VVV-Venlo zet flinke stap richting titel na winst op FC Volendam

VVV-Venlo heeft een hele grote stap gezet richting de titel en een rentree in de Eredivisie. De Venlonaren speelden gisterenavond in Volendam tegen de plaatselijke FC. Een belangrijke wedstrijd die werd gezien als een zes-punten wedstrijd aangezien de Volendammers de enige echte overgebleven concurrent is voor de titel. Bij verlies zou het weer spannend worden met nog 12 wedstrijden te gaan. Maar al deze “wat als” verhalen kunnen voorlopig de prullenbak in. De geel-zwarten waren duidelijk een klasse beter en wonnen uiteindelijk met 0-1.

De Venlonaren moesten het doen zonder vaste en belangrijke waarden Danny Post en Vito van Crooij. Beide spelers hadden door gele kaarten een schorsing en waren daardoor terug te vinden in het uitvak van de geel-zwarten. Een mooi gegeven is dat ze niet maar tien minuten de sfeer gingen proeven maar de hele wedstrijd meededen met de meegereisde uitsupporters. Daar hebben wij heel veel respect voor en dit laat ook duidelijk zien hoe dit VVV is veranderd de afgelopen jaren.

De grote vraag voorafgaand aan de wedstrijd was alleen wie gingen deze beide sterkhouders vervangen? De logische keus was om Arsenal huurling Zelalem een kans te geven, maar trainer Steijn koos voor een andere tactische oplossing en dat was om rechtsback Moreno Rutten – die na lang blessureleed eindelijk weer mocht starten – op het middenveld te zetten. Dat dit een goede keus was moge duidelijk zijn.

Terug naar de wedstrijd, VVV-Venlo begon duidelijk veel scherper dan Volendam. Het leek erop dat de Palingboeren teveel ontzag hadden voor de koploper en hierdoor ging er heel veel mis bij het andere Oranje. De Venlonaren roken bloed en klapten er vol op. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke situaties. Zo kreeg Torino Hunte een grote kans na goed uit buitenspel weg te lopen van zijn directe tegenstander. Zijn harde schot kwamen precies op de vuisten van doelman Verhulst. Direct uit deze aanval kwam het doelpunt. De bal bleef in het 16-meter gebied hangen waardoor in de kluts de bal via Opoku in de loop van Moreno Rutten terecht kwam. De gelegenheids middenvelder dacht niet na, schoot hard op doel en doordat de bal nog werd aangeraakt lag de bal direct in het netje! Een geweldige start voor een zo belangrijke wedstrijd.

De Venlonaren bleven hierna nog een minuut of tien doordrukken om de 0-2 op het bord te krijgen. Na een aantal hoekschoppen en wat mogelijkheden gebeurde dit niet, waardoor de geel-zwarten ervoor koezen om de wedstrijd te controleren. Doordat Volendam zo armoedig voetbalde resulteerde dit voor de toeschouwers wat saaie wedstrijd. Vlak voor rust probeerde VVV-Venlo met een offensief nog een keer de 0-2 op het bord te krijgen. Dit lukte bijna door een scherpe voorzet van Joey Sleegers die precies op het hoofd van spits Ralf Seuntjens terecht kwam. Hij stuurde de bal net iets teveel naar het midden van het doel waardoor doelman Verhulst, FC Volendam kon redden. Hierna werden de Venlonaren niet meer gevaarlijk en gingen we met een 0-1 voorsprong de kleedkamers in. Een mooi statistiek van de eerste helft was dat FC Volendam in de eerste helft geen enkel balcontact had in het 16-meter gebied van VVV-Venlo. Dit liet goed zien hoe VVV-Venlo de wedstrijd onder controle had.

Zonder wissels startten beide ploegen aan de tweede helft. FC Volendam voor wie dit natuurlijk de laatste kans was om nog mee te doen aan de titelstrijd kwam iets beter uit de kleedkamer. De Palingboeren waren iets feller en probeerde een gelijkmaker te forceren. De Venlonaren lieten zich na een aantal mogelijkheden niet gek maken. Het was echter wel zaak om snel de 0-2 op het scorebord te krijgen. Een ongelukje zit in een klein hoekje en met een minimale voorsprong kon het altijd gebeuren dat uit het niets de tegentreffer zou vallen.

