VVV-Venlo

VVV verliest door eigen fouten van Heerenveen

VVV-Venlo heeft vanavond een verdiende thuisnederlaag geleden tegen SC Heerenveen. Na twee winstpartijen tegen RKC en FC Groningen en een nederlaag tegen Ajax werd voor de tweede keer dit seizoen thuis verloren.

Trainer Robert Maaskant had weer een andere opstelling dan de voorafgaande wedstrijden bedacht. Deze keer een verassende opstelling door spelbepaler Richard Neudecker op de rechtsbuiten plek neer te zetten. 

VVV begon goed aan het duel maar de Friezen speelden zich al vrij snel onder de druk uit. De Venlonaren kwamen meer en meer onder druk te staan en werden al gewaarschuwd door een prachtig afstandsschot van Joey Veerman die de onderkant van de lat raakte. VVV werd vastgezet op de eigen helft en door persoonlijke fouten van Kirschbaum en Yeboah stond binnen 13 minuten een 0-2 op het scorebord. Het zelfvertrouwen bij de Venlonaren, dat door de slechte wedstrijd van vorige week in Tilburg toch al niet zo groot was, zakte nog verder weg. VVV grossierde in ballen breed en terug. Er zat geen tempo en verrassing in het Venlose spel. Heerenveen vond het na de 0-2 wel welletjes en liet zich op de eigen helft terugzakken. 

In de 25ste minuut kreeg VVV, na een duikeling van Wright, een penalty door scheidsrechter Gözubuyuk toegewezen. Wright ging zelf achter de bal staan maar miste jammerlijk. 

De eerste helft lukte niet veel meer.

Na rust gooide Maaskant de zaak genadeloos om. De falende Neudecker en de geblesseerde Kum kwamen niet terug uit de kleedkamer. In hun plaats kwamen Soriano en Sinclair. VVV begon stormachtig aan de tweede helft. Het creëerde een stuk of 5 hoekschoppen achter elkaar maar het zat niet mee. Een hakbal van Cattermole werd door Joey Veerman van de lijn gehaald en een keihard schot van Nils Röseler ging net over.

Heerenveen kwam nog amper aan voetballen toe maar echt gevaarlijk werden de Venlonaren helaas niet. 

Voorin wordt node een spits gemist die de bal kan vasthouden zodat er aansluiting kan komen vanuit het middenveld. Cattermole sleurt en corrigeert dat het een lieve lust is maar zijn ploeggenoten laten te veel steken vallen om dit tot grootse daden om te zetten. 

Dat Heerenveen nog de 0-3 scoorde was meer voor de statistieken. De Venlonaren waren ook vanavond aanvallend weer machteloos. 

Robert Maaskant zal toch aan een vaste elf moeten gaan werken die op elkaar ingespeeld gaat raken want op deze manier kan het niet meer verder. Neudecker is een spelbepaler en door hem naar de rechtsbuiten stek te verbannen verlies je elke creativiteit in de ploeg. Een experiment dat niet voor herhaling vatbaar is. De andere creatieve speler, Evert Linthorst, was vandaag onzichtbaar.

Het fluitconcert tijdens de rust en na afloop sprak in deze boekdelen.

Voor de technische staf is er de komende week heel wat werk aan de winkel om het vertrouwen in het team terug te krijgen want met de komende wedstrijden tegen PSV (uit) en Vitesse (thuis) zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Statistieken

Ejuke ( 8,13 ), Odgaard ( 87 )
Scheidsrechter:  Dhr. Gözübüyük  
Geel: Pachonik, R. Janssen ( VVV-Venlo ) Floranus ( SC Heerenveen)
Toeschouwers: 5.944

VVV-VENLO
Kirschbaum,Pachonik,Röseler, Kum (Soriano/46 ),R.Janssen,Neudecker (Sinclair/46 ),Post,Linthorst, Cattermole,Yeboah,Wright 

SC HEERENVEEN
Hahn,Floranus (v.Rhijn/82 ),Dresevic,Botman,Woudenberg,Kongolo, Faik,J.Veerman (Bruijn/69 ),v.Bergen, Odgaard,Ejuke (Halilovic/90+1 )

44 Responses

 1. RuiverCity

  Maaskant probeert zijn eigen falen goed te praten. Onvoorstelbaar dat hij een tweejarig contract heeft gekregen. Grootste fout die Stan ooit heeft gemaakt. Maar de spelers zijn ook te veel eenheidsworsten. Van het doorselecteren is dit seizoen weinig terecht gekomen.
  Neudecker wordt net als Van Ooijen totaal verkeerd gebruikt

 2. rongo26

  Geef Maaskant toch nog voordeel van de twijfel, want sommige voetballers lijken wel erg matig qua passing en balbehandeling.
  Wordt gewoon lastig met dit materiaal ongeacht de opstelling….

