VVV-Venlo wint vrij eenvoudig van NAC in de beker

VVV-Venlo heeft zich na twee nederlagen goed weten te herstellen in de Eerste ronde van de KNVB Beker. Op dinsdagavond werd er namelijk vrij eenvoudig van NAC Breda gewonnen. Hierdoor is VVV een ronde verder in de beker. Aanstaande donderdag krijgen we te horen wie onze volgende tegenstander gaat worden.

De Venlonaren begonnen met een ietwat gewijzigde basisopstelling in vergelijking met de voorgaande wedstrijden. Zo was er plaats voor reservedoelman Delano van Crooij die de kans kreeg om zich te bewijzen. Daarnaast passeerde Maurice Steijn, Joey Sleegers en Johnatan Opoku. De trainer was niet tevreden over het optreden van beide spelers tegen Helmond Sport en wilde graag met twee klassieke buitenspelers (Resida & Hunte) het kwetsbare centrum van NAC kapot spelen.

Dat kapot spelen van NAC zat er de eerste vijftien minuten niet in. VVV-Venlo begon zeer terughoudend aan de wedstrijd en lieten NAC het spel maken. Eigenlijk het omgekeerde spelbeeld als in Helmond waar VVV het spel moest maken maar niet verder mocht komen dan het zestien meter gebied. Dat pakte zeer goed uit aangezien dit arme NAC niet veel voor elkaar kreeg. Op opportunisme probeerde ze veel maar lukte er weinig. De ploeg van Marinus Dijkhuizen kon de bal amper vier keer naar elkaar overspelen. De opbouw van NAC was zeer slordig en hier profiteerde de Venlonaren van. De wedstrijd begon na het eerste kwartier dan ook in Venloos voordeel te kantelen.

Steeds meer begon VVV te dreigen en goed aanvallend voetbal te vertonen. De eerste echte kans was voor onze spits Ralf Seuntjens die de bal ingespeeld kreeg op het zestien meter gebied maar deze kans hoog over roste. Dit gaf echter wel weer waar de Venlonaren voor naar Breda waren afgereisd. Vanuit de verdediging snel de vleugels opzoeken en daarbij de spits goed te bedienen. Na een hoekschop werd nog onterecht een zuiver doelpunt afgekeurd. Maar nog geen vijf minuten later stond VVV op een terechte voorsprong. Na wederom dom balverlies op het middenveld van NAC kon VVV eindelijk eens  profiteren. Via Leandro Resida kwam de bal bij Hunte terecht. De rechtsbuiten dribbelde naar het midden en schoot hard en laag in de hoek, 0-1 voor de Venlonaren.

De ploeg uit Breda raakte steeds meer van slag en kwam op een gegeven moment niet meer van eigen helft af tot grote ergernis van het publiek. VVV daarentegen begon steeds meer het voetbal te laten zien wat we gewend zijn onder leiding van Maurice Steijn. Met goed positiespel snel de aanval opzoeken. Dit resulteerde in een aantal hoekschoppen en kansen.

Het duurde dan ook niet lang voordat de 0-2 op het bord kwam te staan. Na goed doordekken van Leandro Resida kwam de bal via het middenveld bij Leemans terecht die de rappe aanvaller Resida in een steekpass wegstuurde. De rechtsbuiten trok goed naar binnen en bediende wederom de inlopende Hunte die met een sliding de bal over de keeper heen lobte, 0-2!

VVV-Venlo bleef hierna lekker voetballen maar kon helaas niet meer scoren. Wel was er nog een momentje voor de goed spelende Leemans die door een fraaie vrije trap nog bijna de 0-3 binnen schoot. Helaas voor ons stond de doelman van NAC goed op te letten. De ruststand werd dan ook geheel terecht 0-2 voor de Venlonaren.

Ook na de theepauze bleef VVV lekker rustig voetballen en probeerde ze vol vertrouwen de wedstrijd uitspelen. Maar de ploeg uit Breda had uiteraard een uitbrander gekregen van trainer Dijkhuizen die zijn ploeg een dramatisch eerste helft zag spelen. Hierdoor nam NAC iets meer het heft in handen maar stond VVV zoals bijna elke wedstrijd sterk te verdedigen. NAC kwam er nauwelijks doorheen. Telkens stond Nils Röseler of Jerold Promes goed opgesteld waardoor ze de aanvallen zeer gemakkelijk konden uit spelen.

