VVV-Venlo wint vrij eenvoudig van Fortuna Sittard

VVV-Venlo heeft vanavond met ruime cijfers gewonnen van provinciegenoot Fortuna Sittard.

Het eerste kwartier zag het er niet naar uit dat deze wedstrijd overtuigend zou worden gewonnen. Fortuna oogde heel fris en gretig in de beginfase. De eerste kansen waren dan ook voor Sittardenaren. Toch kwam VVV op voorsprong. Na geweldig doorzetten van Dekker, die een sterke wedstrijd speelde, aan de achterlijn, kreeg hij de bal nog voor. Daar stond Ralf Seuntjens tussen twee verdedigers in maar toch wist hij de bal met het hoofd binnen te knikken. Lang mocht VVV niet genieten van deze voorsprong. Een domme overtreding van Promes bezorgde Fortuna een vrije trap. Deze werd met een boogbal in de verre hoek geschoten. Keeper Van Crooy stonde erbij en keek er naar. Deze 1-1 leek Fortuna weer vleugels te geven. Maar een slimme terug getrokken bal van Leemans werd heel slim ingeschoten door Vito van Crooy. De 2-1 leek een bevrijding voor de Venlonaren. Van Crooy had blijkbaar geen last meer van zijn blessure en speelde een goede wedstrijd op het middenveld. Hij had deze wedstrijd Moreno Rutten achter zich als verdedigende middenvelder. Hij speelde een ijzersterke wedstrijd. Eerst op het middenveld en later als linksback.

Na de 2-1 drukte VVV door. Vito van Crooij werd op de rand van het strafschopgebied aangespeeld maar van achter neergehaald. Dit betekende de tweede gele kaart voor de Fortuna verdediger. Fortuna moest met 10 man verder. De vrije trap werd helaas niet benut. Toch kwam net voor rust nog de 3-1 op het scorebord. Uitblinker Ralf Seuntjens schoot de bal in de korte hoek binnen.

Na de rust probeerde VVV de overtalsituatie verder uit te buiten. Fortuna bleef echter heel fel spelen. Bij de Fortunezen maakte spits Finn Stokkers een geweldige indruk. Heel beweeglijk en zeer gevaarlijk voor de goal. Promes had de handen vol aan hem.

In de 60ste minuut maakte ralf Seuntjens zijn derde doelpunt. Met deze 4-1 was de wedstrijd gespeeld. Fortuna was met tien man niet meer bij machte om echt gevaarlijk te worden. Toch produceerde spits Finn Stokkers nog een kopbal tegen de onderkant van de lat.

Promes van VVV-Venlo kreeg nog een gele kaart waar rood op zijn plaats was geweest. Aan de zijlijn kwam hij met een vliegende tackle in op een Fortuna speler. Volledig onnodig had hij zichzelf en het team een slechte dienst kunnen bewijzen. Waarom in godsnaam maak je daar zo’n overtreding met een 4-1 voorsprong?

Zelalem kwam nog in het veld en wat een geweldige invalbeurt had hij weer. Zijn lichtvoetigheid is een genot om naar te kijken. Je merkt aan elke bal in voorwaartse richting dat hij al twee stappen verder denkt. Hij werd helaas meerdere malen door zijn medespelers niet begrepen. Maar het talent druipt van hem af.

Na deze overwinning wacht VVV-Venlo twee uitwedstrijden. Maandag gaan de geel-zwarten naar Den Bosch. Volgende week vrijdag wachten de Schapenkoppen uit Dordrecht.
Hopelijk wordt de lijn van vanavond doorgezet en zijn ook Post en Opoku weer inzetbaar.

Na de nederlaag van Jong-Ajax is de voorsprong gegroeid naar 9 punten op nummer twee.