  1. De spelersgroep waarmee hij het moet doen is inderdaad erg magertjes wat betreft kwaliteit maar zolang je o.a. die Wright blijft opstellen dan kun je jezelf als trainer toch niet serieus nemen of zullen die 6000 toeschouwers het allemaal verkeerd zien en gaat deze knaap ons onder de bezielende leiding van Maaskant uiteindelijk redden van degradatie…….? Dacht het helaas niet, lijkt me zo.

   1. rongo26

    Dat ben ik met je eens. Van de matige spelers spant hij de kroon.
    Maar aanvallend overtuigt niemand, en dan wordt het wel een lastig verhaal, dus daar zit het voordeel van de twijfel in.

  1. Lincoln

   Dat is een Lucas Bremmers uitspraak en die uitspraak klopt wel. De vraag is was het gepast om die uitspraak daar te gebruiken na twee matige wedstrijden. Dat mag ieder voor zich invullen. Ik persoonlijk vind het niet slim maar ook weer niet schandalig. Het is hoe het is en hij probeert het luchtig te houden. Denk dat Maaskant dondersgoed weet dat het niet loopt.

  2. bear664

   Dat heeft hij niet gezegd … dan is het oké ….
   De vraag was of er nog geen paniek was … en toen zei Maaskant dat er nog geen paniek was zolang er meer punten als wedstrijden zijn …. dat is wat anders dan oké

 3. Venleau

  Wat een slechte wedstrijd! Nou kan ik het op zich wel waarderen dat VVV probeert op te bouwen, maar als ik dan zie hoeveel fouten er worden gemaakt tijdens het opbouwen en waardoor uiteindelijk ook nog een tegengoal valt dan heb ik misschien nog liever dat de lange bal wordt hanteert. Maar ook aan die tactiek hebben we niks.. onze spitsen winnen geen een duel. Dan denk je, probeer het met voorzetten. Ik heb dit duel best wat (goede) voorzetten gezien maar telkens stond er niemand die ook maar een poging kon doen om af te werken. Als ik zo naar de wedstrijd kijk kan ik, hoe goed ik mijn best ook doe, geen lijn in ons spel vinden. Het lijkt allemaal op toeval gebaseerd. Het feit dat we elke wedstrijd weer met een andere basiself beginnen zal vast ook niet meehelpen. En dan nog misschien wel het ergste: ga je kansloos met 0-3 van het veld af en dan loopt de heer Maaskant richting de trap, kijkt hij weer heel gespannen richting O1, waar een (overigens treurige) vent roept dat Maaskant op moet rotten en reageert Maaskant met een gebaar dat deze maar naar boven moet komen om de ongemakken op te lossen. Pfff… Robert, concentreer je maar op je team in plaats van (simpele) inviduen op de tribune. Het interview met NOS stemt me al helemaal somber. Dit gaat nog een heel lang seizoen worden. Forza Venlo.

  Oh ja, nog een ding. Die Wright, wat is die slecht zeg. Hoop dat Opuku snel weer fit is, dan heb je tenminste nog iets van gevaar in de spits. Want ook die Soriano kan er weinig van. Wie vorig jaar nog voorspeld had dat ik zou roepen om Opoku had ik voor gek verklaard…

  1. Kladderdaats

   Kijk, zo is die yoga knakworst. Zo lost hij dingen op. Ook met de spelersgroep. Waar ik niets van begrijp: wie is hier nu de lij(ei)der: Post of Cattermole? Jezus wat een communicatie gebrek. Je ziet niet 1 trainingsoefening terug komen. Dat is de hand van Maaskantje. Je mag namelijk niet iets zeggen want dan zit je ergens alleen in een hok, moet je apart trainen en ‘au plubiek’ wordt je dan afgemaakt. Ik denk dat ie voor sinterklaas al weg is. Spelers zijn goed. Ook die Wright. Echter er is geen vertrouwen. Bij niemand niet. Zeer spijtig om te zien….