NAC had meer de bal en was misschien wat beter in het veldspel maar de Venlonaren waren de gevaarlijkste ploeg in de tweede helft. Door goed te counteren kregen de geel-zwarten nog aardig wat kansen maar miste het zoals eigenlijk in veel wedstrijden de perfectie waardoor de kansen niet werden omgezet in doelpunten. Het derde doelpunt kwam nog wel maar werd helaas afgekeurd. Na een goed goede dribbel van Resida kwam de bal via de rechterflank bij Vito terecht. De gelegenheids nummer 10  legde op zijn beurt weer de bal perfect op maat in de voeten van Seuntjens. De spits schoot hem fijnloos binnen maar de grensrechter vlagde resoluut voor buitenspel. Zuur voor Seuntjens die het zwaar heeft de laatste weken. Het mag maar niet lukken voor de spits en deze afgekeurde goal zal daarbij niet helpen.

De wedstrijd liep een tot het einde aan maar VVV had de scoren minimaal moeten verdubbelen door een ouderwetse scrimmage waarbij Resida, Sleegers en Seuntjens op het doel schoten maar doelman Noppert was bij alle drie de inzetten de spitsen van VVV te slim af. Ook kreeg aanvoerder Danny Post een geweldige kans maar hij wilde het iets te mooi doen door de keeper te om spelen. Ook dit keer was doelman Noppert de sterkere en kon de bal simpel wegwerken.

NAC probeerde nog een slotoffensief eruit te gooien maar was zo onmachtig dat op een hoekschop en een afstandschot na er niet echt gevaarlijk werd. De wedstrijd eindigde dan ook zoals we gingen rusten met een 0-2 stand.

De Venlonaren waren superieur en heeft op teamwork, goed scherp verdedigen en goed druk zetten de wedstrijd naar zich toegetrokken. We moeten dit team een compliment geven. Na een negatieve reeks weten ze toch weer de knop om te zetten en ons te verrassen met een goed resultaat in Breda, een plek waar we in de historie nog niet vaak wisten te winnen. We hopen dan ook dat deze vorm wordt doorgetrokken in de competitie. Het enige puntje van kritiek van afgelopen avond is dat de Venlonaren de kansen die ze krijgen niet optimaal benut hebben. Als VVV met 0-5 had gewonnen was dit zeker niet onterecht geweest gezien de grote kansen die ze kregen.

Aanstaande donderdag na de wedstrijd Feyenoord – FC Oss zal de loting plaats vinden voor de volgende ronde van de KNVB Beker. Wij hopen op een mooie grote tegenstander in Stadion de Koel.

Statistieken
Scoreverloop 29. Hunte (0-1) 40. Hunte (0-2)
Gele kaarten: Agyepong,  Haemhouts (NAC)
Toeschouwers: 5.734

Opstelling NAC Breda
Noppert, Ekangamene, Van Diermen, Verschueren, Sporkslede; Rommens, El Allouchi, Nijholt (45. Haemhouts); Korte (45. Agyepong), Faupala, Verbeek (70. Barker)

Opstelling VVV-Venlo:
D. Van Crooij, Janssen, Promes, Röseler en Rutten; Leemans, Van Crooij en Post; Hunte (72. Sleegers) Seuntjens en Resida (90. Dekker)

18 Responses

 1. Meuske

  Trots op de mannen!! Heb begrepen dat er nog veel meer gescoord had kunnen worden dus gelukkig ze hebben zich herpakt. Blij met de overwinning natuurlijk maar dan het enige puntje van kritiek, waarom niet in de competitie?? Had zoveel fijner geweest maar desalniettemin is mijn dag weer goed dankzij de jongens die het toch maar geflikt hebben!! Forza VVV

 2. piehen

  Bedankt Maurice Steyn , dat je mijn smeekbede hebt verhoord , mijn advies was om Hunte en Resida op de vleugels te laten spelen , het resultaat mag er zijn .
  Prima gespeeld VVV geen enkele kans bijna weg gegeven. Uitslag had nog veel hoger kunnen zijn.
  NAC was wel bedroevend slecht.
  Delano van Crooy heeft het goed gedaan , mag ook wel eens gezegd worden voor de reserve doelman.
  Ralf Seuntjes niet de moet laten zakken doelpunten komen wel , je was er vandaag dicht bij!
  Op naar vrijdag dan moeten we de punten pakken heb er vertrouwen in.
  Forza VVV