VVV-Venlo – Fortuna Sittard 4-1 (3-1)
Scoreverloop: 14. Seuntjens (1-0), 21. Bassan (1-1), 27. Van Crooij (2-1), 45+1. Seuntjens (3-1), 60. Seuntjens (4-1)
Gele kaarten: Misidjan , Promes (VVV-Venlo)  Hadziev (Fortuna Sittard)
Rode kaarten: Hadziev (2x geel) (Fortuna Sittard)
Toeschouwers: 6.123

Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Misidjan (61. Zelalem), Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Rutten (85. Korkmaz), Van Crooij (69. Receveur); Hunte, Seuntjens en Sleegers

Opstelling Fortuna Sittard:
Santos; Braun, De Regt, Schuurs, Hadzhiev; Briels, Ospitalieri, Bassan (80. Bassan), Dianessy (38. Dautovic); Stokkers en Vlijter (61. Saddiki)

39 Responses

 1. De Koel

  Goed verslag. Ik wil er graag nog aan toevoegen dat de medische staf van VVV een groot compliment verdient. Niet te geloven dat ze Vito zo snel weer fit gekregen hebben na die aanslag van afgelopen maandag. Zelalem was inderdaad weer top. Hij legde de bal een paar keer perfect achter de Fortuna verdediging. Helaas niet begrepen door de VVV aanvallers.
  Overtreding van Promes was onnodig, al kan het ook zijn dat hij de bal speelde. Kon ik niet goed zien.

 2. OooLGooO

  Na de rode kaart geen kind meer aan Fortuna gehad. Voor deze kaart vond ik vvv niet echt overtuigend. Was benieuwd geweest hoe het dan was afgelopen.
  Verder netjes zakelijk gewonnen! Het sprankelende voetbal zal de komende week meer zakelijker gaan worden omdat de titel in zich aan het komen is.

  Verder wil ik wel vermelden dat onze nieuwe links back, Misidjan een erg zwakke wedstrijd heeft gespeeld. Heel veel balverlies, weinig gewonnen duels, leek de rest van het team niet te begrijpen in combinaties. Lijkt in alle opzichten dit niveau niet ( meer ) aan te kunnen.

  ps; de overtreding van Promes was hard, maar wel de bal. Naar mijn mening niet eens een gele kaart.

  1. Godfried

   Pardon?? Misidjan speelde juist een hele goede wedstrijd. De gevaarlijkste man van fortuna kwam er bijna niet aan te pas. Zat telkens erg kort op de man en deed aanvallend goed mee. Liet naar mijn idee juist zien van toegevoegde waarde te zijn!

 3. Dfence

  zelalem eigenlijk weinig gevaarlijks zien doen.

  wel heel negatief over promes(3x)
  tackle op de bal van promes was inderdaad beetje hard maar zeker niet (meer dan) een gele kaart waard.

   1. geren

    Hij speelt inderdaad supergoed Dfence maar dat betekent niet dat de andere spelers tegenvallen. Het is een timing-dingetje.

   1. LJ

    Dan kijk de beelden maar eens goed na. Het is helemaal geen overtreding. Promes speelt zuiver op de bal en raakt de tegenstander niet. Perfecte tackel, onterechte gele kaart.

   2. geren

    Waar gewerkt wordt vallen spaanders. Jammer dat dat vaak niet begrepen wordt.

 4. Donderspeech

  Als zelalem zo goed is zou hij op een manier moeten spelen dat zijn medespelers hem wel begrijpen. Ik vond hem gisteren veel mislukte steekballen geven. Vooralsnog terecht op de bank.

  1. RuiverCity

   Dan heb jij geen kijk op het spelletje. Als Sleegers in dit geval 3x niet doorloopt terwijl hij wel de aanzet daarvoor maakt…. Daar kan geen enkele steekpass tegenop.

   1. De Koel

    Precies RC, zo zag ik het ook. Sleegers die niet doorloopt, waardoor de bal over de achterlijn rolt. Hopelijk blijft Zelalem nog een seizoen. Zou niet slecht zijn voor hem om een jaartje eredividie te spelen.

 5. Meuske

  Och ja met alle plussen en minnen bijelkaar opgeteld toch weer verdient gewonnen!! Dat is wat telt in deze sport. Mis alleen de statistieken in het verslag en weet iemand wanneer we kampioen zouden kunnen worden?

 6. Goodie

  Er moeten nog 13 punten gepakt worden. Dus mocht de concurrentie voorlopig alles winnen, dan moeten wij dit ook nog 5x doen. Vrijdag 14 april dus even vrij houden. Uit tegen Rkc.

 7. mats

  Na uit tegen Jong-Utrecht was ik negatief gestemd. Gelukkig zat de agressie en spirit om te willen winnen er vanavond wel in. En dan zie je dat dit VVV van iedereen kan winnen.
  Seuntjes ging eindelijk weer wat meer voor eigen gewin…. leverde ook meteen drie doelpunten op. Heerlijk. Jammer dat veel spelers van VVV zo wisselvallig kunnen zijn.