   1. RuiverCity

    Ben ik met je eens Kladderdaats. ‘Het Maaskant-effect’, mocht dat al bestaan, is overal na een aantal maanden uitgewerkt.. Deze man acteert met zijn Hollandse air en dat is geen goede match met al die Duitsers in de selectie. Je merkt ook niets van een ‘warme band’ tussen hem en de spelers. Het is een publiek geheim dat het tussen hem en aanvoerder Post niet botert. Post heeft voor VVV al veel goede dingen laten zien maar dit seizoen zit hij duidelijk niet lekker in zijn vel.

 4. twiggy11

  Bah-bah ik heb al 25 jaar een seizoenkaart maar dit is toch het slechtste elftal van VVV sinds jaren. zeg nou niet dat we een betere selectie hebben als vorig seizoen want dat is niet zo.
  Voorin geen aanspeel. punt middenveld heeft veel balverlies. en achterin is het net een gaate kaas.
  Volgens mij zijn we dit jaar degradatie kandidaat nummer 1
  Vvv zal toch snel voor een nieuwe spits moeten gaan kijken een met lengte en snelheid we hadden beter mlappa wat meer moeten betalen die was dat geld dubbel en dwars waard geweest.
  Volgende week PSV uit bij een nederlaag staan we meteen in de gevarenzone probeer er dan maar eens uit te komen met dit elftal . ⚽️⚽️⚽️

 5. supportertje

  Man, wat een teleurstelling was deze wedstrijd. Lang geleden dat ik zo’n slechte wedstrijd heb mogen mee maken. Ik heb wel het idee dat het allemaal beter kan, maar dat we een trainer hebben die niet bij machte is om het beste uit de spelers te halen. En Wright is daar wel het voorbeeld van, die is echt niet in staat om er maar iets van te maken voorin. Dat hij nog steeds mee mag doen met een basisplaats is voor mij een groot vraagteken. Cattermole stuurt, en geeft en sleurt aan alle kanten, en is duidelijk twee klassen beter. dan de rest. Die moet hier toch ook wel een beetje wanhopig van worden. Maar de vraag is wat Maaskant hier aan kan veranderen. In mijn ogen niets, want heeft daar waarschijnlijk toch niet de kwaliteiten voor. Geknokt werd er wel de tweede helft, maar er kwam gewoon niets uit. Als dit zo door gaat dan zie ik het zwaar in voor VVV en kan het fout gaan, en dat lijkt mij totaal niet nodig. Zwaar gaat het worden de twee volgende wedstrijden, en als die totaal verloren gaan, dan bungelen we onderaan de lijst en moeten we ons gaan opmaken voor, wie het weet zegt het maar.

  1. Lincoln

   Dankje werd eens tijd voor verfrissing . Keer wat anders is nooit verkeerd, bovendien is de site hier en daar verbeterd waardoor de fouten die in de site waren weg zijn. Je kunt nu onderin op de hoofdpagina ook door oud nieuws klikken (naar de volgende pagina). Top dat het je bevalt, hoop dat andere het ook bevalt.

 6. Lincoln

  Waar we tegen Willem II geen kansen creëerde en matig speelde, was het gisteren nog een beetje erger met een aantal persoonlijke fouten die direct werden afgestraft. Fouten maken horen erbij maar de wijze waarop en achter elkaar vond ik wonderbaarlijk. Neudecker begon al met zijn eerste balcontact met het tekort inspelen of de bal inleveren. De keeper die de laatste weken bewezen heeft een van de sterkhouders te zijn maakte twee grote fouten.

  Daarna was het aanvallend zeer tam, zelfs met 5 aanvallers lukt het niet om iets te creëren op 1000 hoekschoppen na. Ik bedoel de steekpas ontbreekt. Het in de diepte spelen ontbreekt, de ballen zijn allemaal te hard of tekort of worden ingespeeld zodat de aanvaller de bal vast houdt maar dan ontbreken er spelers die de bal komen halen. Het is allemaal te langzaam en te voorspellend zo kom je er de komende 100 jaar nog iet doorheen. Dat baart me meer zorgen dan de fouten. Het is gewoon niet overtuigend genoeg.

