VVV-Venlo wint verdiend met 2-1 van Feyenoord

VVV-Venlo heeft het trainingskamp in Den Haag goed afgesloten met een overwinning op topclub Feyenoord. Afgelopen middag stond in Halsteren de vijfde oefenwedstrijd op het programma en daarmee de eerste tegen een profclub. Waar iedereen dacht dat Feyenoord over VVV heen ging walsen, verrasten de Venlonaren met goed voetbal.

Feyenoord begon met hun sterkste opstelling, zo stonden onder andere Kuijt, Kazim, El Ahmadi, Kongolo, Toornstra en nieuweling Veijnovic in de basis.  Ook VVV-Venlo begon met de sterkst mogelijke opstelling, waaronder de langer geblesseerde Opoku en Buwalda. De Venlonaren startten fris en fruitig aan de aftrap en waren niet bang voor Feyenoord. De bal ging makkelijk rond en de Venlonaren kwamen nauwelijks in de problemen. De eerste kansen waren zelfs voor VVV, maar helaas stond het vizier nog niet op scherp.

Na ongeveer 16 minuten werd VVV wederom gevaarlijk door een goede loopactie van Vito van Crooij. De aanvaller werd gelapt op de rand van het 16 meter gebied, de scheidsrechter floot terecht voor een vrije trap. Vrije trappen specialist Gianluca Nijholt schoot hard op doel maar doelman Kenneth Vermeer kon de bal nog pareren. De goed spelende Resida was zeer attent en kopte in de rebound precies de bal over Vermeer heen. Een zeer verrassende ontwikkeling in de wedstrijd die de ruim 3000 Feyenoord supporters niet hadden zien aankomen.

Direct na de aftrap ging het echter mis voor VVV-Venlo. Na goed werk van publiekslieveling Dirk Kuijt kwam de bal via de rechterflank bij Karsdorp terecht. Met een goed afgemeten voorzet bediende hij Toornstra die de bal makkelijk binnen kon lopen. Ondanks de gelijkmaker was Feyenoord niet bij machte om de wedstrijd te domineren. Uitblinker van de middag, Resida, zette VVV-Venlo vlak voor rust op een verdiende voorsprong. Wederom kwam de bal via de rechterflank voor de voeten van “Lea” die hem geweldig binnenschoot. Hierdoor eindigde de eerste helft in een 2-1 voorsprong voor VVV-Venlo.

Met een terechte voorsprong begon VVV-Venlo aan de tweede helft. Feyenoord had iets meer het overwicht en probeerde snel de gelijkmaker te maken. Maar de Feyenoorders kwamen niet verder dan het 16 meter gebied en waren nauwelijks gevaarlijk. Dit waren echt de verdiensten van VVV-Venlo, dat een erg goede partij speelden. VVV had zelfs nog een aantal kansen om de voorsprong uit te breiden, maar helaas voor de Venlonaren waren Resida en van Crooij wat ongelukkig in de afronding. De laatst genoemde aanvaller had vlak voor tijd nog een reuze kans om de 3-1 te maken. Met een snelle uitbraak en een goed schot op doel was keeper Warner Hahn geklopt. Helaas voor van Crooij stond de defensie van Feyenoord goed op te letten en werd de bal van de lijn gehaald.

In de slotfase van de wedstrijd probeerde VVV op balbezit te voetballen en de winst binnen te slepen. Dit lukte ook waardoor de ploeg van Maurice Steijn nog steeds ongeslagen is in de voorbereiding. De Venlonaren kregen deze oefencampagne pas 1 doelpunt tegen en wist al 19 keer te scoren. Waar wij een aantal keer kritisch waren op de ploeg in de voorbereiding, zijn we vandaag positief verrast van het kunnen van deze ploeg.

Iedere speler ging vol voor de winst en door goed voetbal werd grootmacht Feyenoord uitgeschakeld. We missen nog altijd een echte spits voorin, al speelde van Crooij een zeer goede wedstrijd. De Rotterdamse defensie had het lastig met het snelle draaien en kappen van de aanvaller. Testspeler Metaj speelde 85 minuten lang mee. We verwachten dat er aankomende week meer nieuws komt over de linksback.

Vol vertrouwen kijken wij vooruit naar de volgende twee oefenwedstrijden tegen Lommel United en PEC Zwolle. Op zaterdag 25 juli speelt VVV-Venlo in Belgie de volgende oefenwedstrijd tegen Tweedeklasser Lommel United.

