VVV-Venlo zet ongeslagen reeks voort bij Almere City FC!

Ondanks de Vasteloavend speelde VVV-Venlo afgelopen avond in Almere de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Almere City FC. Vooraf stonden de rood-witten met een wedstrijd meer gespeeld 1 puntje boven de Venlonaren.

In de beginfase van de wedstrijd was het aftasten voor beide ploegen. Na zo’n 5 minuten begon Almere City FC wat meer druk naar voor te geven. Maar echte kansen werden er niet gecreëerd door Almere City. Hierna volgde een periode waarbij VVV-Venlo wat beter was en met wat meer druk naar voren toe voetbalden. Na 13 minuten kwam de eerste grote kans voor VVV-Venlo. Melvin Platje hield de bal op miraculeuze wijze binnen waarna Gianluca Nijholt de bal voor open goal kon intikken. Helaas was de bal iets te hard waardoor de Utrechter niet aan de bal kon komen.

Na zo’ 17 minuten in de eerste helft volgde de eerste grote kans voor Almere City FC. Verdediger Bouma van Almere City FC kon vanuit het middenveld vrij naar voor toe wandelen waarna hij een gevaarlijk schot produceerde. Gelukkig ging het schoot voorlangs het doel en hoefde Maenpaa niet in te grijpen.

Het spel speelde zich vooral af op het middenveld maar VVV-Venlo vervolgde de wedstrijd met aanvallende intenties. Zo was er een gevaarlijke voorzet van Danny Post die bijna binnen viel en volgde er nog een aantal kleine kansjes. VVV-Venlo bleef doordrukken en gelukkig viel dan ook vlak hierna het doelpunt. In de 26ste minuut kwam VVV-Venlo op een 0-1 voorsprong. Na een goede actie en splijtende pass van Melvin Platje kreeg Vito van Crooij de bal, hij hoefde de bal alleen nog achter de doelman te schuiven en dit lukte gelukkig voor de Venlonaren. Een verdiende voorsprong voor VVV-Venlo.

Ook na het doelpunt bleef VVV-Venlo door drukken. Maar op een scherpe voorzet en een hard schot van Melvin Platje bleef het bij een 0-1 voorsprong voor VVV-Venlo.

VVV-Venlo begon de tweede helft ongewijzigd. Almere City FC begon de tweede helft net zoals in de eerste helft met hetzelfde recept. De rood-witten speelden vol druk naar voren, hierdoor ontstonden er een aantal mogelijkheden. Gelukkig stond de verdediging van  VVV-Venlo goed op te letten, zo werkte Promes een aantal keer de bal goed weg en stond onze Finse doelman in de weg.

De druk van Almere City hield zo’n 5 minuten aan waarna beide partijen weer aan elkaar gewaagd waren. Hierna volgde een rommelige fase waarbij de Venlonaren veel overtredingen nodig had. Het spel golfde over en weer waarbij VVV-Venlo het meeste balbezit had. Zo stond in de 60ste minuut bijna de 0-2 op het scorebord door een schot van Melvin Platje uit de tweede lijn, de bal zwabberde waardoor de keeper de bal los liet, maar kon uiteindelijk de bal vrij makkelijk oprapen. Ook Almere kreeg een opgelegde kans, spits Boldewijn stond alleen voor Niki Maenpaa maar onze keeper wist met een katachtig reflex VVV-Venlo te redden. In de tegenstoot was VVV-Venlo ook zeer gevaarlijk, door een goed uitgespeelde counter stond ook Gianluca Nijholt een op een met de keeper. Ook hij verzuimde om te scoren.

De wedstrijd ging hierna gelijk op waarbij VVV-Venlo vooral kansen creëerde uit counters. VVV-Venlo had wederom op een 0-2 voorsprong moeten komen na een goede loop actie van Aziz Khalouta. Echter faalde de Venlonaaar oog in oog met doelman van Duin.

In de slotfase startte Almere City FC nog een slot offensief waardoor het nog spanned werd. Echter ontstonden er niet echt grote uitgespeelde kansen voor de gasten uit Almere. VVV-Venlo kreeg alleen maar meer ruimte maar ook Melvin Platje faalde oog in oog met keeper van Duin. En zo eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor de Venlonaren.

Komende dinsdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Dan neemt VVV-Venlo het in Doetichem op tegen De Graafschap. Dit wordt de volgende belangrijk uitwedstrijd in strijd voor de Play Offs plekken en de 3de periode!

VVV-Venlo staat door de winst momenteel achtste in de Jupiler League en 3de in de 3de periode!