De Venlonaren leken zich dit goed te beseffen en begonnen na een minuut of 10 in de tweede helft zelfs kansen te creëren. Zo kregen Leemans, Seuntjens en Röseler kansjes. De grootste kans om de wedstrijd te beslissen was voor Torino Hunte die goed een buitenspelsituatie ontliep. Hij tikte de bal net iets teveel naar de zijkant waardoor hij niet lekker voor het doel kwam te staan. Met een diagonaal schot probeerde hij doelman Verhulst nog te verschalken. Dit lukte ook maar de bal belandde met een rollertje tegen de paal. Na deze aanval trok VVV zich wat terug en lieten de Volendammers komen.

Dit resulteerde in een gevaarlijk moment voor het doel van Delano van Crooij. Het was Steltenpool die slim naar de eerste paal rende en zo de bal diagonaal op doel schoot. Gelukkig stond onze rots in de branding, Jerold Promes goed op te letten en kon hij met een sliding het doelpunt verhinderen. Dit was direct ook een fase waarin Volendam nog een laatste keer probeerde aan te zetten. VVV-Venlo daarentegen schoot de bal eigenlijk vooral kansloos naar voren toe. VVV-Venlo werd nog een keer gewaarschuwd door Mohammed Betti die venijnig de bal op doel schoot maar Delano van Crooij kon met zijn vingertoppen net de tegentreffer verhinderen. Maar nadat FC Volendam speler Kok zijn tweede gele kaart kreeg was de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Na nog wat hoge ballen van FC Volendam kabbelde de wedstrijd naar het einde en vond de scheidsrechter het genoeg geweest.

Met de overwinning op FC Volendam is er een hele grote stap gezet richting de titel van de Jupiler League. Alhoewel Jong Ajax nog altijd op 6 punten achterstand in het spoor blijft van de Venlonaren zijn de enige echte concurrenten FC Volendam en MVV op 11 punten en 13 punten gezet. Daarnaast was het alweer de 13e competitiewedstrijd dit seizoen dat VVV-Venlo de 0 hield. Een geweldige prestatie waar een vervolg aangegeven moet gaan worden tegen de nummer laatst Achilles’29. De Groesbeekers komen namelijk op Vasteloavend vrijdag op bezoek in Stadion de Koel.

Statistieken
FC Volendam– VVV-Venlo 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 9. Rutten (0-1).
Gele kaarten: Tuyp (FC Volendam), Promes (VVV-Venlo)
Rode kaarten: Kok (2x geel)
Toeschouwers: 4.582
Opstelling FC Volendam
Verhulst; Kok, Schouten, Schilder, Betti; Van Kippersluis, Kwakman, Esseboom (58. Tuijp), Visser; Steltenpool en V/d. Heijden (85. Stroo).
Opstelling VVV-Venlo
D.van Crooij; Janssen, Promes, Röseler, Dekker; Leemans, Rutten, Seuntjens; Hunte (80. Misidjan), Opoku (68. Resida) en Sleegers

42 Responses

 1. RuiverCity

  Prima resultaat. Zeker als je Post en van Crooy mist. Moreno Rutten op het middenveld was een goede zet. Hierdoor flink wat fysiek en agressie erbij. Volendam amper iets gecreëerd. Dit resultaat moet de concurrenten weinig hoop meer geven……

 2. jimhendrix56

  Nu in de bus op de terugweg. Wat heeft VVV zich goed gehouden zeg! Volendam was heel zwak. Was echt mooi dat De geschorste Post en Van Crooy gewoon bij ons in het uitvak zaten. Ze zongen en klapten gewoon met ons mee, Mooie emotie. Dit mag niet meer mis gaan voor ons! FORZA KAMPIOENEN

 3. expat

  Na een wervelend begin, een Volendam die een helft lang niet eens een bal aangenomen had in de 16 van Venlo toch een behoorlijk spannend einde. Maar wat verwacht je ook van een van de beste clubs van JL! Super resultaat! Volgende week vrijdag, een dag voor de zoepkoel, tegen Achilles thuis. Ik kan me nog een hele nare wedstrijd voor de periode tegen Achillles herinneren van een paar jaar terug. En Jong Ajax heeft ze ook niet bepaald overklast vanavond. Niet onderschatten dus en gewoon heel veel scoren, en zo niet, gewoon altijd eentje meer dan de tegenstander.