  Bovendien ontbreekt er zoals al eerder gezegd de communicatie of duidelijkheden. Hoe kan Wright de penalty laten nemen? Hij is wisselspeler en heeft nog niet echt iets bewezen. Ook bij vrije trappen vaak onduidelijkheid wie hem ging nemen, daardoor is ook de strategie van het dode spelmoment weg omdat iemand gewoon maar erin gooit.

  Er gaat veel fout dus is er veel ruimte voor verbetering. Maar het wordt wel tijd dat we dit gaan oppakken. Tegen PSV haal je normaal gesproken geen punten. En dan tegen Fortuna wordt het heel belangrijk dat we daar punten gaan pakken en niet te apathisch spelen.

  1. Goodie

   Vorig seizoen een aantal keer het belang van Seuntjens hier aangegeven, wat mis ik die gast zeg. Sterk, creatief en in staat op aanvallers alleen voor de keeper te zetten.
   En dan die Wright inderdaad.. Ik ben eigenlijk nu al beetje klaar met hem. Nog niks laten zien, egoïstisch als de pest en bij balverlies jogt hij maar wat.

   Ik hoop dat Opoku de missende speler is in dit team en zo snel mogelijk fit wordt. Maar voor de komende weken geen Wright en Neudecker.

   1. Lincoln

    Niet te vergeten Susic! Hele belangrijke speler op middenveld. Zag er misschien soms een beetje ongeïnteresseerd uit maar deze man kon wel met een steekpas de spelers voor de keeper zetten.

    Opoku is inderdaad een speler die dit wel heeft bewezen, Seuntjens was ook niet de allerbeste en speelde een tijdje matig maar ook hij zag de lijnen en had de skills om iemand weg te steken.

 7. marcel

  Neudecker had tegen Willem2 mede zijn basisplaats verloren doordat hij tegen Groningen enkele grote kansen veroorzaakte voor de tegenstander. Gisteren waren we 3 minuten bezig, en had hij alweer 2x de bal verloren op de rand van het eigen strafschopgebied. Na nog enkele misperen, was die na 15 minuten al klaar voor een wissel (was ie trouwens niet de enigste). De wissel in de rust was don ook geen verrassing. De penalty van Wright…. zodra hij met zijn ‘bochtje’ aanliep zei ik al ohoh, daar kwamen nog enkele ’trappelvoetjes’ acheraan. Toch lastig om gewoon recht vooruit naar de bal te lopen, of direkt op die plek te gaan staan, waar je meent met dat bochtje naartoe te moeten lopen? Persoonlijk hou ik hier helemaal niet van. Teveel afleiding die hij zelf creeert, waar je gewoon moet focussen om die bal erin te schieten. Heerenveen krijgt de eerste 2 doelpunten in de schoot geworpen.
  De tweede helft probeert men het nog, en zie je dat Heerenveen zelf ook niet veel meer creeert. Des te pijnlijker die 0-2 achterstand.

  Prima upgrade van de site (leest ook een stuk prettiger met dat wit op zwart), en dito wedstrijdverslag.

  1. Lincoln

   Hey Meuske, welke reclame doel je op? Wij kunnen niet overal beinvloeden waar de reclame staat. Daarom wil ik graag weten op welke plaatsen die staan en wellicht kun je ons screenshots sturen want ik denk dat dit per persoon anders staat. Stoort je dit? Zo ja waarom?

   Het klopt wel dat we daar een beetje meer tijd in hebben geïnvesteerd. Omdat we ergens geld vandaan moeten halen om de site draaiende te houden. Daar hebben we te weinig tijd ingestoken de laatste jaren waardoor het nu uit eigen zak betaald wordt. Dat moet veranderen want dat is niet goedkoop.