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Maksimenko, Buwalda, Promes en Joppen; Post, Nijholt (89. Balkestein) en Voorn; Van Crooij (69. Gijzen), Platje en Khalouta

Opstelling Almere City FC:
Etemadi (36. Van Duin), Bouma, Toet, Quasten, Boldewijn, Kip, Oost (78. Mamedov), Hoefdraad, Receveur, De Kogel (46. Dissels) en Keller

17 Responses

1. RuiverCity

Supersnel verslag op het web! Mag ook wel eens een compliment voor gegeven worden. Goede prestatie van VVV. Vertrouwen binnen de selectie en bij de supporters is weer groeiende. Win-win situatie dus. Morgen beetje feesten en dan focus op Graafschap.

2. Ben

Ik ben super tevreden, ook, inderdaad, over dit verslag, wat een snelle service. Mijn complimenten! Ook over de inhoud. Mensen, wat een luxe, van de laatste 5 wedstrijden, 1 keer gelijk en 4 wedstrijden gewonnen! Wat een luxe. Ik heb trouwens de indruk dat we het “stiekum” doen, want bij de media is het nog niet opgevallen deze opgaande lijn. Mag van mij zo blijven, maar ik vraag me af of dit nog zo lang kan doorgaan?
    Want me het meeste op viel in de wedstrijd is de doortastendheid, de wil om perse te willen winnen. Voor mij niet echt een speler die er bovenuit stak, maar als ik er dan toch een moet noemen dan dan is het Platje. FORZA VVV! Fijne Vasteloavend allemoal!

3. Meuske

Heb de wedstrijd via Twitter gevolgd en vond het wel grappig hoe een Almere supporter vertelde dat ze Nijholt vroeger Gianluca bazooka Nijholt noemde. Super blij dat ze de overwinning over de streep hebben getrokken. Vandaag wel een uitstapje verdient met het team vind ik. Is het mogelijk dat Nec 2 periode’s pakt? Volgens mij wel toch.

1. marcel

Prima uitslag, verdiende overwinning. Na de voorsprong, benutte VVV de tweede helft de ruimte die het kreeg enkele zeer goed, wat leidde tot een paar counters met vier 100% kansen. Helaas werden deze nog niet in een doelpunt omgezet. De verdediging stond als een huis, onder leiding van de zeer sterk spelende Promes.. Jammer genoeg werd de wedstrijd niet eerder beslist, waardoor het onnoidig spannend bleef. Op naar het volgende carnavalsfeest…….. ik heb gehoord dat dat in doetichem is.

@ meuske, nee, indien NEC de periode wint, dan gaat deze naar de 2e plek in de stand.

vorig jaar heeft Sparta zelfs als 3e een periode titel gekregen omdat de 2e plek voor een jong-team was. dat is dit jaar gewijzigd. als die situatie weer voorkomt, dan gaat de periode naar de hoogste in de eindstand die nog geen periode heeft.

4. supportertje

Goed gedaan VVV, zo kunnen we vooruit kijken, en het biertje vandaag hebben jullie verdient. Veel plezier en er weer voor zorgen dat je er op dezelfde manier staat tegen de Graafschap. Chapeau.

5. Ben

Wellicht komt het door de snelheid van de geweldige service ons deze reportage te sturen, maar, zie de statistieken, VVV heeft de wedstrijd niet verloren, maar echt zeer verdiend gewonnen, want Vito speelt bij ons VVV!

6. sultana

Overwinning waar ik blij mee ben, 3 zeer belangrijke punten gepakt. Hoop dat Sparta morgen punten verspeeld tegen jong psv. Als we dinsdag winnen bij de superboeren dan kan het een leuke avond worden in Aachen vrijdag, kan er dinsdag helaas niet bij zijn maar vrijdag ben ik zeker van de partij. Verdediging stond gisteren inderdaad goed met als uitblinker Promes, wat is die jongen er op vooruit gegaan na zijn tweede rode kaart aan het begin van het seizoen! Buwalda moeten ze proberen te houden na dit seizoen, goede versterking! Forza VVV

1. Zekers! Sparta verliest met 0-2 uiteindelijk maar vergeet niet dat De Graafschap bij winst op VVV boven VVV komt te staan. Als je dinsdag gelijk weet te spelen of te winnen dan doe je erg goede zaken en heb je alles in eigen hand. Maar dan komt ook nog Roda wat altijd lastig is en Achilles waar je al twee keer van hebt verloren. En er komt nog druk bij kijken het is afwachten hoe de selectie erop gaat reageren. Hoop diep in mijn hart dat we deze periode pakken!