VVV-Venlo wint vrij eenvoudig van SC Telstar!

Op vrijdag 6 maart stond voor de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf weer een uitwedstrijd op het programma.

In het voormalig Stadion Schoonenberg in Velsen-Zuid was SC Telstar de tegenstander van onze geelzwarten.

De Witte Leeuwen gingen voortvarend van start en wisten de eerste paar minuten twee corners te forceren, maar die leverden beide geen gevaar op. De eerste de beste kans van onze geelzwarten na 6 minuten was meteen een hele grote. Platje ging als een warm mes door de boter en soleerde door de Telstar-verdediging. Via een één-tweetje kreeg Platje de bal terug, maar zijn schot kwam via de onderkant lat (en voor de lijn) terug het veld in.

Daarna golft het spel op en neer, zonder dat beide keepers echt in gevaar komen. Het voetbal is slordig aan beide kanten en er wordt veelvuldig balverlies geleden door beide elftallen. Na 25 minuten komt Khalouta als een duveltje uit een doosje ineens tevoorschijn achter de Telstar verdediging. Hij vuurt de bal hard op keeper Zonneveld en die heeft er grote moeite mee: hij weet de bal nauwelijks onder controle te krijgen en uiteindelijk stopt hij de bal net voor de lijn.

Tien minuten later lijkt Joppen de bal binnen te schieten: na een corner blijft de bal hangen en valt hij uiteindelijk voor de voeten van de mee opgekomen back. Zijn schot wordt echter net voor de lijn met meer geluk dan wijsheid door een Telstarbeen over het doel gewerkt. VVV-Venlo is duidelijk sterker de eerste helft, heeft meer balbezit maar weet dit niet in doelpunten uit te drukken. Zo wordt met de 0-0 stand de kleedkamer voor de thee opgezocht.

De teams komen ongewijzigd uit de kleedkamer en zo gaan dezelfde 22 acteurs beginnen aan het restant van de wedstrijd. Telstar start fel, maar de Venlonaren blijven kalm verdedigen en langzaam maar zeker komen ze meer en meer in hun eigen spel. En de eerste grote kans van de tweede helft is dan ook voor onze geelzwarten: na enkele schermutselingen in de vijandelijke zestien komt de bal voor de voeten van Nijholt die snoeihard uithaalt. Zonneveld gooit zich in de baan van het schot en weet zo de openingstreffer te voorkomen.

Met nog een half uurtje te spelen krijgt Nijholt de bal aan de zijkant aangespeeld. Zijn scherpe voorzet kan echter niet door Elito tot doelpunt worden gepromoveerd. Het blijkt overigens buitenspel te zijn, maar het geeft wel aan dat de Venlonaren de wedstrijd weer in handen krijgen. In de 68e minuut is het Platje die het met een verdekt schot probeert. Zonneveld ziet de bal niet aankomen, maar tot zijn opluchting en tot verbijsternis van Platje gaat de bal net naast de paal achter.

Uiteindelijk is het dan toch Platje die de 0-1 laat aantekenen: via een mooie snelle aanval over meerdere schijven komt de bal uiteindelijk bij de goed doorlopende Joppen terecht. Die haalt de achterlijn en legt keurig terug op de instormende Platje. Beheerst plaatst hij de bal in de verre hoek en zo zet hij onze geelzwarten verdiend op voorsprong. Even later moet Khalouta die voorsprong verdubbelen: hij gaat alleen op Zonneveld af, maar schiet de bal hard in de handen van de keeper.

Net als Platje is Khalouta na het missen van een grote kans even later wél succesvol: ditmaal is Platje de aangever en weet Khalouta de bal wel tegen de touwen te werken achter de verslagen keeper Zonneveld. De stand wordt daarmee op 0-2 gezet en dat is voor een groot deel van de aanwezige toeschouwers een reden om de uitgang op te zoeken.