  Maar mijn kritiek op Hunte en Resida blijft staan… veel te weinig rendement. Wat mij betreft Zelalem er altijd in. Die jongen is waanzinnig goed en dan leert de rest meteen dat er volgend jaar op een hoger niveau gespeeld moet worden.

  Al met al trots op het feit dat ze ballen hebben getoond na die misser tegen Jong Utrecht. Hopelijk gaan ze komende week niet weer Den Bosch en Dordrecht onderschatten. Speel eens wat meer als kampioenen!!

 8. Goodie

  Ik heb het allemaal via een stream moeten bekijken, helaas. Ook aankomende week was ik er graag bij geweest. VVV speelde prima. Na de rode kaart en de 3-1 was het gedaan met Fortuna. Het is ook een tijdje geleden dat we The seun of god een hattrick hebben zien maken.

  Persoonlijk vind ik ook dat VVV de sfeer een beetje tegen werkt. Niewe opkomstmuziek, klappertjes. Dit soort dingen vind ik nou niet bepaald sfeerverhogend.

 9. robbaan

  VVV speelde goed, had in de rust al Zelalem moeten brengen.
  Nu werd het een potje wat al beslist was, met iets meer raffinement had er nog meer ingezeten.
  Ik sluit me aan bij de mensen die Zelalem een basisplaats gunnen, heeft kijk op het spelletje, raakt meer ingespeeld met de andere jongens. Lijkt me alleen maar beter voetbal op te leveren.

 10. pavisto67

  Weer een stapje in de goede richting. Concurrentie blijft punten verliezen, wat dat betreft valt dit seizoen echt alles de goede kant op. Nu twee uitwedstrijden. De eerstvolgende thuiswedstrijd is 31 maart a.s. tegen NAC. Nog bijna drie weken te gaan. Wat mij betreft mag VVV deze wedstrijd weer net zo promoten en benaderen als tegen MVV zodat we weer een stampvolle Koel bezetten.

 11. Animal

  Op zich een Goede wedstrijd van vvv , goed uitgespeeld maar zonder rode kaart was het wellicht nog anders gelopen.

  jammer dat VVV zo weinig lef toont aan de bal, er word veel te veel de bal naar achteren gespeeld ipv naar voren, alleen daarom moet Zezalem erin blijven.

  PS. VVV speel je clublied bij opkomst !! Of schrijf een nieuw. lied. wat is de connectie van deze vreselijke zooi bij opkomst met VVV of Venlo ???
  Kijk eens naar Liverpool , Sparta , Feyenoord wat een clublied betekent en wat het kan doen .,. Traditie , verbondenheid , herkenbaarheid etc en jullie draaien dat in Venlo zo maar de nek om, waarom ? en waarvoor ? Wat er voor terug is gekomen is nikszeggend , nietsbetekenend en heeft een houdbaarheidsdatum van niks…

  1. RuiverCity

   @animal
   Helemaal met je eens. Het is gewoon schandalig dat een club die traditie etc. (‘de trap op’) zo hoog in het vaandel heeft staan, zo met haar eigen cultuur omgaat. En dan stadionspeaker Bart Houtermans. Wat een clownesk gedrag.
   Waarom was de poort van W naar VN de hele wedstrijd dicht? Er stonden oudere mensen en ouders met kleine kinderen die naar de wc moesten. Die moesten volgens de ‘zeer vriendelijke’ beveiligers helemaal rond lopen onder het uitvak langs. Hoe kom je erbij?

  2. Goodie

   Ook ik ben het helemaal met je eens. Bij opkomst speel je een clublied! Wellicht dat hier is een poll of iets degelijks over gehouden kan worden. Ook die klappertjes verbannen uit de Koel.

 12. Louis van Gaal

  De voetbalklappers zijn prima. Geven meer sfeer, zeker op de tribunes waar dat normaal niet is. Tevens goed om ze bij de ingang aan te bieden, en als je het niks vindt neem je er gewoon geen….

 13. VenloVVV

  @venlonaren Is het wellicht mogelijk onze stem te laten horen en er invloed op uit te oefenen dan het clublied weer gedraaid wordt bij de opkomst?

  Ik hoor dit als enige commentaar om me heen, en niet van een supporter maar letterlijk van 90% als je erom vraagt (of niet eens).