  Trots op VVV! En super dat Post en Van Crooy met de meegereisde supporters in het uitvak zaten. Dat was op tv goed te zien en dat levert respect op van andere teams.

 4. Ben

  Ongeloofbaar! Fantistas! Wat zijn we blij met vooraf gezien de moeilijkste wesdstrijd uit bij Volendam zo gemakkelijk winnen. Wat was Volendam zwak, of waren wij zo goed. Nee, ik wil niet zeggen dat we bij de rust al met 3-0 hadden moeten voor staan. Ik denk inderdaad dat die joekskapel na de carnaval een mooie schoonmaakbeurt mag krijgen. FORZA VVV!

 5. verschet

  VVV is neet mier te stoppe; rechtstreeks de eredivisie in. Jammer allein det we volgend joar gen rechtstreeks CL-ticket mier kenne pakke. Zitte we eindelik weer woa we motte zien, waere de regels wwer aangepas.

 6. De Koel

  Snel op 0-1 gekomen en daarna de wedstrijd gecontroleerd. Misschien niet zo sprankelend als vorige week, maar als je kampioen wil worden moet je ook puur op resultaat kunnen spelen. En dat heeft VVV perfect gedaan. Mooi dat er zoveel supporters mee zijn gegaan en dat Post en Vito in het supportersvak stonden.

 7. robbaan

  Zo moet dat!
  Spelen als een kampioen, zelf scoren en de tegenstander controleren,
  Dit lukte lange tijd perfect, maar 0-1 is altijd een linke stand. Maar ook daar bewees VVV, volwassen genoeg te zijn, en de buit, bij de belangrijkste tegenstrever in de Jupilerleage, mee naar Venlo te nemen.
  Komende vrijdag, zo vlak voor de vastelaovund nog een keer vlammen….en dan de stad in!

 8. pavisto67

  Ik heb de wedstrijd bekeken via een livestream. De eerste helft kwam Volendam niet eens in de buurt van het 16 meter gebied. Het ging zo makkelijk dat ik eigenlijk dacht, dit moet misgaan. Zo’n overwicht en dan waarschijnlijk een pietluttig doelpunt tegen krijgen, een echte voetbalwet. Maar gelukkig liep het anders. Heel volwassen en sterk gespeeld van VVV, en een meer dan verdiende overwinning. Hier deelt VVV gewoon een mokerslag uit. Mijn weekend kan niet meer stuk ( tenzij mijn schoonmoeder onverwachts langskomt). En respect voor het groot aantal meegereisde supporters. Jullie waren duidelijk hoorbaar!!!!!

 9. marcel

  heerlijk dit. heer en meester voor rust. mede doordat het maar 0-1 blijft, en Volendam ballen het strafschopgebied in gaat pompen blijft het spannend tot het eind. Maar uiteindelijk zwaar verdiende overwinning.

 10. Goodie

  Lekkere overwinning dit. Volendam heeft eigenlijk geen enkel moment aanspraak gemaakt op een overwinning. Het enige wat je VVV kunt nageven is dat eerder beslist zou worden, het werd op het einde toch spannend. 11 punten los op weg naar promotie, heerlijk! Ik vond Rutten en Janssen ijzersterk spelen.

  Dit is hoe uitwedstrijden moeten zijn. Hopelijk kunnen we zo’n uitvak vaker hebben!

 11. brise continu

  Wat n mooi resultaat!
  dat kan toch bijna niet meer fout gaan…maar goed…de grootste tegenstander van VVV blijft VVV zelf….un trap ônger die kloëte hellup dus waal!

  psssst…zo ff sprietse!!