Samenvatting


Statistieken

VVV-Venlo – Feyenoord 2-1 (2-1)

Scoreverloop: 17. Resida (1-0); 18. Toornstra (1-1); 31. Resida (2-1)

Scheidsrechter: Van den Heuvel

Toeschouwers: 3.000

Opstelling VVV-Venlo: Deckers; Rutten, Buwalda, (46. Kruijsen) Promes en Metaj (84. Fleuren); Post, Opoku (46. Sevinc) en Nijholt; Resida (78. Resida), Van Crooij en Simmons (65. Donkers)

25 Responses

 1. Venlooow

  Het is natuurlijk een oefenwedstrijd, maar zeker een goed resultaat. Toch hoop ik snel nog op een spits. Zou er nog een buitenspeler komen? Van de contacten met BMG hoor je ook niets.

 2. Dond

  Goede uitslag. Mooi positief verslag. Erg fijn om te lezen.
  Metaj “verwachten volgende week meer nieuws over hem” – Hoe deed hij het?
  Hopelijk kunnen we nu dan ook snel een spits verwelkomen.

  1. Het hele elftal speelde een goede wedstrijd 🙂 dus Metaj speelde ook prima. Maar hij valt niet op maar ook niet tegen. Als ik eerlijk ben denk ik niet dat hij veel verschilt met Niels Fleuren qua spel. Misschien iets aanvallender. Denk dat de trainer een goed beeld heeft over zijn kwaliteiten en dat hij snel beslist of hij mag blijven of dat hij een andere club moet gaan zoeken. En dank voor het compliment 🙂

 3. spits

  Dit is het eerste wapenfeit van dit seizoen.
  Er komen er nog veel meer nu nog Seuntjens binnen halen.
  En Lincoln die actie van jou moet nu snel resultaten gaan boeken. Er moet een actie komen die voor VVV een heel hoop geld oplevert.

 4. Dond

  Nec heeft Marco Ospitalieri afgetest.
  Heeft wel een goede indruk achter gelaten, maar bieden hem geen contract aan.

  Middenvelder / verdediger (linksback) mocht Metaj het niet gaan worden is dit misschien nog een optie.

   1. Dond

    Helemaal mee eens.
    Evt Metaj – Linksback / mocht hij het niet worden kan vvv misschien nog kijken naar Ospitalieri.
    Evt Seuntjens – Spits / als er niet snel duidelijkheid komt graag verder kijken.
    Korte? Kan als spits maar ook zeker als buitenspeler. Of een huurling van BMG – Buitenspeler

    Dan zou ik ook nog graag Guvenç zien komen.
    Een speler die op diverse posities uit de voeten kan. Dus een speler met veel mogelijkheden.

   2. Goodie

    Nog een speler die misschien wel is interessant kan zijn:
    Seku Conneh: 19 jaar, momenteel transfervrij, afgelopen jaar bij Fortuna toch 12 goals in 2638 minuten gemaakt. Deze speler kan in de spitspositie en rechtsbuiten spelen en hij is 1,88 meter lang. Dus dit kan ook een aanspeelpunt zijn. Het belangrijkste is dat hij slechts 19 jaar is, en er zeker nog rek inzit.

   3. Seku Conneh vond ik vorig seizoen ook sterk spelen een aantal wedstrijden en dat bekroonde hij met een aantal doelpunten. Jong, sterk en potentie maar is de vraag of hij goed genoeg is voor VVV. Als ik VVV was zou ik sowieso kijken of er een mogelijkheid is.

   4. Goodie

    9 van de 30 competitiedoelpunten gescoord voor Fortuna afgelopen seizoen. Ik denk dat dit inderdaad wel is een serieuze optie kan zijn. Misschien is testen?

 5. pierre

  De informatie van VVV naar haar achterban is zeer summier. Dit VVV kan mij, ondanks de overwinning op Feijenoord nog niet echt overtuigen. De focus moet echt liggen op een spits en linksbuiten die meerwaarde hebben voor dit elftal.
  De jongens die er nu staan zijn prima krachten als aanvulling van de selectie. Ook de afgelopen week is er weinig informatie geweest over het trainingskamp in de Regio Den Haag. De plaatselijke nieuwsbladen schreven meer over de Venlose ploeg dan de VVV website. Pim Balkenstein is op proef in Cyprus geweest, maar er is zelfs geen reactie geweest dat hij inmiddels weer terug is. Ook over Voorn hoor je helemaal niets meer. Supporters willen nieuws horen over hun ploeg. al hoeven ze echt niet het achterste van hun tong laten zien.