 8. spits

  Veel commentaren zijn correct. we spelen zonder dieptepasses en veel te traag.
  Die penalty was ook slecht maar alla dat gebeurt soms. Wel rare aanloop waarom niet gewoon boem rechterbovenhoek en vooral hard

 9. Allereerst complimenten voor de nieuwe layout van de site, ziet er mooi uit!
  Wat kan ik nog toevoegen aan al de reacties van iedereen na deze wedstrijd?
  Er lijkt echt een flink dalende lijn te zijn ingezet in het spel van de meeste spelers en het team als geheel…
  Ik denk dat het voer voor psychologen is.
  De hele voorhoede die allemaal op een hoger niveau dan VVV-Venlo heeft gespeeld en voor vertegenwoordigende elftallen is uitgekomen of nog uitkomt en er nu ineens niks meer van zou kunnen?
  Niemand die zich nog kan voorstellen dat PSV en AZ vorig seizoen interesse hadden in Neudecker, wat is er aan de hand?
  Het is natuurlijk gemakkelijk om Maaskant de schuld te geven, maar 1 ding is zeker, hij maakt het elftal in ieder geval niet beter op dit moment. De bekende chemie tussen trainer en spelers lijkt ook nog eens te ontbreken.
  Danny Post, misschien het belangrijkste verlengstuk van de trainer op het veld, is geregeld zichtbaar geirriteerd en speelt onder zijn kunnen.
  Er was hier altijd veel kritiek op Maurice Steijn. Maar wat buiten kijf stond stond was dat hij altijd heel duidelijk was naar zijn spelers toe, speelde volgens een vast stramien (soms tot vervelends toe) en de meeste spelers precies wisten wat van hun verwacht werd.
  Belangrijke zaken die rust gaven en punten opleverden en nu helemaal verdwenen zijn lijkt het…
  Het lijkt mij voor Stan Valckx toch ook duidelijk dat al zijn zorgvuldig uitgekozen aanwinsten totaal niet renderen in het elftal, oudgedienden die ver onder de maat spelen….
  Tijd om met de trainers en misschien ook met de aanvoerder om de tafel te gaan zitten en eens openlijk te bespreken waar de schoen wringt..
  En als Stan Valckx een inschattingsfout heeft gemaakt met het aanstellen van Maaskant, wat kan, een dure fout (2 jarig contract), maar op tijd maatregelen nemen lijkt mij als dat gewenst is.
  Fortuna wacht over een paar weken en daar moet met het mes tussen de tanden gestreden en punten gepakt worden!

 10. Gerardus

  Het probleem ligt denk ik ook op he middenveld en niet alleen in de spits. Met Post, Cattermole en Linthorst heb je geen snelle en technische spelers die een actie kunnen maken of geen sterke speler die voor de spits de bal vast kan houden maar heb je meer van hetzelfde. Linthorst was de eerste helft ook zwak toen hij voor het blok Cattermole en Post stond. De tweede helft speelde hij direct een stuk beter. Ik denk dat Post het beste de plaats van Kum in kan nemen en dat op het middenveld van Ooijen, Neudecker of Opoku ervoor gaat staan met een blok van Linthorst en Cattermole. Dan heb je daar wat diversiteit en eventueel kracht.

  De enige die ik eigenlijk de hele wedstrijd goed vond spelen waren Janssen en Cattermole. In de tweede helft begonnen ze te stormen en dan moet je gewoon die eerste goal maken en dan kun je erover heen lopen. Gebeurd dat niet, krijg je gewoon zoals gister dat de storm overwaait. Over de eerste helft wil ik het niet eens hebben. Ik denk dat de wedstrijd tegen Fortuna cruciaal gaat worden, ik denk namelijk niet dat Fortuna en RKC nog veel punten gaan pakken.

 11. Gerardus

  Wat ik trouwens wel grappig vind is dat de trainer de afgelopen weken precies heeft gedaan wat er vooral hier op het forum wordt geroepen. Wright erin ipv Soriano omdat dan de counters meer effect hebben. En nu wordt er flink wat gal gespuugd op Wright. Neudecker ipv van Ooijen, ging ook niet zo goed. Janssen moest er ook eens aan geloven, Scheimann was ook niet echt een succes te noemen. Cattermole en Post centraal op het middenveld, dat kan nu ook niet echt geweldig worden benoemd.

  Kortweg ligt het denk ik niet aan de trainer maar eerder aan het materiaal wat er is, dat is al met al gewoon minder dan de afgelopen twee jaar.

