commentaar, en het gaat mij echt wel aan het hart dat de resultaten zo pover zijn. Ik zie ze ook liever bovenaan meedraaien, of ED spelen. Echter de reële is de huidige situatie. Ik beleef plezier aan voetbal, nu iets minder omdat het niet meezit. Maar weiger om er negatief door te worden. Er zijn mooie zaken die gebeuren langs de lijn, supporters onderling, de positiviteit die er af blijft spatten. Veel zaken moeten anders bij VVV, helemaal eens met mensen die dit ook beamen. Maar VVV zit in het hart, en dat gaat niet veranderen, ook niet als de resultaten zwaar tegenvallen. Dan juist moeten we als supporters er achter blijven staan. Want dat is echt nodig.

Leave a Reply