VVV-Venlo zegt contracten formeel op

Conform de CAO-richtlijnen voor contractspelers dienen clubs spelerscontracten voor 1 april op te zeggen. VVV-Venlo heeft deze formele handeling de afgelopen dagen verricht en spelers hierover geïnformeerd.

De volgende spelers beschikken over een aflopend contract per 1 juli 2020: Roel Janssen, Christian Kum, Peter van Ooijen, Johnatan Opoku en Nils Röseler (deze arbeidsovereenkomsten betreffen verlengde arbeidsovereenkomsten).

De arbeidsovereenkomst van Lee Cattermole, betreft een eerste 1-jarige overeenkomst, waar vóór 1 juni een besluit over genomen wordt. In de arbeidsovereenkomst van Haji Wright is een optie opgenomen, waarbij VVV-Venlo de speler eind mei duidelijkheid moet geven over zijn toekomst bij de club.

Van de huurlingen Roy Gelmi, Oussama Darfalou, Jerome Sinclair, Thomas Bruns én John Yeboah loopt het huurcontract met VVV-Venlo op 30 juni ten einde.

Stan Valckx, Technisch Manager van VVV-Venlo over deze formele opzeggingen: “Het is in deze moeilijke tijd lastig om hierover met je spelers in gesprek te gaan maar we zijn dit wel verplicht. De afspraken binnen de CAO voor contractspelers dienen wij na te leven. Vandaar ook dat we deze formele handelingen nu hebben verricht. We zijn voortdurend met onze spelers in gesprek over diverse zaken die momenteel spelen, maar zeker ook over hun toekomst. Uiteraard doen we dat in deze periode, vanwege de coronacrisis, op afstand.

Het moge daarnaast duidelijk zijn dat de gevolgen van deze coronacrisis ook impact zullen hebben op onze financiële huishouding. We zullen daar naar moeten handelen zodra er meer duidelijkheid over is. Op dit moment bestaat er op vele fronten nog veel onzekerheid en moeten wij wachten met het aangaan van verplichtingen voor komend seizoen.”

9 Responses

 1. OooLGooO

  Ik hoop uiteindelijk dat de contracten van Roseler en Opoku verlengt gaan worden. Stiekem
  Hoop ik op een definitieve overname van Bruns. De rest mag van mij vetrekken zodat VVV op zoek gaat naar betere vervangers.

 2. rimpelkop

  Bruns valt erg tegen. Zeker niet de sterkhouder waar we op gehoopt hadden. Dus zeker geen vast contract aanbieden. Hopelijk blijft Roseler, dat is echt een van onze sterkhouders.

 3. chretien

  Röseler? Waarom is dat contract niet allang verlengd? Of zou hij sowieso willen vertrekken? Ik hoop dat hij kan worden behouden voor ons VVV. Kum mag van mij ook blijven, is alleen maar beter geworden en kan zeker één of twee jaren mee. Ik realiseer me dat ook onze club in moeilijke tijd zit, maar wie heeft het nu gemakkelijk. FORZA VVV!

 4. Oelie op zuid

  Ik ben bang dat Rosler de ontwikkeling van Twente heeft afgewacht. Misschien wil hij weer terug naar Twente. Ik kan me niet voorstellen dat VVV hem niet eerder een aanbieding heeft gedaan.

 5. Koelie

  De enige Limburgse club die al contractverlengingen heeft gedaan is de club die al na de eerste week Corona lockdown bij de gemeente Kerkrade moest aankloppen voor steun. Door alle onzekerheid is het voor de overige clubs erg lastig is om nu al nieuwe verplichtingen aan te gaan. Verstandig. M.u.v. Bruns mogen wat mij betreft allemaal een nieuw contract krijgen.

  1. Wat je laatste zin betreft: ik neem aan dat die optie van Haji Wright niet gelicht wordt. Er lopen tientallen betere spelers voor zijn positie hier in de Keuken Kampioen Divisie, Topklasse en zelfs hoofdklassen rond.

   1. Koelie

    Scherp die was ik inderdaad al vergeten. Het schijnt dat zijn digitale versie het wel goed heeft gedaan in de FIFA quaranteam Cup.
    Ik denk dat dat investeerders het niet leuk zouden vinden als Wright na een jaartje al gratis de deur uit loopt. Aan de andere kant bestaat de kans dat hij zelfs dit seizoen al weg is met alle anderen en we met een uitgedunde selectie het seizoen gaan afmaken.
    Wat trouwens een bizar plan is van de FIFA/UEFA. Er zijn al spelers die nieuwe contracten bij andere clubs hebben getekend vanaf 1 juli. Die kun je niet tegenhouden.

Leave a Reply