 12. supportertje

  Heerlijk op vakantie, en VVV zorgt er voor dat ik er nog meer van kan genieten. Prachtig resultaat, en top dat er spelers op de tribune van VVV stonden. Hopelijk tegen Achilles ook een mooi resultaat, zodat ik weer heerlijk in het zonnetje er een op kan drinken-

 13. LJ

  Even een vergelijk met voorgaande seizoenen:

  2016-2017
  gespeeld: 26
  punten: 59
  doelsaldo: 55 (v) – 17(t) = +38
  positie: 1

  2015-2016:
  gespeeld 26
  punten: 52
  doelsaldo: 60(v) – 23(t) = +37
  positie: 2
  Punten na 36 wedstrijden: 75
  Sparta kampioen met 79 punten

  2008-2009:
  gespeeld 26
  punten: 57
  doelsaldo: 63(v) – 27(t) = +36
  positie: 1
  Punten na 38 wedstrijden: 80
  VVV haalde nog 23 punten in 12 wedstrijden (verloor er nog 3 en speelde 2 maal gelijk

  Voor promotie heeft VVV dus nog maximaal 26 punten nodig in 12 wedstrijden.

  1. expat

   Mooie vergelijking! Onze verdediging is onwaarschijnlijk goed! Maar ik ben verbaasd dat we 8 jaar geleden meer doelpunten hadden gescoord, dat dus ondanks de Helmond Sports….

 14. mats

  Goh, ik heb waarschijnlijk een andere wedstrijd gezien. Zo geweldig vond ik het niet. Veel balverlies, slordige aannames, mager veldspel… het is eigenlijk bijzonder dat we zoveel scoren. Ja VVV heeft een superieure verdediging.. die Promes wat een kanjer! Maar ik vond het bizar om te zien hoe makkelijk Volendam kon combineren en dat VVV dit liet gebeuren. Het mag best wat feller en met meer overtuiging. Nadat Misdjan erin kwam, kwam er wat meer felheid en overtuiging in het spel. Volgende keer wel Zelalem ipv Post een kans geven. Ik vond Rutten op mid geen succes. Maar goed, een echte kampioen wint ook dit soort wedstrijden dus op naar de eredivisie 🙂

  1. Godfried

   Volgens mij wist volendam pas in de 60e minuut voor t eerst op goal te schieten. Vvv domineerde een uur lang volledig.
   Dat de palingboeren de laatste 30 min. Opportunistischer gaan spelen is t logisch dat vvv dan wat meer achteruit loopt. Alles voor de overwinning.

   1. mats

    En jij was misschien iets te veel verblind door je positiviteit om niet te zien dat het in die laatste minuten zomaar 1-1 had kunnen worden … want VVV kreeg nog maar amper vat op Volendam.

   2. Godfried

    Amper vat in de laatste 15 minuten klopt. Vvv speelde toen zonder opoku. Hunte. Post en van crooij. Terwijl volendam er aanvallend het een en ander bij gooide. O.dat ze lange ballen hanteerde stond vvv achterin gegroepeerd. Dan is t logisch dat je de bal minder makkelijk in de ploeg houdt.

   3. SL

    Jij bent zo negatief als maar wat, overal en iedereen ziet dat dit elftal gewoon goed voetbalt, en jij pakt 2 of 3 fragmenten uit de gehele wedstrijd om VVV maar af te zieken. Als je niks te doen heb hou gewoon je commentaar voor je!!

   4. jason

    Kijk uit Mats. Je mag op deze goed weer site geen kritiek meer uiten. Dan ben je geen echte supporter.

    Ze hadden nog van Barcelona gewonnen zoals ze vrijdag speelden.

    Lang leve De Koel

   5. Nee hoor mensen geven antwoord en weerleggen het geen wat zij denken dat klopt. Iedereen kijkt het op een andere manier en als je mijn stukje leest zeg ik ook dat het niet de beste en mooiste wedstrijd van het seizoen was. Maar er wordt uiteindelijk gewoon simpel gewonnen van een concurrent wat meer dan prima is.

    Daarbij kwam kijken dat je na 10 minuten al voor staat en Volendam de eerste helft zo bagger was dat je vanzelf gas terug neemt maar ook dat je zelf bagger gaat voetballen. Het was toen ook niet super want VVV liep alleen maar achteruit en lieten de Volendammers komen. De palingboeren hadden daarna een aantal mogelijkheden maar om dan te zeggen dat ze oogstrelend voetbal speelde met perfecte combinaties waarmee ze VVV helemaal lam legde gaat ook weer erg ver.