  Ik vindt het persoonlijk heel erg zonde, met deze opkomst valt het stadion compleet stil!

  PS. Het geschoten filmpje voor de opkomst is wel erg mooi! En voor de rest ben ikzelf ook overal positief over wat er gebeurd rondom VVV, dit is alleen erg zonde! Heel erg zonde!

  Eveneens zonde dat Torres Blues niet meer gedraaid en/of uitgenodigd wordt. Terwijl dit wel meerdere malen aangevraagd is door fans.

  Hoop dat VVV er in de toekomst wat mee doet! 🙂

  1. Stem te laten horen is al gebeurd en er is over gepraat. We gaan nog weleens vragen wat de bedoeling is. Ik denk persoonlijk dat ze meer het publiek willen motiveren en “ophitsen”. Eerlijk is eerlijk “Alles heej is VVV” is een vrij saai en monotoon liedje waarbij niet echt het momentum wordt opgebouwd. Maar ik ben het ermee eens dat de historie en traditie ver te zoeken is en dat is nu precies wat ze willen met de nieuwe visie. Dus of ze moeten een goede combi maken of het gewoon weglaten maar dan wel met een traditioneel liedje en niet alles heej is VVV (mijn mening).

   Het probleem een beetje is met muziek dat het nooit goed gedaan kan worden omdat we te maken hebben met 4 tot 6 duizend mensen die allemaal een verschillende smaak hebben. De ene helft kotst het uit maar de andere helft vindt het fantastisch. Ik heb ook mensen al gehoord dat ze het lekker opzwepend vinden maar goed dat ter zijde. Als veel mensen het irritant vinden dan moeten we er iets mee. Wat we kunnen doen is het te pijlen en dan met deze cijfers het gesprek aan te gaan. Ik wil nog eraan toevoegen dat VVV dingen aan het uitproberen is en aan het testen met de nieuwe schermen en dit gaat nog niet allemaal vlekkeloos. Eerst aftellen nu weer een filmpje. Het ding is wel een beetje dat filmpje is gelijk een stuk saaier als er een monotoon liedje eronder staat.

   Het verhaal Torres Blues is niet helemaal waar. De club is ermee bezig en wilde hem al tijdens MVV willen uitnodigen om hem te laten optreden maar lukte niet en zou op een later moment gedaan worden. VVV heeft het toen zelf voorgesteld in een gesprek en wij hebben gezegd dat mensen dit graag willen. Persoonlijk ben ik er niet zo’n fan van maar goed als iedereen het graag wil, wie ben ik dan.

   1. Dfence

    laat dan een goede locale dj een mooie ophitsende mix maken voor de oploop met alles heej is vvv eein verwerkt.. iedereen blij.. nu is het een kwestie van knippen en plakken. als je het doet doe het dan goed.

    ps just a tip geen aanval op wie dan ook

   2. Ik snap het dit is ook al eens besproken maar vindt maar eens iemand die daar iets tofs en fatsoenlijks van kan maken.

   3. LJ

    Ik kan me nog herinneren dat een flink aantal jaren geleden het AVE VVV (de langzame editie en niet die snelle verkrachte versie die nu wel eens gezonden wordt) bij de opkomst werd gespeeld en gezongen. Destijds zong het hele stadion mee en zorgde bij velen voor een enorm kippenvel. De saamhorigheid op de tribunes sloeg vaak over op de spelers en dat is nou net wat je wil bereiken met een opkomsttune.

   4. @LJ Ik kan je hier 100% gelijk ingeven LJ! We doen wat we kunnen om het bespreekbaar te maken. Maar uiteindelijk ligt de beslissing/keuze bij VVV. We gaan sowieso morgen een poll maken zodat men kan stemmen. Vandaag even nog concentreren op de wedstrijd van vanavond.

    @Dfence klopt, zal eens kijken bij hem maar iedereen die hem persoonlijk kent weet ook dat hij ten eerste heel druk is, ten tweede heel goed weet wat hij wil en ik vraag me af of hij zijn naam hieraan wil verbinden. Maar dat neemt niet weg dat we het altijd kunnen proberen.

   5. Dfence

    david ghetto..(rolf) vvv supporter en echte venlonaar.. het vragen waard.. hij zal het denk ik een eer vinden om daar iets sexys van te maken

Leave a Reply