Net voor het scheiden van de markt is ook invaller Wolters succesvol: na een worsteling om de bal komt hij als uiteindelijke winnaar uit de strijd en weet ook hij de bal achter Zinneveld te krijgen. 0-3, een ongekende luxe voor de Venlonaren. En zo vertrekken de mannen van Maurice Steijn en zijn technische staf met 3 waardevolle punten uit Velsen-Zuid. Een uitstekend begin van de vierde periode!

Statistieken
SC Telstar – VVV-Venlo 0-3 (0-0)

Scoreverloop: 73. Platje (0-1); 80. Khalouta (0-2); 86. Wolters (0-3)

Gele kaart: Van Essen (SC Telstar); Fleuren (VVV-Venlo)
Rode kaart:

Toeschouwers: 1.963

Scheidsrechter: Van den Heuvel

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren (86. Kruijsen), Maksimenko, Voorn en Joppen; Post, Nijholt en Elito (74. Altheer); Van Crooij (82. Wolters), Platje en Khalouta

Opstelling Telstar:
Zonneveld;  Olfers, Korpershoek, Keurntjes en Seuntjens; Almubaraki, van Essen (59. Kindermans) en Kulhan; Tissoudali (67. Valies), Rifai en Dougall

Bron: VVV-Venlo

19 Responses

 1. Meuske

  Dit is natuurlijk een goede start voor de 4e periode met vele kansen en ook nog een nieuw centrum. Degelijke overwinning met ruime cijfers dat geeft de burger moed voor het verdere verloop van de competitie. Jammer dat ze dit vorige week niet op de mat konden leggen maar laten we daar niet te lang meer in blijven hangen. Rest mij alleen nog de vraag aan wie het nou heeft gelegen tegen Achilles? De spelers de trainer, opstelling of teveel druk???

   1. Meuske

    Daar heb je gelijk in maar ze hadden het zichzelf en ons een stuk makkelijker kunnen maken en dat vind ik nog steeds doodzonde. Was er echt stuk van maar eigenlijk zijn we dat wel gewend want tegenslagen horen er eenmaal bij als je supporter bent van de mooiste club van Limburg/Nederland. Forza VVV

   2. Ja meuske is jammer maar zoals Jason zegt we moeten door. Ik heb net als iedereen getreurd maar heb wel weer vertrouwen in de komende periode. Ik hoop dat we de Play-offs halen en het seizoen enigszins mooi kan afsluiten. Complimenten naar de ploeg dat ze het zo oppakken!

 2. Zeker wete

  mooi resultaat. Goede revanche. Hopelijk zet het door. Het team is in potentie veel sterker dan ze laten zien. Hopelijk binnenkort weer zo’n mooi gevulde koel en prachtige sfeer zoals vorige week. Hup VVV
  Proficiat mannen!!

 3. sultana

  Nooit verwacht dat ze bij Telstar 3 punten zouden pakken, wat een mooie overwinning en goed begin van de derde periode. Met twee thuis wedstrijden op het programma kan het er wel eens goed uit gaan zien. Vrijdag hopelijk drie punten tegen Jong Ajax. Forza VVV

 4. Ben

  Wat een westrijd, wat een anticlimax, is dat wel het juiste woord? Nauwelijks, of liever gezegd, nog niet bekomen van het drama vorige week, krijgen we een VVV te zien dat Telstar in Velsen alle hoeken van het veld laat zien, want, laten we wel wezen, ipv van 0-3 had het gemakkelijk 0-6 of 0-8 kunnen zijn geworden. Hoe kan dit toch? Ik begrijp er echt geen sikkepit, of is het nu sikkenpit, van. Ik zie zelfs Joppen een puike partij spelen. Iedereen speelde behoorlijk tot zelfs goed. Uitzondering wil ik graag maken voor Platje speelde een orima wedstrijd: man van de wedstrijd! Ik kan alleen maar tevreden zijn en hopen dat we zo door gaan! FORZA VVV!

