VVV verliest met 2-0 van FC Emmen

Vrijdag 20 september stond voor het team van René Trost en zijn technische staf de uitwedstrijd tegen FC Emmen op het programma. De geelzwarten waren gebrand op een revanche na de twee verloren wedstrijden op rij. FC Emmen al putte moed uit de laatste twee wedstrijden, die allebei gewonnen werden.

René Trost kon weer een beroep doen op Balkestein en deed dat ook meteen: Balkestein en Promes vormden samen het verdedigingscentrum, waardoor Danny Post naar het middenveld kon doorschuiven, nadat hij de afgelopen wedstrijden de vrije plaats in de verdediging van de geblesseerden had opgevangen.

De wedstrijd begon zeer gezapig, maar net voor het kwartier op de klok verscheen lijken de Venlonaren toe te slaan: uit een corner vanaf de linkerkant mocht Balkestein vrij inkoppen. Zijn inzet wordt van de lijn gehaald, waarna Promes de bal op de lat kopt. Nog geen minuut later gaat Fleuren op avontuur en haalt de achterlijn. Hij legt de bal goed terug op Rajcomar, maar die schiet tegen keeper Van der Vlag op. In de tegenstoot is het Bergkamp die de bal rakelings naast het doel van Mäenpää werkt.

Daarna houden de Venlonaren goed druk, maar komen er geen uitgespeelde kansen. Scheidsrechter Boot geeft in kort tijdsbestek een gele prent aan Danny Post en Ozan Türk, waarbij hij uitgebreid in woord en gebaar aangaf dat de boeking een optelsom van meerdere overtredingen was.

Het duurt tot de 33e minuut voordat de Venlonaren weer een doelrijpe kans krijgen. Na een aantal goede passes komt de bal bij Ozan Türk die de bal op het hoofd van Balkestein plaatst. Die kopt echter naast het doel van Van der Vlag. FC Emmen probeert het met hoge ballen op eenzame spits Roland Bergkamp. Deze ballen komen niet aan of worden door Balkestein of Mäenpää onschadelijk gemaakt.

Vijf minuten voor tijd klopt Emmen op de Venlose deur: Balkestein wordt genoodzaakt om een Emmen-voorzet tot corner te koppen. Die corner draait gevaarlijk in en lijkt stil te vallen in de Venlose zestien. Daar vechten twee roodwitten om de bal en de uiteindelijke inzet van Bannink wordt van de lijn gehaald. Even later is het Ozan Türk die het met een verdekt schot uit de tweede lijn probeert. Van der Vlag is echter op zijn post en pakt de lage bal uit de hoek.

Met Leon de Kogel voor Prince Rajcomar proberen de Venlonaren in de tweede helft de bakens te verzetten. Het is echter FC Emmen dat de voorsprong pakt: in de 51e minuut mag de linksbuiten van FC Emmen de achterlijn halen. Hij legt de bal terug op Olijve. Zijn schot wordt nog prima gekeerd door Mäenpää, maar in de rebound is het Resida die de bal binnen weet te werken. 1-0 voor de thuisploeg.

Na 10 minuten in de tweede helft maken de Venlonaren het zich nog moeilijker: Leon de Kogel krijgt een uitworp van Mäenpää niet onder controle en probeert met een tackle de bal te veroveren. Daarbij raakt hij de speler van Emmen van achteren en krijgt hij van scheidsrechter Boot de rode kaart voorgehouden. En zo staan de geelzwarten met 1-0 achter en moeten ze verder met 10 man.

Weer 10 minuten later boren de Emmenaren alle hoop van VVV-Venlo de grond in: FC Emmen laat de bal goed rondgaan en buit de numerieke meerderheid uit. Eindstation Bannink weet met een goed geplaatst schot keeper Mäenpää te verschalken en zo de 2-0 op het scorebord te zetten. Met Cooper en Otsu in de ploeg voor Türk en Wolters is er vers aanvallend bloed in de ploeg gebracht, maar het wil de Venlonaren maar niet lukken.

Aan de andere kant hebben de aanvallers van FC Emmen gelukkig het vizier niet scherp staan, waardoor de Venlonaren een grotere achterstand bespaard blijft. De mannen van René Trost rest niets anders dan te proberen om het aantal tegendoelpunten niet hoger op te laten lopen. Dat lukt en na negentig minuten staat dan ook de stand die na 64 minuten was bereikt op het scorebord: 2-0.

FC Emmen – VVV-Venlo 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 51. Resida (1-0), 64. Bannink (2-0)
Gele kaart(en): Rozema (FC Emmen); Post, Türk (VVV-Venlo)
Rode kaart(en): De Kogel (VVV-Venlo)
Scheidsrechter: Boot
Aantal toeschouwers: 2300

Opstelling FC Emmen:
Van der Vlag; Siekman, Pedro, Bannink (88. Almubaraki) en Metaj; Rozema (80. Dantuma), Olijve en Do Rosario Almeida; Resida; Bergkamp (75. Weghorst) en Martinus

Opstelling VVV-Venlo:
Mäenpää; Fleuren, Promes, Balkestein en Joppen; Kruijsen, Post en Türk (68. Cooper); Wolters (61. Otsu), Rajcomar (46. De Kogel) en Reimerink

Bron: VVV

9 Responses

 1. RuiverCity

  De mensen zijn het gewoon moe. Elke keer beloften, elke keer weer verwachtingen oproepen. En wat komt er van terecht?
  Supporters, zelfs diegene die al jaren een seizoenkaart hebben, haken langzamerhand af.

  1. Klopt inderdaad. Alleen in de afgelopen week heb ik al 5 mensen (die elkaar niet kennen) gesproken die een paar jaar geleden altijd bij VVV kwamen, maar nu de voorkeur geven aan Mönchengladbach om een wedstrijd te gaan bekijken.

 2. bong

  ja maar kijk eens naar de verdediging hoe makkelijk dat die uitgespeeld worden
  want fleuren en joppen zijn toch veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel te traag
  en dan die kruissen als ik zo traag en sloom was dan nam ik de beslissing en ging liever bij venlosche boys 9 voetballen
  waarom ammi geen contract geven een echte venlose jongen
  en gooi die ven dael en jacobs eruit wat een figuren vvv schaam je

 3. Milko Pieren de witte motor

  Tsja, ik kijk er niet vreemd van op. VVV heeft mijns inziens gewoon een hele matige selectie. Dit VVV heeft het lastig tegen iedere ploeg en dus is het niet raar dat er verloren wordt van clubs als Dordrecht, De Graafschap en Emmen. Er zullen nog wel meer nederlagen volgen. VVV mag blij zijn als ze de playoffs halen. Als je “versterkingen” haalt als Balkestein, Promes, Wolters, Rajcomar en Post dan hoef je niet veel te verwachten.

Leave a Reply