 3. RuiverCity

  Beste wedstrijd van dit seizoen mijn inziens. Vol druk zetten op de tegenstander vanaf minuut 1 tot minuut 90. Dit wordt hier al weken geroepen. Leest Steijn dan eindelijk deze site? Tsja en wie scoort er twee keer? Geef Hunte het vertrouwen. Ik vond het heerlijk om te zien dat Resida eindelijk weer eens een mannetje durfde te passeren en niet aan tikkie-terug deed. Vanavond stonden er ECHTE mannen met passie en druk op de bal/man. Nu doorzetten in de competitie en donderdag hopelijk een makkelijke tegenstander loten.

 4. Goodie

  Een aardige wedstrijd gezien. Hunte speelde een goede wedstrijd, die gaat vrijdag weer starten neem ik aan. Maar wat speelde Nac slecht zeg. Die hebben geen kans gecreeërd. Maar dat zijn ook de verdienste van het team.

 5. piehen

  Goodie je moet ook Resida niet vergeten , hij had ook een groot aandeel in bijde goals.
  Maar was een prima partij van VVV zeer sterk spelend compact en vooruit verdedigen.

 6. pavisto67

  90 minuten lang zitten keuvelen op de bside. VVV is geen enkel keer in gevaar geweest, dat heb ik in al die jaren in Breda nog nooit meegemaakt.
  Nac was echt bedroevend slecht, en als je als thuisploeg zijnde dan ook nog eens niet knokt en arbeid levert, dan win je dus uiteindelijk makkelijk in Breda.
  Enig minpuntje… Seuntjens speelt matig, maar wordt ook niet heel erg makkelijk gevonden. Zijn body language spreekt voorzicht. Hopelijk vind hij weer gauw het netje….

 7. JasperVVV

  Hoop dat stein vrijdag dezelfde elf laat starten. Resida verdient zijn kans weer! Er kwamen ook meteen meer voorzetten van rechts. Verder werd de slag overduidelijk op het middenveld gewonnen. Zou niet meer met sleegers op tien gaan spelen, gebruik hem maar als wissel, heeft immers nog niks bewezen!

 8. Venske

  Niet vergeten natuurlijk dat VVV eindelijk een tegenstander trof die zich niet ingroef voor de eigen goal. Tja en dan kun je de snelheid van Resida en Hunte natuurlijk prima gebruiken. Utrecht zal vrijdag wel weer voor één punt komen en hopen op een counter. Dat betekent weer, een klein veld met 10 verdedigers, waardoor de ruimtes voor onze snelle mannen zeer beperkt zullen zijn. Gelukkig treffen we Utrecht op vrijdag, waardoor de reserves van het eerste team er niet bij zullen zijn. Kansen dus

  1. marcel

   en zo is het. deze wedstrijd kun je niet vergelijken met de wedstrijden tegen volendam en al helemaal niet met Helmond. total anders spelopvatting van de tegenstander. dit resultaat en de wedstrijd zal tegenstanders nog duidelijker maken dat men tegen VVV niet met grote ruimtes kan spelen.

  1. Ben

   Geen enkele speler speelde niet goed. Iedereen, ook de keeper speelde een puike wedstrijd. Ik vond het opvallend hoe hij er stond. Alsof hij al jaren de vaste keeper is van vvv. Ik denk dat het zo kan zijn, dat we de keeper voor de toekomst misschien al in huis hebben? Ik denk dat Stein van Crooij de bekerwedstrijden en misschien de oefenwedstrijden wil laten spelen? FORZA VVV!

 9. Meuske

  Hoop dat ze dit kunnen doortrekken naar de competitie want dan speel je iedere tegenstander onderste boven!! Als de Seun nu ook nog zijn vorm weet terug te vinden dan worden we gewoon Kampioen daar ben ik van overtuigd. Forza VVV

 10. kenfen

  Hoe snel kan het weer omslaan.volgens mij is het voor VVV moeilijk om defensief ingestelde ploegen op te rollen daar lijst grootste probleem ploegen als de graafschap en Cambuur geven meestal meer ruimte weg en daar weet VVV wel raad mee

Leave a Reply