   6. Godfried

    Beste Jason,

    Volgens mij is deze website opgezet als forum. Forum betekent letterlijk ‘discussie’. Het kenmerk van een discussie is om de ander van jouw standpunten te overtuigen.

    Wanneer Mats een standpunt heeft wat haaks staat op wat 90% van de reaguurders vindt, dan krijg je daar reactie op. Nogal wiedes. En al helemaal wanneer de mening bijna altijd afwijkt van wat de rest vindt.

    Neemt niet weg dat iedereen gewoon zijn mening mag geven. Ook Mats. Zelfs jij Jason. Maar dan mogen wij ook reageren.

   7. jason

    Het ging mij om de niveauloze reacties van kenfen en SL. Maar bedankt dat je me nog effe uitlegt wat een forum is.

    Dat iemand zijn mening haaks staat op 90 % van de anderen zegt mij niet zoveel. Hier zijn nl nogal wat mensen verblind door het succes.
    Normaal een wedstrijd analyseren kunnen ze niet meer. Alles wat er op het veld gebeurt is volgens hun gepland. Als vvv tegen 10 man achteruit loopt en zomaar per ongeluk de 1-1 kan vallen het laatste kwartier doen ze dat expres. Ja ja. Nou dat gebeurt uit angst zoiets doe je niet expres.

    Ik ben het dit keer behoorlijk met mats eens. Maar ook ik vind het prima als we op deze manier kampioen worden. Geen enkel probleem.

    Op naar vrijdag in hopelijk een Koel waar de carnavalsinvloeden op het veld en op de tribunes minimaal zijn. Of boor ik nu een nieuwe discussie aan ?

    Lang leve De Koel

   8. kenfen

    Verblind door het succes? Nee maar wel blij met de resultaten en positief TOV de inzet en werklust van de ploeg en dat mag best na redelijk wat jaren doffe ellende (2011/2015) Dat het voetbal niet altijd oogstrelend is Jason is gezien het feit dat we nu eenmaal geen Barcelona zíjn best te bevatten..

   9. Godfried

    Wat is er mooier dan een man van middelbare leeftijd, verkleed als zak friet in een druilerige Koel?!

  2. Tsjaa als je na 10 minuten voorstaat en de tegenstander niets maar dan ook helemaal niets in te brengen heeft neem je natuurlijk gas terug. VVV had de eerste helft gewoon met 0-2, 0-3 kunnen staan. Statistiekje dat Volendam geen enkel balcontact had in het 16 meter gebied in de eerste helft zegt wel genoeg. Daarna werd het wat minder maar ook daar was VVV dreigender dan Volendam. Er ging zeker hier en daar wat mis en het was zeker niet de beste pot voetbal maar goed wel 3 punten uitgelopen op je directe concurrent die echt heel mager was. Denk dat VVV gewoon krachten spaarde op een gegeven moment.

   Ik vond met Rutten op het middenveld wel degelijk een goede zet. Hij is snel, dynamisch en behoudt zeer goed het overzicht waardoor VVV lekker kon voetballen. Er vielen hier en daar wel wat ruimtes waardoor Volendam soms makkelijk het middenveld kon oversteken maar uiteindelijk was het zeer prima wat ik heb gezien. Zelalem moet zich eerst maar eens bewijzen en dat moet hij doen tijdens de trainingen.

   1. De Koel

    En MVV moet ook nog eens hun beste speler (Ippel) missen vanwege een rode kaart. Maar VVV moet zich op de eigen wedstrijden focussen en waken voor onderschatting. Achilles mag dan laatste staan, ze speelden pas geleden nog 0-0 tegen MVV.

   2. Goodie

    Achilles mag dan wel laatste staan, maar die mag je zeker niet onderschatten. Hebben in de laatste 4 wedstrijden toch maar weer mooi 5 punten.

 15. supportertje

  Zullen we nu eens niet lopen zeiken over hoe het wel en niet beter had gekund. VVV heeft gewonnen, en ik heb er op Gran Canaria een baar beste opgedronken. Beter lelijk winnen als mooi verliezen. Vorig jaar prachtige wedstrijden gezien, maar geen kampioenschap. Dit afgelopen seizoen, slechte en mooie wedstrijden, maar op deze manier wel op weg naar het kampioenschap. Zij HET TEAM geloven erin en ik ook. Dus laten we het nu eens echt positief zien, er staat een goed team, en daarmee BASTA. Ze gaan er voor en hoe ze er komen maakt niet uit. Ook Barca verliest wedstrijden en speelt regelmatig niet goed.