 5. verschet

  Wordt goed weekend; Sparta verloren en als onze Kerkraadse vrienden morgen Graafschap pakken en vrijdag Oss, dan zouden we volgende week al 5de staan. Kopf auf Koempels !!!

 6. Goodie

  Enkel naar de samenvatting gekeken leek VVV me vrijdag heer en meester. Deze periode liggen er echt kansen voor VVV on te stijgen op de ranglijst en misschien wel een periode.

  Off: Even een feitje wat misschien wel typerend voor VVV is: Er staat geen enkele speler van VVV in de top 15 van topscoorders.

 7. Goodie

  VVV heeft goede zaken gedaan t.o.v. de concurrentie. Ik zie clubs als concurrenten zodra ze 6 punten meer of minder dan VVV hebben op dit moment. Nu vallen er 7 clubs binnen deze categorie, en daarvan hebben er slecht 2 dit weekend gewonnen: Oss en Jong Ajax. Nu krijgt VVV met Jong Ajax vrijdag één van de moeilijkste tegenstanders van deze periode op bezoek. VVV kan goede zaken doen vrijdag voor zowel de periode als de ranglijst, ook vanwege de wedstrijden Oss-Alemannia JC, Almere-Emmen en wie weet kan Jong PSV ook nog wel stunten uit tegen de Graafschap. Kom op VVV, laten we ons nu thuis goed revancheren na het verloren periode.

 8. brise continu

  Goedy grapjas. ..Ajax de moeilijkste van deze periode?
  Ajax zal met een veredeld jeugdelftal aantreden of denk je dat ze enig risico nemen met wedstrijd in Eredivisie nog te gaan?

  Pssst. ..zo ff sprietse! !

 9. Meuske

  Denk dat VVV op geen beter moment Ajax kon treffen, ze spelen in Oekraïne en ook nog competitie dus wat ze hierheen gaan sturen is verre van basis. Zivkovic zit tegenwoordig ook bij het eerste en bazoer ook, dat waren wel de gevaarlijkste spelers van dit moment. Toch denk ik dat we uit moeten kijken want die jongens die nu spelen willen zich bewijzen en daar weet je niks van. Alle vertrouwen in een overwinning dat dan weer wel.

 10. Goodie

  Denk dat het niet veel uitmaakt. Verwacht een beetje dezelfde opstelling ala gister tegen Almere waarvan ze met 3-1 wonnen, misschien dat zelfs Sightorsson (hoe je het ook mag schrijven) speelt. Was gister nog niet fit genoeg om bij het tweede mee te doen, vrijdag wellicht wel.

 11. sultana

  Goodie hou op zeg, met Jong Ajax de moeilijkste tegenstander deze periode…… Jong Ajax thuis op maandag of uit op vrijdag is een wereld van verschil. Team die ik zeker niet als moeilijkste bestempel als ze op vrijdag uit spelen, Eindhoven thuis en Volendam uit zijn in mijn ogen de twee zwaarste wedstrijden deze periode. NEC laatste wedstrijd thuis ook niet zonder risico maar aangezien NEC dan toch al kampioen is verwacht ik niet dat dit een al te lastige kluif gaat worden.

  1. Goodie

   Volendam en NEC vallen buiten de periode, maar dat terzijde. Jong Ajax won maandag vrij gemakkelijk van Almere met een opstelling zonder spelers uit het 1e. Nu heeft Ajax dispensatie gekregen voor Sightorsson, dus die zou vrijdag wel mee mogen doen. Ik zie dat jullie blijkbaar allemaal denken dat VVV dit wel even wint. Ik hoop dat jullie gelijk krijgen…

   1. VVV wint geen een wedstrijd zomaar! Dat is wel gebleken dit seizoen, elke wedstrijd moeten ze er vol voor gaan. Gaat het voetballend niet dan met strijd en passie. Hoe dan ook hoop ik dat de Play Offs worden gehaald.

Leave a Reply