  1. Ievel Knievel

   Hey Gerardus,

   Ja, het is natuurlijk niet zo dat ‘het volk’ altijd maar gelijk heeft als het wat roept.. Vaak zijn het toch echt experts die ergens het meeste verstand van hebben, maar tegenwoordig wil iedereen maar aan van alles en nog wat twijfelen en maar van alles en nog wat roepen. .

   Daarnaast zijn het misschien andere mensen die nu reageren dan die eerder reageerden. Kan ook nog.

   En dan over Maaskant.

   Ja, volgens mij hebben enkelen dit al voorspeld bij zijn aanstelling, maar dat mocht toen niet gezegd worden. Kennelijk mocht wel een bewezen succestrainer als Steijn week in week uit met de grond gelijk gemaakt worden, maar aan Maaskant mocht je niet komen.

   Maar goed; dit dus:

   https://www.youtube.com/watch?v=Uz1Jwyxd4tE

   En ja, dat vind ik jammer ja, heel jammer en kut, dat mijn twijfels uit beginnen te komen.

   1. Gerardus

    Hey Ievel,

    Daar gaat het niet om. Ik bedoel meer te zeggen dat de trainer veel doet wat mensen hier roepen, maar als dat gebeurd krijgt hij nog de kritiek. Dat vind ik zeer krom. Het zijn vooral dezelfde mensen die reageren dus dat valt mee.

    Nou ik vind dat je hem een eerlijke kans moet geven en niet direct moet zeggen dat het nergens over gaat. Steijn had ook net niks gepresteerd met ADO en kreeg daar ook veel kritiek te verduren maar hij heeft hier toch de kans gekregen.

    Je hebt natuurlijk wel gelijk dat het niet goed gaat en er niet echt een structuur inzit maar ik moet zeggen dat ik al zijn keuzes tot nu toe nog best te billijken vind. Ik heb hem geen hele rare dingen zien doen. Het lijkt mij vooral aan de kwaliteit van de spelers te liggen in plaats van de trainer.

 12. chretien

  Bedankt voor het prima verslag, het geeft goed weer wat we te zien kregen. Mijn complimenten!
  Ik heb de indruk dat de jongens niet beter kunnen.
  Ik zou accent leggen op de verdediging. Desnoods 5 mans achterhoede, wellicht met van Bruggen en of Schäfer. Het wordt een zwaar seizoen. FORZA VVV!

 13. Depor

  Er wordt te veel van samenstelling gewisseld. Spelers moeten vertrouwen krijgen.

  Gewoon Soriano in de spits. Hij moet vertrouwen krijgen. Is een prima spits. Post en cattermole samen op het middenveld werkt niet.

  Het beste zou zijn indien Maaskant nu al zou vertrekken. Hij past niet bij VVV en heeft duidelijk geen klik met de spelers.

 14. Hup VVV!

  Als je ziet hoe makkelijk de goals weggegeven worden dan wordt het al snel een hele lastige wedstrijd.
  Daarna totale onmacht om maar iets te creëren. Net na de rust was het 15 minuten wel aardig en moet de bal een keer goed vallen, helaas gebeurde dat niet.

  Vooruit kijkend: we moeten echt snel toewerken naar een vaste basiself met een duidelijk plan en die ook enkele wedstrijden de kans geven om zich te bewijzen.

 15. Hakkentrik

  Volledig eens met datgene wat Goodie beweert, dat we Seuntjens gingen missen heb ook ik geroepen. Niet snel, maar vooral een slimme speler, die i.m.o. perfect wedstrijden “las” . Wat me verder verbaast, is het feit dat ik in de voorbereiding een uitstekend VVV heb zien ballen, met als hoogtepunt de wedstrijd tegen Panathinaikos. Het kan toch niet zo zijn dat alle spelers die toen in het veld stonden, er opeens niks meer van kunnen? Ik blijf er bij dat VVV over het algemeen een betere spelersgroep heeft dan vorig seizoen, maar dat het op dit moment geen team is en als los zand aan elkaar hangt. Het wekelijks uitproberen van een nieuwe opstelling lijkt me dan ook uit den boze, aangezien het broze vertrouwen dan al helemaal weg zal zijn. Aan de andere kant zal je je als VVV zijnde, je opstelling aan de tegenstander aan moeten passen. Als je countervoetbal wil spelen, heb je he-le-maal niks aan Soriano, simpelweg omdat de man te traag is. Ik geloof echter wel, dat hij dodelijk kan zijn in de 16, maar alleen als VVV de tegenstander zijn wil op kan leggen. Daartoe zal je echter een creatieve middenvelder moeten hebben, en rara, ook die hebben we in de persoon van Neudecker. Neudecker gaat echter gebukt onder de leiding van Post/Cattermole. En dat is volgens mij het essentiële probleem. Een middenveld met beide heren werkt niet. Waarom Post niet centraal achterin, naast Niels. Lee samen met Richard en Evert op het middenveld. Yeboah en Sinclair (of van Ooijen) op de vleugels, en in de spits Soriano of Opuku, al naar gelang de tegenstander die je bespeelt.