  1. Ben

   100% mee eens. Jammer, heel jammer, blijkbaar begrijpen ze bij VVV niet dat ze met deze vreselijk arrogante houding fans van zich vervreemden, als ze deze niet zelfs geheel verliezen, terwijl je met goede communicatie naar buiten fans naar zich toe kunnen trekken. Heb ze überhaupt iemand die met de “buitenwereld” communiceert? FORZA VVV!

   1. Gerardus

    Op Facebook stonden volgens mij wel de hele week een aantal foto´s van het trainingskamp en wat ze gedaan hadden. Ik denk ook niet dat het nodig is om daar steeds wat over te schrijven en iedere scheet naar buiten te brengen. Ik vind dit meer zeiken om te zeiken.

 6. Goodie

  Ik weet niet of dit gebeurt is of dat het op de planning staat, maar is het geen idee als spelers Scc houders die nog niet verlengd hebben bellen of ze willen gaan verlengen? Dit gebeurt bij diverse clubs dacht ik.

 7. Pierre, ook ik ben het hier niet mee eens. Afgelopen week heeft VVV bijna dagelijks foto’s en informatie over de trainingsweek gegeven via Facebook en Twitter. Ook over dat Balkestein terug is gekeerd en dat Fleuren een keelontsteking heeft gehad, de scooterrace, tennismiddag, voetvolley toernooi en noem het allemaal maar op. Wat betreft Voorn heeft VVV dit nooit bevestigd. Het heeft in DDL gestaan maar VVV heeft later tegen ons gezegd dat Voorn niet in beeld is bij VVV. De clubwebsite van VVV heeft niet de functie om al deze info plus nieuws over eventuele spelers te publiceren. Ik geef je een voorbeeld; Labylle was zo goed als rond maar ging toch niet door. Dan sta je behoorlijk voor lul als club als deze dingen gebeuren. Nieuws komt vaak via DDL of via ons naar buiten.

 8. marcel

  leuk en aardig die uitslag, maar net zoveel zeggend als een 0-3 tegen wittenhorst. het gaat nergens om, leuk voor het ritme, maar nietszeggend over het komend seizoen. Over 3 weken gaat het beginnen. en wat er dan gepresteerd wordt, telt. Als het om de knikkers gaat, krijgt men pas echte weerstand, en ook dan kan men pas een oordeel vellen.
  desondanks, een leuk resultaat.

  1. Ik snap je maar denk dat een overwinning op Feyenoord ondanks dat het in de voorbereiding is, wel een stuk meer vertrouwen geeft dan een magere overwinning op Wittenhorst. Het zegt niks natuurlijk en je wint er niks mee maar het geeft deze groep wel een boost. Als de ploeg het goed doet mag dat weleens gezegd worden. Laten we hopen dat deze lijn wordt doorgetrokken.

 9. YowVVV

  Goed voor het vertrouwen! Uiteraard blijven de versterkingen vereist om bovenin mee te draaien. Bel-avond scc moeten we of vvv gewoon doen na het resultaat van gisteren. Deelactie op Facebook is mogelijk ook wat, aanbrengpremie sjaal etc ofzo.

  1. Koelie

   Enige wat mensen echt over de streep trekt zijn versterkingen en resultaten in de eerste periode. Zonder spits en met maar 1 ervaren buitenspeler de competitie in kan echt niet wil je nog een rol van betekenis gaan spelen. Daarentegen is het budget ook maar 3 miljoen, de laagste begroting in 10 jaar.
   En laat die Ospitalieri hopelijk zitten en al die andere eerstedivisie wisselspelers die hier worden genoemd. Dan maar geen volle bank.

 10. Meuske

  Ben ik even een weekendje weg moet ik op het vakantie adres horen dat mijn VVV Feyenoord even aan de kant heeft gezet. Ik snap niet dat mensen op deze site (supporters) hier nog negatief op kunnen reageren. Dit is toch gewoon een prestatie waar je trots op mag zijn. Deze jongens flikken het toch maar even en daarvoor mag je best een beetje waardering uitspreken. Ik zeg Venlo aan de seizoenskaart want dit word ondanks een nog niet complete selectie een goed jaar waar je bij wil zijn. Forza VVV os Clubke

Leave a Reply