  1. Ben

   Je hebt de wedstrijd, blijkbaar, niet gezien. VVV was heer en meester, de gehele eerste helft. Volendam is niet in de buurt van de vvv goal geweest. 0-3 was ook mogelijk geweest als ruststand. Tweede helft zakte VVV in, het voetbal werd voor de leek zeker minder qua kijkspel. Dat Volendam vlak voor het einde enkele aanvallende pogingen ondernam lijkt me vanzelf sprekend: Zij konden een periodetitel halen. Het bleef verdiend 0-1. Uit tegen nummer 3 de wedstrijd winnen is het enige dat lelt. Dus alleen prima. FORZA VVV!

 16. Boris

  Volgens mij is de kans is groot dat we twee keer feest hebben. Kan zomaar zijn dat we eerst promotie veilig stellen en enkele weken later kampioen worden. Komt allemaal doordat Jong Ajax het zo goed doet en niet kan pomoveren.

 17. janssens

  Zojuist even bezig geweest met het resterende programma van de nummers 1 t/m 4 (respectievelijk VVV – Jong Ajax – FC Volendam en MVV.
  Op basis van de huidige ranglijst heb ik hier een moeilijkheidsgraad aangegeven van respectievelijk nummer 1 VVV-Venlo (20 punten) tot nummer laatst Achilles’29 (1 punt).

  Resterend programma VVV-Venlo
  Achilles 29 (t) (1)
  Jong FC Utrecht (u) (3)
  Fortuna Sittard (t) (5)
  FC Den Bosch (u) (8)
  FC Dordrecht (u) (2)
  NAC Breda (t) (13)
  Almere City (t) (14)
  RKC Waalwijk (u) (11)
  FC Emmen (t) (10)
  FC Eindhoven (u) (12)
  Jong Ajax (t) (19)
  Telstar (u) (6)

  Totaal aantal punten: 104
  Aantal resterende thuiswedstrijden: 6

  Resterend programma Jong Ajax
  FC Eindhoven (t) (12)
  FC Oss (u)(7)
  De graafschap (u)(4)
  FC Volendam (t)(18)
  Nac Breda (u)(13)
  Jong FC Utrecht (t)(3)
  Telstar (u)(6)
  FC Dordrecht (t)(2)
  Jong PSV (u)(16)
  Helmond Sport (t)(9)
  VVV-Venlo (u)(20)
  SC Cambuur (t)(15)

  Aantal resterende thuiswedstrijden: 6
  Totaal aantal punten:125

  Resterend programma FC Volendam
  NAC Breda (u)(13)
  FC Dordrecht (t)(2)
  Helmond Sport (t)(9)
  Jong Ajax (u)(19)
  Cambuur Leeuwarden (t)(15)
  RKC Waalwijk (u)(11)
  Jong PSV (u)(16)
  De graafschap (t)(4)
  Achilles 29 (t)(1)
  FC Oss (u)(7)
  MVV (t)(17)
  Fortuna Sittard (u)(5)

  Aantal resterende thuiswedstrijden: 6
  Totaal aantal punten: 119

  Resterend programma MVV
  SC Cambuur (u)(15)
  Almere City (t)(14)
  FC Dordrecht (u)(2)
  Jong FC Utrecht (t)(3)
  Telstar (u)(6)
  Fortuna Sittard (t)(5)
  FC Den Bosch (u)(8)
  FC Emmen (t)(10)
  De Graafschap (u)(4)
  Jong PSV (t)(16)
  FC Volendam (u)(18)
  RKC Waalwijk (t)(11)

  Totaal aantal punten: 112
  Aantal resterende thuiswedstrijden 6

  Op basis van zo calculeren ranglijst 20-2-2017 blijkt dat VVV-Venlo veruit het “makkelijkste” programma heeft. Verder opvallend dat van deze 4 ploegen onze naaste concurrent voor het kampioenschap Jong Ajax het moeilijkste programma heeft!

Leave a Reply