  En Maaskant……..daar verspil ik geen woorden meer aan.

 16. beek

  Van de drie “voorhoedespelers” vind ik Sinclair het meest in aanmerking komen voor een basisplaats. Verder vind ik dat van Ooijen in ieder geval moet spelen: hij is van de VVVers het meest balvast.
  Nu Kum geblesseerd is zou ik Post in de achterhoede opstellen.

 17. Koelie

  Dat het niet goed gaat is wel duidelijk. Maar alle verliespartijen tegen Ajax, ADO, Willem II en Heerenveen zijn, als je het vergelijkt met de spelersbudgetten, volstrekt normaal. In dat opzicht is alle paniek overdreven. Echter de zorgen over het spel zijn terecht, want het begint te lijken op neergaande spiraal..
  Het is volgens mij een mentaal probleem. Er zit weinig durf in het team. Waar is de schwung van de voorbereiding gebleven?
  Ik heb het al eerder gezegd Maaskant moet nu kiezen. Linthorst, Post of Lee eruit. Ik zou Linthorst eruit halen.. en Neudecker echt de kans geven op 10. Voorin volhouden met snelle spelers en op de counter..
  Tweede helft gingen we vol op de aanval, maar liepen ze elkaar in de weg. Dat zag Steijn toch beter..

  1. Kladderdaats

   Koelie, dat slaat natuurlijk nergens op mbt die spelersbudgetten. Vorig jaar 1ste helft was goed met ook met redelijk voetbal. Vertrouwen is er niet. Post mag nooit spelen als hij niet fit is. Komt dan altijd te laat. Zie zijn kaarten. Helaas geen eenheid. Jongens weten niet waar ze aan toe zijn. Opoku zelf opstellen ivm diepgang. Lee aanvoerder en Post er naast (helaas). Janssen en van Ooijen basis, evenals Neudecker. Niet vergeten de keeper. Voor de rest pfffft. Balletje over twee meter cq uitverdedigen naar de tegenstander. Fortuna, RKC, Sparta: allemaal veel verder en dat met voetballend vermogen.

   1. Koelie

    Als jij meent dat je van elke club moet winnen dan heb je totaal verkeerde verwachtingen. (Bijvoorbeeld Heerenveen heeft slechts een begroting van 25 miljoen.) Maar goed dat zijn er meer hier.
    Vorig liepen de meesten hier ook te zeiken op het spel en de trainer. Maaskantje moet het opnieuw uitvinden en neemt wat mij betreft teveel risico en maakt (nog) geen duidelijke keuze. Ik zou eerst concentreren op het opnieuw inslijpen vh verdedigen, compact staan en counteren. Daarna pas langzaam proberen te aanvallen. Al denk ik dat je kwaliteit tekort komt om zelf elke wedstrijd aanvallend het spel te maken. Maar dat is niet erg. Dat hoort bij de beperkte middelen van VVV.
    Als we 15e worden is wat mij betreft seizoen geslaagd.

   2. Kladderdaats

    Misschien moet je ff opnieuw lezen? Ik heb het niet over winnen. Wel over voetbal, inzet en eenheid zoals vertrouwen. Gast dat heeft toch helemaal niets te maken met.een budget? Weet je,al verliezen die pot drie nul, als ze dat plastic maar opvreten. Die agressie is er niet. Geen passie. Geen trainingsoefeningen die terug komen.

Leave a Reply